Harun ÖZDEMİR
Aya giden yol kaç şeritli?!
15 Temmuz 2019 Pazartesi

Ak Parti’de görülen nice sorunun ana nedeni, açık ara sayısal çoğunlukla 17 yıl iktidarda kalmasıdır. Kul yapımı bir parti 17 yıl denetimsiz iktidarda kalmışsa, akla gelebilecek her türlü yanlışı yapmıştır!

Normal olan bu tür yanlışların yapılmasıdır! 

17 yıl demek; şımarıklığın, kibrin, umursamazlığın, adam kayırmanın, hukuksuzluğun, yalanın, talanın tavan yapmasıdır!

Doğal olan budur!

Bu insanlar peygamber mi ki, mütevazı kalsınlar!

Kimseye, baban dahi olsa 17 yıl iktidarı emanet etmeyeceksin!

Dünya tarihi boyunca iktidar süreleri defalarca tecrübe edilmiştir. Peygamber dahi 10 yıl iktidarda kalmışsa demek ki daha fazlası herkese zarar!

Hz Osman’ın başkanlığı 17 yıl sürmüş ve onun döneminde ortaya çıkan siyasal krizler hala çözülememiştir.

Tarihsel ve sosyolojik gerçekler böyle iken, “anormal” olan, Ak Parti’nin 2023’e kadar iktidarda kalmasında yarar görmek ve bunda ısrar etmektir.

Bir sonraki seçimde halkın “hakiki” desteği Ak Parti’nin yanında olursa, “anormal” dediğimiz iktidar süresi, “normal” olarak 20 yılı aşkın bir süreye çıkacak demektir.

Ne diyelim, hayırlı olsun!

***

Türkiye’de; 2002 seçimlerinden 31 Mart seçimlerine kadar partiler oylarını sayamadan TV kanalları 2-3 saat içinde seçimin galibini ilan ederlerdi. Nedense bu “iyi işleyen” sistem, 31 Mart’ta tıkandı! Geçerli bir sebep gösterilemeden 36 gün sonra akla zarar gerekçelerle İstanbul seçiminin tekrar edileceği ilan edildi.

31 Mart’ta başlayan ve 23 Haziran’da sonuçlanan süreç, 17 yılda yaşanan en manidar seçimoldu! 23 Haziran’da 2 Saat bile sürmeden seçimin Ak Parti aleyhine sonuçlandığı cihana ilk ilan eden de Ak Parti adayı oldu!

31 Mart ve 23 Haziran seçimlerini anlayanlar beri gelsin!

Bunun sosyolojisini açıklasınlar!

Derin milletlik bir durum varsa onu da açıklasınlar!

Derin millet saf değiştirdi de bizim mi haberimiz olmadı?!

***

23 Haziran İstanbul seçimlerindeki 806 bin oy farkı, Ak Parti’yi şoka soktu, diyebiliriz! İnsani olan bu durumda şoka girmektir!

Ak Parti’nin önceki seçimlerde alabileceği yenilgiyi, olabildiğince geciktirdikten sonra 23 Haziran’da almasının özel nedeni var mı?!

Anti parantez şunu da söylemek gerek: Ak Parti 2011’den sonraki seçimlerin hepsinde 23 Haziran’a benzer sonuçları alabilirdi.

Bunu geciktiren nedenler nelerdi?

Yanıldığımı kabul edin, o zaman millet durup durup 23 Haziran’da neden “Dur!” dedi?

***

Milli Görüşten bu yana muhafazakar siyasetçiler, medyanın yoğun eleştiri bombardımanı altında iktidara yürüdü. O dönemde Türkiye çok sesliydi. Kamuoyu sık sık medya savaşlarına sahne olurdu! Böyle bir Türkiye’de tek başınaKanal 7 televizyonu bütün medyatik saldırılara göğüs germeye yetiyordu.

Bütün unsurlarıyla medya, 2011’den sonra yavaş yavaş Ak Parti lehine tek sesliliğe dönüşmeye başladı.

Ak Parti medyası dediğimiz gazete, tv, radyo, internet haberciliği ve sosyal medyada öyle pazarlama bombardımanı yapıldı ki, vatandaş Albert Einstein dahi olsa kanardı! 

Ancak;ben hala milletin kandırılamadığı görüşündeyim!

Defalarca denenmiştir ki, A. Einstein gibi nice dahinin düşünüp de bulamadığı hakikatleri, necip milletimiz düşünmeden bulabilmiştir!

Ben bunu bilir, bunu söylerim!                                

Bu millet nice abartılımedya operasyonunu bile yutar gibi yapmış, dil altı yapıp ilk fırsatta tükürmüştür!

Üç yüz, beş yüz kez tekrar edilen manipülatif haberleri dürüm yapıp yediği de olmuştur! Buna şahit olmuşluğum da vardır!

Birileri çevresindeki dalkavuk takımını “millet” sanıp, siyaseti “Aya, üç şeritli yol yapma” aymazlığına vurmuşsa -Allah korusun- yumuşak atın çiftesi pek olacaktır!

Ben söylemiş olayım!

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fikret Aslan 16 Temmuz 2019 Salı 10:27

AKP Türkiye partisi olmaktan uzaklaşan ve bir bölgeyi temsil eden aşırı bölgeci bir parti olmuştur. Her kim bölgecilik yapıp Ülkenin bütün imkanlarını o bölge insanına peşkeş çekiyorsa Rabbim onu Kahreylesin.

Yorumu oyla      5      5  
Abdullah Çağrı ELGÜN 16 Temmuz 2019 Salı 09:56

AKP artık misyonunu tamamlamıştır. Bunca zaman normal olarak iktidarların görevini ilk dört yılda layıkı ile yapan AKP''yi Atatürk sonrası iktidara gelen en güçlü iktidarlar: İsmet İNÖNÜ, MENDERES, DEMİREL, ÖZAL ve nihayet ERDOĞAN''da aradı. Tam da buldum dediği an, AKP(Akın "kara" , P(particiliğin bölücülük, para, menfaat ve adamcılık, ikilik yaratma) olduğunu fark etti... Buna rağmen kafasında bir (ACABA?!.) oluştu. İktidarın medyası, basın ve TV kuruluşları görülen yalanları allayıp pullayıp, pişirip tekrara tekrar sunan MEDYAYA bir müddet TEKRARDAN KAND, medya ile Ihalk kandırıldı!.. Sonra anladı ki bunların da içi boş!.. Sözleri yalan dolan, yaptıkları göz boyama!.. Yola, köprüye, üç kuruşluk ihaleye, iaşeye, yardıma, makama ve mevkiye kişileri satıyor ve tanın alnııyorlar... Halk gördü ve bu tavrı ADALETSİZ, HAKKANİYETE AYKIRI, BÖLÜCÜ BULDU!.. AKP bugün artık bitmiştir. Halk onu çok iyi anlamıştır. Yandaşlığı, Adam kayırmayı, Bölücülüğü, BOP Başkanlığunı, Çözüm Ortaklığı(Çözüm Sürecini) TRT TV''de Osman ÇCALAN''ın niçin konuş tutulduğunu, Millet İttifakına atılan iftirayı, Kendi yandaşı olmayanlara neden: (bunlar, TERÖRİSLER, ŞER İTTİFAKI, İLLET İTTİFAKI) denildiğini kavramış ve haksız bulmuştur.... Halk, AK PARTİ KADROLARI yancılığı ve şimarıklığını hazmedememiştir. İki köprü yol, asvalt yaptık vatandaş bize ömürboyu köle olsun diyenler, gerçeği görememişlerdir. Öğretmene, Polise, Hemşireye, 3600 göstergeyi, memura işçiye 17 yılda en fazla kendi hortumladığı halde, % 3-4 zammı fazlabulmuş vememiştir. Çay kaşığıyla vermiş, kepçeyle geri almıştır... Kendi yakınları: kızı, oğlu, onların kankalarına 60-70 binTL maaş bağlamayı kendilerine hak saymışlar. Vskıf Bank, Halk Bank, Ziraat Bankasının Yönetim Kurullarına getirilen Emekli Bakanlar(Naci Bostancı, Sadık Yakut, Arınç...vb.) acından ölüyormuş gibi milletin kesesinden 75.bin ila 150.binTL maaşla ödülle indirmişlerdır. Vatandaş bunu görüyor!... İşin ehline değil, yandaşlara PEŞKEŞ ÇEKİLDİĞİNİ gördüğünde artık bunlar Müslüman, yiyeceksen bunlar yesin demiyor!... Aksine zehir zıkkım olsun, Allah''tan bulsun diyorlar... Onun için 17 yıllık saltanat kayığı su almış batmaktadır. İ nşallah sonu hayır olur..

Yorumu oyla      6      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva