Harun ÖZDEMİR
Ayrımcılığa da nefret söylemine de son verebiliriz!
14 Eylül 2022 Çarşamba

Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olması, vicdanlarını aklamak isteyen adalet düşkünlerine büyük bir fırsat yarattı.

Bin yılı aşkın süreden beri Türklerin Anadolu’da sürdürdüğü Müslümanlık davasının hepsinde Aleviler yer aldı. Kazandığımız savaşlarda bile kaybedenlerden oldular.

Alevîlerin makus talihleri Cumhuriyetin kurulmasından sonra da değişmedi.

Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’de yaşayan Alevîlerin “Kureyşan Ocağı”ndan olması hiç dikkate alınmadı.

Dürüst ve saygın bürokrat olması yanında, araştırmacı yönü de gözlerden uzak tutuldu. Kılıçdaroğlu, araştırdı, sordu, dinledi. Bu özelliğini bugün de sürdürüyor.

***

Yahudiler ve Hıristiyanlar her dönemde devlette önemli görevler aldı. Ama Alevîlerin durumu hiç değişmedi. Her dönemde en aşağıdakilerden oldular, buna Cumhuriyet dönemi de dahil!  

Neden böyle oldu demeyin; siyaset Türkler arasında en acımasız şekilde bugünlere böyle geldi.

Fatih döneminde; Çandarlı ve Karaman beylikleri nasıl iktidar mücadelesi dışında tutuldu ise aynı acımasız yöntem Alevîlere de uygulandı.

***

Osmanlı din devletiydi; cumhuriyet öyle mi?

Haşa!

Yeni Türk Devleti laikti. Dini ve mezhebi ayrımcılık yapamazdı!

Tarihler Kasım 1925’i gösterdiğinde sudan bahaneler ileri sürülerek Alevî Müslümanlar devletin merkezinden uzak tutuldu.

Görüldü ki Alevî Müslümanların makûs talihi bir süre daha değişmeyecek.

ABD; Hüseyin Barak Obama’yı iki dönem devlet başkanı seçerek üzerindeki “ayrımcı” ve “ırkçı” lekeyi silmeye çalıştı.

Açık yüreklilikle belirtebilirim, ABD halkı bu konuda başarılı bir sınav verdi.

Önümüzde büyük bir fırsat var. Yaklaşık dokuz ay sonra yapılacak seçimlerde vicdanı olan insanlara büyük bir fırsat doğacak.

On iki yıldır her fırsatta Kılıçdaroğlu’nun Alevîliğini gündeme getirerek ayrımcılık, dini ve mezhebi milliyetçilik yapılarak nefret suçu işleniyor.

Bu seçimde bin yıllık bir ayrımcılığa son verilebilir.

Birileri yirmi yılı aşkın bir süreden beri Türkiye’yi tek başına yönetiyor. İstiyor ki ölünceye kadar adilane veya zalimane fark etmez yönetsin.

Bu bölüşümü kurtlar bile yapmaz kuzulara!

Bir de koca bir milletten haksızlığa destek isteniyor.

Seçimdir bu kazandı da mı vermedik, denebilir.

Gerçekten böyle mi oldu? Her gün en az günde üç kez 20’den fazla TV kanalında hep hakaret, hep yalan, iftira ve ayrımcılık, hep nefret suçu işleniyor. Sonra da seçimler adildi, kazanan yönetti mi denecek?

Ey halkım!

Tam Müslüman, yani haktan, hukuktan ve adaletten yana olma zamanı.

Anadolu Türk – İslam Davasına destek vererek Alevî – Sünnî ayrımcılığına son verebilir ve bin yılın yanlışını düzeltebilir.

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 14 Eylül 2022 Çarşamba 23:26

Çıkarına göre fetva vermek böyle bir şey olsa gerek. Eskiden Alevi vatandaşlarımız, Chp Atatürkçü parti olduğu için CHP'ye oy verirlerdi. Kılıçdaroğlu genel başkan olduktan sonra, Aleviler, Chp Alevi partisi olduğu için oy veriyorlar. CHP, parti yönetiminde Alevilerin parlatılıp diğer grupların dışlandığı bir parti oldu. Bü?ükşehirlerde yaşayanlarımız, Y-Chp'ye gonul verenler, bu durumun farkında olmayabilir. Ama Anadolu kentlerinde durum net şekilde bu. Asıl ayrımcılığı CHP içinde aramak lazım. Laikliği bir mezhep lehine bizzat bozan Y-CHP'nin mezhep takıntısıdır. Bu tutum, aynı zamanda Almanya'da yaşayan soydaşların da Aleviliğin ayrı bir dinmiş gibi diğer soydaşlarımızdan Alman devleti eliyle uzaklaştırıldığı yıllara denk geliyor. Y-CHP durumdan rahatsız olmayacak ki bu durumla ilgili de tutumları yok. Hdp'nin de Türkiye partisi olamamasının özünde sosyalist maskesi değil ırk milliyetçisi, ayrımcı uygulamaları yatıyor. Örneğin Hdpli veya Dbpli belediyelerde kaç Türk istihdam edilmektedir. Bunların sözde medyasında(Jin, Sterk, Medya Habet, Artbir vs.) her gün Türk milleti ve ordusuna hakaretler yağmaktadır. Pkk dağ kadrosu parlatılmaktadır. Ayrımcılık, nefret söyleminden dem vururken, bunlara bakmak lazım. Yoksa iki kişi öyle bağırdı diye "Başbuğ Kemal" ya da Youtube'dan Kıbrıs barış harekatı videosu izleyince Ecevit olunmuyor.

Yorumu oyla      2      3  
İsmail Hakkı Akyazı 14 Eylül 2022 Çarşamba 17:36

Bravo, ????????

Yorumu oyla      3      3  
Objektif 14 Eylül 2022 Çarşamba 15:41

Hocam ilginç bir perspektif. Aleviler e, Hristiyan, Yahudi, Osmanlı, Türkiye Cumhuriyeti nde değer verilmemesinde, Alevilerin toplumla bütünleşme tarzına da sosyolojik olarak bakmak lazım. Bu kadar farklı kültür ve dinde aynı muamele ilginç bir durum. Ayrıca, geçen yazınıza yaptığım eleştirileri dikkate almalısınız. Çünkü Aleviler, Türkiye Cumhuriyeti devletine net olarak 1985-2000 yılları arasında bürokratik -askeri yönden hakim güç oldu. Bu dönemde siz de dahil acımasızca baskıcı bir anlayışla müslümanlara zulüm yapıldı. Jakoben laiklik demokrasi diye yutturulmaya çalışıldı. Yani Aleviler devlete hâkim oldukları zaman iyi sınav veremediler. Ayrıca, ayrımcılık konusunda, Kılıçdaroğlu bir taraftan helalleşme derken, günümüzde jakoben laiklik temsilcisi Tunç Soyer in, Yunan dan kurtuluş gününde, Yunan a değil tüm geçmişi ve Osmanlı yı içeren tarzda konuşmasına eleştiri getirmemesi ( ki Tunç Soyer, İzmir de bir iskeleye Agemennon ismini verecek kadar öz farkındalıkdan uzak bir başkan) Kılıçdaroğlu nun helalleşme ile ilgili söylemlerini havada bırakıyor.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva