Ümit YALDIZ
Boru kısa…
23 Haziran 2017 Cuma

Fizikçi, matematikçi, kimyacı, jeolog ve antropologdan oluşan bir heyet bir araştırma için arazide bulunuyormuş. Birden yağmur bastırınca, bunlar da hemen yakındaki bir arazi evine sığınmışlar. Ev sahibi bunlara bir şeyler ikram etmek için biraz evden ayrılmış. Bunlar ev sahibini beklerken, dikkatleri soba üzerinde toplanmış. Soba yerden 1 metre yukarda, altındaki dizili taşların üzerindeymiş. Sobanın niçin böyle kurulmuş olabileceğine dair, kendi aralarında tartışmaya başlamışlar.

Kimyacı:
- Adam sobayı yükselterek aktivasyon enerjisini düşürmüş, böylece daha kolay yakmayı amaçlamış.

Fizikçi:
- Adam sobayı yükselterek konveksiyon yoluyla odanın daha kısa sürede ısınmasını sağlamak istemiş.

Jeolog:
- Burası tektonik hareketlilik bölgesi olduğundan, herhangi bir deprem anında sobanın taşların üzerine yıkılmasını sağlayarak, yangın olasılığını azaltmayı amaçlamış.

Matematikçi:
- Sobayı odanın geometrik merkezine kurmuş, böylece de odanın düzgün bir şekilde ısınmasını sağlamış.

Antropolog:
- Adam ilkel topluluklarda görülen ateşe tapmanın daha hafif biçimi olan ateşe saygı nedeniyle, sobayı yukarıya kurmuş.

Bu sırada ev sahibi gelmiş. Ona sobanın yukarda olmasının nedenini sormuşlar. Adam demiş ki:
- Boru yetmedi!..

Kılıçdaroğlu’nu adalet pankartıyla Ankara’dan İstanbul’a neyin ya da kimin yürüttüğünü tartışıyor hükümete yakın medyada… Akıllara ziyan senaryolar var.
‘Ünlü ve ödüllü hayırsever’ Sedat Peker’in sosyal medya hesabından ‘sponsorlu’ paylaştığı ve ünlü ‘gazeteci-yazar’ Cem Küçük’ün de yorumcu olarak yer aldığı tv programında önünde Türkiye Gazetesi Yazarı yazan Fuat Uğur diyor ki;

- Bu bir FETÖ eylem planıdır. Yürüyüşü özellikle düşük profilli başlattılar. Hem katılım olarak hem medya desteği olarak düşük profilli başlattılar. Ki kanıksansın hem hükümet kanadında hem de hükümet tarafındaki medyada herhangi bir infial uyanmasın.
Bak göreceksin. İstanbul’a yaklaştıkça FETÖ’cülerin kışkırtmasıyla ve planlarını devreye sokmalarıyla bir takım olaylar meydana gelecek. 14 Temmuz’da İstanbul’da olacaklar. Ve Kılıçdaroğlu’nun 1-2 milyon kişinin karşılanması hedeflenecek.
Ondan sonra bu Kılıçdaroğlu, yol boyunca askerleri arkasına alarak fotoğraf veren Kılıçdaroğlu darbe çağrısı yapacak. Daha doğrusu planlanan darbe girişimi gerçekleştirilecek.
Bunun için uluslararası bağlantılar harekete geçti.

Kulaklarıma, gözlerime inanamadım. Bir daha izledim. Ve Fuat Uğur bunları söylerken önünde sihirli bir küre falan da yoktu. Maşallah dedim kendi kendime... İşte gazeteci dediğin böyle olur. Meteorolojiden bile daha keskin tahminleri var zatı muhteremin. Gaybı görüyor sanırsam…

Malum medyada bu ve benzeri içerikte konuşmalar dikkat çekiyor.
Öyle uçuk senaryolar var ki;
Kimileri Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşe ekonomide büyüme oranlarının açıklanmasından sonra başlamasına vurgu yaparak, “Yüzde 5 büyüdük. Onu sabote ediyor” diyor.
Bir başkası söze Ortadoğu’da yaşanan Suriye-Katar meselesinden girip, Kuzey Irak’taki referanduma kadar geldikten sonra Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’yi dışarda güçsüz bırakmak istediğini anlatıyor.
Bir diğeri “Talimatı Pensilvanya’dan alıyor” diyor.
Bir diğeri, “PKK ile hareket ediyor” diyor.
*
Bir ara son dönem Ege’deki depremleri de Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşüne bağlayacaklarından korkmadım desem yalan olur.
*
O cephede vaziyet bu. Peki, Batı cephesinde neler oluyor? Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşü orada nasıl karşılık buluyor?
Genel başkan adayları için bu yürüyüş planların suya düşmesi demek… En azından ertelenmesi…
Belediye başkanı, milletvekili ya da örgüt yöneticisi olup da gönlünden yaklaşan seçimlerde adaylık geçirenlerin bir bölümü ‘yoklama’ için yürüyor olabilir.
Dahası yürüyüşün siyaseten nereye varacağını kestirmeye çalışıyorlar.
Acaba bu yürüyüş Kılıçdaroğlu’nu bir dönem daha başta tutmaya yeter mi?
Yanıtı aranan soru bu.
Hatta bazılarının seçmen ve örgüt nezdinde iyice güç kaybeden Kılıçdaroğlu’nun son ve büyük bir hamleyle koltuğunu koruma refleksiyle yürüdüğünü düşündüklerini biliyorum.

Onca senaryo var.
Darbeye davetiye çıkaracaktan başlayarak ‘koltuğu için yürüyor’a kadar onca teori…
Gerçek mi?
Kılıçdaroğlu’na mikrofon uzatıldığında tıpkı fıkradaki köylü gibi kısa ve net konuşuyor.
Adalet istiyoruz! Sadece adalet…

Bir önceki yazıda anlattım. Tekrar anlatayım.
İzmir’de adalete/yargıya güven yüzde 18’e düştü. Halk ile devleti temsil eden kurumlar arasındaki mesafe her geçen gün açılıyor. TBMM, Cumhurbaşkanlığı, TSK gibi yıllarca bu millete güven veren kurumlara olan güven oranı yüzde 20 ile 40 arasında… Hal böyleyken, adalet terazisinin kişiye göre tarttığı düşünüyorken, damada ayrı, sana-bana ayrı muamele yaptığına olan inanç artmışken, ana muhalefet liderinin yürüyüşüne sebep aramaya gerek var mı?
Bahçeli değilseniz, Perinçek değilseniz yok.
Bu arada basına olan güven yüzde 7,35… Bir önceki yazıda yüzde 8 demişim, utanarak düzeltiyorum. Medya medyalığı bırakıp medyumluğa soyunursa olacağı budur. Ne bekliyordunuz ki!
 

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Atalay Demirel 28 Haziran 2017 Çarşamba 12:19

Ümit Bey,Selamlar... İzmir'imizin 29 ilcesine konan MERKEZ'DEN Mahallelere giden Belediye otobüsleri Çeşme'de niye yok. İlgililere yaptığım müracaata yanıt alamadım..İlginize teşekkürler.

Yorumu oyla      11      5  
Atalay Demirel 28 Haziran 2017 Çarşamba 12:08

Ümit Bey,Selamlar... Ben kışın Karşıyaka'da,yazın uzun süre Çeşme'de Şifne'de yaşaıyan Emekli Öğretmenim..Yazılarınızı zevkle okuyorum..Teşekkür ederim. Benim ricam,İzmir'imizin çalışkan BŞB Aziz Bey'den ve Çeşme Belediye Başkanımız

Yorumu oyla      11      5  
mustafa moroğlu 28 Haziran 2017 Çarşamba 11:33

boru kısa ne yapalım kutluyorum geçmiş bayramını ve kalemini telefonum patladı

Yorumu oyla      11      5  
İzmir hakkında 27 Haziran 2017 Salı 21:57

Bayramda İzmir dışında bir büyükşehir belediyesinde hayli yetkili konumda olan birisinin sorduğu sorular; Süt kuzusu gerçekten uygulanıyor mu? Tek bilet her türlü toplu taşımada kullanılabiliyor ve 90 dakika gerçekten geçerli mi? En ücra köylere bile belediye otobüsü gerçekten çalışıyor mu? İnternette var ama bu soruları gerçekten uygulanıp uygulanmadığını vatandaş doğru cevap verir.Sorulara evet yanıtını verdikten sonra İzmir olarak metro yatırımları için merkezi hükümetten ödenek almayan tek büyükşehiriz birde o desteği alabilsek.Uluslararası kredi notunu dünya biliyor.

Yorumu oyla      12      5  
eKOnoMİK 24 Haziran 2017 Cumartesi 20:35

Et fiyatları artınca hemen talimatlar veridi, toplantılar yapıldıktan sonra ilgililer toplumun karşısına çıktılar "Bu fırsat düşkünlerine gereken dersi veriyoruz ette gümrüğü indiriyoruz vatandaşımız mağdur olmayacak gerekli tedbirler süratle alınmaktadır" sonuç ithal et geldi bir hafta sonra et eskisinden daha pahalı oldu 50 tl.Ardından bakliyat fiyatları arttı yine gümrük indirildi aynı filmi izledik nohut eskisinden de pahalı 15 tl.Bugünlerde inşaat demirinde sorun var onda da çıkıp gümrük indirildi aynı filmi tekrar izliyoruz kısacası eKONoMİK.Dünyada böyle ekonomi modeli yok onun için dünya bizi kıskanıyor.

Yorumu oyla      12      5  
Bizi kıskanıyorlar 24 Haziran 2017 Cumartesi 20:19

Dünyada 4 mevsimi yaşayan ender coğrafyada yaşıyoruz gel gör ki bizim topraklardan döviz fışkırıyor. Et angustan, mercimek kanadadan, nohut meksikadan, fasulye arjantinden, elma şiliden,buğday fransadan-almanyadan.Et 50 tl, nohut 15 tl.Tarım ve hayvancılık ölmüş.Ülkenin ticaret-sanayi ve turizm kısacası ekonomiyi elinde tuta iller hayır vererek uyarı yaptı ama dikkate alan yok.

Yorumu oyla      11      5  
Kafayı darbe ile bozmak ! 24 Haziran 2017 Cumartesi 12:27

Ümit Bey , akİT yazarının İzmir' de tramvay yolunda namaz kılınması olayında yaptığı aşağıdaki değerlendirmeyi nasıl yorumluyorsunuz? " Peki bu iki somut olayda, laikçiler niye hiç itirazda bulunmadılar; Bence itiraz etseydiler, haklıydılar. Kimbilir belki de, muhtemel laik-Kemalist bir darbede, “Ülke tramvay yolunu kapatıp, namaz kılanlara teslim edilmişti” denilmesi için bir hazırlık yapılıyordu " demiş.

Yorumu oyla      11      5  
24 Haziran 2017 Cumartesi 10:52

Hesap, 1-2 çeşit peynir , çay aldığın zaman zaten 50 lirayı geçiyorsun. Enflasyon düşük hikayelerini kimse anlatmasın. Bakan et fiyatları düşecek diyor aksine sürekli zam geliyor :)

Yorumu oyla      11      5  
Hesap 23 Haziran 2017 Cuma 21:50

Tuik bu yıl enflasyon yüksek çıkmaya başlayınca enflasyon hesaplamasında gıda ve alkolsüz içeceklerin sepetteki ağırlığını düşürmüş, bamya çok pahalı diye çıkarıp yerine stor perdeyi koymuş buda enflasyon hesabını düşüremedi.Yazık ama enflasyon çift haneli rakamlarda.Eminim haziran ayı eksi çıkar çünkü çalışan ve emeklilere temmuzda 6 aylık enflasyon farkı verilecek. Büyüme rakamındaki hesaplama sistemini değiştirmiş Tuik.Ağanın eli tutulmaz %5 nedir %10 çıksaydı dost düşman görseydi.

Yorumu oyla      12      5  
Kemal 23 Haziran 2017 Cuma 16:33

adaletin bu mu dünya??? düne kadar erdoğanın sloganın bugün kılıçdaroğlu kullansın. durmak yok, yola devam!!

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva