HABERLER>EKONOMİ
15 Ocak 2015 Perşembe - 12:56

Zeytincilerden kamu spotundan sonra teşvik işbirliği

Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi öncülüğünde, zeytinyağında iç tüketimi arttırmak için “kamu spotu"nda işbirliği yapan zeytincilik sektörü, şimdi de zeytinyağında üreticiye kademeli destek sağlanması için Ankara'da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile görüşmeye birlikte gitme kararı aldı.

Zeytincilerden kamu spotundan sonra teşvik işbirliği

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Renklidağ, EZZİB Başkan Yardımcısı Davut Er ve Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi Başkanı Mehmet Kadri Gündeş ile birlikte EBSO Zeytin ve Zeytinyağı Meslek Komitesi'ni ziyaret ederek Komite toplantısına katıldı. EBSO Yağ Sanayi Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Işıl Özyurt, EBSO Meclis Üyesi ve TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, EBSO Meclis Üyesi Nejat Özduran ve komite üyelerinin katıldığı toplantıda sektörün mevcut durumu ile iç ve dış piyasa gelişmeleri, işbirliği yapılabilecek konular gözden geçirildi.
 
Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Gürkan Renklidağ, toplantıda üreticilere yönelik Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından sağlanan prim desteğinin kademeli hale getirilmesi önerisini geliştirdiklerini ve şimdiye kadar görüştükleri STK'lardan olumlu görüş ve destek aldıklarını belirtti. Zeytinyağına kademeli destek ile ilgili birlikte Bakanlığa gitmek istediklerini anlatan Renklidağ, “Üreticilerimiz, yağhanelere sıktırdıkları zeytinyağlarını evlerinde veya depolarında genellikle sağlıksız ortam ve ambalajlarda saklama ve ihtiyaç duydukça satma yoluna gidiyorlar. Her üreticimiz maalesef çelik tank gibi sağlıklı depolama ambalajlarına sahip değil. Sağlıksız ambalaj ve ortamlarda uzun süre saklanan yağların sağlığa faydalı özellikleri ve ticari değerleri zamanla azalıyor. Bundan hem üretici, hem ticaret ve ihracat erbabı ve en önemlisi de ülkemiz ekonomisi kayba uğruyor. Bunu dikkate alarak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından üreticilere zeytinyağında sağlanan desteklerin zaman içinde kademeli olarak azaltılması yoluna gidilmesi önerisini geliştirdik. Buna göre, örneğin; yağını Kasım ayında satan üreticiye Bakanlığın belirlediği primin yüzde 30 fazlası, Aralık ayında yüzde 20, Ocak'ta satan üreticiye yüzde 10 fazlası, Şubat'ta satan üreticiye GTHB'nın belirlediği primi, Mart ayında yüzde 10 eksiğini, Nisan ayında yüzde 20 eksiğini, Mayıs ayı ve sonrasında satan üreticiye ise yüzde 30 eksik destek sağlanmalı. Böylece, ürününü kaliteli iken ve sağlık özelliklerini yitirmeden erken satan üretici ödüllendirilmiş olacak, sağlıksız ortamda bekleten üretici ise daha düşük miktarda destek alacaktır" diye konuştu.
 
EBSO Yağ Sanayi Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Işıl Özyurt ve Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin sektördeki birlik ve beraberlik ortamının korunması, ortak konu ve sorunlara çözüm bulunması için birlikte hareket edilmeye devam edilmesi taleplerini yineleyerek sektördeki STK'lar arasındaki karşılıklı ziyaretlerin devamında fayda gördüklerini ifade etti.
 
ZZTK'YA KAMU SPOTUNDA EBSO VE TARİŞ'TEN DESTEK
EBSO ve TARİŞ Zeytin Birliği, ZZTK tarafından yürütülmekte olan ve iç piyasada zeytin ve zeytinyağı tüketiminin özendirilmesini amaçlayan kamu spotu masraflarına katkı sözü verdi. Toplantıda söz alan ZZTK Başkanı M. Kadri Gündeş, ZZTK'nın bütçe yetersizliği ve iç piyasa tanıtımına ayırabileceği kaynakların azlığı nedeniyle iç piyasada TV kanallarında yayınlatılmak üzere Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı desteği ile hazırlatılmakta olan kamu spotuna üretim bölgelerinde faaliyet gösteren STK'lar ve iç piyasadaki satış payları yüksek olan A sınıfı firma ve kuruluşlardan destek talebinde bulunduklarını ve bugüne kadar olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade etti. EBSO ve Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin'den destek talebinde bulundu ve her iki kurumdan destek sözü aldı. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Davutoğlu’nun açıklamalarına İzmir Esnafı’ndan ilk tepki
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun TESKOMB tarafından düzenlenen toplantıda ...
Euro yere çakıldı: Bir buçuk yılın en düşüğü
Euro, İsviçre Merkez Bankası’ndan gelen faiz indirimiyle Türk Lirası karşısında ...
İzmir’de hileli ürüne sıkı takip: Alo 174’e ihbar yağdı!
Geçen yıl İzmir'de 41 bin olan gıda denetim sayısı bu yıl 50 binin üzerine ...
 
Esnafın Başkanı’ndan Kemeraltı çağrısı: Bir araya gelin!
İzmir'in turizmde yaşadığı kan kaybı, Kemeraltı esnafını korkuttu. Tarihi ...
Elektrik faturasından yeni alacaklar çıktı!
Yargıtay 3. Hukuk Dairesi de, abonelerden alınan 'fazla TRT payı ve sayaç ...
Sanayiciler çocuklara enerji verimliliğini anlatacak
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Enerji ve Elektrik Sanayi Meslek Komitesi, ...
 
Yıldız sinyali verdi: Büyük televizyonu olanlar dikkat!
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AB üyesi ülkelerin büyük ...
Metro bitiremeyen şirkete 46 milyonluk dava!
Vakıfbank, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın dünürü olan Çağlar Mesut ...
TAV davası gazetelere taşındı: İlanlı isyan!
Adnan Menderes Havaalanı işletmesini TAV Havalimanları Holding A.Ş’ye ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva