Emin ÖZTÜRK
Gel de düşünme...
26 Mayıs 2017 Cuma

Bilindik hikâyedir, adam yüzüne tokadı yediğinde ‘ah arkam’ diye feryat eder. Yumruğu atanın ‘Be adam darbeyi yüzüne aldın, neden arkam diye bağırıyorsun’ sözlerine yumruğu yiyen ‘Benim arkam olsaydı sen o tokadı zor atardın’ diye karşılık verir…

Ne dersiniz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın tahliyesi bu hikâyeyi çağrıştırmıyor mu?

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ve üye şirketlerine yönelik yürütülen ‘FETÖ soruşturması’ kapsamında gözaltına alınıyor. Yalnız değil, aynı davada sekseni aşkın işadamı daha var. Suçlama; ‘silahlı terör örgütü üyeliği’. Ve yedi buçuk yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası istemi var.

İddianamenin hazırlanmasının hemen ardından Kavurmacı, sağlık sorunları gerekçe gösterilerek tahliye ediliyor.

Hafızamı zorladım, gazeteleri geçmişe doğru biraz taradım, FETÖ soruşturmaları kapsamında sağlık gerekçesi gösterilerek tahliye edilen birine daha rastlayamadım. Sadece Zonguldak Ereğli’de tutuklanan bir kadının, yeni doğum yaptığına yönelik doktor raporları doğrultusunda adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bilgisi var.

FETÖ soruşturmaları kapsamında bu tahliye bir ilk… Hal böyle olunca muhalefet ‘arka’ arıyor. Muhalefet demişken MHP’yi de parti olarak içine dâhil edin…

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kavurmacı’nın tahliyesiyle ilgili “Yargıyla alakalı bir konu. Kalkıp da Ak Parti’ye fatura kesmeye kalkmak kimsenin haddi değil” sözlerinden sonra topa girdi.

Bahçeli referandum ortağına“Kavurmacı’yı müdafaa ederek AKP’ye fatura kesildiğini söylemek hem makul, hem meşru, hem de mantıki bir değerlendirme değildir. FETÖ’nün siyasi ayağı ile ilgili bugüne kadar hiçbir adım atılmaması milli vicdanı ziyadesiyle sarsmış ve yaralamıştır” diye yanıt vermekte.

İşin ilginç yanı; CHP gibi MHP’nin de rahatsızlığı, FETÖ’nün siyasi ayağının henüz deşifre edilmemiş olması. CHP’nin; Ömer Faruk Kavurmacı tahliyesi ile ilgili “Tamamen siyasi otoritenin beklentileri ve talimatlarıyla gerçekleşmiştir” düşüncesinin MHP’deki karşılığı “AKP’ye fatura kesildiğini söylemek hem makul, hem meşru, hem de mantıki bir değerlendirme değildir” olsa gerek…

Gel de ‘Referandum ortaklığı damada takıldı’ diye düşünme…


 

 

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Ayıptır söylemesi' denilirken…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva