Tayfun MARO
Tıpış Tıpış Evet
8 Mayıs 2023 Pazartesi

Tamam, seçimlerde Altılı Masa’nın adayını destekleyeceğiz.

Kulağımız çekilmeden tıpış tıpış sandığa gideceğiz...

Hoşlarına gitmeyen düşüncelerimiziifade etmeyeceğiz...

Bir kenarda seçimleri bekleyeceğiz.

Lamı cimi yok, “Kıblesi Kâbe olanlara karşı,” Türkiye, uluslararasısistemde Batı Bloku’na hizalanıyor.

İktidar, Cumhuriyet’in bilim ve teknolojide yüzyılda aldığı yolu, kendi döneminde alınan yol olarak gösterecek kadar kendinden geçmiş durumda.

“Yetmez Ama Evet” dönemi kapandı. Bu defa,“Tıpış Tıpış Evet” demek trend olacak.

Kıble ve Kabe’yi kullanarak din toplumunu kışkırtmak, Cumhuriyet mirasına çökmek, Türkiye Cumhuriyeti’nin 2002 öncesini adeta yok saymak…Bu gidiş ülke hayrına değil. Bu hengameden ancak otoriter rejim çıkar. Ne demek, muhalefete ya müebbet hapis ya kurşun?

Ancak not etmek gerek; Kendilerini ilerici, aydınlanmacı, çağdaş, demokrat, özgürlükçü olarak tarif edenler de efendilerinin sözü üstüne tek bir söze tahammül edemiyorlar.

Uzlaşma kültürünü, tolerans fikrini, fikir özgürlüğünü sözüm ona savunurken nedense eleştiriye kapalılar.

Seçimi mi kaybettirmek istiyorsun? Bu gerekçe 9 seçimi kaybederken kullanıldı. Elan revaçta…

Aslında, kendisi gibi düşünmeyene husumet beslemek, her iki cenahın da defosudur. Ama iktidar grubu ölçüyü iyice kaçırdı.

Hal ve gidişe bakılırsa, seçimlerde iktidarın değişmesi kuvvetle muhtemel.  Altılı Masa’nın açıkladığı Ortak Mutabakat Metni, ülkede olumlu gelişmelerin ve yeni toplumsal mutabakatın önünü açma potansiyeli taşıyor.

Ancak, Doğu-Batı ekseninde dış dinamiklerin oluşturduğu gerilim hattı bir gerçek. Altılı Masa Batı Bloku tarafından desteklenirken, Cumhur İttifakı Doğu Bloku tarafından destekleniyor.

Yanı sıra, “Milli/Gayrı Milli” ayrışmasında safların oluşumu dakayda değer bir durum. Batı-Doğu hattında bloklar arası millilik…

Yürüyen gerçek; 2023 seçimleri bir yol ayrımıdır.

İktidarın İslama dayalı otoriter rejim arayışı, korku ve endişe veriyor.

“Yüzünü Batı Bloku’na dönen Türkiye” için Tıpış Tıpış Evet…

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 10 Mayıs 2023 Çarşamba 00:41

Bu mandacı yazıya cevap vermiyorum. Zaten yüklenmiş bir çok değerli video var: https:youtu.behVFWDO2i-C8

Yorumu oyla      2      3  
Adil ve eşit hizmet alma hakkı 9 Mayıs 2023 Salı 09:43

İzmir BB’si kamu hizmeti olan toplu ulaşımda ayrımcılık yapıyor . İzmir merkez ilçelerinde belediyenin tüm kaynakları kullanılarak belediyeye ait metro, otobüs., vapur ve tramvaylarda 120 dk. aktarma haklı ulaşım hizmeti verilirken , İzmir çevre ilçe otobüslerindeki 90 dk. ( 2020 Eylül itibariyle 120 dk. ) aktarma hakkı ; İzmir BB Meclisince 10.02.2016 tarihinde İPTAL EDİLDİ . Yani İzmir kırsal ilçe otobüslerinde 120 dk. aktarma hakkı YOK . Aynı İzmir BB’si İzmir çevre ilçelerdeki belediye otobüslerini ( ESHOT ) tamamen hizmeten çekip , kooperatifçiliğe de takla attırılarak ulaşımı İZTAŞIT ( özel halk otobüsçülüğü ) adı altında özelleştirmekte ısrar ediyor . ( İLK 2019 - Aralık ayında Seferihisar ilçesinden başlatıldı - Kiraz - Menemen - Foça devam ediyor ) Yani İzmir çevre ilçelerine belediye otobüsü ( ESHOT ) dahi YOK . CHP Genel Başkanı , İzmir Milletvekili , Cumhurbaşkanı adayı Sayın Kemal KILOÇDAROĞLU halkın yararına her şeyi vaat ediyor . Bütün haksızlıkları bildiğini , . Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde bütün sorunları çözeceğini söylüyor . Ancak gelgelelim Milletvekili olduğu şehirde ; CHP ‘li İzmir BB’nin toplu ulaşımdaki ayrımcı uygulamasını görememiş veya görmüş , duymuş ya onay vermiş gibi ulaşımdaki bu haksız uygulama İzmir’de devam ediyor . Bu gerçekliği yaşayanlar Sayın KILIÇDAROĞLU’nun Seçim vaatleri için söylediklerinin ne kadar inanabilir . Söz uçar , icraatlar kalıcıdır, inandırıcıdır . ÇÖZÜM : İzmir çevre ilçe otobüslerinde de ; 136 km.lik İZBAN hattındaki tarife ve ücretlendirmelerin uygulanması . Elinizi kim tuttu ? Amerika kıtasını tekrar keşfetmeye gerek var mı ?

Yorumu oyla      4      3  
Raşit Yılmaz 8 Mayıs 2023 Pazartesi 17:42

Türkiye nin bölünmesine'Tıpış Evet' PKK'ya özgürlük için 'Tıpış Evet' Yeniden İMFye kölelik için 'tıpış Evet' Gerçek bağımsız Türkiye sevdasına elveda demeye evet diyorsun yani. Ben tüm bunlara kim karşı çıkıyoruz diyorsa ona evet diyeceğim.

Yorumu oyla      5      4  
Cagdas 8 Mayıs 2023 Pazartesi 14:14

Kimsenin mandasi olmadan daha ileriye goturebilirsek, bu yeterlidir. Abd, AB ve digerleri ile zaten bir sorunumuz kalmaz. Ama gucsuz olur Abd''nin askeri, Nato''nun ileri üc karakolu, AB''nin de siginmaci deposu olursak Türkiye diye bir ülke birakmazlar bize. Bakin Ukrayna''ya, Polonya''ya, Arjantin''e...

Yorumu oyla      5      3  
Tayyar ÖNDER 8 Mayıs 2023 Pazartesi 13:48

"...Cumhuriyet Mirasına Çökmek..." Oldukça Ağır Bir İfade... Peki Cumhuriyet Kimin Mirasına Çöktü...???

Yorumu oyla      2      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölüm fermanı neden şimdi?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva