Fatih YAPAR
Aşktın sen, gidişinden bildim seni!
18 Temmuz 2019 Perşembe

Tam 11 yıl önceydi.

5747 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Sınırları İçerisinde İlçe Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun’a göre 6 Mart 2008 tarihinde kuruldu. Bornova’dan 3, Karşıyaka’dan 20 mahalle alarak toplam 23 muhtarlık ile Bayraklı ismini aldı.

Tamamen, seçim sonuçlarına müdahale edebilmek ve sandıktan çıkan oranları değiştirebilmek gayesiyle sınırları dönemin AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül tarafından çizildi. Şehir Plancısı Şengül’ün harita üzerindeki “usta müdahaleleriyle”kıvrılan sınırlar sandıktan çıkan sonuçlara bir fayda etmedi.

Sonuç ise hüsrandı; Bayındır hariç geriye kalan tüm ilçeler Büyükşehir de dahil CHP’li belediye başkanlarının iradesine bırakıldı. Bayraklı ile birlikte oluşturulan yeni ikinci ilçe Karabağlar da CHP’li başkan tarafından kazanılmıştı. Aynı kanun kapsamında ilçelerde bulunan belde belediyeleri de tamamen kapatıldı. Hizmet binaların kapılarına ise kilit vuruldu.

İsterseniz biraz daha geriye yani aday belirleme sürecine gidelim!

CHP’nin o dönemki Genel Başkanı Deniz Baykal ile Genel Sekreteri Önder Sav arasında paylaşılan İzmir’in ilçelerinde adaylar tek tek belirleniyordu. Baykal’ın prensi Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak tercihini kendisi gibi müteahhit olan Mustafa Ciritoğlu’ndan yana kullanmıştı. Baykal’ın kulağına aracılar vasıtasıyla Ciritoğlu’nu fısıldadı.

Neredeyse iş bitme noktasına gelmişti!

Bu arada bir yandan ilçe belediye başkan adaylarını dizayn ederken diğer yandan Konak’tan aday olmayı kafaya koyan İl Başkanı Kemal Karataş ise sürpriz bir hamleyle Bayraklı’da Hasan Karabağ ismini öne sürdü. Bornova ise, Ahmet Piriştina’nın ölümünden sonra Büyükşehir’e geçen Aziz Kocaoğlu’nun emanetçisi Sırrı Aydoğan’dan alınarak şu anda İzmir’i TBMM’de temsil eden Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’a verildi.

Karataş, il başkanı sıfatıyla istifa etmesi gereken tarihten sonra bankaya yazılı talimat verdiği ve ilçe başkanlarını toplantıya çağırdığı belgelenince Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan oldu. Fakat İzmir’in yeni kurulan ilçesi Bayraklı’nın artık adayı netleşmişti. Parti, 1994-1999 yılları arasında Karşıyaka’da meclis üyeliği de yapan Makine Mühendisi Karabağ’ın adını resmen ilan etti.

Ve böyle kritik, bir o kadar da stresli sürecin sonrasında Karabağ, İzmir’e adını veren Smyrna Antik Kenti’nin bulunduğu Bayraklı ilçesinin “ilk ve kurucu başkanı” sıfatını aldı.

Gelelim meselenin özüne!

300 binin üzerinde nüfusa sahip bir ilçenin milyonlarca liralık bütçesini 10 yıl yöneten başkan bugünlerde zor günler geçiriyor. Daha önce, en yakınlarında bulunan bazı isimlerin de adının karıştığı kaset kumpası nedeniyle gündeme gelen Karabağ, kesin ihraç talebiyle parti disiplinine gönderildi.

Hem de belediyeden maaşlarını verdiği ya da yakınlarını işe aldığı parti yöneticilerinin kararıyla!

Elbette Karabağ’ın disipline gönderilmesine neden olan sürecin dayanakları var.  Yerel seçim öncesinde yarıştan çekildiği Büyükşehir adaylığı ve sonrasında, Bayraklı’ya fit olma niyeti içindeyken yaptığı açıklamalar dosyadaki en büyük delil. Partinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan başlayarak birçok yöneticiyi ima eden Karabağ’ın zehir zemberek sözleri ise kayıtlarda duruyor.

İşin ilginci ise Bayraklı’nın yeni başkanı Serdar Sandal’ın yanından ayrılmayan CHP İlçe Başkanı Cemalettin Alper’in tavrı. Kendisine kucak açan, belediyede işe alan, denetim komisyonu raporlarında adı tartışılmasına rağmen her zaman savunan birisine, “yaşasın yeni kral” mantığıyla sırtını dönmesi.  Karabağ, görevde olduğu süre boyunca “küçük dağları ben yarattım” edasıyla dolaşmış olsa da sanırım bu kadarını kendisi de beklemiyordu. 

O yüzden içinde bulunduğu durumu, “Bana kumpası kuranlar belli. En başta ilçe başkanı geliyor. Başkanken maaşlarını verdiklerim, yakınlarını işe aldıklarım bana ihanet etti” sözleriyle ifade ediyor.

O yüzden bir yerel yönetici için en önemli şey nasıl geldiği değil nasıl gittiğidir!

Belediye başkanlarına, siyasetçilere ders niteliğinde olan bu gidiş hiç de hayra alamet değildir. Birileri için zamanında “kral” olan aktörler kendi aralarında aşkların en güzelini yaşasa da gelinen nokta insanlık açısından da acı vericidir…

Ne diyor Cemal Süreya?

“Aşktın sen gidişinden bildim seni!”

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cemal eroğlu 18 Temmuz 2019 Perşembe 22:45

Sevgili Fatih sadece ilçe başkanı değil ilçe yönetiminin tamamı kadın kolları gençlik kolları belediye başkanlarının atama sürecinde genel merkezde idim ayılanlar bayılanlar partinin üst düzey yöneticilerine hakaret edenlerin tamamı şimdi yaşasın yeni kral diyorlar ben bu arkadaşları partimin vicdanına bırakıyorum senide kutluyorum bayraklıyı çok iyi analiz etmişsiniz

Yorumu oyla      5      5  
İZMİR'Lİ 18 Temmuz 2019 Perşembe 22:44

kaset varmı? yokmu? ben ona bakarım istifa et kaset bizde denildimi? denilmedi? ben ona bakarım istifa ettimi? ben ona bakarım

Yorumu oyla      4      5  
BAYRAKLI 18 Temmuz 2019 Perşembe 21:41

Etme bulma dünyası Cemalettini adam eden MAL MÜLK SAHİBİ eden karabağın kendisi bunda sorun yok,adaylık sürçinde eylem yapanlar karabağ başkan olsun diye bunlara neden işlem yapılmadı altın yolu kapatanlar belediye önünde eylem yapanlar biraz etik olsalar iyi olurdu.Ama karabağı partiden atamazlar kimsenin güçü yetmez adam akıllı her kesin bir zaafı vardı oda bu zaaftan faydalandı.En önemli bu ekip birbirini satacak yakın zamanda Fahrettin külüp başkanı külübün zararını bilen yok kimler yemiş külüp parasını selin çağla gamze cüneyitin annesi her neyse bunlar zamanla ortaya cıkar.İlçe başkanı sen Hasanın zamanında kaç kez istifa ettin ve ertesi gün tekrar işe başladın bu istifalarda ne kadar tazminat aldın.ruhsat konusunda neler yaptığını bilmeyen yok Hasan konuşursa sen orda duramazsın akıllı ol biraz dolduruşa gelme o bindiyin sandal da sana yer yok.Herkes hesap verecek buna sende dahilsin.

Yorumu oyla      4      5  
Bayraklı panaroma 18 Temmuz 2019 Perşembe 19:45

Bu belediye başkanı ak partiden olsaydı hakkında yazılacak olanları düşünmek bile istemiyorum.Torun torba sahibi adam ahlaki açıdan çökmüş bir kere neden arkasında dursun insanlar .

Yorumu oyla      4      5  
vatandaş 18 Temmuz 2019 Perşembe 16:27

ne güzel itiraf etmiş yakınlarını işe aldıklarım diye, almayacaktın, belediye sizn şirketiniz mi bir de açıkça söylüyorsunuz gerçi söylemeseniz de kayıtlarda var hak hukuk adalet acımak yok hukuk neyi gerektiriyorsa yapılsın

Yorumu oyla      5      5  
HAKAN YAVUZ 18 Temmuz 2019 Perşembe 15:23

Eski kralın boynuna ilmeği yaverleri geçiriyor. Neden mi? Yeni krala yaranmak için tabi ki de. Ah zaman sen nelere kadirsin. Kendi içinde Züğürt Ağa hikayesi. Neredeyse içimden acımak geldi hasan karabağa. Maaşa bağladığı ilçe başkanı tarafından disipline gönderilmek karabağa en büyük zulüm olsa gerek.

Yorumu oyla      7      6  
izmirli 18 Temmuz 2019 Perşembe 14:54

bu ilçe başkanına hiç güvenilmez zaten, bayraklı bu ilçe başkanında kurtulmalı bence.

Yorumu oyla      10      6  
İzmir 18 Temmuz 2019 Perşembe 14:53

Böylesi insanlara nankör denir.geçmişini unutup adamı sırtından vurmak denir.şunuda söylemek gerekir başkanlar görevdeyken kendilerine laf taşıyanı daha çok kendi yakınında tutuyorlar .bunu düşünmeleri gerekir sana laf taşıyan başkasınada laf taşır.hani güçlendi ise karabağın desteği ile güçlendi her şey güç elinde olduğu kadardır.bu her yerde böyledir iş hayatında aynıdır güçlüysen etrafında fır dönenler sonra fırıldak oluyor.bir insan nankör ise silmek gerekir silmek bazen çok iyi oluyor.

Yorumu oyla      5      6  
Kamil 18 Temmuz 2019 Perşembe 14:34

Çok vefasız hasan karabağ.savunulacak yanı yok.belediye yi resmen sattı

Yorumu oyla      9      8  
İZMİR 18 Temmuz 2019 Perşembe 13:08

HER AŞK BİR GÜN BİTER, SADAKAT KALIR. TABİİ SADAKAT GÖSTERENE.

Yorumu oyla      6      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva