Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
23 Ocak 2019 Çarşamba

"Sadelik, aklın özüdür ” (William Shakespeare)

 

Geçen Hafta

Sosyal medya da #10yearchallenge etiketi ile fotoğraf paylaşma eğlencesi oldu, ortalık karıştı. Yok efendim biz facebook’ a veri olsun diye 10 yıl önceki halimizi hediye paketi yapıp hediye etmişiz(bu arada facebook 2004 yılında kuruldu), yok efendim bu yüzden skandallara davetiye vermişiz, ego tatmini olsun diye yapmışız (yani takip edenlerin “vayy bee hiç değişmemişsin” ya da “şimdi daha güzelsin” yorumları ile), bekârlar çökmemiş ama evliler göçmüş… Ben de (sadece) akıma uydum, fotoğrafımı paylaştım ve çok da eğlendim yahu. Bu kadar derinlere inmedim yani. Hatta bana göre sürekli selfie fotoğrafı çekip paylaşmaktan daha anlamlı ve güvenilir geldi. Bir- iki şey daha fark ettim. Mesela ülkece kurgu ve eleştiri yeteneğimiz baya iyi (diziler sağ olsun) ve şimdilerin çok modası olan kısa saçı ben 2008’ ler de kullanıyormuşum zaten.

Yine geçen hafta Savaş Özbey’ e (ki severek takip ederim) dm’ den yürüdüm/ yazdım o da yanıt verdi ve bi mutlu oldum bi mutlu oldum. Sorma! Tabii o gazla Kutlukhan Perker’ e de (ki hastasıyım) dm’ den yürüdüm/ yazdım ve o da yanıt yazdı. Havalardayım, uçuyorum…  Ayrıca canlı olarak izlediğim ve izlemekten de çok keyif aldığım Ara Malikian konserine ait bir video paylaşmış ve altına da “Ara Malikian lütfen Türkiye’ ye yine gel” demiştim (İngilizce tabi) O da mesajımı okumuş olacak ki 13 Nisan’ da İstanbul Arena’ ya konsere geliyormuş. Türkiye’ ye gel diyeceğime İzmir’ e gel diyeydim iyiydi.  Yine bu köşeden Pilevneli Galeri’ deki 27 Ocak tarihine kadar sürecek olan “Fabrika’ da 10 Sanatçı/ 10 Bireysel Pratik” isimli sergiyi ve Refik Anadol’ un “Boğaziçi” isimli eserini göremezsem ortadan da ikiye ayrılım demiştim ve çatlama sesleri geliyor. Ancak “Alice” Müzikali için benim hâlâ umudum var. 

Ve siz siz olun ‘Perennial Kadın’ (orta yaşlı gibi hissetmeyen, genç ve dinamik, kendisini yaşları ile tanımlamayan, çoğu yaşını göstermeyen, teknolojiyi ve sosyal medyayı yakından takip eden, yeniliklere açık ve her daim meraklı) olun.

Hoooppp özümüze dönüyorum.

Hakan Aysev, Levent Gündüz ve Zafer Çebi Orkestrası ile “Aşkın Müziği” konserine az sayıda boş yer kaldı. Yani gitmek isterseniz.

Şimdiden duyurmuş olalım. Arkas Sanat Merkezi’ nde 13 Şubat tarihinde Arkas Koleksiyonu’ na ait büyük gayret, çalışma ve yatırımlarla oluşmuş Post- Empresyonist eserlere ait serginin açılışı olacak ve sergi de çok değerli pek çok sanatçıya ait eserler görülebilinecek.  

Bornova Teras Cafe Wine House’ da 26- 27 Ocak tarihlerinde Sıcak Şarap Festivali var. Etkinlik kapsamında atölyeler, tadımlar, konserler ve workshoplar olacak. Bilginize.

Ve Çiçero filmi izlemeye değer.

 

İzmir- İN de bu hafta!

Konserler

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi

24 Ocak Bodrum Oda Orkestrası Konseri

30 Ocak Mark Eliyahu

31 Ocak E. T. Band Dört Nefes Caz Konseri

 

Nazım Hikmet Kültür Merkezi

26 Ocak Prozit Konseri

 

Bostanlı Suat Taşer

27 Ocak Yüzyüzeyken Konuşuruz

28 Ocak Metin Kemal Kahraman

Hikmet Şimşek Kültür Merkezi

28 Ocak Hasan Ferit Alnar Anısına Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası Konseri

 

Sold Out Performance Hall

23 Ocak Madonna ve Michael Jackson Gecesi

26 Ocak Bora Öztoprak

30 Ocak Barış Manço ve Cem Karaca Gecesi

 

Ooze Venue

25 Ocak Niyazi Koyuncu

26 Ocak Hakan Altun

 

6:45 KK Bornova

25 Ocak Güliz Ayla

26 Ocak Evet Ne Söylüyorduk

 

Bios Bar

25 Ocak Cihan Mürtezaoğlu

30 Ocak Emre Altınok

 

232 Park Bornova Sahne

27 Ocak G. B. H.

 

Sergiler

İzmir Resim Heykel Müzesi Şeref Akdik Sergi Salonu’ nda İlker Özbek’ in “Araf” isimli Kara Kalem Resim Sergisi’ ni 21 Ocak- 4 Şubat tarihleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Fatma Akın Aydın’ ın “Bir Mezopotamya Hikâyesi DEQ” isimli fotoğraf sergisi 31 Ocak tarihine kadar Çetin Emeç Sanat Galerisi’ nde.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’ nin katkılarıyla gerçekleşen, nesli tükenmekte olan balıklar ile birlikte farklı türleri de görebileceğiniz “Yalnız Balığın Hikâyesi” isimli Deniz Canlıları Koleksiyonu Sergisi 4 Şubat’ a kadar (sömestr tatili boyunca) Mavibahçe Alışveriş Merkezi’ nde. 

 

Vizyona Girecekler

Kefernahum (Dram)

Olacak İş Değil (Dram- Komedi)

Woman at War (Dram- Gerilim)

Bir Aşk İki Hayat (Dram- Romantik)

Zaman Yolcuları (Bilim Kurgu- Komedi)

Aslı Gibidir (Komedi)

Musabbar (Gerilim- Korku)

Ejderhanı Nasıl Eğitirsin: Gizli Dünya (Animasyon)

25 Ocak’ ta vizyonda.

 

Karaca Sineması’ nda kaçıranlar için “Transit” filminin (Berlin Film Festivali’ nde “En İyi Film” ödülü sahibi) 23 Ocak’ ta 20: 30 seansında gösterimi olacak. Ayrıca gerçek bir hayat hikâyesinden uyarlanan “Güzel Oğlum” filminin de 30 Ocak’ ta 20: 30 seansında ön gösterimi olacak.

Yeniden Sinematek etkinliği kapsamında gösterilecek olan “Berlin Üzerindeki Gökyüzü” isimli film 25 Ocak’ ta İzmir Sanat’ ta. Ayrıca “Almanya Sıfır Yılı” isimli filmin gösterimi de 23 Ocak’ ta Seferihisar Kültür Merkezi’ nde.

Bu hafta da hatırlatalım: Konak Sineması’ nda 23 Ocak’ ta (bugün) “Yücel’ in Çiçekleri” isimli filmin özel gösterimi olacak. (18: 30 ve 20: 00 de) Film drama türünde ve film de efsane Milli Eğitim Bakanımız Hasan Ali Yücel’ in ve Köy Enstitüleri’ nin kurulmasındaki en önemli isim, İlköğretim Genel Müdürü İsmail Hakkı Tonguç’ un yaşam hikâyeleri ve Köy Enstitüleri anlatılıyor. Filmin senaryosu ve yönetmenliği Cengiz Özkarabekir’ e ait.

 Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Sinema Salonu’ nda 23- 24- 25 Ocak tarihlerinde “Ayı Kardeşler: Fantastik Dünyalar” filminin gösterimi var.

Fransız Kültür Merkezi’ nde 29 Ocak tarihinde Ciné- Club etkinliği kapsamında “Mısır Adası” filminin gösterimi olacak. Film de yaşlı bir çiftçi ile torunun hikâyesi anlatılıyor ve oyuncular arasında İlyas Salman’ ı görebilirsiniz.

Cannes Film Festivali’ nde En İyi Yönetmen Ödülü’ne sahip “Soğuk Savaş” filminin 26 Ocak’ ta The Stay Alaçatı’ da gösterimi olacak.

 

Yeni Çıkanlar

Merakla beklediğim/ beklediğimiz Azra Kohen’ in yeni kitabı “Gör Beni” çıktı. Yazarın sosyal medya hesabı üzerinden kitabın tanıtımına ilişkin yazdıkları (sen, yapmayı seçtiğin her davranışsın, bedenini ve ruhunu paylaşmayı seçtiğin her kişinin toplamısın ve en çok da kendine sürekli söylediğin yalanlardan geriye kalansın) beni öyle çok etkiledi ki okumak için sabırsızlanıyorum.

 

Tiyatro

Yarıyıl tatilinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’ nin katkılarıyla 18 Ocak- 3 Şubat tarihlerinde Kiraz, Selçuk, Konak, Aliağa, Bornova, Çiğli, Seferihisar, Beydağ, Bergama, Dikili, Kınık, Doğanlar, Torbalı, Menemen ve Ödemiş ilçelerinde “Yarıyılda Tiyatro Keyfi” düzenleniyor. Gösterim yerleri ve tarihler ile ilgili detaylara www.kultursanat.izmir.bel.tr adresinden bakabilirsiniz.

 

Bostanlı Suat Taşer

23 Ocak “Aşk Halleri”

26 Ocak “Maşa ve Koca Ayı”

26 Ocak “Beyaz”

29 Ocak “Dali’nin Kadınları”

 

Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi

23 Ocak “Anlatılan Senin Hikâyendir”

24 Ocak “Kuvay- i Milliye Destanı”

28 Ocak “Kundakçılar”

 

Toy İzmir

23 Ocak “Yuva Home”

24 Ocak “Shakesperare Öldü Aş Bunları”

27 Ocak “Ölmez Ağaç Efsanesi”

28 Ocak Mirgün Cabas ile Atölye- “Özgüvenli Olmak”

30 Ocak “Son Zenne”

 

Nazım Hikmet Kültür Merkezi

24 Ocak “Maskeliler”

25 Ocak “Deli Kadın Hikâyeleri”

 

İzmir Devlet Tiyatrosu

25- 26- 29- 30 Ocak “Prömiyer Partisi”

 

Sahne Terminal

25 Ocak “Sırf Cinayet”

31 Ocak “Ferhad ile Şirin”

 

Sahne Tozu Tiyatrosu

25- 26- 27 Ocak “Kaç Baba Kaç”

26 Ocak “Pinokyo” Çocuk Oyunu

 

Atatürk Kültür Merkezi

25 Ocak “Beyaz”

26 Ocak “Ölün Bizi Ayırana Dek”

27 Ocak “Mahşer-i Cümbüş”

30 Ocak “Dali’ nin Kadınları”

 

İsmet İnönü Sanat Merkezi

25 Ocak “Satranç”

 

Boyoz Akademi

25 Ocak “Bir Picasso Lütfen”

Originn Gösteri

26 Ocak “Thom Pain”

 

Özel İzmir Tiyatro Bab-ı Sanat Sahnesi

26 Ocak “Antikart”

 

Hikmet Şimşek Sanat Merkezi

26 Ocak “Bülent Beyin Hikâyesi”

 

Narlıdere AKM

27 Ocak “Ölün Bizi Ayırana Dek”

 

İzmir Devlet Opera ve Balesi

23 Ocak “Kırmızı Çiçeğin Rüyası” Çocuk Balesi

24- 29 Ocak “Kahve Aşkı” Opera

 

El sallayan sarı kafa emojisi.

İzmir-İN için önerilerde bulunmak isterseniz [email protected] adresine e-mail gönderebilirsiniz

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva