Cumhur BULUT
Çukur Rezaleti, Vartolu Şelabeti
20 Şubat 2018 Salı

Bir “Çukur” rezaleti var mesela… Gerçi birçoğu  rezil de bu iyice fekkinde.

Pazarda domates, böber ve salatalık satarken birden Getto Reisi olan bir adamın etrafında dönen, aşk, intikam, ihtiras, illegalite ve rezalet hikayesi.

Faydası da var tabii dizinin. Pazarcı esnafı bu diziden sonra “bende örgüt kurup getto reisi olabilirim” düşüncesiyle haykırıyor artık, umutla bakıyor dünyaya; “çeeek sündüüür, beş metre donlastiği bir liraaaa! Hele bi memleketten akrabayı taallukatı getireyim de siz o zaman görün beni…”

Fakat olamaz! Akıl dışı sahnelerle bezeli bu dizi inanın “Dünyayı Kurtaran Adam” kadar vizyon tarihimize geçmiştir.

Daha neler neler… Konu girişinde kardeşinizi öldüren ve babanızı yatağa düşüren adamla anlaşıyor, ona uyuşturucu mekânı sağlıyor bir de üstüne korumalığını yapıyorsunuz. Var mı böyle bir dalga agaaa!

Daha da derin mevzular da var tabii, Adam esasoğlanın karısını ve babasını öldürme kastıyla kaçırıyor. Esasoğlan da yanlarına gidip kamyonetin üzerine çıkıp yük ses müzik eşliğinde dans ediyor. Bir görmeliydiniz, alem alem olalı böyle kıvırma görmedi. Çok fena bir sahne, akıllara zarar. Maazallah!

Sonrası da var tabii. Karısını ve babasını kaçıran silahlı örgüt liderinin ailesini bu defa bizimki kaçıyor. Kısasa kısas! Buzdolabı paketlerinin arkasına saklayıp okus-pokusla kapalı spor salonuna getiriyor ki sormayın gitsin. Adam pert tabii…

Ooo daha ne komedi. Mahalleyi polis basacak, araçlar görüldü, geliyor. Ama gettoda müthiş bir haberleşme ağı var.  Dumanla haberleşiyorlar. Yaaa şaşırdınız değil mi? Cep telefonu yok aga! Duman var duman. Bu Getto tipi iletişim ağı gözden kaçmamalı bence.

Onca kanunsuzluk var ortada, onca insan ölüyor, tabir-i caizse oluk gibi kan akıyor ama ortada polis yok, kanun yok! Silah hep örgütlerin elinde. Güç onlarda, hayat onlara güzel.

Dediğim gibi dizinin en çarpıcı yeri de Getto Reisinin evveliyatının pazarcı esnafı olması. Adam nereden gelmiş bakar mısınız? Domat, biber ve salatalık satarken sen gel mafya ol. Şehrin en kıyak kılaplarının koruma işini, Otopark. kahve, kumarhane ve Oto yıkama.... Daha neler neler!

Hatta Getto Liderinin bir yancısı var ki sormayın gitsin. O da pazarcı esnaflığından seyr-ü sûluk edenlerden.. Ama içinde böyük bir mühendis yaşıyor adamın. Ardiye gibi bir yerde “Uçak” yapıyor Paşam, uçak! Vay Paşam benim. Çocuğken içinde kaldı zağar!

Bırakın pazarcılıkta örgüt liderliğine gelmeyi adamların geleneği bile var. Hani bilirsiniz. Mafya filmlerinin olmazsa olmazı, babadan oğula geçen geleneksel ritüeller… Silah, tespih, aynalı bir muhtar çağmağı yanında da dırnak çakısı tabii ki… Aman diyin sedef kakmalı bir sandık içinde olacak bunlar ona göre. Mümkünse sandık da ceviz olsun. Daha bir ağır duruyor…

Haa, örgütün kendine ait bir mümeyyiz vasfı da üyelerin hepsinde ve dahi vücutlarının muhtelif yerlerinde aynı döğmeyi taşıyor olmaları.

Durun durun, az daha unutuyordum! Bizim Getto Örgütünün çiçeği burnunda liderinin bir eşi var. Hanım bir kız doğrusu. Hanım ama geçen gün kendi örgütlerinin koruduğu bir pavyonda konsa çıktı. Kocasına dümen yapan herifi yakalamak için tabii ki ihtiyaçtan değil. Yani gendi işini gendi hallediyor haspam. Örgütçülüğü sevmiir elleam. Yoksa çocuklara söyler herifi kaldırıdı.…

Gençliğin Geleceğini Dizilerle Çaldılar!

İşte böyle efendim, izleniyor da.  Dövmesini yaptıran mı ararsınız, tişörtünü giyen mi yoksa kendini dizi karakteri sanıp avel avel gezen mi?

Televizyon Programı yapımcısı Sayın Hasan Basri Pehlivan Üstadımın sosyal medyada açtığı parantez de işte burada çok önemli.

Son yirmi yıldır dizilerle deforme edilen içtimai bünyemiz büyük bir hastalık içinde. Kanunsuzluk, suç, silah, kan, vahşet, uyuşturucu vs. daha aklımıza ne geliyorsa hepsinin toplum hayatımızda yer tutması hep bu sebepten.

İşimiz gerçekten zor. Bu gibi kanunsuzluklar içeren diziler yayından kaldırılmalı.  Hem de bir an önce işler daha da kötüleşmeden.

Haaa bir de “Sen Anlat Karadeniz” var… Başka bir rezalet. Aynı meseleler orada var. Polis ve kanun yok! Ama onbeş dakika denizin altında kaldıktan sonra çıkarılıp hayata dönen karakterler var.

Gençliğimize yazık ediyorsunuz, ey yetkililer! Kanunsuzluk hiçbir zaman övülmemeli, sunulmamalı ve meşrulaştırılmamalı! Bilhassa “semt-mahalle çocuklarına” çok yazık ediyorsunuz çok!!!

Ne, “01 Adana” mı?

Oooof ooof!

Not: Başlıktaki “Şelabeti” nedemek, diye soran okuyucularıma; hiiiç kafiye olsun diye yazdım.

 

 

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Labus 2 Mart 2020 Pazartesi 23:56

Heyecani kalmadi ne olacaksa yapsinlar gari bidahaki sefere izlemem artik

Yorumu oyla      2      3  
İbrahim cengiz 21 Şubat 2018 Çarşamba 18:54

Abi sen ne yazıyon inan okuyorum tek bir cumle anlayamiyorum lufen yazılarinizi daha anlaşılır yazın biz okurlarda anlayalım sayin yazar bizide düşünün saygılarimla

Yorumu oyla      11      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva