Tayfun MARO
6’lı Masa ve ötesi
20 Ağustos 2022 Cumartesi

Hedefler ve ilkeler açısından ortak bir doküman hazırlanması gereğini açıklayan Babacan, ön koalisyon protokolünün önemine işaret ediyor.

Doğrusu, bu ifade beni çok şaşırttı. Altılı masada bir şeyler oluyor zannediyordum. Oysa hedefler ve ilkelerde henüz mutabakat yok. Bunca zamandır ne yapmış olabilirler? Cumhurbaşkanı kim olsun tartışması mı yapılıyordu?  

Ortak Program üzerine defalarca yazdım. Siyasete katıldığım çevrelerden bile hiçbir tepki almadım. Meğer kimsenin derdi değilmiş.

Böyle ciddi konulara kafa yoracak kadar saf olduğumu görerek sessizce durumu geçiştirmişler…

Acı gerçek; Toplumun ön saflarında yer alan rol model okumuşlar henüz kişi kültünü aşabilmiş değiller. “Takıl peşime yaşa hayatını!” mesajı veren liderlerin ardından gitmek ucuzluğu olağanlaşmış.

Ne güzel hayat!.. Beynini yormadan, kendi sözünü söylemeden, kendi aklıyla düşünmek gibi imkânsız olandan azade kolay ve ucuz başarı…

İktidarın değişmesi kuvvetle muhtemel. Siyaseti geçim yolu yapanlar, “Kime biat edersem yürür giderim?” sorusunun cevabını arıyor.

Halk ise “bari buna oy vereyim” çaresizliği içinde sandığa gidecek gibi...

Kurulan 6’lı masada ortak bir program ile toplumsal mutabakata giden yolların açılma ihtimali ülke için büyük bir umut idi…

Oysa o masada olan biten, güçlendirilmiş parlamenter rejim vaadiyle “Kimi Başkan yapalım?”dan ibaretmiş.

Bu vasatlık, bu ucuzluk sürüp giderken ve siyasetin zavallılığı bütün çıplaklığıyla ortada iken, güçlendirilmiş parlamenter rejim olsa ne olur! Demokrasiyle yönetilmek kimin umurunda!

Galiba, başımıza gelenleri hak ediyoruz.

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Karaoğlan 22 Ağustos 2022 Pazartesi 10:29

Halk ciddi bir siyası çıkmazın içinde. Halkın kafası karışık değil aslında. Niteliksizler arasında en nitelikliye ulaşmaya çalışıyor sadece. İpi kim göğüslerse göğüslesin bizlerden kazanan olmayacak. Muktedirler iktidarları devam edecek.

Yorumu oyla      2      3  
Ağzı olan konuşuyor 21 Ağustos 2022 Pazar 10:54

Düne kadar FETÖ'ya "Hocaefendi", "dön artık bitsin bu hasret", "ne istediyseniz verdik be!" diyenler, bugün altılı masada olmayanları görüyorrrrmuş. 32 askeri Suriye'de kim şehit etti? 32 asker şehit ediliyor, açıklamayı vali yapıyor. Neden? Ekonomi bitmiş, eşşeği başkanlık sistemine sürüyormuş. Başkanlık sistemi olunca hani ekonomi uçacaktı? Uçan cari açık, döviz kurları oldu.

Yorumu oyla      3      3  
Az Bilmiş 20 Ağustos 2022 Cumartesi 22:38

Sayın MORO. Yazınızı okudum. Genel olarak beğendim. Sizler köşe yazısı yazıyorsunuz, bende ancak acizane olarak yorum yazabiliyorum. Yazınızda bazı cümlelerinizi şerh koyacağım. Evet bu 6 lı masa (6 + 1 + 1 + 1 + 1) görünmeyen 1 ler var. Halk görüyorrrrrr ama. Yazdığınız gibi (hedefler ve ilkelerde henüz mutabakat yok) diyorsunuz. Sizlere katılıyorum. Bunlar bunca zamandır havanda SU dövdüler. 10 kırık yumurtadan 1 sağlam yumurta çıkar mı. Bu 6 lı masa ucuz başarı, UCUZLUK satmaya çalışıyorlar. Bu halkın FERASETİ ucuz malı satın almaz. Yazınızda (iktidarın değişmesi kuvvetle muhtemel) demişsiniz. Hatırlayınız geçmişte her tarafta Cumhuriyet Mitingleri vardı. Bu BOŞ kalabalıkların Türkiye ölçeğinde karşılığı %25 e geçebildi mi. İktidar kesintisiz 21. yaş gününü kutladı ?? kesti. Muhtemel görenler ise üstü açık yatanlardır. Siyaseti geçim yolu yapanlar onlar değiller mi. Gelişmiş demokrasilerde seçim kaybeden gider. Kaç seçim kaybettiler gittiler mi. Dededen, babadan siyasetçi olanlar var. Hepsi bal yapmayan arı misali. İktidar gece gündüz çalışıyor. Atatürk'' ün muassır hedeflerini gerçekleştiriyorlar. Halk çaresizlik içerisinde oy vermeyecek. Herkes bilinçli olarak oy kullanacak. 6 lı masanın sözüm ona (güçlendirilmiş parlementer sistem) söylemi safsatadan ibarettir. Geçti BOR'' un pazarı sür eşeğini BAŞKANLIK SİSTEMİNE.

Yorumu oyla      2      6  
Cidden böyle mi düşünüyorsunuz? 20 Ağustos 2022 Cumartesi 16:38

Masadakiler kek, pasta yiyip dağılıyorlarmış.

Yorumu oyla      3      3  
Lombak 20 Ağustos 2022 Cumartesi 14:51

Hdp de iyice gaz verdi artık. Zaza Kürdü, alevi, bir silkinsek biz Kürtlerden %30 oy çıkar falan. Gazı aldı gidiyor gibi. Kimlik siyaseti zirve yaptı. Hep diyorum Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olsun.

Yorumu oyla      2      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva