Ender ALDANMAZ
Göztepe’de forma artık aslanın ağzında
18 Kasım 2017 Cumartesi

3 hafta üst üste alınan kötü sonuçların ardından gelen 2 haftalık milli maç arası sonrası Göztepe’nin Bursaspor deplasmanında göstereceği performans İzmir futbol camiasında merak konusuydu.

Göztepe, kardeş takımı Bursaspor’dan kardeş payını alarak İzmir’e döndü. Tribünlerdeki saygı, sahadaki futbol ile birleşince seyir seviyesi yüksek, bol pozisyonlu bir maçı da beraberinde getirdi.

Zor deplasmandan 1 puan çıkarmayı başaran Göztepe’de kaybedilen 2 puanının dışında kazanılan çok şeyin olduğunu söylemek gerek.

  1. Forma artık aslanın ağzında. Gösterdiği performans ile milli takıma yükselme şansı bulan ancak son oynanan Beşiktaş maçının kötülerinden olan Sabri, sürpriz bir kararla maça yedek soyundu. Geçtiğimiz yıl vasatı aşamayan ve eleştiri oklarının hedefi olan Tanju ise ilk 11’de kendini yer buldu. Peybernes’in sakatlığı ve Leo’nun cezası sebebiyle Kosanoviç ile açık kapatılırken son haftalarda düşüş gözlemlenen Tayfur Bingöl’ün yerine Halil monte edildi. Gouffran ise Scarione’nin yokluğunda adeta kendini buldu. 4 oyuncu da gösterdiği performans ile kimsenin yokluğunu aratmadı.
  2. Artık sistemi olan bir Göztepe var. Her ne şart altında olursa olsun her oyuncu artık hazır kıta forma giyeceği anı bekliyor. Kaçan pozisyonlar ve Bursaspor gibi zor bir deplasmanda oynanan ofansif oyuna bakıldığında milli maç arası takıma ilaç gibi gelmiş. Tamer Hoca, takımın dişlilerini makine gibi çalıştırıyor.
  3. Halil, Beşiktaş maçının ardından Bursaspor maçında da gösterdiği performans ile bu takımın 11’inde olması gerektiği Tamer Hoca çok geç olmadan fark etti. Halil, adam eksiltme yeteneği ve Jahovic’le uyumu takıma ayrı bir hava katıyor.
  4. Takımda en çok sırıtan isim ise Selçuk Şahin. Maçtaki pas tercihleri takımın el freni haline gelen Selçuk’un yerini dolduracak en iyi oyuncu ise Rotman. Segbefia da forma bulduğu takdirde iyi bir alternatif yaratacaktır. Maçtaki 21 dakikalık performans ile takım için gelecek vaat eden bir oyuncu Ngando ise mutlaka kadroda düşünülmesi gerekir.

Kalan 5 maçta alınacak olan maksimum puan, Göztepe’nin ligdeki konumu ve geleceği için önemli olacak. Kalan 5 maçın 3’ünün deplasmanda olması sebebiyle Göztepe için zor bir viraja girerken takımdaki rotasyonlar ile ikinci yarıda kimlerin takımda kalıp kalmayacağı da netleşmiş olacak.  

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva