Cemil DİRİM
Sağlık ve Medya İletişimi konuşuldu
5 Haziran 2017 Pazartesi

Geçtiğimiz günlerde İzmir çok önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Bir bölümünü izlediğim “ Sağlık ve Medya İletişimi Sempozyumu” Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’nde gerçekleştirildi. İzmir KHB Genel Sekreterliği tarafından düzenlenen sempozyum sağlık ve medya dünyasından pek çok ismi bir araya getirdi. Düzenlenen toplantılarda hem sağlık hem medya alanında sağlık haberlerinin en doğru şekilde yapılabilmesinin yolları tartışıldı. Yine ‘Sağlıkta Algı Yönetimi’, ‘ Sosyal Medya Yönetimi’, ‘ Basın Gözüyle Sağlık Haberciliği’, ‘ Sağlık Yöneticisi Gözüyle Basın’ gibi konular ele alındı.

Zaman zaman yapılan haberler nedeniyle karşı karşıya gelen Medya mensupları ile hastane yöneticilerinin aralarındaki iletişimi düzenlemek için bir araya gelmesinin çok faydalı olduğuna inanıyorum. Böylesi önemli bir konuda sempozyum düzenleyerek çözüm arayışına destek oldukları için İzmir KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu ve ekibine teşekkür ediyorum. Yine Türkiye Genelinde basında en çok haberi çıkan Genel Sekreterlik olmaları nedeniyle de ayrıca tebrik ediyorum. Zaman zaman masanın iki tarafında da bulunmuş birisi olarak işlerinin ne kadar zor olduğunu yakından biliyorum.

Bu toplantının medya ve sağlık arasındaki iletişimin gelişmesine katkı koyacağına inanıyorum. Medya ile iletişim doğru yönetilirse hastanelerdeki yapılan güzel hizmetlerin kamuoyuna aktarılması çok kolay olacaktır. Ayrıca sağlık kurumlarından medya ya sağlıklı bilgi akışı sağlanırsa bilgi hatasından kaynaklanan olumsuz haberlerin sayısı giderek azalacaktır.

Sempozyumun başkanlığını yapan İzmir KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Erbaycu da benzer görüşleri ifade ederek, açış konuşmasın da şunları söyledi:

“ Bu güne kadar, “Sağlığınız Mutluluğumuzdur” ve “İnsana Değer Topluma Sağlık Veriyoruz” sloganlarıyla çalıştık. Hastalara hizmet verirken bizler 24 saat çalışıyoruz ve hiç durmuyoruz. Kendi içimizdeki iyileştirmeleri, kendi içimizdeki sorunları halletmek ve bunların hepsini 24 saat boyunca kesintisiz hizmet vererek yapmak zorundayız. Ve bu anlamda medya özellikle bizim hastanelerimizde üretilen hizmetlerin halkımıza duyurulmasında, kamuoyu oluşturmada çok önemli bir araç. Etkili ve başarılı medya ilişkileri bireysel ve kurumsal olarak da zihinlerde iz bırakıyor. Doğru bir mesajın doğru kitleye ve doğru zamanda ulaştırılması gerekiyor. Bunu da sağlık ve basın kurumlarının doğru iletişimiyle olabildiğini görüyoruz. Tabi ki burada ana hedef aslında kurumlarımızdan haberi üretirken dürüst ve tutarlı olmamız. Aynı zamanda insan gücü çok önemli. Biz kurumlarımızdaki basın temsilcilerimizle çalışıyoruz. Özellikle teknolojinin kullanımı konusu, insan hikayeleri, çalışan hikayeleri gibi konuları merkeze alıyoruz. Bugün başlattığımız Sempozyumun sağlık ve medya ilişkilerine katkı sağlayacağına inanıyoruz.”

Bu sözlere katılıyor ve benzer organizasyonların düzenlenmesinin faydalı olacağına inanıyorum. Okuyucularımız bilir yazılarımız da daha çok iletişim, sağlık ve siyaset konularında görüşlerimize yer veriyoruz. Son dönemde herkes gibi biz de siyasetten biraz uzaklaştık. Bir süre sağlık ile ilgili yazmaya devam edeceğiz.

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva