Erkan SEVÝNÇ
'İYİ misiniz?'
11 Aralık 2019 Çarşamba

Soruyorsun, “Vallahi çok iyiyiz…”diyorlar…

İYİ Parti’de siyaset yapanlardan bahsediyorum…

İyiler ama…

Hem içinde yer aldıkları “Millet İttifakı”nın lokomotifi CHP’den…

Hem de eski partileri MHP’nin, AK Parti ile birlikte kurduğu “Cumhur İttifakı”ndan şikayetçiler…

***

Öncelikle isyan partinin isminin kısaltılmış yakıştırması ile ilgili… Onları olumsuz etkilemek isteyenler “İP” deyip geçiyorlar… İP ne ki? Partinin siyasi partiler kanununda yazan bir ismi var:

“İYİ Parti”

Diğer bir isyan, kimilerinin “Çakma MHP” deyişleri…

Hemen hemen çoğunluğu bu kökenden geldiği için böyle de bir isim takılmış durumda…

İyi Parti’nin İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar... O’nu ticaret dünyasından tanıyoruz… Son seçimlerde milletvekili adayı olarak aktif politikaya girdi ve daha sonra genel başkan tarafından atandı… İyice koltuğuna ısınmış görünüyor... Önümüzdeki il başkanlığı seçimlerinde tekrar seçilmesi hiç şaşırtıcı olmaz…

“Hava nasıl oralarda?” diye il başkanlığına gittiğimde tüm ilçe başkanlarını toplamıştı… Zaten sık sık böyle toplantılar oluyor… Bu kez gündem genel başkanın da katılacağı 20 ve 21 Aralık’ta gerçekleştirilecek toplantıydı…

Kırkpınar, “Bölgesel İstişare Toplantıları’nın ilki Antalya’da gerçekleşmişti. Kentimizde yapılacak olan program Antalya’dakine nazaran daha geniş çaplı olacak. Hem Trakya hem Marmara hem de Ege Bölgesi’ni kapsayan bir çalışma... Burada öncelikle ittifak yapıp başarılı olduğumuz belediyeleri değerlendireceğiz, daha sonra ise tek başımıza seçime girip kazandığımız belediyelerin çalışmalarını ve yol haritasını inceleyeceğiz... Genel Başkanımız Meral Hanım uzun süredir İzmir’e gelemiyordu, o yüzden heyecanımız büyük... Tüm teşkilatımızda yoğun bir çalışma hakim…” sözleriyle hedefi tarif etti…

***

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray hekim... Yıllara varan tanışıklığımız var. Siyasi öngörülerde ara ara ters düşsek de dostluğumuz hep sürdü. Bu kez Çıray’a soruyorum:

“İYİ misiniz?”

“Hem de çok iyi…”diyor ve devam ediyor:

“Ben geçenlerde sosyal medyada bir anket yaptım... 11 bin kişi oy kullandı... Halkın gündemi ne onu öğrenmek istedim. Yüzde 80'i geçim sorunu dedi… Ve yine o yaptığım anketlerden gördüğüm şey şu; bugün açlık sınırı 2013 lira... Yoksulluk sınırı da 6 bin 850 lira… Genç işsizlik %27… İşsizlik ve geçim derdi sandığa mutlaka yansıyacaktır…”

“Zaten 2020 Kasım’da bir erken seçim beklentisi var” diyecek oldum… İşte, Çıray’ın cevabı:

“Aynı kanıda değilim. Sayın Erdoğan'ın erken seçime gidebilmesi için gerekli ekonomik ve sosyal şartlar yok... Ekonomi şu anda çok kötü. Pahalılık her ne kadar basında yer almıyorsa da milletin canını yakar duruma gelmiş durumda. Dolayısıyla bu konjonktürde seçime gidemez. O’nu seçime yollayacak bir parlamento yapısı da yok... Dolayısıyla ben önümüzdeki yıl hatta 2021’de bir erken seçim beklemiyorum…”

Çıray’ın, Uğur Dündar ile yaptığı söyleşilerden oluşan “Türkiye İçin Söyleşiler” kitabını okumanızı öneriyorum. Aytun Çıray’ın kartvizitinde “İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı” yazar… Bu da İYİ Parti’ye özgü bir şey herhalde… Bir Genel Başkan var. Yardımcıları da çeşitli konularda başkan... Misal, Yerel Yönetimler Başkanı Prof. Metin Ergun... Yerel yönetimlere gelmişken tekrar İzmir’e dönelim bu kez İl Genel Sekreteri Ramazan Dündar Tanrıverdi’ye kulak verelim… Tanrıverdi öğretmen... Daha okul yıllarından beri ülkücü hareket içinde. Rahmetli Alpaslan Türkeş’in yanındaydı; bugün de Meral Akşener’in... Hatta Akşener’e parti kurmasını şiddetle önerenlerden. Ne diyor Tanrıverdi?

“Sürekli üye sayımız artıyor. Yargıtay onaylı üye sayımız 12 bin... 5 bin 600 tane yeni üyemiz; 1300 civarında da Yargıtay’da bekleyen üyemiz var. 18 bin 500 gibi bir rakam… Daha dün Menderes’te 20 kişi kaydoldu. Üye olanların çoğunluğu diğer partilerden geliyor. AKP’den istifa eden de var, DSP’den, Demokrat Parti’den istifa eden de... CHP’den de var… CHP tükenmiş 100 yıllık bir parti. Çok yıpranmış, kendi içersinde kavgalılar. İYİ Parti toplumun ümidi olma yolunda ilerliyor. Merkez sağ değil merkez partisiyiz. Vatanını milletini seven,ülkesine ihanet etmeyen herkese kapımız açık…”

“Tunç Soyer’le ilişkiler biraz şeker renk gibi…” diyecek oldum… Bakın nasıl cevap verdi:

“Millet İttifakı’nda yer alıyoruz. Soyer’in Kıbrıs olsun, anadille ilgili olsun söylemlerine katılmamız mümkün değil. Bölücü propangadalar bunlar. Bizi işe alımlar konusu da rahatsız etmişti ve 100 tane CHP’li alınıyorsa 10 tane de İYİ Partili alınsın demiştik. Bu konu çözülüyor. İşbirliğinin ruhuna uygun hareket edilmesini bekliyoruz…”

***

İlde sivil toplum kuruluşlarından sorumlu başkan yardımcısı Serap Özöktem’e de rastladım. O’nun çeşitli kuruluşlarda aktif görevlerini bilen birisi olarak yeni yeni üyeler kazandırmada çok emeği vardır diye düşünmeden edemedim… Tanrıverdi, İzmir’deki tek belediyeleri Tire’de yerel yönetim olarak fark ortaya koyduklarını belirterek bir sonraki seçimde İzmir’i de alacaklarını, İzmir’de birinci olacaklarına inanıyor… Tabii yüzde 10’larda gezinen bir parti için büyük iddia…

Ama politika böyle…

“İnanmasan da söyle…” teorisi hep geçerli olmuştur…

Geçmişi iki yıla dayanan bu arada dört kurultay yaparak belki Guiness Rekorları’na aday olan İYİ Parti’de şimdilik “işler yolunda” kıvamında…

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva