Nedim ATİLLA
İzmir’e büyük taşınma gerçekleşiyor…
30 Eylül 2016 Cuma

Evet, bilgi doğru… Dün yazmıştım, haberi bugün kaynağından doğrulandı.

Dünkü yazımda TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes’inYönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı Allianz Sigorta ve Emeklilik kurumu içinde yapılmış bir ankette, “Merkezimizi İzmir’e taşısak gelir misiniz?” sorusuna çalışanların yüzde 60’ı “izmir’e koşa koşa geliriz” dediklerini yazmıştım… “Bu sözleri ilk üç ay kadar önce duydum, şirketin Gaziemir’de büyük bir yer aldığını, anında İstanbul’a ulaşabilmek için havalimanına yakın bir bölgeyi tercih ettikleri konuşuluyordu” demiştim.

Yazımız üzerine Allianz’ın Kurumsal İletişiminden Berna Özdemir aradı ve duyduklarımızı doğruladı. Evet, “Allianz İzmir’e operasyon merkezi yatırımı” yapacaktı.

Yaklaşık bir asırdır Türkiye’de hizmet veren Allianz, ülkenin geleceğine yatırım yaparak bölgesel büyüme kararı almıştı. Sigorta sektörünün lideri, Allianz Tower’ın ardından Allianz Kampüs ile İzmir’e operasyon merkezi kuruyor. Böylece Allianz Grubu’nun son 8 yılda yaptığı yatırım 3,5 milyar TL’yi bulacak.

Allianz, önümüzdeki dönem büyüme öngörüleri, iş sürekliliği ve sürdürülebilirlik yaklaşımı doğrultusunda operasyon birimlerini İzmir’e taşıyor. İzmir’in Gaziemir ilçesinde yer alacak yeni Allianz Kampüs’ün inşasının 2018 yılının ilk yarısında tamamlanması planlanıyor.

Allianz Türkiye CEO’su Aylin Somersan-Coqui, “Sürdürülebilirlik vizyonumuz, verimli büyüme hedefimiz, iş sürekliliği politikamız çerçevesinde büyüyen şirketimizin gelişen ihtiyaçlarını karşılamak üzere bölgesel yatırım kararı aldık. Allianz Türkiye olarak sektörümüze uzun soluklu yatırım penceresinden bakıyoruz. Müşterilerimizle yoğun çalışan operasyon takımımızın, İzmir gibi Türkiye’nin metropollerinden ve yaşaması en keyifli şehirlerinden birinde hizmet vermesinin servis kalitemize çok olumlu yansıyacağına inanıyoruz” diyor…

Allianz Grubu’nun İzmir’deki Allianz Kampüsüyle son 8 yılda toplam 3,5 milyar TL yatırım yapmış olacağını belirten Aylin Somersan-Coqui, bu yatırımla bölgede ihtiyaç duyulan istihdam imkanı sağlamış olacaklarına dikkat çekti.

İzmir’de bir kampüs inşa ediliyor
İzmir’de Gaziemir ilçesinde inşa edilecek operasyon merkezi sürdürülebilirlik ilkelerine uyguntasarlanıyor. Doğa ve çalışan dostu olarak dizayn edilen Allianz Kampüs, yeşil alanları, açıkhava spor sahaları, iç mekan spor salonu ile 17 dönümlük bir arsa üzerinde kurulacak. Burada yaklaşık 700 kişi istihdam edilecek. 2018 yılında başlayacak taşınma 2019’a kadar büyüyerek devam edecek.

İzmir için bu sevindirici haberi paylaşmak da sevindirici…

Dün söz verdiğim gibi yarından itibaren “Yeni İzmirlilere rehber” yayınlamaya başlıyorum…

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
biri 5 Ocak 2018 Cuma 22:06

maaşlar hakkında bilgisi olan var mı

Yorumu oyla      11      5  
m.y. 30 Eylül 2016 Cuma 20:30

İYTÜ si izmire göçte etkin olacaktır. buradaki teknoloji, inavasyon ve bilişim çalışmaları ve kuluçka işletmelerin cazibesi olacaktır. şimdiden ilk 10 üniversite arasına girdiğine göre sıralamada doğru örgütlenme olursa hızla yükselecektir. İYTE ile birlikte izmirdeki diğer üniversitelerinde teknolojiye yönelik yapılanmaları var. tabiki teknoloji ile birlikte tasarımda önemli....

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 30 Eylül 2016 Cuma 17:36

izmirdeki büyük firmalar merkezlerini istanbula taşırlardı..şimdi ise İstanbul merkezli firmalar artık izmire taşınmaya başlıyor. bu bir ilk, ama arkası gelecektir.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva