Nedim ATİLLA
Her yerde İzmir’e yakışan isimler olmalı, gastronomide de…
1 Şubat 2017 Çarşamba

Okurlarımız bilirler, bu kentte bir yere birisi gelmek, seçilmek istiyorsa benim-bizim tek parametremiz var: İzmir’e yakışması… İzmir’e yakışan adamın-kadının ille de İzmirli olması şart değil… Önce “temiz” olduğundan kimsenin şüphesi olmayacak, sonra da kimse o kişi için, “vicdansız” ya da “adaletsiz” demeyecek… Çalışkanlık da önemli ama o sonraki ölçüt… Bu şehirde öyle “pis” adamlar var kı bu köşede adlarını anıp, portali kirletmek istemiyorum.

Gelecek Pazar (12 Şubat) yapılacak olağanüstü genel kurulda İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası’na (İLGO) Başkan Adayı olan Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası üçüncü kuşak temsilcisi Alpay Okyay’ın adaylığını duyunca yazdım bunu… İzmir’de her konuda olduğu gibi gastronomide de temiz insanların duruma hakim olmasını istiyorum…

2018 olağan seçimlerine aday olduğunu ancak mevcut oda başkanının “yangından mal kaçırır gibi” seçimlere 10 ay kala olağanüstü genel kurul kararı aldığını belirten Okyay, “Amacı niyeti, hedefi ne olduğu belli değil. Korku dağları bekler. Ben ve yönetim kurulum 12 Şubat tarihinde yapılacak olan olağanüstü kongrede adayız, varız ve hazırız. Biz bu işi daha iyi yaparız” diyor.

Lokantacılar olarak kötü yönetilmeyi hak etmediklerini dile getiren Alpay Okyay 2002 yılından beri odanın nakit ve mal varlıklarının kaybedildiğini 14 senedir aidat, ustalık belgesi, hijyen belgesi vs. gelirleri olan odanın, icralık, hacizlik ve maddi açıdan iflas etmiş durumda olduğunu söylüyor.

Söz Alpay Okyay’da : “Komilikten bu mesleğe başladım. Sorunlarımızı biliyorum. Ben bu sorunları çözmeye geliyorum. Sorunları bilen ve var gücüyle çalışacak ekip kurdum. Yönetim kurulu üyelerim dışında sektörün duayen isimleri de bizlerle beraber sahada mücadele ediyor. Dediğimiz gibi heba olan 14 senemizi kurtarmak için geliyoruz.  Sloganımız “Biz Bu işi Daha İyi Yaparız”. Üyelerimizin desteği ile başaracağız…”  .

Dedesi Adil Müftüoğlu’nu tanırdım, yıllarca yaptığım İzmir Mutfağı kitaplarında hep başköşeye oturttum. Alpay’ın da bu işi hakkıyla yapacağından zerrece kuşkum yok. Neden mi? Çünkü her zaman işinin başında görüyorum… Alpay İzmir’e yakışan bir insan…

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva