Fatih YAPAR
CHP’de birlik ne zaman sağlanacak?
18 Şubat 2019 Pazartesi

Yerel seçim öncesinde aday belirleme yöntemi (!) oldukça değişik olan CHP’nin İzmir adayları bir operasyon olmazsa netleşti.  Pazar günü itibariyle Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı törenle ilan edilen adaylar Tunç Soyer öncülüğünde yola çıktı.

Çıktı çıkmasına da kimilerine göre “geç kalındı”, “zaman kaybı yaşandı”, “enerji dışa değil içe harcandı”

Makul ve normal bir şekilde ilerlemesi gereken süreç şimdi meclis üyelerinin belirlenmesi sırasında sıkıntılı yürüyor. Birçok belediye başkanı yeni listelerin oluşturulmasında söz sahibi olamamaktan şikâyetçi. Genel merkez kararıyla MYK onayına sunulan meclis listeleri netleştiğinde çok sürprizler yaşanacak!

Çünkü bir gizli el adaylara “gerekirse sizi değiştirebiliriz” uyarısında bulunarak altını dizayn ediyor!

Gelelim Kılıçdaroğlu’nun İzmir’deki sözlerine…

Adayları belirlerken, Aziz Kocaoğlu’na selam verenlerin bile çetelesinin tutulduğu gergin sürecin sonrasında kamuoyuna yönelik açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu’nun ifadeleri süreç kadar önemliydi.

Ayakta alkışlattığı Kocaoğlu için, “397 yıl hapisle yargılandı. Ama diz çökmedi ve boyun eğmedi. Bütün baskılara rağmen İzmir’e hizmet etti. Hayatını bir anlamda İzmir’e ve İzmirlilere adadı. Hiçbir belediye başkanın yapmadığı projelerin altına imzasını attı. İstanbul ve Ankara’nın iktidarın desteğine rağmen yapmadığı metroyu inatla yaşama geçirdi. Dolayısıyla Aziz Kocaoğlu sadece bir belediye başkanı değil aynı zamanda inançlı ve kararlı mücadele insanıdır. Hepimizin ona teşekkür borcu vardır. Bizler 12 maddelik yerel yönetim belgesi hazırladık. Hesap verme, demokrasi, birlikte yaşama dedik. 12 maddeyi yan yana getirdiğimizde Aziz Kocaoğlu’nun İzmir’de hayata geçirdikleridir. Pek çok örnek İzmir’den alınmıştır” dedi.

Hükümetin yaptıkları için Kocaoğlu’nu örnek olmasını isteyen lider, “geleceksiniz, ders alacaksınız” ifadelerini kullandı.

Kocaoğlu’nun yaşanan süreç nedeniyle kırgın ve modunun düşük olduğu biliniyor.  Büyükşehir Adayı Soyer ise henüz projelerini açıklamadı. Hazırlıklar ise sürüyor. Partinin kısa süre içinde dargınlıkları ve kırgınlıkları bir kenara koyup yola çıkması gerekiyor. Aksi halde, geldiği günden bu yana İzmir’in tozunu atan AK Parti Adayı Nihat Zeybekci“tur bindirerek” yarışta önemli bir sonuca ulaşacak.

TANZİM SATIŞ İŞİ!

Hükümetin yerel seçim öncesinde başlattığı bir proje var. O da son günlerin en çok konuşulan işi haline geldi.

Nedir?

Tanzim Satış!

Yani kısaca üreticiden halka ucuz sebze ve meyve tedarik zinciri kurulması. Peki, bunları kim yapıyor? Tabi ki belediyeler… Ankara ve İstanbul’da başlayan “sınırlı/limitli” kilodaki satış işlemleri her geçen gün il ve ilçelerde yayılıyor.

Hal böyle iken İzmir’de duruma bakalım!

Bilindiği gibi Tanzim Satış bu kentteki TANSAŞ’ların yıllar önce belediyeye aitken yürüttüğü sistemin adıydı. Zamanla bu konu gündemden kalktı, şirket özelleştirildi.

İzmir’de kırsal kalkınma modeli Türkiye’ye örnek olan Büyükşehir Belediyesi’nin şimdiye kadar üreticiye ödediği rakam 1 milyar TL’yi (eski parayla 1 katrilyon) aşmış durumda. Tire’den süt, Bergama’dan bal, Ödemiş’ten peynir, Bayındır’dan çiçek, bitki, fidan ne görürsen alınıyor. Üstüne, Öğretmenler günü nedeniyle Manisa’daki kooperatiften hediye şal aldığı için yargılanan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun hayata geçirdiği sistemi geliştirme sözü veren yeni aday Tunç Soyer var…

İzmirli Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin kontrolündeki bakanlık tanzim satış sistemini birlikte yürüteceği belediyelere çağrıda bulunurken İzmir’i unutmuş! Sanıyorum bizim de yakından tanıdığımız sayın bakan durumu öğrenmiş olacak ki İzmir’in de bu işin içinde olması talimatını vermiş. Antalya’dan alınacak sebze ve meyveyi (nakliye işi de dâhil) belediyeler üzerinden halkla buluşturmayı planlayan bakanlığın formülüne karşı Kocaoğlu yeni bir sistem ortaya koydu.  Çıkıp “mademki biz alacağız, o zaman kendimiz alıp bedavaya biz dağıtırız” diyerek 35 bin muhtaç aileye patates ve soğanı ücretsiz sundu. Kısa sürede dağıtım başlayacak.

Alın size yeni bir İzmir modeli…

“NARKOZSUZ AMELİYAT”

Şüphesiz ki CHP’de aday belirleme ve ilan etme süreci hiç bu kadar karmaşık ve gergin olmamıştı. Yüksek Seçim Kurulu’nun kesin listeleri açıklayacağı güne kadar adaylarda bir tedirginlik var. Hepsi, “ya başıma bir şey gelirse”diye düşünüyor ve uykuları kaçıyor…

Aday belirleme süreci İzmir’de tez konusu olabilecek seviyeye gelen Bayraklı’da son ana kadar yaşanan hareketli süreçte eski İl Başkan Yardımcısı ve parti emekçisi öğretmen Serdar Sandal ismi çıktı. Sandal’ı tanıyanlar onun eğitimci kimliğini iyi bilir. Zaten Çiğli Belediyesi’nin bugün kendisiyle gurur duyduğu Çiğli Belediyesi Eğitim Merkezi'ni (ÇİBEM) yönetiyordu.

Aday olarak ismi ilan edilince başta 2009 yılından bu yana belediye başkanlığı yapan Hasan Karabağ’ın “ilçe çapındaki” olanaklarından yararlananlar ayaklandı.  Hep bir ağızdan, “istemiyoruz” dedikleri yetmiyormuş gibi “Tuncelili-Alevi, İnançsız” gibi etnik kimlik siyaseti yaparak bel altı vurdular.

Eleştirilere, “bir evladım var burada doğdu, babamı da bu ilçede toprağa verdim” diyerek mensubiyet olgusunu anlatan Sandal siyasi olarak ilçe hâkimiyetini iki hamleyle de gösterdi. 2014 yerel seçimlerinde AK Parti’nin adayı İsmail Sarı ile MHP’nin Adayı Mehmet Toptaş’ı CHP’ye katan Sandal tabiri caizse “siyasi ameliyat” yaptı.

Hem de narkozsuz!

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
çeşmeli 21 Şubat 2019 Perşembe 09:50

nasıl birlik sağlansın Ekrem Oran'a sert sözlerle yüklendi. Tütüncüoğlu, "Partim aday gösterse dahi desteğim olmaz. Çeşme için iyi bir aday değil." dedi. İşte Tütüncüoğlu'nun Ben Haber'e yaptığı o açıklama; "Bu arkadaşımız makam kullanır, yalan söyler ve güvenilmezdir. Örnek mi? Kendisi 2. evliliğini Çeşme'de bulunan ve ünü ülke sınırlarını aşan bir mekanda, benim Çeşme Belediye Başkanı olduğum dönemde yapmıştır. Bin kişinin katıldığı düğün için, "Faik Başkan söyledi" diyerek düğününü bedavaya getirmiş. Bunu 2 sene sonra öğrendik. Sonra kendisine hesap sordum. Bana 11 bin lira ödeme yapıldığını söyledi. O mekanda yemekli, içkili düğün yapacaksın ve sadece 11 bin lira ödeyeceksin... Bunu da Çeşme'de o dönemin bütün CHP'li belediye meclis üyeleri bilmektedir." dedi. "DİPLOMASINI GETİREMEDİ" Ekrem Oran'ın eğitim durumu hakkında da yalan söylediğini iddia eden Tütüncüoğlu, "Ekrem Bey, kendisini olmadığı görevlerde tanıtan bir isim. Başkan yardımcısı olmadığı halde kendini o şekilde lanse etti. Biz kendisini Boğaziçi mezunu biliyorduk, meğer lise mezunuymuş. Ancak isminin yanına üniversite mezunu yazdırıp bizi de halka yalan söyletmiş oldu. Sonra diplomasını istedik ama getiremedi." dedi. "ADAY GÖSTERİLSE DAHİ DESTEĞİMİZ OLMAZ"

Yorumu oyla      4      5  
engin arık 19 Şubat 2019 Salı 09:09

sayın Kılıçdaroğlu lider olsa. Aday açıklama törenindeki boş tribünlerin hesabını görür ve o il başkanı anında gider. Ama nerde.. CHP Kalesinde boş tribünlerle aday açıkladı.

Yorumu oyla      12      5  
Bucalı 19 Şubat 2019 Salı 08:08

Soru güzel.Cevap kolay:Kemal Kılıçdaroğlu gidince birlik sağlanacak. Bir daha bu kadar kolay soru sormayın lütfen...İzmirde aday olmak için Tuncelidenmi gelmek lazım.Doğma büyüme İzmirliyim.Ama aday olamıyorum.25 yıldır da siyasetin içinde olduğum halde....

Yorumu oyla      11      6  
Sarı Çizmeli Memed'A. 19 Şubat 2019 Salı 01:43

"Bir gizli el adaylara 'gerekirse sizi değiştirebiliriz'uyarısında bulunarak altını dizayn ediyor!" demişsiniz Sn.YAPAR ve iyi demişsiniz... Koca CHP'nin bugün nasıl yönetildiğini işte bu tek cümleniz fazlasıyla anlatıyor... Fazla söze gerek yok.

Yorumu oyla      10      5  
Peki buna ne diyorsunuz? 19 Şubat 2019 Salı 00:48

CHP'nin Buca adayı çok pasif sağda solda Bucalıyım deyip duruyor. 21. yüz yılda Siyasi konjönktürün sistem dışına attığı Mikro milliyetçilik söylemleriyle dolanıp duruyor henüz tek projesini duymadık...Kendisi 10 yıldır Buca belediyesinin yönetim kadrosundaydı... Ercan tatı döneminde Belediye Başkan yardımcısıydı..aynı dönemde belediyenin en önemli komisyonu olan imar komisyonunda 4 yıl boyunca komisyon başkanıydı...Levent Piriştina döneminde Başkan Baş danışmanıydı.. Buca için Ne yapmış biri sorsa yaa...

Yorumu oyla      9      6  
Hayırlı olsun 19 Şubat 2019 Salı 00:10

İzmir de ve pek çok yerde CHP''nin içini boşaltımayı becerdi Kılıçdaroğlu. 31 Mart büyük değişim olacak gibi. İzmir halkı CHP''yi bu basiretsiz yöneticilerden kurtarmanın yolunun artık oy vermemek olduğunu anladı. Bu delege yapısı ve hizipçilikle Başka çare maalesef kalmadı...

Yorumu oyla      8      5  
Lombak 18 Şubat 2019 Pazartesi 23:27

1 Nisan''da kk istifa edince belki... Kesin değil...

Yorumu oyla      6      5  
GAZİEMİR ÇARŞI 18 Şubat 2019 Pazartesi 21:56

Genel Başkan 31 Mart' ta gidince.....

Yorumu oyla      12      6  
CHP Lİ 18 Şubat 2019 Pazartesi 20:34

siyasi ameliyat değil partiye katılan sarı toptaşın çıkarı olduğu için katıldılar. sandal markist ve leninist bir insandır bu bayraklıda tutmaz müslüman mahallesinde salyongoz satmaya benzer.

Yorumu oyla      10      7  
Vatandaş 18 Şubat 2019 Pazartesi 20:04

Chp atama ile ne kadar başarılı olacak görülecektir.Bu partiye gönül veren ve hiç bir zaman çıkarını gozetmeyenler kapi dışarı edildi.Ne olacak 31 martta görülecek...

Yorumu oyla      10      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva