Ahmet Aydın AKANSU
22 saniyede BİR LİTRE SU boşa akarsa...
31 Mart 2020 Salı

Milyonlarca kişide kaç ton yapar?

Şu sıralar sık sık yıkamak zorunda olduğumuz ELLERİMİZİ SABUNLA OVUŞTURURKEN muslukları açık bırakmayın.

Çünkü 22 saniyede bir litre su boşa akıyor.

Yine dişlerinizi fırçalarken ya da tıraş olurken açık bıraktığınız musluktan dakikada 15-20 litre, bulaşık yıkarken ise 120 litre suyun boşa aktığını biliyor musunuz.

Saniyede bir sefer damlayan bir musluktan bir saat içinde 0.7 litre, bir günde yaklaşık 17 litre su boşa akar.

Evinizdeki musluklara takacağınız düşük akışlı musluk havalandırıcısı ile yüzde 50 oranında daha ekonomik su kullanımı mümkün.

Keza, otomobilini hortumla yıkayan bir kişi ortalama 500-550 litre suyu heba ediyor. Arabanızı ya oto yıkama merkezlerinde yıkatın ya da hortum kullanmak yerine BİR KOVA SU ile yıkamaya özen gösterin.

SU OLMAZSA YAŞAM OLMAZ

Oksijenden sonra en önemli YAŞAM kaynağımız SU’dur.

Dünya ülkelerinde giderek büyüyen temiz su sorununa dikkat çekmek, içilebilir su kaynaklarının korunması ve çoğaltılması konusunda somut adımlar atılması için Birleşmiş Milletler Dünya Su Konseyi, üç yılda bir toplanıp su krizini, sosyal ve ekonomik kalkınmanın sürdürülebilirliğini tehdit eden bir olgu olduğuna dikkat çekiyor.

Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, dünyanın içilebilir su kaynaklarının hızla tükenmeye başladığını ve 2025 YILINDA 3.5 MİLYAR İNSANIN SUSUZ KALACAĞI uyarısında bulunuyor.

Birleşmiş Milletler "Herkes için Su, Sağlık, Koruma ve Hijyen Girişimi" projesi kapsamında hazırlanan rapor büyük ticari kuruluş ve sivil toplum örgütlerine gönderildi. Suyun hayatımız için çok önemli olduğunu bilmemiz gerekiyor.

Yoksa bir gün dünyanın bazı bölgelerinde olduğu gibi içme suyuna muhtaç kalabiliriz.

TÜRKİYE’DE 7 İLDE 36 GÖL TAMAMEN KURUDU

Hala bilimsellikten uzak su yönetimleri, aşırı su kullanımları, tarım arazisi açmak, sanayi kirliliği, aşırı yapılaşmalar gibi nedenlerle risk altında olan pek çok göl ve sulak alanlarımız var. Dünyanın nazar boncuğu olarak kabul edilen Konya’nın Meke Gölü yüzde 99 oranında kurudu. Türkiye’de 7 İlde 36 göl tamamen kurudu, 14 göl ise kuruma tehlikesi altında.

Çok daha geç olmadan önlemler almalıyız.

Herkes bir adım atarsa, YAŞAM kaynağımız TATLI SU KAYNAKLARINI  koruyabiliriz.

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TURDAL ŞENTÜRK 31 Mart 2020 Salı 22:10

Sayın,Ahmet Aydın Akansu,Corona virüsü çıktığından beri elleri yıkama ve temizliğe dikkat konusu gündeme geliyor.Ama bu arada suyu düşünmeden,hiç bitmeyecek gibi sorumsuzca,çeşmeyi hiç kapatmadan kullananlar nedeni ile Türkiye'de mutlaka su sıkıntısı olacaktır.Bunun yanında ileri de gıda sıkıntısı da olacabileceğini düşünüyorum.Her şey ters orantılı gelişiyor.Nufus artarken kaynaklar azalıyor.Saygı ve sevgilerime

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Daha önceleri nerelerdeydiniz?
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Boşanan aileler ve çocuklar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva