Harun ÖZDEMİR
Gül faktörü
12 Ocak 2018 Cuma

Ak Parti; Abdullah Gül’ün Fazilet Partisi’nde başlattığı muhalefetin devamı olarak kuruldu. Gül, Recai Kutan’a karşı liderlik yarışına girdiğinde bugünün kahramanları ya “Particilik küfürdür!” diyordu ya da başka partilerin saflarındaydı..

Refah Partisi kapandıktan sonra, Fazilet Partisi’nin de kapatılacağı, açılan davalardan belliydi.  

Kongrede Abdullah Gül etrafında kümelenen muhalefet, FP’nın kapanma olasılığına karşı yeni partinin hazırlığını yapmaktaydı.

Sonunda FP kapandı. Çok geçmeden 14 Ağustos 2001’de Ak Parti kuruldu.

Ak Parti; RP ve FP’den daha geniş bir kadro ile kuruldu.

***

FP’nin başında Recai Kutan olsa da doğal lideri Erbakan Hoca’ydı. Hoca, siyasi yasaklıydı ama FP’yi telefonla idare edebiliyordu. Bu telefon trafiği tespit edildi ve FP’nin kapatılmasına gerekçe oldu.

Erbakan Hoca’ya muhalefet etmeye herkes cesaret edemezdi. Abdullah Gül bu cesareti önce Fazilet Partisi’nde gösterdi, sonra da Ak Parti’nin kuruluşunda.

Bugünlerde yazacak konu bulamayanlar birden “bir kelimelik” uyarıyı gerekçe göstererek, “kıyametin suru”na üflemeye başladılar.

Anlaşılan o ki, bazılarının devlet adamlığından, hakkı tavsiyeden, demokrasiden, fikir özgürlüğünden, deneyimden, yurttaş sorumluluğundan… falan anladıkları yok. Onların tek anladığı ellerine tutuşturulan nohutlu düdüğü “kıyamet suru” sanıp, kıyameti koparmaya çalışmak!

 Oysa Ak Parti sözcüleri;

11. Cumhurbaşkanımız dostça doğal bir uyarı yaptı... 

Daha önceki KHK’ler hakkında şimdiye kadar söylemediklerini de söyleseydi…

Yetkili organlarda tartışır, ikna olduğumuz noktalarda da yeni yayımlanacak KHK’lerde düzeltmeler yapabilirdik… diyebilirlerdi.

Ak Parti adına racon kesmeyi iş edinmiş lise çıkışlı nice münevver muharrir, Gül’ü “Korkak!”, “Sinsi!”, “Fitneci!”, “Nankör!”, “İşte şimdi bittin!”, “Senden aday falan olmaz!”, “Satılmış!”, “Dış güçlerin adamı!”, ve dahası “FETÖ’cü!” ilan etti!  

Medyada Ak Parti milletvekillerinden daha fazla, lise çıkışlı münevverlerin vefaya, insafa, siyasi olgunluğa… yakışmayan yazıları neye ve kime hizmet edecek anlamakta zorlanıyorum.

***

Nice zamandır Gül ile Erdoğan arasında nezaket dışı bir görüş ayrılığının yaşanmasını bekleyenler, beklemekten yorulmuş olmalılar ki bir kelimeyi bu kadar abarttılar.

İnsan psikolojisi uzmanı(!) münevverler Gül’e saldırarak onu asabi konuşmaya ve hata yapmaya zorluyorlar!  

Gül aday mı değil mi, o da belli değil!

Olma gibi bir düşüncesi kesin değilken, kırıcı ve acıtıcı yayın yapanlar, sonunda Gül’ü cumhurbaşkanı adayı yapacaklar.  

Yeni yetme Ak Partili yazarların Gül’e vurarak Erdoğan’ın gözünde prim yapma çabaları, her şeyi berbat etmenin başlangıcı olabilir.

***

Gül’ün aday olmasını isteyenlerin sayısı tahminlerin üzerinde olabilir.

Sanılanın da üzerinde bir ilgi de görebilir.

Ak Parti, CHP, MHP, HDP, SP…’tabanından oy alabilecek tek kişi şu an Gül görülüyor. Biri cumhura başkan olacaksa geniş bir yelpazenin desteğini almak zorunda.

Gül’e oy vermeyecekler arasında ise bazı Ak Partilileri ve Vatan Partilileri sayabiliriz. MHP ve İyi Parti tabanının çoğunun Gül’e oy vermeleri sürpriz olmaz.

***

Bir erken seçim olmazsa cumhurbaşkanlığı seçimlerine 22 ay var. Ak Parti adına racon kesen kimi yazarlar, akıl ve töre dışı salvolarla makul siyasetin önünü kesmeye çalışıyorlar.

Sayın Erdoğan’ı desteklemenin yolu şu an izlenen strateji olamaz!  

Çünkü Gül; Fazilet Partisi’nde muhalefeti başlatan, Ak Parti’nin ilk başbakanı, 1 Mart Tezkeresinde milletvekillerini özgür bırakan, uzun yıllar Dış işleri Bakanlığı, sonrasında da yedi yıl cumhurbaşkanlığı yapan bir devlet adamı. Bunu kimse göz ardı edemez.

Türkiye’nin büyük çoğunluğunun gurur duyabileceği bir devlet adamını yerin dibine batırmaya çalışanlar iyi düşünmeli!

Bu karalama kime ne kazandıracak, ne kaybettirecek?

***

2019’da yeni bir anayasal döneme girerken yakın seçimin adayları hangi hazırlıklar içindeler…

Adayların iç ve dış politikaya bakışları…

Tarım, hayvancılık başta olmak üzere üretim ekonomisine ilişkin çözümleri…

Çalışanların, emekli ve bakıma muhtaçların geçimi ve ücretlendirilmesi … 

Başta komşular olmak üzere, ABD, AB, Müslüman Devletler, Rusya, Çin, Hindistan, Afrika ilişkileri…

Eğitim, işsizlik, katma değeri yüksek sektörlerdeki tercihler…

Tarih, çevre, su, bitki örtüsü nasıl korunacak ve zenginleştirilecek… 

Müslüman bir ülkeyiz, çok ciddi kadın ve çocuk sorunumuz var, bu konuda kim ne düşünüyor…

Bu ve benzeri konular üzerinde akıl, fikir yürütmek, kulisleri izlemek, her duyulanı doğru sanmamak… temel ilke olması gerekirken, son derece önemli bir seçim sürecini mahalle kavgası ağzıyla başlatmak kimseye yarar sağlamaz.

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Abdullah Çağrı ELGÜN 15 Ocak 2018 Pazartesi 17:31

" GÜL" Bu kadar büyük imkanlara sahip olmuş.Allah çoğuna kısmet olmayacak mevki, para ve şöhret sahibi ikie, gidip de TEKRARDAN aday olur mu?.. Hemde bu zamanda!... Herkes aklını peynir ekmekle yememiştir sanırım... Kim ne yaparsa yapsın GÜL''ün dönmesi demek iktidarın SOL yanağını göstermesi demektir. Tayyip GÜL''e göre daha açık ve daha nettir. Gül, kapalı ve gizli kutudur. İkisi de bu millete çok şey kaybettirdiler... Gideceğimiz hiç komşu, misafir olabileceğimiz bir devlet kalmadı... Bu bilinçli ve ortak yapılan bir hareketti. Bugün bu be?âdan kurtulamıyoruz. Büyük devletler ve düşmanlar emellerine erdi.Adaları (150 kayalık ve Ada) aldılar. Sıcak denizlere indiler. PYD, DEAŞ, İŞİT, PKK ve...nicelerini başımıza belâ olarak sardılar. ... Yetmedi bir de FETO dediler, kendi kendimize düşman olduk. AYRIŞTIK, KOPTUK, ve HASIMIZ ŞİMDİ... Ne olmuş? Bir milyondan fazla insanımız suçlu veya isnat edilmiş suçla hapisanelerde. Ailesi ve akrabalarıyla siz deyin 5.000 000 ben diyeyim 10.milyon kişi hapisler dolayısı ile tedirgin... Gül öyle mi? Erdoğan''dan ne farkı var?.. Aynı şeytanın arka bacağı... Millete yazık olur...

Yorumu oyla      11      5  
Zafer Zafer 13 Ocak 2018 Cumartesi 11:57

Bence Gül'ü "yerin dibine batıracak olanlar" yandaş kalemler değil, AKP Genel Bşk Erdoğan'ın ta kendisi olacak. Beğensek de beğenmesek de hakkını vermek gerekir, adam, parti içinden veya dışından muhaliflerini gömme konusunda uzman.

Yorumu oyla      12      5  
Fikret Aslan 12 Ocak 2018 Cuma 19:40

Sayın Harun hocam, sizin hayata bakış açınız benim yolumu aydınlatan bir ışıktır ancak bu yazınızdaki düşüncelerinizin hiç bir noktasına katılmıyorum. Şu an gizli bir savaş içinde olan her iki cephenin hiç birini desteklememek lazım çünkü her iki taraf da elbirliği ile bu ülkeyi 100 sene geri götürdüler. İnşallah biribirlerini yiyip bitirirler de bizde bu tehlikeden kurtuluruz.

Yorumu oyla      13      6  
Lombak 12 Ocak 2018 Cuma 18:12

Gül'ün ABD ile imzaladığı 2 sayfa 9 maddelik anlaşma nedir? Güneydoğu sorunu için "biz çözmezsek başkaları çözer" diyen kimdir? O başkaları kimlerdir? Huber köşkünü kaç ay işgal etti?

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva