Tayfun MARO
Zihinler berrak değil
8 Şubat 2019 Cuma

Siyasal yaşamın ahvaline baktığımda gördüklerimin bende bıraktığı izlenim içimi karartıyor. Bilgiyi umursamazlığın, düşüncenin yöntemine yabancılığın, şahsi beklentilerin, netameli işler ve ilişkilerin bulanık zihinlerde yarattığı girdapta, bütün değerler boşluğa savruluyor.

Saraydaki Efendi veya muhalefetin başındaki Efendi ile hemhal siyaset yapmak, sistemin dayattığı zorunluluktur. Başka bir siyasete sistemin ne ihtiyacı ne tahammülü var…

Gelin görün ki bu iktidar ve bu muhalefetle kapitalistlerin insanlığa yaptığı zulme karşı koymanın imkânsızlığını göremiyoruz. Ve iri laflar ederek beyhude yere nefes tüketiyoruz.

Bir de muhalefeti içinden kemiren “hormonlu sol” var. Muhalefette tuttuğu yer itibarıyla öncelikli meselemiz haline geldi. O barikatı aşmadan gerçek bir muhalefet hareketi örgütlemek mümkün değil.

“Hormonlu sol” dediğim, sol düşünce ile yakından uzaktan ilgisi olmayanların soludur.

Bunlar genellikle CHP’de yuvalanırlar ve Marksist, 68’li, 78’li, devrimci, TKP’li, sosyalist, sosyal demokrat gibi yaftalarla dolaşmayı severler.

Buna karşılık, cemaat çevrelerinden gelenler ketumdur.

Aslında hepsi de kapitalizmin sadık bendeleridir. Hepsi de sistemden beslenmenin uzmanıdır.

Sağ cenahtakilerden farkları, durumlarını ve yaptıklarını sol jargon ve etiketlerle kamufle etmeleridir. Yani yüreksizdirler, sinsidirler… Gerçek tercihlerini ortaya koyacak kadar haysiyetli değildirler.

Öte yandan, ana muhalefet, taşıdığı sosyal demokrat kimliğin gereklerini doğru dürüst yerine getiremediği için ülke bu anlamda da muhalefet sorunu yaşıyor.

Kanatları oluşturup partiyi ideolojik yönden zenginleştirmek yerine tasfiyeciliği seçen yönetim yüzünden; CHP gerçekten politika üretemiyor.

Sosyal demokrasinin yeni Dünya düzeninde ahvali üzerine insanı motive edecek ne bir söz ne bir eylem… İnsanı çileden çıkaran bir oportünizmle durumu idare ediyorlar.

Muhalefetin kahir çoğunluğunda zihinler berrak değil. İktidardakilerde hakeza…

İktidar, kapitalist metropollere direniyor!.. ABD’ye, AB’ye kafa tutuyor… Emperyalizme durmadan saydırıyor… İyi de, Türkiye sistemin neresinde duruyor?

Hiçbir zaman antikapitalist politikalara geçit vermemiş olduğunu bildiğimiz Türkiye, şu anda da, uluslararası kapitalist sisteme aslında bir itirazı olmayan Erdoğan tarafından yönetiliyor.

Aradaki itilaf, akçeli konularda sistemin arka sokaklarına dalma teşebbüsünden kaynaklanıyor olabilir...  Yani, kapitalizme karşı olduğu falan yok. Muhalefetin hakeza…

Neresinden baksanız zihinler bulanık. Akıllar karışık. Siyaset, kendini tekrarlayan ezbere dönüşmüş. Toplumsal alan sıkıntılı. Hayatımız zor. Ama nedense umutluyuz...

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ertugrul 12 Şubat 2019 Salı 00:17

emegin olmadığı yerde solculuk olmaz....sol ve karşısın daki din jargonlar ayni kanal dan beslenir...MARKS ÇALDI---LENİN YAZDI...BİZ DE OYNADIK DİYEN STALİN..DİR.. ENGELS Mİ...ONU ZATEN BİTİTDİLR TAAAA O ZAMAN..

Yorumu oyla      4      5  
Realite 8 Şubat 2019 Cuma 18:04

“Siyaset, kendini tekrarlayan ezbere dönüşmüş.” Çok sevdim bu tespitinizi. Tekerlekler aynı yerde patinaj yapıyor, lastikler yanacak gibi, kokular gelmeye başladı bile..

Yorumu oyla      5      6  
Sarı Çizmeli Memed'A. 8 Şubat 2019 Cuma 14:14

Bir ülkede uygarlık ölçütü, düşün/kültür/sanat/bilgelik/insani değerler değil de para pul/mal mülk/görgüsüzlük/sonradan görmelik ise o ülkede politikanın/politikacıların İSTİSNASIZ iktidarıyla/muhalefetiyle yerlerde sürünmesinde "eşyanın doğası"na aykırı bir durum yoktur. (NOT: Lafım meclisten içeridir.)

Yorumu oyla      7      6  
ÜMİT 8 Şubat 2019 Cuma 14:12

harika bir yazı, vitrinin arka yüzünü çok net betimlemişsiniz. Kaleminize sağlık.

Yorumu oyla      7      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva