HABERLER>EKONOMİ
25 Ocak 2016 Pazartesi - 10:36

Zorlu’dan ‘çukur’ çıkışı: Burayı alanlar…

TMSF tarafından 3’üncü ihalesinde teklif verilen Basmane Çukuru’na ilk itirazı yapan proje sahibi Kemal Zorlu, açıklama yaptı. İhalenin batıl olduğunu söyleyen Zorlu,” Burayı alanlar da İzmir’i ‘utanç çukuru’ndan kurtaramaz. Bu böyle biline” dedi.

Zorlu’dan ‘çukur’ çıkışı: Burayı alanlar…

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Kamuoyunda “Basmane Çukuru”  olarak bilinen Ege Dünya Ticaret Merkezi’nin Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu (TMSF) tarafından 3’üncü defa gerçekleştirilen ihalesinde sahibini bulmasının ardından tartışmalar tekrar alevlendi.

İhaleye ilk itirazı gerçekleştiren projenin mimarı Güç Yapı AŞ’nin sahibi Kemal Zorlu, yeni bir açıklama yaptı.

ALANLAR UTANÇ ÇUKURUNDAN KURTARAMAZ
Kamuoyunda çukur ile ilgili çıkan ifadelere ‘zorunlu açıklama’  yapan Kemal Zorlu,  yanlış algı oluşturulmaya çalıştırıldığını söyledi.  Çukurun ‘utanç çukuru’ olarak adlandırılması ile ilgili Zorlu,”Öncelikle belirtmek isterim ki; oradaki temel kazısını senelerce süründürüp, ‘utanç çukuru’ haline gelmesinin sorumluları, kamuoyu tarafından çok iyi bilinmektedir. Söz konusu alanda İzmir’in gururu olacak bir yapıyı hayata geçirmek için her türlü hazırlığımız, yıllardır olduğu gibi bugün de var.  Önümüz açıldığında hemen çalışmalara başlayabilecek durumdayız. Yani mesele kaynak meselesi değildir. Burayı alanlar da İzmir’i ‘utanç çukuru’ndan kurtaramaz. Bu böyle biline. Çünkü projenin gerçekleşmesi için yasal zemin yok. Yasal zemin olmadığı için söz konusu alan, ihaleye çıkarılamaz, satılmaz, devredilemez,  inşaat yapılamaz, Çivi bile çakılamaz” ifadelerine yer verdi. 

İHALE BATILDIR
Çukurun ihaleye kadar olan sürecini anlatan Zorlu, Güç Yapı’nın üzerine düşen her türlü görevi yerine getirdiğini söyleyerek, “Bu ihale; İzmir’in utanç çukurundan kurtarmayacağı gibi, adaleti, hukuku, ortak haklarını ve İzmir’i çıkarlarını oraya gömme anlamına gelir ki, biz bunun için yasal haklarımızı sonuna kadar kullanıp, izin vermeyeceğiz.  İhale yasa önünde batıldır. Hiç kimse, tüzel kişilik karşı karar almadan ve şirketimize karşı yasal sorumluklarını yerine getirmeden inşaata başlayamaz. Yani, ‘çukur kurtuldu’ diyebilmek için hukuki karar alınması zorunludur. Hayali değerlendirmelerle, oluşturulmak istenen algı ortamı yanıltıcıdır. Bu ihale, çukuru kurtaramadığı gibi, derinleştirirdi” şeklinde konuştu.

İHALE YENİ DÜZENLEMEYE MUHTAÇTIR
Zorlu açıklamasını şöyle sürdürdü: “Hukuki pürüzler ortadan kalktığı gün, biz de inşaata başlayabiliriz. Proje ortağımız ve kaynağımız hazır. Zaten bunu TMSF Yönetim Kurulu’na yazılı olarak bildirdik. Şirketimiz tarafından yapılan itirazlar son derece haklı ve yasaldır. Ayrıca binlerce ortağın hakkını savunduğumuz gibi, halka açık şirket yükümlülüklerini de yerine getirmek zorundayız. İçi boş gerekçelerle hareket edecek değiliz. Ayrıca diğer tüm yasal ve ticari hususlar nedeniyle, bu ihale yeni bir düzenlemeye muhtaçtır. Bu konuda İzmir Belediyesi’ne haklarımızla ilgili gerekli başvurularda bulunulmuştur.”

PİLOT FİRMA GÜÇ YAPI’DIR
“1/5000 ‘lik plan ile ilgili İdari Mahkemenin kararı değişse bile,  Belediyeye yapılan ve halen geçerli olan ihale sonrası sözleşmenin pilot firması Güç Yapı A.Ş.’dir. Pilot firma olmadan sözleşmenin yürütülmesi mümkün değildir. İktisadi ve ticari bütünlük kavramıyla yürütülen ihalede, bu hususa uygun bir mal ve hak bulunmamaktadır. İhale batıldır.”

 
Murat Boz'u kızdıran olay: Bunlara inanmayın
 
Düriye Taş: Batı’dan Doğu’ya köprü olacağım
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yorum 26 Ocak 2016 Salı 09:33

yapılacak en kötü yapı bile şu anki göletten daha iyidir

Yorumu oyla      11      5  
Lombak 25 Ocak 2016 Pazartesi 21:10

Valla istinat duvarları güzel. O kadar da kazmışlar. Bence yüzme havuzu olsun.

Yorumu oyla      11      5  
25 Ocak 2016 Pazartesi 15:38

#direncukur 😀☺😊😁

Yorumu oyla      11      5  
eren 25 Ocak 2016 Pazartesi 14:15

Ne çukurmuş bir türlü çözülemedi, gençtik çukur vardı yaşlandık çukur var, içinde balık bile tuttular hala mahkeme diyor. Sn. zorlu kusura bakma ama bence artık dur orda bırak yapsan yapsın.

Yorumu oyla      11      5  
m.y. 25 Ocak 2016 Pazartesi 13:52

nihayet izmir, 17 yıllık kabusundan kurtulacak, buranın projesi park isteyenleride memnun edecektir, buraya yeşil bir proje gerçekleştirilmeli.içinde kültür-sanat etkinlikleri için bir salon da yapmayı düşünüyor firma, aynı zamanda kngre merkezide olmalıdır.geniş arazinin derin temeli bölgenin otopark sorununuda çözecektir.trafik sorunu yaratmaz, metro geçiyor basmaneden.izmire simge olacak bir proje bekliyoruz.basmanenin çehresi değişecektir.

Yorumu oyla      11      5  
muhalf 25 Ocak 2016 Pazartesi 13:33

sn.zorlu "eski proje sahibi"nden bahsediyor heralde.artıkorası sizin değil, egs.nin borçlarını ödeyen ve yüklenen devlete geçmiştir. hak iddia edemezsiniz, anlaşılan yeni ortak bulamadınız.parayı veren düdüğü çalar. izmir bir 17 yıl daha sizin için bekleyemez.engellemek isteyenler için hukuk şimdi nasıl dönecek göreceğiz....

Yorumu oyla      11      5  
tarafsız 25 Ocak 2016 Pazartesi 13:27

oraya kocaman bir bina yapılmalı mı?akıl var nizam var,şehrin ortasına iş merkezi yap,trafik kitlensin sonra da bunu çözmeye çalış.Halbuki kültürparkla birleşen koca bir meydan veya yeşil bir alan olabilirdi. İş merkezine ihtiyacı yok izmirin,yeşile ve endüstriyel tesislere var,onların yeride organize sanayiler.

Yorumu oyla      11      5  
felipe melo 25 Ocak 2016 Pazartesi 13:12

zorlu, daha önceki iki ihaleye girmedi. "nasılsa kimse düşük vermez, bende ucuza alırım." diye 6-7 ay daha beklerken ihaleyi kaptırdı. bu ihalede iptal fln olmaz. ihaleyi alanlar akp yakını firmalar. zorluya da iyi oldu.

Yorumu oyla      11      5  
Pause 25 Ocak 2016 Pazartesi 12:53

17 yıl önce EGS + Güçbirliği Holding'in önü dönemin belediye başkanı tarafından açılan dava yoluyla kesilmeseydi, EGS banka el konulmasaydı ve bir dava 10 yıl sürmeseydi İzmir şimdi dev bir tesisin sahibi idi.Her projeye sadece rant dağıtılıyor gözü ile bakıla bakıla İzmir koca bir köye döndü. Nerede bir tesis yapılmaya kalkılsa hep aynı kesim hemen rant dağıtılıyor gözlüğünü takıyor ve projenin önüne hendek kazıyor.

Yorumu oyla      11      5  
izmirli 25 Ocak 2016 Pazartesi 12:38

Anlaşıldı bu çukur kapanmayacak, o zaman belediye burayı toprakla doldurup ağaç eksin, biz izmirlilerde bir çukurla yaşamak zorunda değiliz.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan KDV iadesi müjdesi!
Maliye Bakanı Naci Ağbal, Katma Değer Vergisi (KDV) iadelerine ilişkin ...
IF Wedding için geri sayım başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından Ege Giyim ...
CHP İzmir'den MYK'ya ilk tepkiler!
Kılıçdaroğlu'nun MYK'daki 13 isimden 4'ünü İzmir'den seçmesi CHP'de büyük ...
 
İZSİAD’ta yeniden Küçükkurt dönemi
İzmir Sanayici ve İş Adamları Derneği (İZSİAD) 2016 Olağan Genel Kurulu ...
Muhtar maaşlarına zam geliyor
Maliye Bakanı Naci Ağbal, muhtar maaşlarına ilişkin açıklamada bulundu. ...
İş Bankası'na 'el koyma' tepkisi
Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Özince İş Bankası'ndan CHP hisseleri ...
 
Asma Bahçeler’in bayrağı BulutOrman’a geçti
Tanyer İnşaat, Mavisu Evleri ve Asma Bahçeler'den sonra, BulutOrman evleriyle ...
Nihat Özdemir'in eşi vefat etti
İşadamı Nihat Özdemir'in eşi Gülseren Özdemir vefat etti.
Kağıt toplayanlara yönelik düzenleme fırsatçılara yaradı!
Bakanlık, kayıt altında olmayan kişilerden atık malzeme alan işyerlerine ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölmeyen aşk!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva