Neşe ÖNEN
İtirazım var!
10 Nisan 2019 Çarşamba

Gönüllerin sultanı Müslüm baba bugün hayatta olsaydı, son 10 gündür yerel seçimlerden dolayı yaratılan gerginliğin üstüne, meşhur ‘İtirazım var’’ şarkısını acaba şöyle mi haykırırdı;

İtirazım var bu zalim düzene
İtirazım var bu sonsuz seçime
Siyasetincilvesine
Sandığınsillesine
Oylarıncümlesine
İtirazım Var!

Yarım kalan bekleyişe
Şu emanet gülmeye
Bir kez olsun yenilmeye
İtirazım Var!

Ben arada bir olsa da yenilmeye mahkum muyum?
Ben arada bir olsa da istenmemeye mecbur muyum?
İtirazım var bu yalan dolana
Benim seçmenelerene borcum var ki
Oyuna sahip çıktı bu kez bırakmıyor
Benim demokrasi ile ne zorum var ki
Bana cehennemi aratmıyor!

İtirazım var değişmez oy farkına
İtirazım var bu dertli şansıma
Oylarınsahtesine
Seçimincilvesine
Dertlerin böylesine
İtirazım var!

Müstehzi olmak bir yana, milyonlarca yoksul, işsiz ve sorunlarına çare bekleyen vatandaşın itiraz ettiği o kadar can alıcı adaletsizlik, eşitsizlik, ayrımcılık ve haksızlık var ki oysa… Mesela, ben Türkiye’nin son 10 gündür, hukuki teammüller ve kurallar alt üst edilerek, toplumun iki kutuplu bir hale getirilmek istenmesine şiddetle itiraz ediyorum. Mazbatayı hak ettikleri halde mazbataları verilmeyen belediye başkanlarının ve oy veren seçmenlerin mağdur edilmesine itiraz ediyorum. Ülkemin bunca önemli ekonomik, iç ve dış politika sorunları varken, ekonomik kaynaklarının ve insanların zamanının bir türlü sonuçlandırılmayan seçim sonuçları yüzünden heba edilmesine itiraz ediyorum. Şu anda yaşadığım Amerika’da,evdeki kedilerimin iyi olup olmadığını periyodik olarak kontrol eden hayvan koruma örgütleri varken, ülkemde zavallı sokak hayvanlarını korumak şöyle dursun, katleden zihniyete, katillere ve örgütsüzlüğe hem itiraz hem isyan ediyorum. 21. yüzyılda hala kadın ve çocuğa şiddet uygulayan ve onları koruyamayan toplumsal adaletsizliğe ve ayrımcılığa itiraz ediyorum. Kamu kaynaklarının şahıs ve dinci kuruluşlara peşkeş çekilmesine ve yetim hakkının har vurup harman savrulmasına itiraz ediyorum. Gelir dağılımındaki adaletsizliğe, eğitim eşitsizliğine, kız çocuklarının normal bilinçlenme yaşı olan 18 yaşına gelmeden zorla başının kapanmasına itiraz ediyorum.

Daha itiraz edecek o kadar çok şey var ki aslında… Ama biz tüm bu somut eşitsizliklere ve adaletsizliğe itiraz edip, dayanışma gücü oluşturacak yerde sanki, Tanrı bize sonsuz bir ömür ve imkan bağşetmişcesinesadece kendi çıkarlarının derdine düşenlerin itiraz ettiklerine itiraz edipoyalanıyoruz… Daha çok itiraz ederiz bu gidişle!

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva