Tayfun MARO
Tunç Soyer fark yaratıyor
9 Aralık 2021 Perşembe

Bir süredir Tunç Soyer’i izlemekte zorlanıyorum.Çalışma temposu çok yüksek.Ve söyledikleri gerçekten kayda değer. Rutin işlerin ve siyasetin sınırlarını aşarak, bir çağdan bir çağa geçişin şafağında İzmir sevdasıyla çalışıyor.

“İklim krizinin sebebi biziz, kurbanları da biziz ve bu küresel iklim tartışmasının oyun değiştiricileri de biz olacağız.”

Döngüsel kültür konsepti bağlamında,iklim krizi çağında daha dirençli olmak için, doğal ve sosyal çevreyle derinden bağlantılı, nefes alan şehirler yaratmanın zaruretini işaret ediyor.

“Dirençli kent” hedefini, ki bu hedef geleceğin kentlerinin olmazsa olmazıdır, ısrarla takip ediyor.

Kuraklık ve iklim krizi karşısında yapılacakları her platformda anlatıyor.

“Başka bir tarım” mümkündür demekle yetinmiyor, yolunu da açıyor.

Salt pandemiyle mücadelenin yetmeyeceğini, ayrıştırıcı kentsel politikaların, artan gelir farkının ve iklim değişikliğinin yarattığı koşullarla da mücadelenin gereğini işaret ediyor.

Bütün zorluklarına rağmen, dijitalleşen Dünya düzeninde, İzmir’in yıldızını Akdeniz’in orta yerinde yeniden yükseltmek için çalışıyor.

Ve söylediklerinin yanı sıra, uluslararası kültürel ve mali ilişkilerde gösterdiği performans ayrıca kayda değer.

Tunç Soyer, söylediği hedeflere İzmir’i taşımak için çalışıyor.

Günlük kısır tartışmaların dışında kalarak,sorunları gölgelemeden dile getirerek, kendi içinde tutarlı kent politikası oluşturuyor. Meselesi,değişen Dünya düzeninde İzmir’in yeri.

Ardında doğru ve güzel izler bırakmak istiyor.

Tunç Soyer, değişimin kaotikasında, İzmir’in önünü açmak için yeni bir dil kuruyor ve yapılması gerekenleri cesaretle söylüyor. Eli taşın altında, popülizmden uzak siyaset yapıyor.

Hal böyle iken, İzmir’in geleceği için iletişim kurmak yerine, karşısına geçip olur olmaz eleştiri niyetine çemkirmek çok sevimsiz.

Değişen Dünya’da İzmir’in yerini, geleceğini konuşmak herkese iyi gelecektir. Bunu denemekte yarar var.

İzmir, ülkeye örnek bir Dünya kenti olabilir.

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HZS 12 Aralık 2021 Pazar 15:26

Tayfun bey sizin tanıdığınız ve değerlendirdiğiniz İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı belediyenin ancak Tarım veya Turizm ile ilgili biriminde çalışabilir. Başına sekiz köşeli kasket giyip başka bir tarım mümkün demekle, yurt dışında toplantılara katılıp oralardan mesaj vermekle İzmir yönetilemez. İzmir'in temel sorunlarıyla yaptığı bir çözüm söyleyin. İşte deprem, işte körfez kirliliği, halkın bakkalı ile övünüyorlar memnun olan sadece üretici, ya tüketici, pahalılıktan burada çalışanlar bile alışverişini diğer marketlerden yapıyor. Başkanda söz çok, magazinsel görüntü çok, iş yok, çözüm yok...

Yorumu oyla      3      3  
TC misafir 10 Aralık 2021 Cuma 18:43

Keşke haklı olsaydın üstadım. Tarım arazilerindeki tarımsal amaçlı yapılaşma sınırını %5'ten %10'a çıkarmaya çalıştığını ve bu yapılaşmayı herhangi bir bölge sınırı olmaksızın teklif ettiğinden haberiniz var mı Sayın Maro? Yani hem tarımı destekliyor görünürken kapalı kapılar ardında tarımsal arazilerde yapılaşmayı teşvik ediyor. Tunç Soyer'i iyi araştırın Sayın Maro, yaptığı toplantılardan bana haberler geliyor ve hiç de bahsettiğiniz gibi değil sonra mahçup olursunuz, burada değer verdiğim az sayıdaki yazarlardan birisiniz ve mahçup olmanızı asla istemem.

Yorumu oyla      6      3  
Vatandaş 10 Aralık 2021 Cuma 16:05

Konak vapur iskelesinden inince SGK Bloklarına doğru ya da SGK dan iskeleye doğru yürürken biz yayaların kullandığı tozlu bir yol var, parke taşsız, yayaların fonksiyonel olmayan peyzaj düzenlemesine inat oluşturduğu bu yol yıllardır hep böyle. Yağmur varsa çamur, yağmur yoksa ayakkabılar, pantolonlar toz oluyor. Bir umut okunur ve eyleme geçilirse çok makbule geçer.

Yorumu oyla      4      3  
Lombak 9 Aralık 2021 Perşembe 16:16

Sanırım 2005 yılıydı. Universiade için tesis arka planında gecekondu dış cepheleri komple boyatılmıştı. Makyaj amaçlı. Yıl 2021. Gecekondu stoku aynen ve daha da eskimiş halde duruyor. Herhangi bir uluslararası organizasyonda yine makyaja ihtiyaç var. Laf kalabalığı değil. Gerçek fiziki projelere ihtiyaç var. Yağmur suyunun tüm ilçelerde depolanıyor olması gerekiyor. Su tutmayan baraj varsa düzelrilmesi gerekiyor. Zihaların tarımda kullanılması gerekiyor. Tarımsal arazilerin konut amaçlı satılmaması, tarımsal mahallelerin köye çevrilmesi gerekiyor.

Yorumu oyla      4      3  
Fark var: Başkan konuşmayı seviyor 9 Aralık 2021 Perşembe 14:58

Şehirde adeta kaderine terk edilmiş çok sayıda "semt-mahalle-cadde-bölge ..." var; ne dirençli kenti! Kimsenin elinde sihirli değnek yok, tamam da geleceğe yönelik vizyon nedir? Dirençli kentler, iklim krizine çözüm, sürdürülebilir kentler olması için sadece konuşmak yetmez. 1 yıldır belediyenin binası yok. Kendi binasını yapamayan belediye, şehri depreme dirençli hale nasıl getirecek? 3-4 yıl önce itfaiye sular altında kalmıştı. Yeşildere'de benzer bir durum yine olsun, aynı görüntüleri yine görürüz. Çiğli arıtma 4.faz inşaatı neden bitmiyor? Katı atık bertaraf tesisi sorunu neden çözülemiyor? İklim krizi diyorsun ama şehir kömür kokuyor, çözüm? ...

Yorumu oyla      4      3  
Tayyar ÖNDER 9 Aralık 2021 Perşembe 14:56

İki Dönem Yani 10 Yıl Seferihisar da Çok Fark Yaratmıştı Zaten...!!!!!!!!! Yukarıda Allah Var 2,5 Yıl da İzmir'de Yarattığı Büyük Fark da Ortada Hani ...!!!!!!!!!

Yorumu oyla      5      5  
Adil ve eşit hizmet ilkesi 9 Aralık 2021 Perşembe 13:13

İzmir BB kamu hizmeti olan toplu taşımada ayrımcılık yapıyor. İzmir merkez ilçelerindeki toplu taşıma araçlarında ( metro, otobüs , vapur, tramvay ) 120 dk. aktarma hakkı var. İzmir çevre ilçe belediye otobüslerinde de var olan 90 dk. aktarma hakkı İzmir BB meclisince 10.02.2016 tarihinde iptal edildiğinden ; çevre ilçe belediye otobüslerinde ( ESHOT ) dolmuş işletmesi gibi indi bindi para ödeniyor. İzmir BB nln adil ve eşit hizmet anlayışı , İzmir merkez ilçelerinde 120 dk. aktarma hakkı var. İzmir çevre ilçe belediye otobüslerinde aktarma hakkı yok. Çevre ilçelerden ESHOT otobüslerini tamamen çekerek toplu ulaşımı İZTAŞIT ( özel halk otobüsü ) uygulaması ile özelleştirmede ısrar etmek ayrı bir ayrımcılık değil mi ? ( 2019 Aralık ayında Seferihisar ilçesinde başlatıldı ) İzmir merkez ilçelerindeki toplu taşımada belediyenin tüm imkanları ( metro, otobüs, vapur, tramvay + 120 dk. aktarma hakkı ) ile hazmet sağlanacak. İzmir çevre ilçelere gelince belediye otobüsü yok , aktarma hakkı yok. İzmir BB nin toplu ulaşımındaki bu ayrımcı uygulaması ile “ İzmir , ülkeye örnek bir dünya kenti olabilir “ mi ? Adil ve eşit hizmet vermek için ; İzmir çevre ilçe belediye otobüslerinde İZBAN daki gibi uygulama yapılması çok mu zor. İzmir çevre ilçelere belediye otobüsü yoksa , aktarma hakkı da yok. Nasıl , kolay çözüm değil mi .

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yatak odasında tartışma!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva