Tayfun MARO
Canan Kaftancıoğlu’nun yükselişi sürüyor
12 Eylül 2019 Perşembe

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti Kaftancıoğlu’na, muhtelif sosyal medya paylaşımları nedeniyle, 5 ayrı suçlamadan toplamda 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezası verdi.

Rivayete göre, bir önceki duruşmanın çıkışında okuduğu Nazım şiiri, cezada indirime gidilmemesinin nedenlerindenmiş…

Canan Kaftancıoğlu’nun mahkeme kararına tepkisi açık ve net;

“Karar ne olursa olsun düşüncelerimden ve söylediklerimden vazgeçmeyeceğim. Çünkü biz mevsimi başladı. O kaybetti, biz kazandık. 82 milyon kazandı.

Asla son sözüm olmayacak, Saray vesayeti son bulana, Saray vesayetinin cezalandırıcı sopaları yargılanana dek mücadele edeceğim.

Biliyorum bahar geldi memleketimize, biz mevsimi başladı.”

Kaftancıoğlu’nun yargılandığı suçlamalardan aldığı ceza hiç kuşku yok ki yasaların gereğidir.

Ne ki bu yargı kararı toplum vicdanında karşılık bulmadı.  O halde, yolunda gitmeyen ne?

Yaşanmışlıktan öğrendiğimiz gibi; iktidardakilerin keyfine göre uygulanan yasalar asla adalet getirmiyor. Toplum bunun farkında. Ancak bu farkındalık yönetenlerin umurunda değil.

Çünkü iktidarlarına yönelik en ufak tehdit algısı, muktedirleri harekete geçirmeye yetiyor. Olağan koşullarda görmezden gelinen suç teşkil edebilecek her türlü söz ve eylem, koşullar gerektirdiğinde, kişiye özel suça dönüşebiliyor.

Kendini ifade hakkını kullanmanın hangi koşullarda suç teşkil edeceği yönetenlerin arzusuna ve ihtiyacına göre belirlenirken ve kanun devleti “Demokles’in kılıcı” gibi muhalefetin tepesinde asılı dururken elbet de hak, hukuk, adalet olmaz.

Bu ülkede gerçekten muhalif olanların canı çok yanmıştır, ağır bedeller ödemişlerdir. Sistemin tehdit olarak algıladığı muhalifler, her devirde, bir şekilde tasfiye edilmiş veya edilmeye çalışılmıştır. Canan Kaftancıoğlu’nun başına gelenler de bu zihniyetin eseridir. Mesela, HDP’liler de benzer duyguları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile yaşadılar.

Canan Kaftancıoğlu’na gözdağı mı veriliyor, yoksa gerçekten mi içeri atacaklar, bunu yaşayıp göreceğiz. Ancak, her koşulda, toplumun ona sahip çıkacağını söylemek, kehanet olmaz.

Öte yanda, tehdit algısı nasıl bir caydırıcılığı gerektiriyorsa, iktidardakiler de onun gereğini yerine getireceklerdir.

Canan Kaftancıoğlu, tıpkı Ekrem İmamoğlu gibi, CHP’li olmayanların da sevgisini kazanmış bir siyasetçi. Ve yükselişi sürüyor. Belli ki sinmeye de hiç niyeti yok.

İmamoğlu ve Kaftancıoğlu; ülkenin ufkunu açan bu ikilinin daha çok gidecek yolu var. Biri merkezi, diğeri sol cenahı tutuyor. Dahası İstanbul burjuvazisinin desteğini de aldılar.

Bu mücadeleden yeni bir iktidar çıkar, diye düşünüyorum.

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Obi 18 Eylül 2019 Çarşamba 19:31

Bu son yazınızın size yakışıp yakışmadığına çevreniz karar versin. Sizinle ciddi ciddi memleket meselesi tartıştığım için şimdi kendime kızıyorum.. Sağlıcakla kalın..

Yorumu oyla      4      5  
Sarı Çizmeli Memed'A. 18 Eylül 2019 Çarşamba 16:09

Bay oPi, seni ciddiye alıp da karşılık verdiğim için çevremden sürekli eleştiriler alıyorum, bu nedenle bu sana son yanıtım olacak, susacağım. Buna sevin, çünkü susarak seni de "konuştukça batmak"tan kurtarmış olacağım... Dinle şimdi: Algı bozukluğu veya alkol sorunların nedeniyle hastalıklı sanrılar gördüğün apaçık ortada... Çünkü, yıllardır bu gazetenin yorum köşelerinde CHP'nin başındaki adama(!) ve çevresine "koltukçu kemal ve avanesi" diye hitap eden bana "kılıçdaroğlu size ne yediriyor, ne içiriyor?" diye sormak şaşkınlığında bulunmuşsun... Bence asıl sen her ne içiyorsan artık sek içme ve uyanık ol ki, bayat mezeler hep sana kakalanmasın. Çünkü hem içki hem bayat meze sana tOkanıyor, dağılıyor ve dağıtıyorsun... Çevremin uyarısı üzerine yazdıklarını son kez inceledim ve gördüm ki, Türkçe ve yazım kuralları ara ki bulasın, anlam bütünlüğü hak getire, düşünce ise zaten oradan buradan alıntı, yani nanay... Bunlar olmayınca da aklınca kurnazca yalanlarla ve hastalıklı bir beynin ürettiği faraziyelerle doldurmuşsun köşeyi... Yumurtladıklarının arasında en ilgi çekeni ise, 'saray'ın bir zamanlardaki soytarısının "keşke yunan galip gelseydi" türü mutlak ihanet içeren sözlerini referans alarak, aynı Ermeni meselesinde(!) olduğu gibi aklınca ve utanmazca yine belden aşağı vurmaya yeltenmendi. Çok görmüyorum, düşünce/tez üretemeyince böyle kafa karışıklığı yaşayabiliyor insan senin gibi... Gazi Mustafa Kemal Atatürk konusunda ise sana yanıt bile vermeyeceğüim, git bu gazetenin yorum köşelerinde senin ve benim imzamı ara, anlarsın ne kadar NE olduğunu... SON SÖZÜM: Alkol ve algı sorunun için bir uzmana görün, olmazsa otur ağla, açılırsın... ÜÇÜNCÜ KİŞİLER DEN ÖZÜR: Tartışma ayağa düşüren bu adama(!) uyduğum için özür diliyorum. Ama karşıdaki sustukça saldıran böyle tipleri arada bir terbiye etmek gerekiyor... diye düşünüyorum.

Yorumu oyla      4      5  
Obi 17 Eylül 2019 Salı 23:55

Ermeni Soykırımı yalanına itafen 24Nisan tweeti yazmış mı Kaftancıoğlu?? Yazmış.. Andımıza, Mustafa Kemal''in askeri olmaya karşı mı?? Karşı.. Diyebilirsiniz ki bunları daha önce yazdı, evet doğru ama benim gibilerden korkmasa bağırarak onları şimdi de savunur... (Heee bunlara siz de katılıyosanız zaten tartışma bitmiştir, fakat öyle olmadığını düşünüyorum).Mücadelede ön saflarda falan demişsiniz onlara sadece gülüyorum, size de üzülüyorum, gerçek mücadeleyi yapan onlarca ismi milletvekili bile yapmadılar. Fetö kumpaslarıyla içeri atılanlar oldu.. Fakat Y-Chp o kumpasları yapanları ziyarete gitti, önümüzdeki dönemde Nazlı Ilıcak''ı milletvekili yaparsa hiç şaşmam. Emine Ülker Tarhan mecliste Altan Tan''a cevap verirken muhtemelen Kaftancıoğlu Altan Tan''ı alkışlıyordu!!! Gözlerinizin önündeki perdeyi kaldırın artık, Kılıçdaroğlu ne yediriyor, ne içiriyor size anlamıyorum. Yakında Atatürk''ü eleştirirken keşke Yunan galip gelseydi diyeceksiniz bundan korkuyorum...

Yorumu oyla      5      5  
Sarı Çizmeli Memed'A. 17 Eylül 2019 Salı 14:29

Bay Obi'ye notlar: 1)Tez üretemeyip de çaresiz kalınca, emperyalizmin Ulusumuza yamamaya çalıştığı Ermeni meselesi(!) gibi konularda benim yazmadıklarımı yazacakmışım gibi gösterip, utanmazca yalanlara sarılmayın. Benim Mustafa Kemal ATATÜRK ve Kemalist Devrimi ile Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş değerleri hakkında YAZDIKLARIM bu gazetenin arşivindedir. Ama aynı arşivlerde sizin bu konularda bir tek sözcüğünüz bile yoktur... 2)Ben yaşamımın her aşamasında Mustafa Kemal ATATÜRK'e, Kemalist Devrim'e, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş değerlerine sahip çıktım. Ama O'nun, "Hayatta en hakiki mürşit bilimdir" dediği unutularak, anlaşılmaz bir mantıkla/daha doğrusu mantıksızlıkla hiç yanlış yapmayan programlanmış bir robot gibi lanse edilmeye çalışılmasına da karşı çıktım... 3)O'nu, devrimlerini, ilkelerini tüm sahiplenişime karşın ağzımdan bir tek "Atatürkçüyüm" sözcüğü çıkmadı. Çünkü, elbette, yorum yaparak "Atatürkçü" olunmuyor.(O tür ucuz kahramanlıkları içki masalarında alkolün verdiği cesaretle "vatan millet sakarya" çığlıkları atan sizin gibi klavye kahramanları zaten çok iyi beceriyor.) ... Ama çeyrek asırlık soru işaretleriyle dolu bir dönemin kapatılmasında çok önemli rol üstlenen ve ön saflarda savaşan Kaftancıoğlu'na saldırmakla hiç Atatürkçü olunmuyor... 4)Sizin gibi hedef saptıranlar/şaşırtanlar akp'nin/rte'nin ve dahi bahçeli'nin/mhp'nin ekmeğine yağ sürmeyi çok iyi beceriyorsunuz... 5)SONUÇ: Bir sayın tarihçinin dediği gibi; "Nesnel ve bilimsel bir biçimde tartışılmadığı ve Mustafa Kemal ATATÜRK'ün de her insan gibi hatalar yapabildiği gözden uzak tutulduğu sürece, O'nun ve devrimlerinin düşmanlarının eline daha çok koz verilecektir."

Yorumu oyla      5      6  
Lombak 17 Eylül 2019 Salı 11:49

Obi'nin dediklerine katılıyorum. Chp'nin zaten Atatürkçülüğü müze deposuna kaldırdığı açık. Vitrinde bile sergilemiyorlar artık. Atatürk'ün yaptığı gibi gücünüzü Türk milletinden almazsanız daima sandıklara gömülmeye mahkumsunuz. Ülkeyi gidip yabancılara şikayet edip oralarda dirsek temaslarında bulunmaya devam ederseniz halktan ve tabandan yabancılaşmaya devam edeceksiniz. Gayet açık o belediye başkanı ve il başkanından söz etmiyorum bile. Gülünç durumlar.

Yorumu oyla      4      5  
Obi 16 Eylül 2019 Pazartesi 22:29

Kaftancıoğlu''nu korumak adına Kemalizm''in de yanlışları vardır noktasına gelmeniz çok üzücü,yak nda Canan Kaftancıoğlu''nu desteklemek için ''Türkiye Ermeni soykırımı yapmıştır'' da dersiniz siz bazı Chp ve Hdp milletvekilleri gibi.. böyle yavaş yavaş Atatürk''ü de unutturacaksınız bizim çocuklarımıza ''sözüm ona çağdaşlık, demokrasi'' diye. Akp de ilk zamanlarında böyleydi hatırlayın lütfen.. Dediğim gibi şu anki Chp Cumhuriyet''in Chp''si(Köy Enstitülerini kuran vs.)değil. Akp''nin devam ettiremediği, yapmadığı şeyleri Y-Chp''ye yaptırmak istiyorlar, buna direnirsek Türkiye kazanır, yoksa Türkiye kaybeder tarumar oluruz, Suriye''ye döneriz.. Ülkeyi yönetmete talip olmak; Akp''nin alternatifi, yeni Akp olmak değildir, Küresel güçlerin yeni maşası olmaya soyunmak değildir, olmamalıdır.. Atatürk''ün yaptığını başarmalıyız.. Sosyal medyada Atatürk köşesine yorum yaparak Atatürkçü olmuyosunuz, Kaftancıoğlu''nu Atatürk konusunda yanlış yaptığını anlamasına yardımcı olursanız Atatürkçü olursunuz.. Kendimizi avutmayalım lütfen!

Yorumu oyla      5      5  
Lombak 16 Eylül 2019 Pazartesi 20:54

Kem söz sahibine aittir. Cevap vermeye değer bir tip olsaydı verirdim. Yardımına da ihtiyacım yok. O da intihalden zor yırtmış duyduğuma göre ki hala köşe yazarı. Zerzevatlar önce aynaya bakmalı.

Yorumu oyla      4      5  
Sarı Çizmeli Memed'A. 16 Eylül 2019 Pazartesi 14:04

Lombak'a not: Seni hatırlar gibiyim; geçmişte bir sayın yazar sana "salatalık" derken, demek ki "zırvalık"lara karşı bağışıklı olduğun için "gık"ın çıkmamıştı da ben o sayın yazara karşı çıkmıştım... Doğru hatırladım, değil mi? :)))

Yorumu oyla      4      5  
Sarı Çizmeli Memed'A. 16 Eylül 2019 Pazartesi 13:37

1)Olaylara/gelişmelere/insanlara Marksizm, Atatürkçülük, sağ/sol gibi tek pencereden bakarsan asla doğruyu bulamazsın... Sağın da solun da Kemalist Devrimin de, kısacası her türlü -izm'in doğruları ve yanlışları vardır... Bunları ortaya koyamazsan, dünyaya at gözlüğüyle bakan programlanmış bir bağnazsın demektir. 2)İdeolojik birikim, siyasal görüş ve entelektüel olmak bir erdem değildir... Türk ve Dünya siyasal tarihi derinlemesine irdelendiğinde, ideolojik birikimi/siyasi görüşü/entelektüellik açısından neredeyse tam puan alan adların boğazlarına kadar yolsuzluklara bulaştığı veya utanmazca DÖNDÜĞÜ rahatça saptanacaktır... O halde, demek ki, istediğin kadar ideolojik birikim veya siyasal görüş sahibi ya da veya entelektüel ol, ahlaki/etik değerlere sahip değilsen, sıfırsındır. 2)Burada savunduğum, çeyrek asırlık bir hegemonyayı yıkmak için büyük ve onurlu bir mücadele veren iki ad, yani Kaftancıoğlu ve İmamoğlu'dur... Onlara ve CHP'yi bitirme PROJESİNE hizmet ettiği olduğu fikrine katıldığım kemal kılıçdaroğlu ile avanesine de elbette sorular sorulacaktır... Lakin, 25 yıllık hegemonyanın hesaplarının ortaya döküldüğü bu günlerde aynen yandaş medyanın yaptığı gibi bu iki ada ve özellikle de Kaftancıoğlu'na saldırılması olsa olsa hedef saptırma amacına hizmet eder. 3)Yolsuzluğa karışmamanın, ilkelerinden ödün vermemenin bu kadar değersiz olduğunu bu köşedeki kimi yorumculardan öğrendim. Şaşkınım.

Yorumu oyla      4      5  
Obi 16 Eylül 2019 Pazartesi 09:17

Chp''ye Atatürk ilkelerinden çıktığı için eleştiri yapmanız çok güzel(zaten ben de ondan bahsediyorum) fakat, aynı zamanda eleştirdiğiniz Kılıçdaroğlu ve avanesine(Bu ekibin en başında Kaftancıoğlu vardır) bu kadar sahip çıkmanız ve yanlışlarını örtmeye çalışmanız büyük bir TUTARSIZLIK''tır. Adı hiçbir yolsuzluğa karışmadı diye Altan Tan''ı da Diyarbakır belediye başkanı yapsaydık o zaman??? Bekaroğlu''nu Ankara belediye başkanı yapsaydık?? Bu mudur yani tek kıstasımız?? İdeolojik birikimin, siyasi görüşlerin, entelektüelliğin hiçbir anlamı yok mu?? Andımız okunmasın, Mustafa Kemal''in askerlerine karşıyım diyen birini yolsuzluğa ismi karışmadı diye mi parlatıyor Chp yönetimi?? Yoksa küresel düzene göz mü kırpıyor??

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva