Tayfun MARO
Böyle böyle tükeniyoruz
24 Haziran 2020 Çarşamba

İzmir bayrağı ve İzcoin konuşuyoruz… Yine gerçeğin tersyüz edildiği saçma bir gündem… Yine bir linç girişimi…

Hiç olmayacak bir şeyin konuşulduğunu herkes biliyor. Coin yasal bir uygulama. Kaldı ki İzcoin o bile değil. Ve İzmir’in İmparatorluk döneminde özel bir statüsüye sahip olmasının yanı sıra liman kenti kimliğiyle bağlantılı bir bayrak veya flama… Sadece tarih ve kültür mirası…

Amacını ölçüsüz aşan iddialara dayalı suçlamalar karşısında, haklı olarak Tunç Soyer sessizliğini bozdu ve sözlerinin nasıl çarpıtıldığını anlatan bir açıklama yaptı.

Öte yanda, Baro Başkanları, Ankara girişinde, polis çemberine alınıyor. Anayasal bir hakkı kullanmalarından iktidar hoşnut kalmamış, hoşnutsuzluğunu devletin kolluk güçleri marifetiyle dile getiriyor. Ve sonra Bakan izniyle şehre giriyorlar…

Uluslararası sistemde ortaya çıkan büyük bunalım, ülkeleri tek tek teslim almaya başladı. Buna bir de ülkeyi yöneten islamcı zihniyetin Cumhuriyet’e mesafeli duruşunu ekleyin…

Yani durum vahim. Ülke günbegün yönetilebilir olmaktan uzaklaşıyor.

Bu koşullarda,  etnisite ve din grupları arasında sürüp giden ayrışmanın tırmanma ihtimali hepimizi rahatsız ediyor olmalı.

Çoğumuz ya durumun ciddiyetinin farkında değiliz ya sosyoekonomik yıkımı umursamıyoruz.

Ancak bu defa, bir süre sarsıldıktan sonra “nerede kalmıştık” diyerek yola devam ihtimali yok.

Bu topraklarda varlığımızı korumanın yolu, sorunlarımızı hep birlikte konuşmaktan geçiyor.

Hep birlikte konuşmanın yolu da, ortak bir dil kurmaktan geçiyor.

Cumhuriyet’in yüzyıllık deneyim ve birikimi bizlere bu imkanı tanıyabilir. Yeter ki böyle bir niyetimiz olsun…

Ve Tunç Soyer, sosyal demokratların uzlaşma kültürünü en iyi temsil edenlerdendir. Yanı sıra, yeni bir toplumsal mutabakatın zaruretine inandığını biliyorum.

Demem o ki ayrışmayı kışkırtacak bir çıkış yapmayı aklından bile geçirmez. Bunu isteyecek en son kişi bile değil. Onun siyasal yaşamda duruşuna aykırı. Dolayısıyla hiç inandırıcı değil.

Gelin, hangi siyasal düşünceyi taşıyor olursanız olun, bir araya gelip konuşmanın yöntemini oluşturalım, husumeti bitirip geleceğimizi konuşalım.

İzmir, Yeni Dünya düzeninde Türkiye’nin nasıl ve nerede yer alacağına dair çözümler sunsun.

Tunç Soyer’in sahip olduğu değerler, bu zor zamanda, İzmir için bir şans olabilir; Diyalogu denemekte sayısız yarar var.

Yoksa böyle böyle tükenip gideceğiz.

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hamurabi 26 Haziran 2020 Cuma 12:38

Trol Beye bu konuda birebir katılıyorum, İzmir halkı olarak öncelikli talebimiz hizmet anlayışı ve şeffaf belediyecilik olmalı. Bunu da iletişimi ön plana koyarak yapmak gerekiyor. Amaç üzüm yemek olmalı, bağcıyı dövmek değil. Talepler ortaya gerçekçi ve net bir şekilde konmalı, buna istinaden hesap sormalı veya takdir edilmeli. Salt muhalefet anlayışı ne çözüm ne de ortak payda sağlamaz.

Yorumu oyla      3      3  
Trol Mrol 25 Haziran 2020 Perşembe 19:22

Bazı yorumcular aynen iktidar yandaşlarının muhalefete saldırdıkları gibi davranarak, İzmir bld bşk.na yapılan eleştirel yorumları, saldırarak bastırmak istiyorlar. Oysa bu köşelerde Tunç Soyer'e yapılan eleştirilerin çoğu "bayrak" veya "izcon"le ilgili değildir. Ayrıca, bu köşelerde Tunç Soyer'i eleştiren/ler, Tunç Soyer'e "bayrak" ve"izcon" konusunda yapılan saldırıların haksızlığı ve düzeysizliğini algılayacak kadar da bilinç sahibidir/ler. Konuya dönecek olursak, bu köşelerde veya değişik sitelerde Tunç Soyer'e yapılan eleştiriler incelendiğinde, %99'unun hizmetle ilgisi olduğu ve eleştirilerin çoğunun, belediyelerin sorumluluk ve görev alanı içinde olan örneğin; sel basan evler, bozuk yollar, ulaşımdaki aksaklıklar, kanalizasyon sorunları, taşan dereler, yaşlılar/hastalar/engellilere destek, başıboş kedi köpek çeteleri gibi giderilmeyen sorunlarla ilgili olduğu görülecektir. Tunç Soyer ve benzeri bld başkanları, bu yaşamsal sorunlara çözüm getirmek yerine, peşlerine taktıkları basın ordusuyla yaş günü kutlamaları, çiçek-çikolata dağıtımı, bisiklet yolları, koli taşıma(!) benzeri gösterilerle poz vermektedirler. Sorunlarıyla imkansızlıklar içinde boğuşmaya çalışan insanlar (seçmen/halk) bu durumu gördükçe haklı tepkiler göstermektedirler. Bu köşelerde Tunç Soyer'i eleştiren/lerin yaptığı ise, işte insanların bu haklı tepkisine ortak olmaktır. "Biraz kafası çalışanlar" ve tabii sağduyusunu yitirmemiş olanlar bu gerçekleri de anlamalıdırlar.

Yorumu oyla      4      3  
Hamurabi 25 Haziran 2020 Perşembe 14:17

Nal Bey çok sinirli ellemeyin:) Uzatmayayım deyip deyip uzatıyorsunuz, hızınızı mı alamıyorsunuz, hırsınızı mı? Bir psikoloğa görünmenizde fayda var, kendinize zarar veriyorsunuz:)

Yorumu oyla      2      3  
Hem Nalına Hem Mıhına 25 Haziran 2020 Perşembe 14:03

Mevlana'nın dediği gibi, "önce lafa bakmalıydım laf mı diye, sonra söyleyene bakmalıydım adam mı diye" ama bunu yapmama hatasına düştüm. Çünkü bay Ham'ın başkaları adına cansiperane yırtınışları dikkatimi çekince geçmiş yorumlarına da bir göz attım. Ve gördüm ki, kalem kimdeyse o yazarın veya mühür kimdeyse o bld başkanının yaltakçılığına soyunmuş, yani arkasını güce dayayarak egosunu doyuran bir yıkama yağlamacı... O kadar ki, İ.Melih Gökçek kazara İzmir bld bşk olsa hiç duraksamadan onun bile elini eteğini öpmeye hazır bir rüzgar gülü... Uzatma'yım, bundan böyle kendisine yanıt vermeyeceğim. Ona da önerim, bekçiliğine soyunduğu bahçe duvarlarını aşısını yaptırmadan aşmasın, çünkü kendisini bld barınaklarında buluverir.

Yorumu oyla      2      3  
Hamurabi 25 Haziran 2020 Perşembe 11:12

Nal Bey, derin bir nefes alın, biraz sakinleyin, öfke kontrol sorununuz var galiba. Bildiğiniz ne varsa dökmüşsünüz alakalı alakasız, sinirden bütün tuşlara aynı anda basmışsınız :) Konuyu bilmiyorsunuz dedim sadece niye kızdınız bu kadar. Bence yazarın o sözleri doğru zamanda doğru yere gitmiş. Bu konuyla da uzaktan yakından alakası yok.

Yorumu oyla      5      5  
Eleştiri ? 25 Haziran 2020 Perşembe 00:57

Soyer'i kimse eleştiremez diye kimse bir şey demiyor ancak söylenmemiş sözler üzerinden gündem yaratıp, linç etmeye çalışmak eleştirmek midir? "Özerklik talep etti!" şeklinde çıkan haberler çok da masum haberler değildir. Biraz kafası çalışan ne yapılmak istendiğini anlar.

Yorumu oyla      2      3  
Lombak-Mombak 24 Haziran 2020 Çarşamba 23:54

Haaa yani.

Yorumu oyla      2      4  
Hem Nalına Hem Mıhına 24 Haziran 2020 Çarşamba 21:07

Bay Ham,"konuyu anlamadan yorum yaptığımı" nereden ve nasıl şıp diye anlayıverdiyseniz(!) bir açıklama yapın lütfen. Aksi takdirde Sn.Maro'nun gönüllü koltuk değneği/stepnesi/fedaisi olmaya soyunduğunuz ortaya çıkacak. Ayrıca, eleştirilerin "zerre kadar umursanmamasının" bedelini köşe yazarları, belediye başkanları veya sizin gibi körü körüne yandaşlar değil, Mustafa Kemal Atatürk'ün koca CHP'si ve elbette halk ödüyor. SONUÇ: Ben "konuyu bilerek yorum yapıyorum" ama mahalle kahvesi düzeyinizden belli ki siz “bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya kalkışıyorsunuz.(Okuyunuz: Uğur Mumcu)

Yorumu oyla      2      4  
Trol Mrol 24 Haziran 2020 Çarşamba 19:56

Tunç Soyer'i eleştirenlere veya Sn.Maro'nun yazdıklarına eleştiri getirenlere yapılan saldırıları anlayamıyorum; Tunç Soyer eleştirilmeyecek veya Sn.Maro'nun Tunç Soyer'i savunan yazılarına eleştiri getirilmeyecek diye bir kural mı var?

Yorumu oyla      3      4  
Hamurabi 24 Haziran 2020 Çarşamba 14:44

Sayın Nal, konuyu anlamadan yorum yaptığınız çok belli. Değilse zaten kötü niyetlisinizdir. Eğer kötü niyetliyseniz, küçük hesaplarınız zerre kadar umursanmıyor.

Yorumu oyla      2      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva