Emin ÖZTÜRK
Değişim kaçınılmaz
16 Ağustos 2017 Çarşamba

AKP; 15 yılını iktidarda geçirdiği 16.yılını kutluyor... Ülkedeki değişimin zirve yaptığı 15 yıl…

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğanın tarifiyle; "Türkiye, yürütme gücünün Cumhurbaşkanında olduğu” bir döneme geçti.

AKP kurucularından eski Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Abdüllatif Şener’in anlatımıyla ise; “Erdoğan hiçbir zaman demokrasiyi amaçlamadı. Nüfusunu ve gücünü sürekli arttırmayı amaçladı. Tek güç olmayı hedefledi”

İki yol arkadaşının vardığı nokta arasındaki fark, uçurumla tarif edilebilecek kadar yakın!

Şener’le yapılan söyleşide, hala internet sitesinde var olan parti programından örnek veriliyor.

 “Başta İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, Paris Şartı ve Helsinki Nihai Senedi olmak üzere Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası sözleşmelerin insan hakları alanında getirdiği standartlar uygulamaya geçirilecektir”

Süreci; ‘tek adam haline gelişin serüveni’ olarak adlandırıyor ve varılan noktayı;“Şu anda karşıt düşüncelerin söylenmesi yasak olduğundan, tek yanlı yayın yapılıyor ve bizler işin ayrıntısını öğrenemiyoruz. Asker ve sivil tüm muhalefete yapılan baskılar nedeniyle Erdoğan’ın karşısında gücünü sınırlayacak ne siyasi ne de kurumsal bir yapı kaldı” diye tanımlıyor.

11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün değerlendirmeleri de farklı değil. "AK Parti, kuruluş dönemindeki değer ve politikaları kendine yeniden rehber edinip, evrensel demokrasi kriterleri ile kendi değerlerini mezcederek yoluna devam etmelidir"

Üç kurucu üyenin, üç yakın yol arkadaşının ikisi gelişmelere aynı pencereden bakıyor.

Parti içini bilmiyoruz… AKP oldukça uzun süredir iktidarda. Yaşanan süreç içinde görüş ayrılıkları, kopmalar, küslükler vb. olması kaçınılmaz. Şimdi değişimden söz ediliyor ve bunun bir tasfiye hareketi olmadığının özellikle altı çiziliyor.

Abdüllatif Şener’in“Genel Başkan siyaset yapma biçimiyle değerlendirilmeli. 16 yıl; onun kişilik, kimlik ve siyaset yapma tarzı ile ilgili gelişti” den yola çıkarak ‘ya uyacaksınız, ya uyacaksınız’a varmak kolayca mümkün.

Kim ne derse desin ‘değişimin’ tasfiye hareketi olma olasılığının yüzdesi hayli yüksek. 

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
16 Ağustos 2017 Çarşamba 15:00

AKP'de değişim şartta MHP ve CHP'de değil mi ? MHP lideri seçim dahi yapmıyor, rakiplerini partiden atıyor. Seçim kazanamıyorsun ama istifa da etmiyorsun , parti içinde seçim de yapmıyorsun? Bu nasıl iş ? Koalisyon kuralım diyorlar , ben HDP ile kurmam diyorlar. Cumhurbaşkanı yardımcılığı da yakışık almaz. Ne diye o koltukta oturuyorsun ?

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva