Mehmet KARABEL
Başbakan ile Kocaoğlu nasıl bu hale geldi?
11 Eylül 2017 Pazartesi

Selçuk'taki İZBAN töreni bir kez daha gösterdi ki; şu "siyaset" çok acımasız!

Slogan atanlar bu kentin başkanını konuşturmadılar; çileden çıkardılar... Kürsüyü terk eden Kocaoğlu, protestoculara "Adam gibi durun..." diye bağırdı; ardından kürsüye gelen Başbakan Yıldırım, "Başkan'ın şekeri çıktı, vitesten attı" deyiverdi... Oysa biri bu kentin 14 yıllık başkanı, diğeri de İzmir'in vekili ve Başbakanı’ydı... Bu sözlerin eşiğine nasıl gelmişlerdi?

İşte cevabı:

Tarih: 7 Ekim 2015... Binali Yıldırım, Kocaoğlu için şöyle diyor:

"Aziz Kocoğlu, üst üste bir kaç dönemdir belediye başkanı... Demek ki, halk yaptıklarından memnun ki seçiyor... Başkan'ın elinden tutup bu şehirde dolaşacağım... Nerede iş varsa halledeceğim..."

Tarih: 10 Mayıs 2016...

Başbakan Aziz Kocaoğlu, Binali Yıldırım için şunları söylüyor:

"Bana (Başbakan kim olsun?) diye soranlara gönlümden geçen ismin Binali Yıldırım olduğunu söylüyorum... Kendisiyle siyasi centilmenlik çerçevesinde siyasi mücadele verdiğim de oldu, birlikte işlere imza attığımız da oldu... Binali Bey'in Başbakan olması İzmir'in lehinedir..."

Tarih: 24 Mayıs 2016...

Nitekim, Binali Yıldırım Başbakan oldu...

Tarih: 28 Ağustos 2010...

79'uncu Fuar'ın açılış töreni için Kültürpark Atatürk Açıkhava Tiyatrosu'ndayız... Bazı CHP'liler, konuk Sanayi Bakanı Nihat Ergün'ü yuhaladı... Törene CHP Lideri Kılıçdaroğlu da katılmıştı... Başkan Kocaoğlu dayamadı kürsüye koştu ve şöyle seslendi:

"Burada ev sahibi benim... Tüm İzmirli hemşehrilerim adına sayın bakanımızdan binlerce defa ama binlerce defa özür dilerim..."

Bu kez "AKP dışarı" sloganları başladı... Kocaoğlu'nun tepesi atmıştı, devam etti:

"Bu bir devlet törenidir... Burası ne AK Parti'nin ne CHP'nin ne de bir başka partinin miting alanı değildir... Herkes  O'na göre davransın... Hepinizi sağlıklı düşünmeye davet ediyorum..."

Tarih: 8 Eylül 2017...

Yer: Selçuk; İZBAN hattının açılış töreni...

Başkan Kocaoğlu kürsüde... Kalabalıktan, "İn aşağı" ve "Konuşma" sesleri yükseliyor; "yuhalama" başlıyor... Kocaoğlu, "Bu proje sayın başbakanımız kadar benim projemdir... Bunu böyle bilin... Sizi adam olmaya çağırıyorum" dedi ve tören alanını terk etti...

Bir dakika sonra Başbakan Yıldırım kürsüdeydi... Sıkıntılı duruma kendince nokta koydu:

"Biliyorsunuz Aziz Başkan'ın şekeri var... Birdenbire şeker çıktı; vitesten attı..."

Kocaoğlu da bir özet yaptı ve "Sayın Başbakan, sanki orada yokmuş gibi ve bana yapılan o sataşmaları duymamış gibi, benim tepkimi sayın cumhurbaşkanına yapılan tezahürata bağladı ki, bunu şiddetle reddediyorum... Sayın Başbakan'a yakıştıramadım..."

Tablo bu...

Yıllardır nezaket kurallarını zedelemeden yürüyen iki farklı siyasi kimlik nasıl İzmir gibi "hoşgörü ve demokrat" bir kentte yürekleri acıtan bir tablonun kahramanları oldular?

Acaba...

Son Anayasa Referandumu'nda, bu törene ev sahipliği yapan AK Partili belediyenin yönettiği Selçuk'ta "Evet" oylarının rekor derecede (yüzde 26.9)  düşük çıkmasının bu "gergin tören"le bir ilgisi olabilir mi?

Bunu da Selçuk'un Ak Partili belediye başkanı ile ilçe başkanına sormakta yarar var...

Sonsöz: "Kişi kim olduğunu bilmek isterse, kimleri sevdiğine baksın..."

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Belediye Başkanı 11 Eylül 2017 Pazartesi 18:30

Ankara‘nın engellemelerine tüm Ankaraya rağmen, rant peşinde koşanların sıkıştırmasına rağmen sayın İzmirliler belediye başkanınızın yaptıklarını çekemeyen ve bir İzmir kadar olamadınız diye eleştirilenler var.Sırf toplu taşıma değil konu; süt kuzusu-Tire süt ve yemlik mısır, en son zeytin ağaçlarının kurtarılmasıda var.Dikkat edilirse bütün bu konular birçok kesimin görev alanına giriyor.Birde belediyenin kredi notunuda ekleyince.Sanırım anlatabilmişimdir belediye başkanınızın kıymetini biliniz.Ayakta duruyor.

Yorumu oyla      11      6  
Analiz ama her yönden 11 Eylül 2017 Pazartesi 18:15

Ak Partili büyükşehir belediyelerine metro için hazineden yardım yapılıyor yardım yapılmayan tek belediye İzmir.Buna rağmen belediye kentin ulaşım sorununu "özel halk otobüsü" olmadan çözüyor.Yardım almadığı halde kendi yapması için hazırladıp gönderdiği metro projeleri Ankara‘da bekliyor.Bir garip İzdeniz grevi icat ediliyor birileri sonlandırmak yerine hoşuna gidiyor. Bu kadar engellemeye rağmen toplu ulaşım ülkeye örnek oluyor birde diğer şehirlere yapılan yardım İzmir‘ede yapılsa demekki dünyaya örnek olacak. Tbmm de İzmir‘i temsil eden vekillerden çıt çıkmıyor.Sayın il başkanı herhalde kalabalık olsun diye ki onlar İzmir‘li olamaz birilerini getiriyor belediye başkanı yuhalanıyor.Sayın başbakanda tasvip edilmeyecek cümle kuruyor.Ankara belediye başkanı 2 haftadır İzmir‘li örnekler vermeye başladı. Diğer partilerin okumuş çevresinde hitabet gücü olan kesimlerinin yazdıklarıma verdiği tepki haklıdır ama onlardan kat kat fazla tepki veren ve tasvip etmeyen aynı kategoride olan Ak Partililerdir.Tarım ve hayvancılık, ekonomik veriler bu halde iken, insanlar ötekileştirme yerine birleştirici, toplumu kucaklayıcı liderler görmek istiyorlar.

Yorumu oyla      12      6  
Bu nasıl açıklama ? 11 Eylül 2017 Pazartesi 12:53

Ulaştırma Bakanı demiş ki : "Her belediye hizmet ediyor ama Ulaştırma Bakanlığı her belediye ile iş birliği yapmıyor. İzmir, projelerini İzmir ile birlikte yaptı. Siz, ‘Belediye İzmir’in toplu ulaştırmasını gerçekleştiremiyor, buna sahip çıkılması gerekiyor.’ dediniz. Biz devreye girdik. Bugün hizmete açılacak olan İZBAN Torbalı-Selçuk kısmının maliyeti 300 milyon lira. Bu rakamın 250 milyon liradan fazlasını bakanlığımız, 50 milyon liradan daha az kısmını ise belediye karşılıyor. Bu, ortaklık değildir. Biz de ortaklık olmadığını biliyoruz ama bizim için İzmir ve Selçuk önemli, sizlere hizmet getirmek önemli.” demiş. Bu nasıl bir açıklama ? Belediye ulaşımı GERÇEKLEŞTİREMİYORMUŞ da bakanlık devreye girmiş. Bu mantıkla kendi belediyeleri olan İstanbul , Ankara' da toplu ulaşımı yapamıyor, İstanbul'da Marmaray , Ankara'da da metro yapıldı , üstelik öyle 300 milyon da değil, milyarlıklık projeler. Koskoca bakana bu tip bir açıklama yakışmamış. Şu an Ankara'da TCDD tek başına Başkentray' ı yapıyor. Belediye yapamamış mı da bakanlık yapıyor ? İZBAN 'da belediye 1 milyara yakın para harcamış. Belki de geçmiştir. Karşıyaka , Şirinyer tünelleri yapıldı. Bakanlığın yaptığı iş var olan güzergahta hatta ray döşemek. Ayrıca kimin parası kime hava atıyorsunuz ? İZBAN hattı devletin malı, TCDD'nin. Normalde İZBAN'ın tamamını TCDD yapması gerekiyordu. İstanbul'da Marmaray, Ankara' da Baskentray' a belediye para mı yatırmış? Bu tip açıklamalar ile Sayın Bakan siyasi menfaat mi sağlayacağını düşünüyor.

Yorumu oyla      13      7  
Kaan 11 Eylül 2017 Pazartesi 11:56

Aziz Başkan'ın bu tepkisi;2019 yerel seçimlerinde Selçuk'a ciddi biçimde asılacağının işaretidir.Çünkü;2014 seçiminde 13 oy gibi kıl payı farkla kaybedilen Selçuk'u yeniden kazanmak Aziz Başkan'ı ciddi biçimde kamçılamış durumda.Bu gerginlik tamamen 2019'un stres ve baskısından kaynaklanıyor.

Yorumu oyla      11      7  
11 Eylül 2017 Pazartesi 10:29

Aziz Kocaoğlu'nun burada patlaması, yüzde 56 oy aldım demesi tamamen parti içi muhalefete gönderme, genel merkeze 2019 için adayım mesajından başka bir şey değil. Orada 3-5 çapulcu bağırdı diye bu patlamanın olduğunu düşünmüyorum.

Yorumu oyla      12      7  
11 Eylül 2017 Pazartesi 10:14

Mehmet Bey,kaleminize sağlık çok güzel tespitlerde bulunmuşsunuz.Ama enterasan olan İzban açılış töreninin 9 Eylülden bir gün önce olması,bilgilendirmeninde açılış töreninden yine bir gün önce yapılması,açılış töreninde özellikle Aziz Başkanın konuşmasını engelleme çabaları bir tesadüfmüdür?

Yorumu oyla      13      6  
Selçuklu 11 Eylül 2017 Pazartesi 10:13

Sayın karabel olay tamamen spontane.konuşulacak esas konu selçuk belediye başkanının bu organizasyon da vatandaşa verilen pilav ayranı bile karşılayamaması bu işi ak partili bir iş adamının üstlenmesidir.

Yorumu oyla      12      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva