Erkan SEVÝNÇ
Haklı haksız çok geliyorlar üstüme!
3 Aralık 2019 Salı

Onu yakalamak kolay değil; her dakikası dolu... Gençlerin deyimiyle sürekli “action” halinde... Ekim ayında gerçekleştirdiğimiz “Flamingo Kültür ve Sanat Günleri”nden bir hatıra vermek amaçlı organizasyonda görevli arkadaşlarımızla ziyarette fırsatı kaçırmayıp biraz sohbet ettim...

Öncelikle önümüzdeki yıl mayıs ayında bu kez kentin değişik meydanlarında yapılması planlanan “2. Flamingo Kültür ve Sanat Günleri” için görüş alışverişinde bulunduk. Biliyorsunuz, seçim çalışmaları sırasında “Flamingoların da başkanı olacağım” demişti Başkan Soyer… Festival bir yerde ilk adım oldu ve geleneksel olması için “birinci”dedik. Biz başlatırız, bizim gibi kentini sevenler yıllarca sürdürürler diye düşündük... Sohbet flamingolarla başladı tabii ki…

***

Başkan Soyer, diyor ki:

“Gediz Deltası ülkemizdeki 305 doğa alanı ve 14 ramsar alanından biri... Çok özel bir sulak alan... 298 kuş türüyle ülkemizde kuş çeşitliliğinin en çok olduğu yerlerden birisi… İzmir ve belediyemiz açısından çok önem verdiğimiz bir alan… Karşıyaka’dan 15 dakika içinde flamingo görebileceğiniz bir alana gidiyorsunuz… O alanın “Unesco Dünya Mirası” olması gerektiğini savunduğumuz için bu süreci İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak sahiplendik, seçim öncesinde vaat ettiğimiz gibi hazırlıklarımızı yaparak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderdik. Başvurumuzu destekleyecek uygun koruma planları hazırladık. Sasalı’ya çocukları taşıyacağız... Yürüyüş parkurları, vakit geçirilebilecek alanlar, gözlem noktaları olacak… Yeni bir rekreasyon alanı gibi düşünün... Kuş cenneti diyoruz ama flamingolar başta olmak üzere kuşları kilometrelerce öteden görebiliyoruz... Çalışmalarımız sonrası orası gerçekten cennet olacak…”

Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 bütçesi geçtiğimiz hafta 7 milyar 950 milyon lira olarak kabul edildi, biliyorsunuz... Bütçesinin yüzde 46’sını oluşturan 3 milyar 680 milyon TL'lik bölümü yatırımlara ayrılmış durumda. Hazırlanan 2020 bütçesinde, altyapı ve raylı sistem ağına yönelik yapılacak yatırımlar ön planda... Ulaşıma ayrılan kaynak 1 milyar 268 milyon lira. Narlıdere Metrosu için 450 milyon, Buca Metrosu için 100 milyon, Çiğli Tramvayı için ise 97 milyon lira harcanması planlanıyor. Halkapınar - Karabağlar metro hattının projesini hazırlayacak olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Körfez ulaşımını güçlendirmek için 137 milyon liralık yatırımla iki adet arabalı vapur da alacak... Bütçe görüşmeleri sırasında muhalefet sıralarında yer alan Ak Partililer bütçeden ziyade başkanın lojman olarak kullandığı şatodan, mülklerin satımı, dış gezilerinden söz ettiler… Bu kez, “Üzerinize geldiklerinde nasıl duygular taşıyorsunuz?” diye soruyorum:

“Evet; haklı - haksız çok geliyorlar üstüme... Şunu söylemeden geçemeyeceğim, beni bu kente aşk için yaptığım işlerde engelleyemezler... Mecliste de söyledim. İzmir Büyükşehir Belediyesi ranta ve şaibeye prim vermeyen bir belediye... Geçmişten beri bu böyledir. Tartışmalar sırasında ne rant ne şaibe konuşulmadı. Bu çok gurur verici bir şey… Sürekli yurt dışına çıkan başkan algısı dile getiriliyor. Biz İzmir’i dünya markası yapmak istiyoruz... Oturduğunuz yerden yapamazsınız. Gitmek, çıkmak zorundasınız... EXPO 2025 ve 2030’a talibiz... Nasıl alacağız bu büyük organizasyonları? İstanbul’daki taşınmaz bizim kullandığımız ya da kullanacağımız bir yapı değil... O nedenle satış kararı aldık ve şimdi inceleme aşamasında. Çoğu başkanın bu taşınmazdan haberi dahi olmamış… İzmir Ofisi yapılsın diyenler var. Biz ofis değil, “İzmir Evi”diyoruz ve yurt dışında açacağız... Brüksel’de, Cenevre’de, Şangay’da... Amaç yine aynı… İzmir’i, uluslararası alanda tanıtmak…”

Bütçe ve yatırımları konuşurken ilk kez bir özel haberi veriyor Ege’de Sonsöz’e:

“Tüm birimlerin yer alacağı yeni bir belediye binası yapacağız. Bu konuyla ilgili bir çalışma yürütüyoruz… Önümüzdeki yıl ilk adımlar atılacak... Yeri sürpriz olsun şimdilik…”

13. Uluslararası Travel Turkey İzmir Fuarı, insanlık tarihinin sıfır noktası olarak adlandırılan “Göbeklitepe’’ teması ile başlıyor... Bangladeş, ilk kez Travel Turkey İzmir’de olacak. Semien Dağı Ulusal Parkı’nda yaşayan, yöreye özgü Gelada Babunları ile ünlü Etiyopya da fuarda. Travel Turkey İzmir Fuarı’ndan bahsedince, tekrar İzmir’in tanıtımına getiriyor sözü Başkan Soyer:

“Bu hikayeden ekmek yiyen ve hikayeyi büyütmek için kafa yormuş, alanındaki usta insanlar bir araya gelmiş durumda... Bu sene çok daha iyi bir sonucun çıkacağına inanıyorum. İzmir’in turizm potansiyelinin çok gerisinde bir noktada durduğumuzu hepimiz biliyoruz... Antalya’nın aldığı turist sayısı ile İzmir’in aldığı sayıyı karşılaştırdığımızda içler acısı. Gerçekten hepimizi utandıran bir tablo var. Bunu aşmak şart… Aşmanın da yolu el ele vermekten geçiyor... Bir turizm stratejisi ortaya koymak istiyoruz. Travel Turkey iyi bir araç olacak bu konuda…”

Şunu sormakta yarar var Başkan Soyer’e: “Makamda 8 ay… Bu dönem içinde sizi en mutlu eden işler neler oldu?”

“Kadınların yeni kooperatifler kurması ve üretici pazarları beni çok mutlu etti... Kadın şöförler çok mutlu etti. İlk anda bunlar geldi aklıma…”

“Peki, sizi en mutsuz eden neler oldu” diye sorunca da:

“100 tane sayabilirim. Öncelikle elektrik fabrikasının devri, tabii ki… Sekiz aydır bize teslimin yapılmamış olması inanılır gibi değil... Bize verilsin orayı adam edelim, restore edelim, kente kazandıralım diyoruz, vermiyorlar… Akıl alacak bir şey değil… Biz orada ticaret yapmayacağız ki; kamunun kullanması için restore edip kültür ve sanat ağırlıklı kullanacağız…”

***

Ağlamayan bebeğe mama vermezler, denir… Acaba bu atasözü tarihe mi karıştı, düşünceleriyle Başkan Soyer’in yanından ayrılırken, “Pazara bekliyorum…” diyor… Sadece beni değil tüm İzmir’lileri... Palamut meşesi, delice, menengiç, ahlat, kermes meşesi ve daha nicesi bu topraklarda çoktu, azaldı… Ege ormanlarındaki ağaçların fidanlarını 8 Aralık Pazar günü Büyükşehir Belediyesi tekrar toprakla buluşturuyor . Saat 11.00-15.00 arası Bornova Şeytan Deresi'nde yapılacak Fidan Dikim Şenliği'ne ücretsiz ulaşım da var…

İzmir’liler Bornova Metro önünden 10.00 ile 12.00 saatleri arasındaki ücretsiz servisten yararlanabilecekler…

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
zfg 3 Aralık 2019 Salı 17:43

lafla peynir gemisi yürümez.ortaya somut işlerın konulması lazım.ne yaptı azız başkan dersen metroyu ama gec ama erken f.altaya uzattı.ıkı yerde tramvay calıstırdı.somut dan kastım böyle şeyler.Yoksa bısıklet ıle beledıye ye gidip gelme medya yı ılgılendırır.halkı değıl.

Yorumu oyla      14      7  
izmir'li 3 Aralık 2019 Salı 16:05

Başkan; yeni Belediye binası için acele edin zira ek hizmet binalarına ödenen paralar ve giderler ile 3 belediye binası inşa edilir.

Yorumu oyla      17      5  
Tibet 3 Aralık 2019 Salı 15:39

Metro yonetiminde degisiklik yapin artik baskan

Yorumu oyla      10      15  
Hür Düşünce 3 Aralık 2019 Salı 15:11

Devam et Başkan Doğru yolda olana kimse mani olamaz.

Yorumu oyla      14      10  
Hakkaniyet ve adalet 3 Aralık 2019 Salı 14:10

İzmir BB kamu hizmeti olan toplu taşımada sınırsız 90 dk. aktarma hakkı uygulamasında merkez ilçeler , çevre ilçeler ayrımcılığı yapıyor. Merkez ilçelerde toplu taşıma aracına ilk binişten sonraki 90 dk. süresince binişler bedava . Çevre ilçe belediye otobüslerinde süre tanımlaması olmadan dolmuş işletmesi gibi indi bindi para ödeniyor . Çevre ilçe halkı otobüslerde İzban daki gibi gittiğin kadar öde uygulaması ile km olarak gittiğini ödüyorsa ; 10.02.2016 tarihinde iptal edilen 90 dk. aktarma hakları neden iade edilmez İzmir BB olarak her çevre ilçeye İzban yada raylı sistem getiremeyeceğine göre otobüslerde aktarma hakkı vererek hakkaniyeti sağlamak amaçlanmalı. Yoksa İzmir BB yetkilileri veya CHP. yetkilileri istedikleri kadar CHP li belediyelerde adil ve eşit hizmet verilir desinler . İzmir’deki toplu taşımadaki merkez ilçe , çevre ilçe 90 dk aktarma hakkı uygulaması adil ve hakkaniyetli görünmüyor .

Yorumu oyla      11      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva