Ahmet Aydın AKANSU
İZKA’ya bravo, bilinç böyle oluşturulur
24 Ağustos 2017 Perşembe

İzmir Enternasyonel Fuarı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün armağanıdır. Ve onun adına yakışan bir şekilde dünyanın en tanınmış fuarları arasında anılır. İzmirli bir gazeteci olarak gurur duyarım. 86’nci kez kapılarını açan İzmir Enternasyonel Fuarı’nın ana teması ENERJİ ve İNEVASYON. Her yıl 50 milyar dolarlık elektrik satın almak zorunda kalan ülkemiz için enerji çok kıymetlidir. Bir dönem Uluslararası Para Fonu’ndan (IMF) bir milyar dolar kredi alabilmek için aylarca beklediğini hatırladığımda dışarıdan satın almak zorunda kaldığımız 50 milyar dolarlık elektriğin ne kadar kıymetli olduğunu herkes anlayabilmeli. Aslında ülkemiz yenilenebilir güneş ve rüzgar enerjisi bakımından adeta bir cennet. Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), jeotermal, biyoyakıt, güneş ve rüzgârdan oluşan yenilenebilir enerji sektörünün 5 yılda yüzde 45 artacağını, 2018’ya kadar doğalgazı geçip kömürden sonra ikinci sıraya yerleşeceğini açıkladı. Dünya Rüzgâr Enerjisi Konseyi ise, “Rüzgâr Enerjisi Görünümü Raporu”nda rüzgâr enerjisi ile 2020 yılına kadar dünya elektrik ihtiyacının yüzde 12’si, Türkiye’de ise yüzde 20’sini karşılama potansiyeline sahip olduğu ve 1 milyon 400 bin kişiye yeni iş istihdamı yaratacağını belirtiyor.

Çocuklarınızı İZKA standına götürün

Bu yılki Enternasyonel Fuarı’nda, İZKA’nın açtığı “İzmir’in Doğası İzmir’in Enerjisi” sloganı ve yenilenebilir enerji temalı stantlarına hayran kaldım. İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), İzmir ili sınırları içerisinde faaliyet gösteren küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin rekabet güçlerini artırmak, istihdamın artırılması, temiz ve alternatif enerji kaynaklarının üretim ve tüketimi ile yenilikçi faaliyetlerini teşvik etmeye yönelik projelerine hibe şeklinde mali destek sağlıyor. Yenilenebilir enerji ile ilgili önemli teşviklerde bulunduğu için çok takdir ediyorum. Fuarın açıldığı günden bu yana “Yenilenebilir Enerji Atölyeleri” düzenlenerek 8-12 yaş grubu çocuklara, yenilenebilir enerji kaynakları hakkında bilgi ve farkındalık seviyelerinin geliştirilmesi aktarılıyor. Enerji nedir, nasıl tasarruf edilir, çevre duyarlılığı, yenilenebilir enerji kaynakları ile çalışabilen oyuncakların tasarlanması gibi bilgileri öğretiliyor. Küresel ısınmanın her geçen gün tehdit ettiği dünyamızda geleceğimiz olan çocuklara bu önemli bilgileri aktarmamız gerekiyor. Anne ve babalar 27 Ağustos akşamına kadar bu atölyelere çocuklarınızı lütfen götürün.

 

 

 

 

 

 

 

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva