Tayfun MARO
Tamam, ana muhalefet de…
12 Temmuz 2022 Salı

CHP’nin tarihsel varlığı ve misyonu itibarıyla siyasal alanda neredeyse yok hükmünde olduğu bir dönemin sonundayız.

Atatürk ilkelerinin ve Cumhuriyet’in kuruluş felsefesinin gölgesinde işine bakan liberallerle gidilecek yolun sonu nihayet göründü.

CHP’nin tarihsel varlığı ve misyonu, yeni bir çağın eşiğinde, ülkenin değişim ve dönüşüme uyum sağlaması için öncülüğü gerektirir.

Oysa, ikinci sınıf popülizmin ötesine geçmeyen siyasal gündemlerle seçmen oyalanıyor.

“Çocuklar yatağa aç girmeyecek.” CHP’liler bu cümleyi slogan yaptı.

Bu sloganı orada burada tekrarlayan CHP’liler önce şu gerçeği görmeli; Bu topraklarda hiçbir anne/baba çocuğunu yatağa aç sokmaz. Kendisi aç yatar ama çocuğu aç yatmaz. Buna izin vermez. Çok çaresiz ise çalar çırpar yine çocuğunu aç bırakmaz. Bu slogan, anne ve babayı aşağılıyor.

Onun yerine, sosyal devletin hangi uygulamalar ile bu sorunu aşacağını anlatsalar…

“Fabrikalar açılacak, işsizlik bitirilecek.” Altı boş bir vaat… İşsizlik neden bitsin? Fabrikalarda üretimi yapay zekâ kontrol ediyor. Siber üretim emeğe ihtiyacı minimize etti.

Yeni Dünya düzeninde devletin, mülkiyetin, paranın, emeğin, işin yeniden tanımı yapılıyor.

Bu meseleleri konuşmak yerine neden seçmene içi boş vaatler ve sloganlarla sesleniyor, siyasetçiler?

Siyaset pratiği evlere şenlik. Kimin adamı il başkanı olacak? Hangi grup parsayı toplayacak? K. Kılıçdaroğlu’na yan gözle bakan mı var? Köşeleri tutan din grubuna dik bakan mı var?

Allah’ın izniyle bir iktidar olsalar her şey yoluna girecek…      

Öte yanda, Genel Başkan parti örgütlerine güvenmediğinden olacak, muhtemel Cumhurbaşkanı adaylığı için özel “Kılıçdaroğlu Gönüllüleri” organizasyonu oluşturuyor. Parti örgütü ile Genel Başkan arasındaki güvene dayalı bağlar doğrusu göz yaşartıyor…

Ana muhalefet saflarında hal böyle iken, oyu da %25’e çakılıp kalınca, “Erdoğan yönetiminden kurtulmak” biricik siyaset oluyor.

CHP bu politikayı, İzmir’de pratiğini yaptığı için çok iyi biliyor. İzmir de maruz kaldığı “eli mahkûm politikası” nedeniyle CHP’yi iyi tanıyor.

Sonuç olarak, toplum çok çaresiz. Bu çaresizlik 6’lı masaya iktidar yolunu açabilir. Kılıçdaroğlu’na da Cumhurbaşkanlığı yolunu… İyi bir görev insanı olduğu için Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi isabetli de olur.

Ancak meseleleri ele alış biçimi itibarıyla gerek CHP’de gerek 6’lı masada durumun o kadar da parlak olduğunu söylemek zor.

“İstim nasıl olsa Batı’dan gelecek” rehaveti içinde, Millet İttifakı iktidara geldiğinde neyin altında kaldığını görecektir.

Sistemin yeniden dengeye dönmesi için ödenecek ağır bedeller var.

Sahicilik ve samimiyet topluma ilaç gibi gelecek. Gerekirse W. Churchill gibi halka “kan ve göz yaşı” vaat edebilecek politikacılara ihtiyaç var.

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 13 Temmuz 2022 Çarşamba 12:12

Sayın Maro,CHP Izmır'de hiç çalışmadan oy alıyorlar,sedece belediye başkanları atama sırasında çok yoruluyorlar,herkes kendi adamını belediye başkanı olsun diye,izmir için hiçbir şey yaptıkları yoktur,kontenjan milletvekili olarak iki dönem atanan milletvekili Selçuk'un Aydının ilçesi diye bildiğini söyledi ne yazık ki,haklarını yemeyelim Çeşme de balık ziyafetlerini çok sevdikleri için sık sık gelirler...

Yorumu oyla      11      4  
Karaoğlan 13 Temmuz 2022 Çarşamba 11:58

Bu ülkede siyasi neşter vurulacaksa 2. sırada "CHP

Yorumu oyla      6      4  
Ünal Salarvan 13 Temmuz 2022 Çarşamba 09:53

Aynen katılıyorum

Yorumu oyla      4      3  
Hayaller-Gerçekler 12 Temmuz 2022 Salı 19:20

Ekmek kuyruğuna girmiş adam AKP'ye laf gelmesin diye tüp kuyruğu vardı, spor olsun diye geldim, keyfi geldim diyor, siz de yeni dünya düzeni neden anlatılmıyor da popülist söylemler söyleniyor diyorsunuz. Yahu poşet 25 kuruş oldu diye AKP oy kaybetti :) kimse yatağa aç girmiyorsa intiharlar, cinnet getirip ailesini katledenler neden var? biz başka bir ülkede mi yaşıyoruz? Muharrem İnce kuantum, sanayi-yazılım dedi de ne oldu? Muhalefet yetersiz tamam da seçmen? Türkiye'deki insan profili belli. Orta doğudan hallice bir ülkede yaşıyoruz.

Yorumu oyla      4      3  
Artık eski chpliyiz 12 Temmuz 2022 Salı 18:49

CHP’nin akpden 5 kuruş farkı yok! Hele ki İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki mevzulardan sonra asla oy moy yok CHP’ye! Bundan böyle bu ülkede adam gibi adam olmayana 4x4’lük herşeyi karşılamayan partiye oy yok yeter böyle ne idüğü belirsizlerle ülkenin geleceğinin çürüdüğü!

Yorumu oyla      3      5  
TC misafir 12 Temmuz 2022 Salı 15:03

Son zamanlarda sürekli ifade diyorum, siyasi partiler çıkar gruplarının meskeni haline gelmesinden ve büyük bir çürüme içinde olmaları sebebiyle artık ömürlerini tüketmişlerdir. Siyasi çıkarcılığı ve adam kayırmacılığını engellemek adına siyasi partilerin halkın eliyle tasfiye edilmesi gerekmektedir. Halk kendi arasından çıkaracağı güvenilir insanlara yani bağımsız adaylara oy vermelidir. Bu durumdan ülkenin başka bir çıkış yolu da yoktur. Aksi halde aynı sorunları tartışır dururuz çünkü hepsi aynı çarkın dişlisi. 20 yıldır çürümüş zihniyeti seçimle geçemeyen muhalefet ülke yönetimine geçtiğinde başarılı mı olacak? buna gerçekten inanıyor musunuz? akp 20 yıl iktidarda kaldıysa bunun baş mimarı da beceriksiz muhalefettir, bu muhalefetin içerisinde sadece chp yoktur diğerleri de bunda pay sahibidir.

Yorumu oyla      3      5  
Realist gözler 12 Temmuz 2022 Salı 14:29

Bir toplum emek sermaye çelişkisinde nerede,hangi safta yer alacağını bilmiyorsa,sadece üflenen vaatleri gerçekleşecek zannediyor , verilecek olan yardımların hesabını yapıyorsa babası, dedesi, ataları hangi siyasi partiyi destekliyorsa ve hangi siyasi parti dini motifleri çok iyi kullanıyorsa onlara gözü kapalı , düşünmeden oy veriyorsa, başını sokacak bir evi olmayanlar kasırlarda, villalarda,saraylarda oturanları savunuyorlarsa ;,demokratların ,sosyal demokratların, sol düşünceye sahip olanların, sosyalistlerin iktidara gelmeleri, ülke yönetiminde söz sahibi olmaları mümkün değildir. Kısacası insanlar layık oldukları iktidarlar tarafından yönetilmeye mahkumdurlar.

Yorumu oyla      2      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva