HABERLER>EKONOMİ
14 Şubat 2022 Pazartesi - 13:25

Zincir marketlerden peş peşe duyurular

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cumartesi günü açıkladığı temel gıda ürünlerindeki KDV indirimi etiketlere yansımaya başladı. Dev market zincirleri arka arkaya yaptıkları açıklamalarla binlerce üründe fiyatların düştüğünü duyurdu.

Zincir marketlerden peş peşe duyurular

Cumartesi günü açıklanan yeni ekonomi paketinde enflasyon ile mücadelede önemli bir adım da atıldı. Temel Gıda maddelerinde KDV oranı yüzde 8'den yüzde 1'e indirilirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan indirim için bugünü işaret etmişti. Dev market zincirlerinden de arka arkaya açıklamalar geldi.

CARREFOURSA
Türkiye'nin önde gelen zincir marketlerinden CarrefourSa tarafından yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan gıda ürünlerinde KDV oranının yüzde 8'den yüzde 1'e düşürülmesi açıklamasının ardından 42 bin ürünümüzün fiyatını bu karar doğrultusunda düzenledik." ifadelerine yer verildi.

MİGROS
Bir diğer önemli zincir marketlerden Migros da KDV indirimini etiketlerine yansıttı. Şirketten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan gıda ürünlerinde KDV oranının yüzde 8'den yüzde 1'e düşürülmesi açıklamasının ardından 20 binin üzerinde ürünümüzün fiyatı bu karar doğrultuda indirilmiştir.

KDV indirimleri başladı Zincir marketlerden arka arkaya duyurular geldi
(Temel gıda maddelerinde KDV’nin yüzde 8’den yüzde 1’e indirilmesinin ardından Bahçelievler Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Ruhsat Denetim Müdürlüğü ekipleri marketlerde KDV denetimi yaptı.)

METRO MARKETLER
KDV Indirimi ile ilgili olarak Metro marketlerden yapılan açıklamada ise, "Değerli müşterilerimiz KDV indirimi düzenlemesi 14 Şubat 2022 tarihinde fiyatlarımıza yansıtılmıştır. Bugün itibarıyla indirimli KDV oranları ile alışveriş yapabileceğinizi bilgilerinize sunar mağazalarımıza bekleriz." denildi.

BİM
İndirim uygulayan bir diğer önemli zincir market ise BİM. Marketten yapılan açıklamada, "13 Şubat 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararda belirtilen ürünlerde yüzde 8'den yüzde 1'e indirilen KDV oranlarını 14 Şubat 2022 tarihi itibarıyla raflarımıza yansıtmış bulunmaktayız" ifadelerine yer verildi.

HAPPY CENTER
Happy Center, KDV’de 7 puanlık indirimini tüm noktalarında hayata geçirdi. Happy Center KDV indirimini bugün sabah saatlerinden itibaren tüm marketlerinde etiketlerine yansıttığını duyurdu.

ŞOK MARKETLER
Yapılan KDV indirimi ŞOK Marketler'in raflarındaki yüzlerce ürüne de yansıdı. Bugün itibarıyla başlayacak olan gıda ürünlerindeki fiyat indiriminin bakliyattan yağa, tüm gıda ürünlerinde ŞOK’un onlarca kategorideki yüzlerce ürününe yansıdığı duyuruldu.

KİM MARKET
Kim Market'ten yapılan açıklamada ise "Enflasyonla mücadele kapsamında açıklanan ve gıda ürünlerinde uygulanacak olan yüzde 7 KDV indirimi 14 Şubat 2022 itibariyle tüm Kim Market mağazalarında fiyatlara yansıtılacaktır" dendi. 

ÇAĞRI MARKETLER
Çağrı Marketler'den de diğer market zincirleri ile aynı doğrultuda bir açıklama geldi. Şirketten yapılan duyuruda, "Gıda ürünlerinde uygulanacak olan KDV indirimi 14.02.2022 itibarıyla tüm mağazalarımızda hayata geçiyor. KDV indirimi insertlerdeki fiyatlara da ayrıca uygulanmıştır." ifadelerine yer verildi.

A101
İndirimini duyuran zincir market A101 tarafından yapılan açıklamada şunlar söylendi: "Türkiye'nin en büyük market zinciri olarak 13 Şubat 2022 Pazar günü tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan kararla temel gıda ürünlerinde yüzde 8'den yüzde 1'e indirilen KDV oranlarından doğan fiyat güncellemelerini 14 Şubat 2022 tarihi itibarıyla 11.000'i aşkın mağazamızda sistemlerimize aktardık. Milletimize hayırlı olmasını dileriz. Münferit bazda olabilecek teknik aksaklıklar için şimdiden özür diler, gösterdiğiniz anlayış için teşekkür ederiz. Her zaman en kaliteli ürünleri en ucuz fiyatlarla müşterilerimize ulaştırma azmimizi tüm kararlılığımızla sürdürebileceğimizi bilmenizi isteriz."

ÖZEN: YÜZDE 7'DE BİZDEN
KDV Sistemini Sadeleştirme Programı kapsamında temel gıda ürünlerinde yüzde 8 olan KDV’nin yüzde 1’e indirilmesinin ardından gıda perakendecileri hızla etiketleri yenilemeye başladı. Özen Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Özen, gıda fiyatlarının çok yükseldiği bu dönemde açıklanan KDV desteğinin çok önemli bir destek olduğunu, vatandaşların gıdaya kolay ulaşabilmesi adına yüzde 7 üzerine ek yüzde 7’ye varan indirimin de kendileri tarafından yapılacağını söyledi. 

 
BAE ile 12 anlaşma imzalanacak
 
Karşıyaka'ya Karabük morali!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Para transferinde limit yükseltildi
TCMB, para transferlerinde 2 bin lira olan Fonların Anlık ve Sürekli Transferi ...
Pandemide hem fiyatı, hem satışı arttı… Ağlamayan tek esnaf oyuncakçı!
İzmirli oyuncak firmasının sahibi Adil Özyiğit, bilinçli ailelerin, uzmanların ...
Yargıtay'dan dikkat çeken kıdem tazminatı kararı
Kamu kurumunda yıllarca işçi statüsünde çalıştıktan sonra sözleşmeli personel ...
 
Yastıkaltı altın düzenlemesi Resmi Gazete'de
Yastıkaltı altının sisteme kazandırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararı ...
Uygulama başladı... Hangi ürünlerde indirim olacak?
Temel gıda maddelerinde uygulanacak katma değer vergisi (KDV) yüzde 8'den ...
Marketlere indirim denetimi başlıyor!
Ticaret Bakanı Muş, gıda ürünlerinde KDV’nin yüzde 1'e indirilmesiyle ...
 
Altınlar yastık altından nasıl çıkacak?
Yastık altı altınların ekonomiye kazandırılmasına yönelik yeni tedbirlerin ...
Gıdada KDV indirimi hangi ürünleri kapsıyor?
Gıdadaki KDV indirimleri; pirinç, bulgur, nohut gibi tüm bakliyat ürünleri, ...
Alsancak esnafı zor durumda... CHP'li vekiller bir dokundu bin ah işitti
İzmir’in en işlek semtlerinden Alsancak da ekonomik krizden nasibini aldı. ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva