Mehmet KARABEL
Bu listeler sizi mutlu etti mi?
22 Mayıs 2018 Salı

An itibarıyla…

Seçime 34 gün kaldı…

Saatleri saymaya gerek yok…

İşimiz gereği saatlerdir listelerle boğuşuyorum…

Baktım… Baktım… Bi’daha baktım…

Gördüm ki…

Listeleri yapan siyasi liderler de…

Benim gibi düşünüyor…

Milletvekili listeleri gösteriyor ki…

Her şey “çok hızlı” yapılmış…

Tüm planlar aslında…

Milletvekili seçimine göre değil…

Cumhurbaşkanlığı sandığına göre…

Ayarlanmış…

Tamam…

Bütün partiler ellerinden geldiğince…

Vatandaşa dokunabilecek isimleri…

Arenaya çıkarmak için kafa patlatmış ama…

Acaba bu listeler…

Hakikaten vatandaşa dokunuyor mu / dokunabilecek mı?

Biraz kuşkulu…

***

Şeytan dürtüyor; onun için soruyorum…

Atatürk’ün asırlık partisi…

Neden sadece bir vekil için…

Son dakikada liste değiştiriyor?

İktidar Partisi neden?

Bizzat Cumhurbaşkanı tarafından eli kaldırılan…

Bir şarkıcıyı liste dışı bırakıyor?

İYİ Parti’nin İzmir listesindeki…

Aşık Veysel’in torunu sadece bir “renk” mi?

Yine iktidar partisi…

Kocaeli’ne seçilmesi pek bi’zor yere…

Neden 18 yaşında…

Bir lise son sınıf öğrencisi koyuyor?

Bütün bunlar…

Seçmen heyecanlansın diye mi?

Yoksa…

“Böyle başa böyle traş…” sezonu açıldı da…

Bizim haberimiz mi yok?

***

Bence genel bakış farklı…

Vatandaşın aklından geçenleri…

Siyasi liderler iyi okudu…

24 Haziran’da…

Milletvekillerinin değil…

Cumhurbaşkanı adaylarının sandığı…

Her şeyden daha önemli…

Nereden belli?

Milletvekili listelerinden belli?

Bakın her partinin aday sıralamasına…

Seçmene…

“Aboooo, ne biçim isim koymuşlar?” dedirtip…

Takdir, sevgi, tanışıklık kokan…

Kaç isimle “merhabalaşma” şansınız var?

Birkaç tanesi hariç…

Cep telefonlarındaki liste bile…

500 ismi geçmez!

***

Sadece…

Ama sadece bir isimden “Etkilenmedim…” dersem…

Yalan olur…

AK Parti’nin İzmir İkinci Bölge İkinci Sıraya yerleşen…

Eski Milli Futbolcumuz…

Alpay Özalan

Bravo, şahane seçim…

İthal değil, resmen yerli; İzmir doğumlu…

Henüz 45 yaşında…

Soma Linyitspor’dan başlayan futbol kariyeri…

Altay’da devam etti… Oradan Ümit Milli Takıma… Oradan Beşitaş’a… Kartal’a gittiğinde 20 yaşındaydı… 27 Yaşında ne yaptı? Beşiktaş’la yollarını ayırdı… Süper topçuya ilk çengel atan Siirt Jet-Pa Kulübü Başkanı Fadıl Akgündüz talip oldu… O zamanın parasıyla 2 trilyon 600 milyarlık rekor transfer ücretini ödeyen Akgündüz, Özalan'ı 3.5 trilyona Siirt Jet – Pa renklerine bağladı… Bu transferin hemen ardından Fenerbahçe'ye kiralandı… Gittiği yere bereket taşıyan Milli Alpay, orayı bıraktı, 2004’te Güney Kore'nin Incheon United takımına geçti… Bir yıl sonra, Japonya'nın Urawa Blue Diamonds takımında kendini alkışlattı… Aynı yıl Almanya'nın FC Köln takımına transfer oldu; 2008’de faal futbol yaşamını bitirene kadar bu takımda top koşturdu… Eskişehir’de teknik direktörlük yaptı… 20 yıl önce manken Cansel Özzengin’le evlendi; iki çocuğu var ve mutlu bir yaşam sürüyor…

***

Bugün, bu köşede yazan komşum…

Eski parlamenter…

Değerli büyüğüm Metin Öney’e…

Yerden göğe hak veriyorum…

Diyor ki, Sayın Öney:

“Listenin şurasında veya burasında yer aldım tartışmasının yeri ve zamanı değildir… İçinde bulunulan durum göz önüne alındığında bu tarz tartışmalar teferruattan öte gidemez ve fayda yerine zarar sağlar…”

Doğru söz ne denir?

Çünkü vatandaş…

Şu sırada sadece “Cumhurbaşkanlığı Sandığı”na dikiz atıyor…

Görün bakın…

Bir ay boyunca her vekil adayı…

Kendisini değil…

Ağırlıklı olarak…

Partisinin cumhurbaşkanı adayını anlatacak…

Ve bunu…

Listeleri yapanlar da çok iyi biliyor!

 

Sonsöz: “Biraz fazla aceleye geldi ama 24 Haziran seçimleri, vatana- millete hayırlı olsun…”

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
teselli 23 Mayıs 2018 Çarşamba 02:31

Yeni sistemde vekilliğin pek de bir önemi yok gibi! Bu belki biraz teselli olur.

Yorumu oyla      9      5  
göçebe 23 Mayıs 2018 Çarşamba 02:29

Tesbitler; 1. Kocaoğlu, CHP'den fazla oy alıyor, 2. Tam özlenen dürüst ve iş yapan, yaptıkları şeffaf olan bir yönetici, 3. Çakalların konuşmasına bile tahammül edebilen demokrat bir insan, 4. Meslek odalarıyla barış içinde (bir-iki acemi oda başkanına rağmen),5. Stratejik planı hakkıyla hazırlatan, uygulayan bir yönetim anlayışı var, 6. gündeme getirdiği bir çok kavram, ülke gündeminin çok çok ilerisinde (inovasyon, yönetişim, yerel kalkınma, yerinde dönüşüm, vb.) Bunlara bakınca, evet en büyük muhalefeti kendi partisinden görüyor, çünkü çakallara pabuç bırakmıyor!

Yorumu oyla      9      5  
kutluyorum 23 Mayıs 2018 Çarşamba 02:22

Kimseyi değil sizi kutluyorum Sayın Karabel. Makale boyutunda yorumu yayınladığınız için kutluyorum. Hocamızın dediğine ben de katılıyorum, sanırım listeyi eleştiren diğer arkadaşlar da katılıyorlar, gün o gün değil, hele bir alıştığımız parlamenter sisteme geçelim, ondan sonra sorulur hesaplar! Bu arada size bir soru; bu Tuncay Özkan ne ayak? Odatv ile bağlantısı ne? Odatv'de peşpeşe yayınlanan imzasız Kocaoğlu aleyhtarı, tutarsız, altı boş suçlama haberleri nedir? Kim bu İzmir düşmanı 'içimizdeki irlandalı'? Duvardan atlayıp ölen gencin ölümünü Kocaoğlu'nu suçlamaya alet eden zihniyet kimdir, kim olabilir? Bir öğrenseniz de, bizi de aydınlatsanız! Çünkü, bir değil, iki değil! Kocaoğlu'nu biz eleştiririz ama Özkan gibi egoistlere de yedirmeyiz!

Yorumu oyla      9      5  
Umrumda değil 22 Mayıs 2018 Salı 15:14

Listeler benim umrumda değil: petrol ve döviz arttıkça alım gücüm azaldığı için hergün bir öncekine göre fakirleşiyorum.Kırmızı eti unuttum beyaz et alamıyorum, mubarek ramazanda iftar için pide alamıyorum çünkü 2.5 tl onun yerine 2 ekmek alıyorum sahurda da yiyebiliyorum.Talimatla değil kanunlarla yönetilen Türkiye Cumhuriyeti istiyorum, istatistik kurumunun uluslararası normlara göre hesaplamalarını yapmasını istiyorum.16 yıllık siyasi tercihimi değiştirdim.Çocuklarıma da vasiyetim birgün ticaret yaparlarsa vede gemileri olursa gemilerine şehitlerimin kanını simgeleyen anlı şanlı TÜRK BAYRAĞINI taksınlar, veya gemi nakliye şirketleri olursa şirketin merkezi bilmem ne adaları değil TÜRKİYE CUMHURİYETİ olsun.Bu ülkeye vergi ödesinler.

Yorumu oyla      14      5  
Gürkan 22 Mayıs 2018 Salı 14:31

CHP'deki bazılarının Aziz Kocaoğlu öfkesi de anlaşılır gibi değil. Adamlar AKP ' den daha çok muhalefet yapıyorlar , kendilerini her işe burnunu sokma yetkisini görüyorlar ancak şehrin seçilmiş belediye başkanı hiçbir işe karışmasın istiyorlar. Şaka mısınız nesiniz ?

Yorumu oyla      11      6  
Cesamin ÖZKAN 22 Mayıs 2018 Salı 12:47

Listelere bakışı çok yalın kılmanın gerekli olduğu bir dönemin penceresinden bakarak değerlendirmek gerekiyor. Partiler içerisinde her zaman gruplar ve buna şekil verme adına dış dinamikler her zaman vardır. Ancak bazı dönemler vardır ki bu belirleyiciler en azından o süreçte rafa kaldırılır. AKP nin baskın seçimdeki amacı muhalefet partilerince boşa çıkartılabilirdi. Siz liste yaparken öncelikle kendi seçmen kitlenizi dikkate alacaksınız, alacaksınız ki kararsızları ve sandığa gitmeyenlerin sayısını kendi parti tabanınızdan beslemeyesiniz. Sağ iktidarlardan illallah edildiği uzun bir süreci yaşayan bu ülkede partiyi sağa dayama gayretini en aza indirmeniz gerekirken tersini yaparak birde kendi içinizdeki en olumsuz en riyakatsız kişileri listelere bulaştırırsanız bu olmaz. Abartmadan belirteyim bu çok kısa zamanda bile sağlıklı liste yapmak çok zor iş değildir. Bunu zor hale getirenler işte İzmirde olduğu gibi CHP ye kaybettirme adına misyonu ve vizyonu olan adeta AKP ile kol kola olan Aziz Kocaoğlu gibilerin genel merkezde cirit atmasına oraya buraya etki etmesine tafralar atmasına prim verirseniz işte sizin liste yapma işiniz zorlaşmış olur. Oysa ki fazla değil sayın genel başkanın kendisinin bizzat kendisi fazla değil altı saatini İzmire ayırmış olsaydı elinde bir kalem bir sayfa kağıt bu işi en sağlıklı biçimde yapmış olurdu. Basit bir model, önceden bu ilin siyasal duayenlerinden sivil topluk kuruluşlarından akademisyenlerden oluşan bir 20-25 kişilik ekibi önceden bilgilendirerek onların çalışmasını sağlamış olsaydı ve onlar ile bir toplantı tertip etseydi İzmirin iki bölgesi için en güzel listeyi o toplantıdan çıkartırdı. Aziz Kocaoğlu gibi partiye zarar üretenler de hem haddini bildirmiş olur hemde oralarda buralarda cirit atacağına belediye başkanlığını doğru dürüst yapması için zamanını o alanlara kaydırmasını tembih eder vede eğitim vermiş olurdu. Aziz Kocaoğlu bu anlamda bu kente belediye başkanlığı yapamadı ve yağamayacağını bu işi beceremeyeceğini anladığı içinde kendisine hiçte etik olmayan yöndetmeleri tercih etti. Delege il ilçe başkanları ayarlama işleri ile meşgul oldu. Kentide kendi haline bıraktı hiçte yetkinlikleri olmayan İzmirden bihaber bir kaç kişinin eline terk etti. Fazla değil keşke genel başkan 2 gün İzmire 4 gün İstanbula 1 er günde diğer büyük şehirlere vakit ayırıp bizzat listeleri sözünü ettiğim ekiplerle belirlemiş olsaydı her kes çin çok sağlıklı listeler elde edilmiş olurdu.

Yorumu oyla      10      8  
22 Mayıs 2018 Salı 11:54

CHP de kadın ve gençlik sesiz olun mesajı verilmiş çünkü seçilecek sırada yoklar.yine bayan birkaçı seçilecek sırada amagençler yok .sus sus sus siyaset yapmaya hakkın yok .birde CHP de acaba yaş ortalaması kaç .60've üstümü yoksa.

Yorumu oyla      12      6  
Gürkan 22 Mayıs 2018 Salı 10:47

Mustafa Balbay muhalefeti iktidar partisine değil Kılıçdaroğlu' na yaptı. Yapabilir mi evet. Kılıçdaroğlu'da listeye almayabilir mi , evet. Konu kapanmıştır. Sadece listeye almadı, Bahçeli gibi partiden atmadı. AKP ' nin 18 yaşında genç birini listeye alması da tamamen şov. Seçmenin çoğu bilinçsiz , eğitimsiz. Kaçıncı sıraya yazılmış bakmaz. Havuz medyasında AKP 18 yaşında birini vekil adayı yazdı diye haberler dönüyor. Reklam amaçlı bir genç kullanılıyor. Madem çok güveniyorsun eski futbolcuyu 2.sıraya yazdığın gibi onu da yazsana.

Yorumu oyla      13      6  
selim 22 Mayıs 2018 Salı 09:15

listelerde göçmen yok,doğulu ağırlıklı

Yorumu oyla      14      7  
Işık Dikicigil 22 Mayıs 2018 Salı 09:07

HİÇ MEMNUN DEĞİLİM BİR SEÇMEN OLARAK. ÖZELLİKLE ANA MUHALEFET PARTİSİ. HALUK PEKŞEN, HÜSNÜ BOZKURT, EREN ERDEM, İLHAN CİHANER, MUSTAFA BALBAY, BARIŞ YARKADAŞ, MUSA ÇAM İLK AKLIMA GELENLER. PARTİDE OLDUKÇA İYİ MUHALEFET YAPAN BU İSİMLER NEDEN LİSTE DIŞI. SEZGİN TANRIKULU, BEKAROĞLU, GİBİ 80 YAŞINDA ÖNEMLİ BİR RAHATSIZLIK GEÇİRMİŞ DENİZ BAYKAL ALLAH ŞİFA VERSİN. YİNE GÖRÜŞLERİNDEN YARARLANILABİLİR AMA İSTİRAHAT ETMESİ DAHA UYGUN DEĞİL Mİ? TABANIN SICAK BAKMADIĞI İSİMLER LİSTEDE. ABDULLAH GÜL VE EKMELEDDİN E KARŞI ÇIKANLAR LİSTELERDE YER BULAMADI SANKİ. ANA MUHALEFET PARTİSİNİ TONY BLAİR İN İŞÇİ PARTİSİ YAPARAK TÖRPÜLEMEYE ÇALIŞIYORLAR. ABD BÜYÜK ELÇİSİ Mİ CHP NİN ULUSALCI KISMI TASFİYE Mİ EDİLMEK İSTENİYOR.

Yorumu oyla      15      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva