Cumhur BULUT
Cilalı Tunç Devri, EBSO, İZTO, AOSB ve Şoförler Odası
23 Eylül 2021 Perşembe

Cilalı Tunç Devri yaşıyoruz.

Cilası bol ama iş hak getire!

Neresinden baksanız hayretengiz, neresinden tutsanız elinizde kalıyor.

Olmamalı 21. Yüzyılın İzmir’i bu olmamalı, 21 Yüzyılda işler böyle yürütülmemeli…

“Yaptım oldu! Ben yapayım da olmazsa birkaç gazete haberi ve birkaç cadde afişiyle geçiştiririz” düşüncesi şu anda İzmir Büyükşehir Belediyesinin genel ilkesi…

Olmuyor ama yapıyor adam. Etraftan da çıt yok! Ezilen, sıkıntı çeken, işleri ters giden de hep insanlarımız, hep hemşehrilerimiz oluyor!

Ama sorsanız sevgi kelebeğidir kendisi, büyük emekçidir, emeğe saygısı sonsuz, emekçiye sevgisi sınırsızdır!

Hatta Bella Ciao şarkısını dahi bir emekçi olarak hoplaya zıplaya söyler durur…

Aslında bunlar Cilalı Tunç Devri’nin alamet-i farikaları ve mümeyyiz vasıflarıdır.

Bizden sonraki devirlerde bu dönem anlatılırken yazılı soru olarak çocuklarımızın karşısına bunlar çıkacağına eminim.

“Soru 1 Cilalı Tunç devrinin en önemli özelliklerini yazınız?” gibi mesela…

Neyse!

Haydi bizim matbuat erbabını geçtim. Yazan yok, çizen yok. Halkın derdine gönlünü açan, kulak kabartan ve durun, neler oluyor diyen yok. Yok da… EBSO’dan neden ses çıkmaz mesela?... Sonra İZTO’dan?... AOSB’den ve Şoförler Odasından?

Her şey yolunda mı sizce? İşler iyi gidiyor mu İzmir’de? Üyeleriniz memnun mu olan bitenden?

AOSB’de tramvay inşaatının sebep olduğu sıkıntılardan haberdar mısınız örneğin? Yoksa bihaber gömleği mi kuşandınız siz de?

Hani şu üretim ve ihracat rekorları kıran İzmir’in en önemli istihsal alanı AOSB’de işlerin nasıl çileden çıktığını hiç mi görmüyorsunuz sahi?

Sanayicinizin fabrikasına giremediğini, ürettiğini fabrikasından dışarı çıkaramadığını, işçisini fabrikasına getiremediğini ve bütün bunları yapsa bile bin bir türlü dertle saatler aldığını hiç mi söyleyen yok size?

Ya da söyleyen var da…

AOSB’de bir aydan fazla yollar kapalı efendim yollar kapalı! Hem de ben kapattım oldu anlayışıyla kapalı!

Sadece o kadar da değil, On binlerce aracın kullandığı Mavişehir-AOSB bağlantısı da kapalı! Hem de hiç kimseye haber verme gereği duymadan bir anda ben kapattım oldu, anlayışıyla kapalı! Binlerce araç, binlerce insan mağdur tabii…

Tunç Soyer veya avanesinin umurunda mı iş kaybı, trafik kazaları, zaman kaybı, gerilen sinirler, ulaşamayan araçlar,AOSB içinde yaşanan yol kavgaları ve işine gidemeyen işçiler veya amirler?...

Jakoben oldukları için, tepeden inme, ben yaparım sizde uyarsınız diyorlar, o kadar… (Yok yav ne jakobeni? Solcu bu arkadaşlar, halkçı ve emekçi!)

En azından EBSO, İZTO, AOSB ve Şoförler Odası; “biz buradayız ve siz bunları yaparken bizim üyelerimizin işleyişi engellenmemeli ve siz bu işleri yaparken bize uygun koşulları sağlamanız gerekli” diye bilmeliydi…

Kulak tıkamak, görmezden gelmek çözüm değil ki?

Bir iş yapılırken elbette mağduriyet olur, elbette zorluk çekilir ama makul düzeyde ve işleri aksatmadan…

***

Bu anlayış böyle sürüp gitmez!

Yazının başında dedim ya 21. Yüzyılda böyle bir iş anlayışı olamaz!

Daha üç aydır aralıksız sürüp giden Torbalı İZSU inşaatlarının sebep olduğu mağduriyetten söz etmiyorum!

Gerçi ne bekliyoruz ki?

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün “parlattığı ve yukarılara taşıdığı” Tunç Soyer İzmir’e ne verebilir ki? CHP’li arkadaşların “Ceketimizi koysak kazanırız” dediği İzmir’de bir ceket kıymeti taşıyan birinden ne bekliyoruz ki!?

Geride bıraktıklarına bakmak lazım… Nasıl bir Seferihisar bıraktığına… Aşırı sol dergilerde yazdıklarına… HDP ile ilişkilerine? Üniter devlet düşmanlığına ve Yunan seviciliğine…

Ama sessiz kalmak, olmuyor işte... Olmuyor! Üyelerini, paydaşlarını ve çalışanlarını biraz olsun düşünmek lazım!

“Madem ki Türkiye’nin sayılı meslek kuruluşlarındansınız madem ki İzmir’in en önemli kurumlarısınız öyleyse İzmir’e sahip çıkmalısınız” diye düşünüyorum…

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mahir 26 Eylül 2021 Pazar 13:27

12.25 asıl sorun çarşı,pazar ve markette.Indirimde ve daha ucuzu olmadığı için 56 liraya aldığım tulum peynirinin taze kaşardan farkı yok.Asıl Lay lom yapan senin gibi düşünenler.

Yorumu oyla      4      4  
Ulusal kimlik 26 Eylül 2021 Pazar 12:25

Herkes lay lay peşinde Cumhur gene sorunların peşinde. Adam sorunların üstüne gidiyor ve ses getiriyor. Böyle giderse çok güç toplar ben size söyleyeyim. Çünkü izmirde herşey toz pembe değil. Adam bilerek bunu çok iyi kullanıyor

Yorumu oyla      4      5  
Ekim ayında da zam gelecek deniyor 24 Eylül 2021 Cuma 15:12

Sanayide kullanılan elektrik ve doğalgaz fiyatlarına son 3 yılda gelen zam oranı nedir? Bununla ilgili tek kelime etmeyip, tramvay inşaatını eleştirmek. Sanırım üyeler de memnun olacak ki hiçbir şekilde sesleri çıkmıyor. Zam zam nereye kadar! Nakliye, üretim maliyetleri sürekli artarken, suçlunun marketler ilan edilmesi.

Yorumu oyla      6      4  
Kayıp tramvay 24 Eylül 2021 Cuma 13:13

Tramvaydan konu ne ara Yunan'a geldi? Çandarlı Limanı, Kemalpaşa Lojistik Köy'ü, Karabağlar'daki 540 hektarlık dönüşüm, hızlı tren hatları, metro, hızlı tren garı, Bergama İZBAN, kruvaziyer liman, 2.çevre yolu, millet bahçeleri ... nerede bunlar? Tramvay yapan yol kapatmış diye eleştiriliyor; diğer tarafta yıllardır bekleyen ama yapılmayan projeler için tek laf yok. Buca'da atıl duran TCDD ait eski tren hattına belediye tramvay projesi yaptırmasına rağmen hat verilmedi. 2014 yerel seçimleri öncesi TCDD tramvay yapıyoruz diye afiş astı. Nerede bu tramvay?

Yorumu oyla      5      4  
Ozzy 24 Eylül 2021 Cuma 12:13

Dusmanca yaziyorsun tam bir partizan agzi

Yorumu oyla      10      4  
Umut umut 24 Eylül 2021 Cuma 04:28

Cunhur bey..Yapilan yorumlar dan yola çıkarsak, bayağı bam tellerine denk gelmiş gerçekleri görmeyen herkez bir bahane üretmiş.. Bu ülke mantarlarmış zihniyetlerin varlığını zaten biliyor.. tunç devri doğru terim oda birgün eriyip yok olmaya mahkum.. yüre güne emeğin e sağlık cumhur bey... adınız da yazınız gibi cük oturmuş saygılar

Yorumu oyla      4      10  
Şaka gibi! 23 Eylül 2021 Perşembe 15:27

https://www.manisa.bel.tr/Haberler/3390_hafif-rayli-sistem-icin-start-verildi.aspx 2014'de MHP'li Manisa Belediyesi raylı sistem yapıyoruz diye toplantı yapmışlar. Aradan geçmiş 7 yıl ama icraat yok. Birde start verildi yazmışlar. Ha ha ha ... Ege Bölgesi'nin İzmir'den sonra en büyük ikinci ilinde raylı sistem yok.

Yorumu oyla      7      4  
Fikret ASLAN 23 Eylül 2021 Perşembe 15:15

Oğlan tecavüzcüsü Ensar Vakfına Amerikada devlet parasıyla yurt yapılması hakkında ne düşünüyorsun Cumhur bey. Sende çocuğunu Ensar Vakfına verirmisin Cumhur bey. Lütfen cevabını bekliyorum. Milyonlarca Arabın planlı bir şekilde ülkemize getirilmesi hakkında ne düşünüyorsun Milliyetçi Cumhur bey!!!

Yorumu oyla      11      7  
Kemal B. 23 Eylül 2021 Perşembe 13:47

Elinize, emeğinize, yüreğinize ve kaleminize sağlık. Yine çok doğru noktalara müdahale etmişsiniz.

Yorumu oyla      5      9  
AKP'ye beni de görün çabaları 23 Eylül 2021 Perşembe 13:31

Bütün tuşlara basılmış.

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Daha önceleri nerelerdeydiniz?
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Boşanan aileler ve çocuklar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva