Tayfun MARO
Yerel yönetim bahisleri açıldı
3 Ekim 2018 Çarşamba

Nihayet beklenen açıklama geldi. Aziz Kocaoğlu, siyasi olgunluğuyla dikkat çeken, kendi içinde tutarlı bir konuşmanın sonunda, sitem yaparken dahi zarif bir üslupla, aday olmayacağını açıkladı. 

Haliyle, açıklamanın hemen ardından, aday adaylarının durumu kent gündemine girdi.

Sondan başlayalım; Büyükşehir tarafından hazırlanan “İzmir Modeli Çalışmaları” adı altında 5 ciltlik bir çalışma geçtiğimiz günlerde yayımlandı. Bundan kısa bir süre önce de, Aziz Kocaoğlu, “İzmir Modeli”nin 21. yüzyıla damgasını vuracağını söyledi.

Aziz Kocaoğlu, bu kadar büyük bir iddianın peşinden gitmeyecek, ama başını alıp gidecek… Bana biraz tuhaf ve aykırı göründü…

Kanımca, Aziz Kocaoğlu, büyük iddiasının peşinden gidecek; Gelişmelerin akışına bakarak, kendisinin veya aklındaki adayın başkanlığı için bu süreci yönetmeyi deneyecek.

Aziz Kocaoğlu cenahındaki adaylık çalışmalarını bir süreç yönetimi olarak algılamak mümkün.

CHP Genel Merkezi tarafından Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterilmesi kuvvetle muhtemel olan, yaptıklarıyla güven, yapacaklarıyla umut veren Tunç Soyer ise kendi yolunda ilerliyor.

Tunç Soyer’in de zihninde şekillenmiş bir İzmir modeli var. Hayalleri var. Ve bu şehre çok inanıyor.

CHP’nin büyükşehir adayının en hazır isimlerden birinin olması, en makul karar olacaktır.

Diğer aday adayları üstüne söylenecek pek bir şey yok; çünkü fazla şansları olduğunu düşünmüyorum. Hele milletvekillerinin belediye başkanı olma arzularını, bu obez hallerini çok itici buluyorum.

Ticaret Odası Başkanı karşısına Sanayi Odası Başkanı çıkarmak fikrine gelince; Bir sanayicinin iktidarı karşısına alması, asla göze alacağı bir risk değildir. Gemileri yaktıysa orasını bilemem… Veya Saray’a bağlı sermaye gruplarıyla bir mutabakat sağlanmış ve işler eskisi gibi yolunda gidecekse…

Bu tahminler gerçeği yansıttığı ölçüde, gerek Tunç Soyer gerek Aziz Kocaoğlu cenahında tansiyon yükselecektir. Hedef olmaları kaçınılmaz. Benim dileğim; nitelikli bir tartışmanın başlatılması ve İzmir’in nasıl yönetileceğine, neler yapılacağına dair İzmirlilerin aydınlatılmasıdır.

Bu aday adaylığı yarışında tarafsız değilim. Aklım da gönlüm de Tunç Soyer’in adaylığından yana… Tunç Soyer’in adaylığının aklıma hitap ediyor olması elbet de belirleyici olandır. Sahip olduğu formasyon ve birikim, büyük projeleri yürütme kapasitesi, ufkunun genişliği bana güven veriyor.

Dünya’da ve Türkiye’de yaşanagelen değişim adeta bir dip dalgası gibi yükseliyor. Yükselen değişim dalgasının yarattığı belirsizlik, toplumsal alanı, kamusal yaşam normlarını altüst etti.

Toplumsal değişim, ekonomik sorunlar, çevre sorunları, devletler ve sınırların yeni durumu tartışılırken, yeryüzü yönetilebilir olmaktan hızla uzaklaşıyor. Zor ve dar zamanlardayız.

Böylesine sıkıntılı bir dönemin eşiğinde, zor işlerin üstesinden gelecek yeni bakış açısına ihtiyaç var.

Yanı sıra, ülke geleceğinin inşasında İzmir’in önemli rol oynayacağına dair çok fazla veri var. Öyle ki yeni toplumsal mutabakatın oluşmasında İzmir öncü rol oynayabilir.

Yerelleşmenin ve yerel siyasetin giderek önem kazandığı günümüz Dünyasında, İskoç şehir plancısının söylediği gibi; “Yerel düşün, global ol!”

Bu bakış açısına çok yakın bulduğum Tunç Soyer’i İzmir’in başında görmek arzusu, haklı ve yerindedir.

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 6 Ekim 2018 Cumartesi 23:01

Seferihisara geçen mayıs ayında merak ettiğim için gittim. Gayet derli toplu güzel bir yer.

Yorumu oyla      9      6  
Hasan 4 Ekim 2018 Perşembe 12:36

Seker fabrikalari satildi diye ortaligi ayaga kaldirdiniz biliyormusunuz otellerle birlikte sigacikta satilan ywrlerin bugunku degeri 1. 5 katrilyon hani nerde hizmet nerde soyut bir seferihisari tanittim algisi ile yurunuyor..seferihisa berbat gelin yollarin altyapinin binalarin duzensizligini yerinde inceleyin bu ay yer satiyor yine satmasa maas odeyemeyecekti siz neyo anlatiyirsunuz...bu kadar satan ve parayi hic wden birinemi oy vericem chpliyim aday olursa asla oy vermem bizim gelecegimiz ipotekli gwlin yerinde gorun...

Yorumu oyla      10      17  
İzmir sevdalısı 3 Ekim 2018 Çarşamba 23:56

Öncelikle ağzınıza sağlık mister no.Yaptığın yoruma aynen katılıyorum .Vizyon dan bahsediyorlar ama ne vizyonu? Sadece şişiriliyor pofpoflanıyor o kadar.Aday bile gösterilmeyecek işte o zaman bu yazıları yalayacaklar.

Yorumu oyla      17      12  
Hasan Madran 3 Ekim 2018 Çarşamba 22:28

Görüşlerinize aynen katılıyorum.Tunç Soyer uyuyan bir kenti uyandırdı.İzmir ''de uyandıracaktır.Genel Merkez yaptığı tarihi hataları bir daha yapmaz.Yolumuz açık olsun.

Yorumu oyla      9      17  
Lombak 3 Ekim 2018 Çarşamba 13:07

Yazarla aynı düşündüğümüz ender anlar... Gerçekten chp izmirde sallantıda galiba...

Yorumu oyla      12      5  
Mister No 3 Ekim 2018 Çarşamba 11:47

Tunc Soyer arkadasiniz, dostunuz olabilir. Bu sebeple destekliyor olabilirsiniz. Ama vizyon deyince orada bir dursaniz iyi olur. Kücücück bir ilce olan Seferihisarda hangi basaridan , hangi vizyondan bahsediyorsunuz anlayamadik. Seferihisrda ne degisti ? Belki biz körüz, siz acin gözümüzü. Bir yerel yöneticinin yapmasi gereken azami islerin disinda degisen ne ? Hala sokaklar pis, hala cöpler zamaninda toplanmiyor, hala dandik kaldirimlar, hala is bilmeyenlere yaptirilmis isler. Yapilan bir cok büyük islerdede Büyük Sehirin destegi var. O da olmasa, onlarda yapilamayacakti. Kistas ne burada Sayin Maro ?Yalakalik yapmayan, akli basinda bir kisi 10 dakikada 100 tane aksaklik söyler . Tabii dinleyen, anlayan, anlamak isteyen varsa.

Yorumu oyla      18      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva