Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
31 Ocak 2018 Çarşamba

“Yeni baştan yaşama fırsatım olsaydı, bu sefer daha fazla hata yapma yürekliliği gösterir, sakinleşir, jimnastik yapardım. Şimdiki yolculuğumdan daha uçarı bir insan olurdum. Daha çok riske girerdim. Daha fazla gezerdim. Daha fazla dağa çıkar, daha çok nehirde yüzerdim. Daha fazla dondurma, daha az fasulye yerdim. Herhalde daha fazla gerçek, ama daha az hayali sorunum olurdu. Görüyorsunuz ya, ben her gün, her saat aklı başında ve mantıklı yaşayanlardanım. Evet, tadını çıkardığım anlar da var ve yeni baştan yaşama fırsatım olsaydı onları daha fazla yakalardım; biliyor musunuz, aslında yalnız anları yaşamaya çalışırdım. Her günü yıllarca geriden yaşamak yerine, yalnızca anlar, birbiri ardına. Yanında termometresi, sıcak su şişesi, yağmurluğu ve paraşütü olmadan bir yere gitmeyen insanlardandım; yeniden yaşama fırsatım olsaydı, gezerken üzerimde daha az ağırlık olurdu.  Yaşama fırsatım olsaydı yeni baştan, ilkbaharda daha erken kalkar, sonbaharda daha geç yatardım. Daha fazla dansa giderdim. Atlıkarıncaya daha fazla binerdim. Daha fazla papatya toplardım…”

                                                             Nadine Stair- 85 yaşındayken yazdı.

                                                        “Hayata Yön Veren Sözler” kitabından alıntı.   

………………………………………………………

İzmir- İN’ de bu hafta!

Konserler

Uluslararası Lions Dernekleri 118 R Yönetim Çevresi Federasyonu’ nun katkılarıyla, Nöroblastom Hastalığı Tanı ve Tedavi Projesi yararına düzenlenecek TRT İstanbul Radyosu Ses Sanatçısı Mine Geçili ile “Yeşilçam Rüzgarı” konseri 02 Şubat’ ta İsmet İnönü Kültür Merkezi’ nde.

Bostanlı Suat Taşer’ de 03 Şubat Birsen Tezer,

İzmir Arena’ da 03 Şubat’ ta İbrahim Sarıgedik- Türk Sanat Müziği Konseri

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde 7 Şubat’ ta dünyaca ünlü keman virtüözü Ara Malikian olacak. Sanatçının İzmir’deki ilk konseri.

7 Bilgeler’ de 3 Şubat Elif Çağlar konseri

Hayal Kahvesi Optimum’da 2 Şubat Gazapizm, 3 Şubat Suzan Kardeş konserleri

Ooze Venue’ de 2 Şubat Cem Adrian, 3 Şubat Koray Avcı konserleri

Karşıyaka Belediyesi- Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’ nde 05 Şubat Şef Hakan Şensoy- Piyano Valeria Vetruccio ve Soprano Eylem Demirhan ile Karşıyaka Oda Orkestrası Konseri ve 08 Şubat Alnar Quartet Konseri

232 Park Bornova’ da 2 Şubat Melek Mosso ve Oğuzhan Uğur konseri

Josephine’de 2 Şubat Murat Dalkılıç konseri

İz Performance’ da 03 Şubat’ ta Oldies’ n Goldies gecesi ve 06 Şubat’ ta Ufomuo konseri olacak.

Sergiler

Fransız Kültür Merkezi’ nde fotoğraf sanatçısı Ali Borovalı’ nın “Orada Kimse Var Mı?” isimli sergisi açıldı! Ali Borovalı’ nın yalnızlık temasını üç ayrı seri halinde ele aldığı çalışmayı eş zamanlı olarak 28 Şubat’ a kadar İzmir- İstanbul ve Ankara Fransız Kültür Merkezi galerilerinde ziyaret edebilirsiniz. Serginin tamamını gezmek için üç galeriyi de gezmeniz gerekiyor.

Almanya’ da yayımlanan ünlü mizah dergisi Don Kişot tarafından 10 yıldır yapılan Uluslararası Karikatür Yarışması’ nda dereceye giren karikatürlerin yer aldığı “Farklılığa Saygı Sergisi” Neşe ve Karikatür Müzesi’ nde açıldı. Sergiyi 17 Şubat’ a kadar ziyaret edebilirsiniz.

İzmir Resim Heykel Müzesi Turgut Pura Sergi Salonu’ nda Ayşenur Ceren Asmaz’ ın Kişisel Cam Sergisi’ ni 13 Şubat’a kadar ziyaret edebilirsiniz ve Atölye Mehmet Tüzüm Kızılcan’ın “Algıda Farklılık” ismi ile hazırlanan Seramik Sergisi’ ni 13 Şubat’a kadar Kültürpark Sanat Galerisi’ nde ziyaret edebilirsiniz. Sergide 30’ a yakın sanatçının eserleri bulunmakta.

Galeri A’ da Suhandan Özay Demirkan’ ın “Liflerin Dili- Art Shoes Textile” sergisini 06- 24 Şubat tarihleri arasında ziyaret edebilirsiniz. (bu sergi benim çok ilgimi çekiyor)

BeFun Art House’ da 18 Şubat tarihine kadar İzmir’in pek çok değerli sanatçılarının eserlerine ait (resim- seramik- heykel- ebru- çini) “Sanat Şöleni” sergisini 18 Şubat tarihine kadar ziyaret edebilirsiniz.

Vizyondakiler

Paramparça (Dram- Gerilim)

Cebimdeki Yabancı (Komedi- Gerilim)

Üç Billboard Ebbing Çıkışı- Missouri (Komedi- Dram)

En Karanlık Saat (Dram- Biyografik- Tarih)

Cin Çeşmesi (Korku- Gerilim)

Foxtrot (Dram- Savaş)

Winchester (Korku- Biyografik)

Bu hafta vizyonda!

Yeniden Sinematek 2018 etkinlikleri Şubat ayında “Sosyal Çevre ve Adaptasyon” temalı olacak. “Karanlığın İçinden” filmi 02 Şubat’ ta İzmir Sanat’ta ve 07 Şubat’ ta Seferihisar Kültür Merkezi’ nde gösterilecek.

Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Sinema Salonu’ nda  “Mutlu Son” filmini 26 Ocak- 01 Şubat tarihleri arasında izleyebilirsiniz.

Bağımsız Türkiye Sineması İzmir Buluşmaları kapsamında “ İşe Yarar Bir Şey” filmi 7 Şubat’ta Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde. Film sonunda yönetmen Pelin Esmer ile söyleşi olacak.

İyi dost

Ursula K. Le Guin’ nin “Karanlığın Sol Eli” kitabı da bu haftaki önerilerimiz arasında. Bilimkurgu dalının en önemli iki ödülü olan Hugo ve Nebula’yı kazanan kitapta,  dünyamıza çok benzeyen ”Kış” isimli gezegende yaşayan çift cinsiyetli sakinlerinin yaşantıları ve bir gün Kış’ a uzaydan bir erkek elçinin gelmesiyle birlikte yaşananlar anlatılıyor.

Seni özleyeceğiz Ursula K. Le Guin…

Gezen yazar ve tur rehberi Serdar Nazım Kölürbaşı tarafından hazırlanan “Japonya: Modern Bir İmparatorluğun Anatomisi” kitabında ülkenin bilinmeyen bütün yönlerini keşfedebilir, Japonya turu yapmış gibi hissedebilir, Japonların dövüş sporları, mutfakları ve yaşam ritüellerine ait bilgileri öğrenebilirsiniz.

Tiyatro

İzmir Devlet Tiyatrosu Urla Atatürk Kültür Merkezi Sahnesi’nde 06- 07 Şubat’ ta “Elvada Saraybosna”

Kuzgini Sanat Cafe- 01 Şubat Cihat Tamer ile “Tadı Damakta Sohbetler” etkinliği olacak.

İsmet İnönü Sanat Merkezi- 01 Şubat “Tamamla Bizi Ey Aşk”

Bostanlı Suat Taşer- 01 Şubat “Kadın Aklı Erkek Aklı”, 02 Şubat Ali Poyrazoğlu’ nun kitabından yola çıkarak yazdığı “Tamamla Bizi Ey Aşk” , 04- 05 Şubat “Bir Delinin Hatıra Defteri”

Sabancı Kültür Sarayı- 03 Şubat “Kadın Aklı Erkek Aklı”, 03 Şubat “Alaaddin’in Lambası” Çocuk ve Gençlik Müzikali

Han Tiyatrosu- 03 Şubat “Hastalık Hastası”

Sahne Tozu Tiyatrosu- İzpek Tiyatro Günleri etkinliği kapsamında 01- 08 Şubat tarihlerinde “Kamp 17” (her Perşembe ücretsiz oyun olacak unutmayın) 02- 03 ve 4 Şubat’ ta “Bir Şehnaz Oyun”

Vol 5 Tiyatro- 31 Ocak “Oyunbozan”, 01 Şubat “İki Bavul Dolusu”, 02 Şubat “ Dünyanın En Güzel Ekmeği”, 03 Şubat “Küçük Kara Balık” ve “Çirkin Ördek Yavrusu”, 04 Şubat “Küçük Kara Balık” ve “Neşe Dolu Bir Masal” isimli Çocuk Oyunları ve 04 Şubat’ ta “Kırık Bellek” oyunu

Güzelbahçe Kültür Merkezi- 03 Şubat “Tamamla Bizi Ey Aşk”

Opera- Bale

İzmir Devlet Opera ve Balesi’ nde 03 ve 05 Şubat’ ta “Don Giovanni” operası ve 04 Şubat’ ta “Sihirli Dünya” çocuk müzikali var.

Opus Kitap Atölye Alsancak’ ta 31 Ocak tarihinden itibaren 13 hafta boyunca (31 Ocak- 25 Nisan) her Çarşamba dünya sahnelerinde sahnelenmiş en gözde operaların büyük perdede ve HI-FI ses sistemiyle gösterimi, sunumu ve açıklamaları olacak. Bu haftada hatırlatalım.

El sallayan sarı kafa emojisi.

Sizde İzmir-İN için önerilerde bulunmak isterseniz [email protected] adresine gönderebilirsiniz

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva