Nedim ATİLLA
Atatürk’ün Doğum Günü…
18 Mayıs 2018 Cuma

19 Mayıs’ı çok önemsiyorum, yaşadığım müddetce her 19 Mayıs günü bir şeyler yazmaya kararlıyım… Büyük Atatürk'ün doğum günü kabul ettiği 19 Mayıs, lâik, demokratik, çağdaş, kısacası aydınlık Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına uzanan sürecin ilk adımı. Ve biz bu yıl 99. Kez kutluyouz… Gelecek yıl 100. Yıl Kutlamaları olacak 19 Mayıs 2019’da…

Türk Milletine inancını ve güvenini hiçbir zaman yitirmeyen, Türk insanının bağımsızlık ve özgürlük tutkusunu, yurtseverlik duygusunu çok iyi bilen Atatürk, yurdun kurtarılmasının, ancak ulusal birliğin sağlanması, işgal hareketlerine karşı hep birlikte savaşım verilmesiyle başarılabileceğini biliyordu.

Mustafa Kemal’in Anadolu'ya geçme kararı da, bu düşüncesinin bir göstergesi, ulusla bütünleşme özleminin bir yansımasıdır. 19 Mayıs 1919 günü başlattığı bağımsızlık savaşı, Türk Milletini uçurumun kenarından döndürmüştür. Atatürk, Samsun'a ayak basar basmaz düşüncelerinde olgunlaştırdığı, “ulus egemenliğine dayanan, tam bağımsız yeni bir Türk Devleti kurma” kararını aşama aşama yaşama geçirmiştir.

Amasya Genelgesi'nin yayımlanması, Erzurum ve Sivas kongrelerinin toplanması ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılması, bu sürecin kilometre taşlarını oluşturmaktadır. Türk Ulusu, Atatürk'ün önderliğinde 19 Mayıs'tan başlayarak yazgısına el koymuş, onurlu savaşımıyla haklılığını kanıtlamış, yurt ve bayrak sevgisinin, savaşın kazanılmasında sayısal güçten daha üstün olduğunu göstermiştir. Kurtuluş Savaşı, ulusal onuru için direnenlerin, bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkanların, yurt sevgisini canından üstün tutanların, birlik ve bütünlük içinde tutsaklığa karşı koyanların yazdığı bir destandır. 

Kararlılık ve Deha!

Büyük Türk Milletinin kararlılığı ve Atatürk'ün eşsiz dehasının birleşmesiyle zaferle sonuçlandırılan Kurtuluş Savaşı, Cumhuriyet'in ilanının, yeni Türk Devleti'nin tarih sahnesinde güçlü biçimde yerini almasının yolunu da açmıştır. Türkiye Cumhuriyeti, kaynağını Türk Ulusu'nun egemenliğinden, dayanağını ve gücünü Atatürk ilke ve devrimlerinden almaktadır.  Türkiye, Cumhuriyet'le birlikte askeri alandaki zaferlerin ardından, ekonomik, siyasal, hukuksal, toplumsal ve kültürel alanlarda da zafere ulaşmıştır. Toplum ve Devlet yaşamına köklü değişimler ve yeni kurumlar getiren Atatürk devrimleri, doğru bir zamanlamayla yaşama geçirilmiş ve kısa sürede başarılı olmuştur. 

Unutmayın Cumhuriyet herkesi kucaklamış, kimseyi ötekileştirmemiştir!

Cumhuriyet herkesi kucaklamış, bireyleri yurttaş konumuna yükselterek, eşit haklara sahip kılmış, kadın-erkek ayırımına yol açan çağdışı düşünceyi ortadan kaldırmıştır. Atatürk'ün gerçekleştirdiği Türk Devrimi, çağın getirdiği ve gerektirdiği koşulları toplum yararına yaşama geçiren, yapıldığı dönemle sınırlı kalmayan, süreklilik boyutu bulunan bir çağdaşlaşma atılımıdır.

19 Mayıs 2018’de biliyoruz ki; Türkiye'nin varlığını koruyabilmesi ve her dönem güçlü kalabilmesi, her şeyden önce Cumhuriyet'in değiştirilemez niteliklerinin, Atatürk devrimlerinin yaşatılmasına, devlet yapısının korunmasına bağlıdır.

Ve Gençler… Ne demişti Büyük Atatürk: “Gençler, cesaretimizi kuvvetlendiren ve devam ettiren sizsiniz. Siz almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık meziyetinin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli örneği olacaksınız."


Türk Milletinin bağımsız ve özgür yaşama kararlılığının bir göstergesi olan Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı coşku ile kutluyoruz

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva