Dr. Berna BRIDGE
Bach çiçekleri 2
12 Aralık 2018 Çarşamba

Geçen hafta size Dr Edward Bach’ın çiçek özleri ile tedavisini anlatmaya başlamıştım. İzmir’de Bach çiçekleri tedavisini uygulayan yetkili eğitmenin Neşe Çalapverdi olduğunu söyleyip Neşe’nin bana verdiği Dr. Bach’ın kitabının çevirisinden bazı açıklamaları sizlerle paylaşmıştım. Bu hafta Dr Edward Bach’ın söylediklerine Neşe’ye tekrar teşekkür ederek kaldığım yerden devam ediyorum: 

“En iyi korunan yere, ‘düşmanın’ kalesine, yani sıkıntıya neden olan şeyin tam temeline hücum edilerek gerçekleştirilen bu tedavi, tam anlamıyla gerçek iyileşmedir.  

Modern bilimde uygulanan materyalistik yöntemlerin istisnalarından biri de Homeopatinin kurucusu büyük Hahnemann'ın yöntemidir. İnsanın içinde bulunan Yaratıcı’nın cömert sevgisini ve İlahiliği fark eden Hahnemann, hastalarının yaşama, çevreye ve geçirmekte oldukları hastalıklarına karşı zihinsel tavırları üzerinde çalışarak, kırlardaki bitkilerde ve doğa âleminde sadece bedenleri iyileştirmekle kalmayan, aynı zamanda hastaların zihinsel bakış açısını da iyileştiren tedaviyi bulmaya çalıştı.  Dileriz, yüreklerinde insan sevgisi taşıyan gerçek doktorlar, Hahnemann'ın ilmini geliştirsin ve yaysın. 

İsa'dan beş yüz yıl önce eski Hindistan'da Buda'nın etkisi altında çalışan bazı doktorlar şifa sanatını öyle mükemmel bir düzeye çıkarmışlardı ki o zamanlar yapılan ameliyatlar günümüzdekiler kadar, hatta onlardan daha etkili olmasına karşın ameliyat yöntemini uygulamadan kaldırabilmişlerdi. İyileştirme konusunda güçlü ideallere sahip Hipokrat, insanda ilahiliğin varlığından emin olan Paracelsus ve hastalığın fiziksel düzlemin üstünde bir düzlemde ortaya çıktığını fark eden Hahnemann gibi kişiler... İşte bu isimlerin tümü, acı çekmenin gerçek doğası ve bunun çaresi hakkında çok fazla bilgiye sahipti. Kendi sanatlarının bu büyük üstadlarının öğretileri takip edilmiş olsaydı son yirmi veya yirmi beş yüzyılda, tarifi mümkün olmayan bu kötü durumdan kaçınılmış olacaktı fakat başka şeylerde olduğu gibi materyalizm Batı dünyasına çok güçlü bir şekilde etki etmiştir ve oldukça uzun bir süre, gerçekten de buna engel olan sesler, hakikati bilenlerin verdiği tavsiyelerin üstüne çıkmıştır. 

Kısaca ifade etmek gerekirse hastalık, görünüş itibarıyla son derece amansız olmakla birlikte, özünde faydalı ve hayrımızadır; doğru yorumlandığı takdirde bizi, esas eksik yanlarımıza yönlendirecektir. Doğru şekilde tedavi edildiği takdirde ise o hatalı yanlarımızın ortadan kaldırılmasına ve bizim daha önce olduğumuzdan daha iyi ve mükemmel olmamıza neden olacaktır.  

Acı çekmek, başka yollardan kavrayamadığımız bir derse dikkat çekmek için düzeltici bir araçtır ve o ders öğrenilene kadar asla kökünden söküp atılamaz. Şu da bilinmelidir ki,  uyarıcı belirtilerin önemini fark eden ve okuyabilenlerde, eğer uygun düzeltici olan ruhsal ve zihinsel gayret sarf edilirse hastalık daha başlamadan önce önlenebilir veya ilk aşamalarında durdurulabilir. Ne kadar ciddi olursa olsun hiçbir vakada umutsuzluğa düşülmemelidir zira bireye hâlen fiziksel yaşam sunuluyor olması, hüküm süren Ruhun umutsuz olmadığını gösterir.”

Dr Bach’ı dinleyecek olursak ruhsal ve zihinsel bir çaba gerekiyor hastalıkları iyileştirmek için. Denemenin bir zararı yok gibi görünüyor ama ruhun ve bilinçaltının derinliklerine inmek de kolay değil. Haftaya devam edeceğim…

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Ayıptır söylemesi' denilirken…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva