Abdi KARAGÖZOĞLU
Buca'ya tramvay ve İstanbul seçimi
5 Haziran 2019 Çarşamba

Habertürk'teki yazımda yarım milyon nüfusa sahip Buca'nın trafik sorununu dile getirerek "Dokuz Eylül Üniversitesi Kampüsü'ne de ev sahipliği yapan Buca, çevre yolu ile adeta hapsedilmiş durumda. Her gün on binlerce öğrencinin eğitim gördüğü ilçenin çevre yolu girişi acil genişletilmeli; hatta yeni giriş-çıkışlar sağlanmalı" demiştim.

Çağrım siyasiler ve kenti yönetenler tarafından hemen yanıt buldu.

Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina koordineli bir çalışma ile kısa sürede çevreyolunun Buca girişini genişlettirerek yaşanan çileyi sonlandırdılar.

Sağolsunlar, varolsunlar.

AK Parti Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ise "Konunun takipçisiyim. Yakın zamanda Buca'ya çevre yolundan ikinci bir giriş olacak" sözü verdi.

Sonrasında proje aşamasında tekrar görüştüğüm Kaya, Karayolları'nın çalışmalara başladığını müjdeledi.

Nitekim, birbuçuk yıl gibi kısa bir sürede çevre yoluna Buca'dan ikinci giriş-çıkış tamamlandı ve trafiğe açıldı.

Emeği geçenlere, başta milletvekili Mahmut Atila Kaya olmak üzere, Bucalılar adına çok teşekkür ediyorum.

***

Peki bölgenin trafik trafik çilesi tamamen bitti mi?

Tabi ki hayır. 

Aziz Kocaoğlu'nun yatırımını başlattığı Ufuk Mahallesi ile Halkapınar arasındaki en uzun kent içi tüpgeçitli yol projesinin tamamlanması; 

Yine projesi Ankara'da onay bekleyen üçyol-Bucakoop metro hattının bitirilerek hizmete girmesi;

Şirinyer-Eğitim Fakültesi arasında atıl duran 4 kilometrelik eski tren yolunun da tramvay hattına dönmesi şarttır.

8 yıl önce..

Kocaoğlu'nun "Verin buraya tramvay hattı yapayım" teklifini Ulaştırma Bakanlığı ve TCDD yetkilileri "Gerekirse biz yaparız" diyerek reddetti.

Hala tek bir çivi çakılmadı.

 

Sonuç olarak;

"Hizmet odaklı siyaset" sözü veren AK Parti'nin yeni İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve AK Partili vekiller 4 kilometrelik yol için devreye girse, 

Büyükşehir'in yeni Başkanı Tunç Soyer İzmir'in güneyine tramvay hattı yapsa, üniversitelilerin çilesi sona erse fena mı olur.

-------------------------------------------

HÜKÜMETTE REVİZYON, EYLÜLDE KURULTAY

İzmir'in trafik gümdemine ara verip yazıya partilerin ana gündemi, "23 Haziran'daki İstanbul seçimi" ile devam edelim.

- AK Parti teşkilatları bu kez işi sıkı tutuyor. Hemşeri dernekleri üzerinden ailelerle birebir temas kurarak Binali Yıldırım'ın seçilmesi halinde İstanbul'a hizmet yağacağı anlatılıyor.  İzmir'de 31 Mart seçimlerinin Büyükşehir adayı Nihat Zeybekci için kerhen sahaya inen bir çok AK Partili, İstanbul'da gönülden kapı kapı dolaşıyor. 

- CHP, milletvekilleri başta olmak üzere parti örgütlerini İstanbul için alarma geçirdi. Tüm belediye başkanları İstanbul'a çıkarma yaparak eksikleri ve talepleri yerinde gördü; imkanları seferber etti. Ekrem İmamoğlu'nun seçilmesi için koordineli olarak çalışan CHP'de de bayram sonrası hemşeri dernekleri atağı başlayacak.

Her iki partide seçim sonuna kadar başka bir konunun konuşulmaması talimatı mevcut. Ancak buna rağmen Ankara kulisleri oldukça hareketli.

- Çok seslilikten taviz vermeyen CHP'liler, olası bir seçim yenilgisi halinde partinin başına İmamoğlu'nun geçeceğini söylüyor.

- AK Parti'de ise erken kurultay söylemleri yüksek sesle dillendirilirken toplantının eylül ayında olacağı belirtiliyor. Yani, 31 Mart seçiminde oy kaybı yaşandığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partide ciddi bir değişime gitmesine kesin gözüyle bakılıyor. Beklenti; yepyeni bir MKYK ile yola devam etmek. 

- Ayrıca İstanbul seçimi nedeniyle ötelenen Kabine değişiminin de 23 Haziran'dan sonra gerçekleşmesi olası. İzmir Büyükşehir'e aday olan, ancak seçilmemesine rağmen partisi adına oy artışı sağlayan Nihat Zeybekci'nin de yeniden bakan olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

- Kulislerde dillendirilen bir başka iddia ise Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanlığı'nı bırakacağı şeklinde. Bu uygulama ile hem "Partili cumhurbaşkanı" eleştirileri nedeniyle yaşanan oy kayıplarının önüne geçilecek, hem de parti ile hükümet arasındaki koordinasyon dizayn edilecek.

Kulislerde bu olasılık için de partinin başına geçecek adaylar zikrediliyor, "Favori Berat Albayrak, plase Süleyman Soylu, sürpriz Binali Yıldırım" şeklinde.

SONSÖZ: 

Yola yalnız çıkarsan hızlı gidersin. Arkadaşlarınla çıkarsan çok uzaklara gidersin.

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gürkan 12 Haziran 2019 Çarşamba 12:40

Bu mantıkla Balçova, Karşıyaka, Bornova tarafından da çevre yoluna çıkışlar kapatılırsa çevre yolu rahatlar :) Yıllar önce açıklanan 2.çevre yolu projesi vardı. Karayolları yaparsa ki yakın zamanda yapacağını zannetmiyorum şimdiki çevre yolunun paraleline bol tünelli bir yol gelecek ama ne zaman belli değil.

Yorumu oyla      4      6  
12 Haziran 2019 Çarşamba 08:36

Otobandan Bucaya giriş kapatılmalı. Uzun yola çıkacaklara mani olunuyor ve trafik felç oluyor. Buca için başka bir yol yapılsın. Bucaya gidecek vatandaşın Aydın, Didim, Bodrum'a giden otobanda ne işi var arkadaş. Bu buca trafiği yüzünden 1 saat gişelere ulaşamıyoruz. Araçlarımız zorlanıyor.

Yorumu oyla      7      7  
Gürkan 5 Haziran 2019 Çarşamba 12:53

Çevre yolunun Buca girişinin genişlemesi sıkıntıyı çözmez. 500 bin kişinin yaşadığı yerde metro yok, yeterli yol da yok. Menderes Caddesi yetmediği gibi yolun her iki ucu olan Şirinyer ve Heykel tarafı oldukça sıkıntılı. Heykel ile yeni genişleyen çevre yolu girişi arası sıkıntılı. Şirinyer Migros önü de sıkıntılı. Migros-polis okulu arası bölümdeki yol da çok dar ve parklanma oluyor. Birde otobüsler durunca trafik felç. Işık da var. Polis okulunu geçtin Gürçeşme Caddesi var. Orası da bir türlü genişlemedi. Gerçi genişlese ne olacak! Kemer'e geldiğinde yol 1x1 :) proje kapsamında orası da genişleyecek ama ne zaman kim bilir :) hadi orayı da genişlettin yol çıka çıka Atatürk Stadı'nın oraya çıkacak :) yeni bir bulvar lazım. Başkan Soyer projelerini açıkladığında bir bunlardan bahsetmişti. Otogara yapılan yol gibi bir proje ise işe yarar. Metro da Üçyol'da bitecek. O da sıkıntı. 2 ve 3.etapların projelerinin de en kısa süre yapılması gerekiyor. Yoksa Üçyol o yoğunluğu kaldırmaz.

Yorumu oyla      10      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva