Oya DEMİR
İş işten geçmeden...
17 Ekim 2016 Pazartesi

"Alışkanlık bir halata benzer. Biz her gün; onu meydana getiren ince iplerden  birini  dokuruz ve sonunda onu bir daha koparamayız." (Horace Mann)

Hayatın akışını belirleyen alışanlıklardır, alışkalıklardır bizi bir yerden bir yere götüren ya da aynı noktada sürekli kalmamızı sağlayan. Kimi zaman içinde kaybolduğumuzu fark etmeden zamanı geçirdiğimiz, kimi zaman fark edip değiştirmeye çalıştığımız, kimi zaman hayatımızı kolaylaştıran, kimi zaman zarar veren alışkanlıklar. 

Aile, toplum, çevre, sosyal, kültürel, ekonomik yapı en önemlisi de eğitim büyük etkendir, alışkanlıklarımızın görünmez etiketler gibi üzerimize yapışmasını sağlayan. Bir anda çıkarıp atabileceğimiz bu etiketler, bazen görünmez halatlar ile bağlar bizi, bazen ‘anı’mıza, ‘hayat’ımıza, ‘çevre’mize, ‘sevdik’lerimize, ‘iş arkadaş’larımıza zarar verir. Zararı yok etmek, ortadan kaldırmak, en aza indirmek ise; yine eğitim ile ve en önemlisi anlayarak öğrenmek ile mümkündür. 

Üç yıldır İzmir’de çalışma yaşamında; ‘hayat’a zarar verebilecek alışkanlıkları azaltmak en önemlisi ortadan kaldırmak gibi zor bir misyonu yüklenen İZSİAD (İzmir Sanayici ve İş Adamları Derneği) ve A Artı OSGB İş Sağlığı ve Güvenliği alanında konunun tarafı olan sanayicileri, odaları, meslek birliklerini, sivil toplum kuruluşlarını bir araya getiriyor.

Her yıl binlerce kişinin katılımı ile gerçekleşen İş Sağlığı ve Güvenliği Zirvesi; bu yıl 20 - 22 Ekim 2016 tarihleri arasında Tepe Kule Sergi ve Kongre Merkezi’nde bütün paydaşları bir kez daha buluşturacak.

Ulusal ve uluslararası başarılı uygulamaların paylaşılacağı Zirve’de yangın güvenliği, ergonomi, sigortalama, patlamadan korunma dokümanlarının hazırlanması konusunda çalıştaylar, açık oturumlar, paneller gerçekleştirilecek. 

Otomotiv ve Lojistik Sektörlerinde ve Müteahhit Yönetiminde İSG, Meslek Hastalıkları, Makine Emniyeti, Mesleki Yeterlilik, Ergonomi, Kaza Araştırma, İSG’de İnsan Kaynakları konularının birbirinden değerli alanında uzman konuşmacılar tarafından masaya yatırılacağı 3. İzmir İş Sağlığı ve Güvenliği Zirvesi; aynı zamanda kişisel gelişim konferansları, kültürel geziler, konser ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Zirve onuruna verilen koktely gibi sosyal etkinlikler ile de renkli anlar yaşatacak. 

Philip Morris, Vestel, TÜPRAG Efemçukuru, Nemport, Schneider Electric gibi lider firmalara gerçekleştirilecek teknik gezilerde ise katılımcıların başarılı uygulama örneklerini yerinde görmelerinin hedefleyen Zirve; aynı zamanda düzenlenen fuar ile bu alanda faaliyet gösteren yüze yakın firmanın ürün ve hizmetlerini katılımcılar ile buluşturacak.

Üretim sektöründe gerçekleşen endüstriyel devrimlerden sonra şirketlerin ve ülkelerin yaşanan bu hızlı değişime ayak uydurmak, rekabet edebilmek için geliştirdikleri Endüstri 4.0 gibi stratejiler artık iş hayatında ezberleri bozmanın, ‘hayat’a zarar veren alışkanlıklardan, etiketlerden kurtulmanın önemini çok net bir şekilde ortaya çıkarıyor. Artık ‘insan’ ve ‘kaliteli yaşam’ herşeyden daha önemli. Daha iyi bir iş yaşamı mümkün. Dün yok, hızlı değişim içerisinde yarın belirsiz. Sadece şimdi var. 

Evet! Şimdi, gelin siz de İş İş’den Geçmeden etiketlerinizden kurtulun...   

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva