Tayfun MARO
Daha güzeline hiç sahip olmadık
9 Mart 2020 Pazartesi

Cumhuriyet’in getirdiklerini iflah olmaz bir kibirle eleştirenler, Putin’in kapısında Menemen testisi gibi dizildiklerinde, umarım işlerin nereye vardığını düşünme imkânı bulmuşlardır.

Kanımca, 96 yıllık Cumhuriyet geleneğine sahip çıkmanın zaruretinin bilincine varmak için başka derslere ihtiyacımız kalmadı.

Yıkılan İmparatorluk bakiyesini derleyip toplayıp yokluk ve imkânsızlıklara rağmen Cumhuriyet’i kuran Atatürk ve arkadaşlarına saygı duymak için çok fazla nedenimiz var.

Hele bütün hoyratlığımıza, bütün değer bilmezliğimize rağmen Cumhuriyet elan ayakta ise…

Cumhuriyet’in kimliğiyle kavgalı İslamcılar ve Kürt milliyetçileri, o cehennemden bir devlet çıkaranları düşman bellemenin ucuzluğu içinde kin ekiyor husumet biçiyor.

Oysa eksik olan her ne ise tamamlamaktır üstümüze düşen görev ve sorumluluk; yıkmaya teşne olmak, çok tehlikeli bir ruh halini işaret ediyor.

Bu topraklarda hepimiz kültürümüzün getirdiklerini yaşıyoruz. Daha fazlası da mümkündür. Ne ki silahlara davranmadan...

Bir devlete her kim silah çekiyorsa, bunun olağan sonuçlarına katlanmasını da bilmeli. Toplumsal muhalefeti şiddet sarmalına çekmek isteyenlere kapımız kapalı olmalı.

Devlet ne denli kötü yönetiliyor olursa olsun, biz yurttaşların görevi, demokratik yolları işleterek toplumsal taleplerin karşılık bulmasını sağlamaktır.

Devleti insan haklarına dayalı bir yapıya kavuşturmak için mücadele, çok daha anlamlıdır.

Trakya ve Anadolu toprakları üzerinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti, sahip olduğumuz en iyi şeydir. Ve unutulmamalı ki gidecek başka yerimiz yok.

Nihayetinde, bu topraklar üzerinde bir arada yaşamak için uzlaşma aramak ve yeni bir toplumsal mutabakat yapmak zorundayız.

Bizleri bir arada tutan mutabakatı nasıl bozduysak öylece yeniden yapacağız.

Türkçe konuşmayı ve Türk kimliğine sahip olmayı nerdeyse bir kusur gibi görmeyi alışkanlık haline getirenlere ve bunu faşizm diye yaftalayanlara rağmen, islamcı rejim özlemiyle yanıp tutuşanlara rağmen; bu ülkede hayatı yeniden güvenli kılmak için mücadele edeceğiz.  Cumhuriyet’in getirdiklerinin üstüne koyarak insani durumumuzu daha yukarılara çekeceğiz.

Yıkıcı bir öfkeyle her şeye saldırmak yerine, yurttaşlık hukukunu derinleştirerek ve yaşam koşullarını iyileştirerek barış içinde bir arada yaşamak mümkündür.

Atatürk ve arkadaşları, o cehennemden, modern ve laik bir Cumhuriyet kurarak çıkmıştı.

Bize düşen, yeni Dünya düzeninde, Cumhuriyet’i gelecek kuşaklara taşıyacak değişimi başlatmaktır.

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ümit Tuncay prof.dr. 11 Mart 2020 Çarşamba 11:07

Tüm yazılarınızı beğenerek okuyorum. Son derece haklisiniz. Değil üstüne koymak Cumhuriyetimizin tüm değerlerini ve kazanımlarını sonuna kadar korumak bile yeter ama o bile mümkün olamıyor ne yazık ki.

Yorumu oyla      2      3  
Lombak 10 Mart 2020 Salı 22:06

1930ların Türkiyesinde yaşamak isterdim.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva