HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Mart 2019 Pazar - 12:25

Zeytinyağı’nın şampiyonları Olivtech’te belli oldu

Ulusal Zeytin Konseyi (IOC) ile Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) tarafından verilen Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Ödülleri İZFAŞ’ın düzenlediği Olivtech – 9. Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı’nda sahiplerini buldu.

Zeytinyağı’nın şampiyonları Olivtech’te belli oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen Olivtech – 9. Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı; Ulusal Zeytin Konseyi (IOC) ile Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) Türkiye Natural Sızma Zeytinyağı Kalite Ödül Töreni’ne ev sahipliği yaptı. Fuarizmir’de gerçekleşen törende “Yoğun Meyvemsilik”, “Orta Meyvemsilik”, “Hafif Meyvemsilik” ve “Olgun” olmak üzere dört farklı dalda 13 firma ödül almaya hak kazandı. Yoğun Meyvemsilik dalında birinci Nova Vera, ikinci Zeytin Tutkusu oldu. Orta Meyvemsilik kategorisinde birinciliği Poyraz, ikinciliği Advan, üçüncülüğü ise Doğa İncisi kazandı. Hafif Meyvemsilik’te ise Ovilo Nermin Hanım Zeytinliği birinci, Özgün ikinci, CMRT IV Kuşak ise üçüncü oldu. Olgun kategorisinde ise 5 ödül sahibini buldu. Birinciliği Pirgion, ikinciliği Dino, üçüncülüğü ise Ayazbey kazandı. Bu dalda Külahlı ve Egemden de Mansiyon Ödülü aldı.

UÇARMAK: ZEYTİNİ KISKANMAMAK ELDE DEĞİL
Zeytin ve zeytinyağı sektörüne dair açıklamalarda bulunan Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı ve Uluslararası Zeytin Konseyi Türk Delegasyon Başkanı Sezai Uçarmak, “Zeytinin her yönü fuar sayesinde konuşuluyor. Ben fındık üreten bir yerden geliyorum, fındığın böyle sahipleri yok. Zeytini kıskanmamak mümkün değil. Sektörün sorunları var. Ulusal düzeyde ele alınması gereken, sektör mensuplarının da dikkate alması gereken hususlar var. Zeytin konusunda bakanlıkların kafası oldukça net. Hastalıklar, yetiştirmelerle ilgili sorunlar olduğunu biliyoruz. Bunları çözmek gerekiyor. Hem üretim hem de pazarlama ile ilgili sorunları çözmeliyiz. Üretimden ihracata kadar ilgili olan tüm birimlerle, öneriler alıp toplantı yapmayı önerdim. En kısa sürede bunu gerçekleştireceğiz” dedi.

KATILIMIN ARTACAĞINA İNANIYORUM
Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Ümmühan Tibet, “Bu yarışma artık marka oldu. Zeytin zararları, zeytin sineği gibi unsurlardan yağımız kalite kaybına uğradı sektörümüz. Buna rağmen şartlarını zorlayarak bu prestijli yarışmaya numune gönderen tüm sektörümüze teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıllarda bu katılımın çok daha fazla olacağına inanıyorum. Ürünlerimize marka değeri olarak yansıyacağını düşünüyorum. Uluslararası piyasalarda ve market raflarında yer almasını diliyorum” dedi. Ulusal Zeytin Konseyi İcra Direktör Yardımcısı Mustafa Sepetçi ise “Sadece ödül alanlar değil yarışmaya, rekabete dahil olup sinerjenin oluşmasına katkı sağlayan herkes alkışı hak ediyor. Kalite yolculuğu büyüyerek devam edecektir” dedi.

 
CHP Bornova Adayı İduğ'dan dar gelirli ailelere müjde
 
Canan Karatay: Lahmacun en sağlıklı fast food
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şarabın ABC’si Olivetch’te
Bu yıl dokuzunu kez düzenlenen Olivtech - Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, ...
Karşıyaka’da Kemal Anadol'a vefa
Karşıyaka Belediyesi, Mustafa Kemal Mahallesi’nde yapımını tamamladığı ...
Karabağlar yeni pazar yerine kavuşuyor
Karabağlar Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Yaşar Kemal Mahallesi ...
 
Bornova'nın Çocuk Kulübü '10 bin' dedi
Bornova'da Mart ayında doğan 137 Çocuk Kulübü üyesinin doğum günü hep ...
İzmir’in ‘umut sürüsü’ büyüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin "Küçükbaş Hayvancılığın Desteklenmesi, ...
Erzurumlulardan Uğurlu'ya tam destek
Kemalpaşa'da bulunan Erzurumlular Derneği, Cumhur İttifakı Belediye Başkan ...
 
Zeytine dokunan kadınlar Olivtech’te
9. Olivtech Fuarı, zeytine ömrünü adamış emekçi kadınları 8 Mart Dünya ...
Kemal Vatan, Karşıyaka’da ölümsüzleşti
Yerel yönetim hizmetlerini vefa duygusuyla birleştiren Karşıyaka Belediyesi, ...
İzmir'de kadınların bayramı
İzmir'de kadınların bayramı
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva