Fatih YAPAR
Dervişoğlu ne demek istedi?
22 Haziran 2020 Pazartesi

Dursun Müsavat Dervişoğlu

1980 askeri darbesi öncesinde memleketin en hareketli yerleri arasında bulunan Fatsa’da Ülkücü Gençlik Derneği Başkanlığı yaparak aktif siyasi yaşama girdi. Darbenin ardından sırasıyla aynı mücadele içinde Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yaptıktan sonra Alparslan Türkeş’in de isteğiyle parti genel merkezinde görev aldı.  Daha sonra İzmir’e gönderilerek burada teşkilat çalışmalarını yürütmesi için kendisine rota çizildi. Dervişoğlu, hem siyasi yaşamını hem de ticari yaşamını uzun yıllar İzmir’de sürdürdü.

Herkes gibi biz de kendisini MHP’li kimliği ile tanıyoruz. Partide İzmir il başkanlığının yanında büyükşehir adaylığı, milletvekili adaylığı gibi dönemsel seçime dönük çok sayıda girişimi de olmadı değil. Rotayı parti içinde değişime ve dönüşüme kıran Dervişoğlu, Devlet Bahçeli’ye karşı genel başkan adayı olup yeterli desteği alamayınca yine MHP içinden çıkan, liderliğini Meral Akşener’in yaptığı İYİ Parti’ye geçerek oluşumun çekirdeğinde görev aldı.

Sonrasını zaten hepimiz biliyoruz!

Dervişoğlu şu anda İYİ Parti’nin TBMM’deki en yetkili ismi. Yani Grup Başkanvekili. Kısacası eylemleri ve söylemleriyle doğrudan genel başkanı temsil ediyor.

Gelelim mevzuya;

İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın yeniden seçildiği il kongresine katılan Dervişoğlu “Millet İttifakı”nın bir diğer ayağı olarak CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i hedef aldı. İsim vermedi fakat çerçeveyi çizdi, hedefi belirledi. Aleni bir savaşın ilk kıvılcımı gibi önden giriş yaptı, uyardı, ima etti ve yön çizdi.

Ne dedi?

*İYİ Parti’nin, Cumhuriyet Halk Partisi’nin özellikle “büyükşehir belediye başkanlığından” beklediği sadece iş, aş, vesaire değildir.

*Cumhuriyet Halk Partili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan İYİ Parti’nin beklediği İzmir'in doğru, ehil insanlarla yönetilmesidir.

*Siz sadece İYİ Parti’nin değil, Cumhuriyet Halk Partisi’nin de sağlam damarını rahatsız eden uygulamalara imza atmaya devam derseniz, toplumsal kaygıyı artırmaktan geri durmayacağınızı göstermeyi sürdürürseniz sabrın da bir sınırı var.

*Atamalar yaparken makamları mevkileri doldururken kör göze parmak sokar gibi toplumsal tartışma yaratabilecek adımları atmaktan uzak duralım.

*Ona cesaret denmez, cüret denir, hiçbir cüretkara da İzmirli müsaade etmez. Böyle bilinmelidir.

Dervişoğlu’nu tanıyanlar bilirler ki kesinlikle şahsi değil genel konuşur. Burada da öyle yaptı. Uzun süredir İYİ Parti teşkilatlarından kendisine iletilen rahatsızlıkların farkında olduğunu vurguladı. Genel Başkan Meral Akşenir’in “bilgisi ve onayı dahilinde” İzmir’den net mesaj verdi. Biliyordu ki bu açıklamalar mutlaka CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da önüne gidecek. Ve sonra “İzmir’de ne oluyor?” diyecekti.

Elbette İYİ Parti’nin ittifak ortağıyla ayrı düşmesine neden sebepler var. Bunların en başında iş, istihdam ve belediye imkanlarının kullanımı yer alıyor. Dervişoğlu gibi İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar da kadrolaşma konusundaki rahatsızlığını üstü kapalı ifade ediyordu. Büyükşehir’de bir yılda işe alınan personel sayısı 3 bin civarında olmasına rağmen İYİ Parti’ye teklif bile gitmemiş olması bunların en başında yer alıyor. Soyer’in göreve başladıktan sonra üst düzey makamlara getirdiği İYİ Parti kurucularından İZBELCOM Genel Müdürü Ahmet Ersagun Yücel ile İYİ Parti Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu Üyesi ÜNİBEL Genel Müdürü Nihal Ağca’nın İzmir teşkilatlarıyla zaten uzaktan yakından alakaları yok.

Tabi ki Dervişoğlu’nun “kör göze parmak sokar gibi” ve “CHP’nin sağlam damarını rahatsız eden” diye tanımladığı önemli konular var. Son günlerde tartışılan KHK ile üniversitelerden atılan akademik personelin belediye şirketlerinde görevlendirilmesi mevzusu bunların başında geliyor.

Konuşmasında “cesaret” ile “cüret” kavramlarını keskin ve net olarak ayıran Dervişoğlu’nun mesajları elbette yerini bulacaktır.

Kongrede dikkatimi çeken bir önemli konu daha var. O da CHP saflarından İYİ Parti’ye geçen Genel Başkan Yardımcısı Dr. Aytun Çıray’ın tutumu… Çıray, CHP içinde olduğu dönemde ve halen Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ile “iyi diyalogları olan birisi” olarak tanımlanır. Başkan Soyer geçen zaman diliminde Çıray’ın da istediği bazı atamaları yapmıştı. Çıray, Dervişoğlu kürsüdeyken ve yukarıdaki ifadeleri kullanırken sürekli alkışladı.

İşin özü; uzun süredir Türkiye gündeminde farklı konularla yer edinen İzmir’in sürekli yükselen bir grafiği var!

Yeni tartışma konumuz ayrı para biriminden sonra ayrı bayrak...

O’nu da bir sonraki yazıya bırakalım.

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
PARTİLİ 23 Haziran 2020 Salı 19:32

Yanimizda ol , sorun varsa konuş, herkezin icinde bagirma

Yorumu oyla      2      3  
Bayram Yilmaz 23 Haziran 2020 Salı 07:30

Dervişoğlu durduğu yerde kızmış neden canı kızmak mı istemiş Izmir de show var icraat yok var ama avare kasnak çevirmeye devam ediyorlar çünkü belediye başkanları atandı halk tıpış tıpış oy verdi ön seçim olsa bu başkanların çoğu saf dışı kalırdı meclis üyeleri de aynı eğitim komisyonu başkanı buyurun ilkokul mezunu meclis üyesi ayrca danışman olarak atananlar iş ile ilgisiz yandaş ve yakınlar khk atılmış ülke yararına hiç yararı olmayanlar Dervişoğlu izmiri çok iyi tanıyan biri olarak taşradan gelip izmiri yönetenleri uyardı geldiği belediyede 160 ton mazot kayıp daha bulunmadı keşke Aliağa başkan yapılsaydı rafineri yakın Dervişoğlu bunlara kızdı Izmir siyasetini çok yakından tanıdığı için belediye kadrolarına nasıl adamlar getirildiği için kızdı ve uyardı sözler montaj ise atamalarda sanal geçin bunları sonra montaj diye milleti kandırma doğru dürüst önceki başkanın süt projesini hiç ettiler parti içinde herkes biliyor ama ifşa etmiyor çıkar biri bunları söyler sonra da ne hileli montaj diye milleti kandırma hava gazı rumba...

Yorumu oyla      2      4  
HALK 23 Haziran 2020 Salı 01:08

İZMİRİN DAGLARİNDA ÇİCEKLER ACAR

Yorumu oyla      2      3  
Tehdit eder gibi! 22 Haziran 2020 Pazartesi 17:56

Yalnız bu bir değil, iki değil; medya önünde bu tip açıklamalar hoş değil. Bütün kavga makam-mevki için mi? Yarın AKP bakanlık verse ittifak mı yapacaklar?

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva