HABERLER>POLİTİKA
26 Şubat 2019 Salı - 08:39

Zeybekci: Yirmi yıldan beri İzmir’in vaktini çaldılar!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, CHP yönetiminde İzmir'in, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler yarışında geride kaldığını ifade ederek, "20 yıldan beri İzmir’in vaktini çaldılar." dedi

Zeybekci: Yirmi yıldan beri İzmir’in vaktini çaldılar!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, Tire ilçesindeki bir düğün salonunda düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada, İzmir'in, dünyanın en güzel şehri olduğunu belirtti.

İzmir'in, 1997'de Türkiye'de en büyük ikinci ekonomiye sahip kent olduğuna işaret Zeybekci, şunları kaydetti:

"İzmir, Türkiye'nin ihracatına katkı veren en önemli şehirlerinden biriydi. 2018 Türkiye'sinin üçüncü büyük ekonomisi. Böyle devam ederse üçüncü sıradan 5’e gerileyecek. 21. yüzyıl Türkiye'sinde en ilkel problem, çöplerin dağlara atılmasıdır. İzmir tıbbi atıklarını Manisa Büyükşehir Belediyesine gönderiyor. Çöp meselesini 1,5 yılda çözeceğiz. Trafik, altyapı, üstyapı. Bunları çözeceğiz. Türkiye ortalamasına göre en yüksek genç işsizlik İzmir’de. İzmir, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler yarışında geride kaldı. Yirmi yıldan beri İzmir’in vaktini çaldılar. Biz efelenmeye gelmedik ama efe gibi dimdik ayakta durmaya geldik Allah’ın izniyle."

AA'nın haberine göre; Tire'de bir tarih ve kültür olduğunu vurgulayan Zeybekci, ilçede bazı eksikler bulunduğunu, İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kuracakları şirket ile bu eksikleri gidereceklerini ifade etti.

Zeybekci, şöyle devam etti:

"Holding gibi bir şirket kuracağız. Bu şirket Tire’de tüm kardeşlerimin hizmetinde olacak. Tire'de ihmal edilen o mezbaha; kooperatiflerimizle, odalarımızla beraber en kısa sürede açılacak. Bu Büyükşehir'in yetkisinde, göreve gelir gelmez ilk verdiğimiz talimat inşallah bu olacak. Tire-Belevi kara yolu, çalışması devam ediyor ve 2020’de bitecek. Türkiye’nin en büyük hayvan pazarı ile mezbaha yan yana nasıl olur görün. Denizli'de yaptık. Tire'ye de yapacağız. Tire'deki büyük sorunlardan biri de soğuk hava deposunun olmaması. Bunu Büyükşehirde kuracağımız şirketle yapacağız. Ve tabii en önemli isteğinizin bir fakülte olduğunu biliyorum. Ege veya 9 Eylül'ün bir fakültesi Tire'de olmalı. Tire'nin sokaklarında dolaşırken burada bir tarih, kültür ve medeniyet var. Burada ayrı bir hava var. Sokaklarında yürürken buranın esnafıyla, insanıyla havası bir başka. Biz bu ülkeye ve bu millete hizmetkar olmaya geldik. Biz gönüller yapacağız inşallah."

HALASININ YAŞADIĞI EVİ ZİYARET ETTİ
Konuşmasının ardından salondakilerle özçekim yapan Zeybekci daha sonra ağabeyi ile Tire'de yaşayan merhum halasının evine gitti. Evin şimdiki sahibi Fakiye Karadoğan’ı ziyaret eden Zeybekci, çok farklı duygular içinde olduğunu ifade ederek, "Halama kalmaya gelirdim. Birlikte Değirmendere’deki zeytinliğe zeytin silkmeye giderdik." dedi.

Daha sonra aynı mahalledeki kahveye giderek vatandaşlarla sohbet eden Zeybekci, kendisi için şiir yazan Semiha Hıncal'ı (73) da evinde ziyaret etti.

 
Şenol Güneş'e şok tepki, taraftarla tartıştı!
 
İzmir'de ölüme kıl payı! Metrelerce sürüklendi
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
uzaklar 26 Şubat 2019 Salı 20:53

fetoden ve ak partiden neden uzak durdugunu gun gectikce daha iyi anliyoruz mekanin cennet olsun Erbakan hocam

Yorumu oyla      4      5  
2000 tl 26 Şubat 2019 Salı 20:42

Sayin Cumhurbaskani Izmir korfezi kokudan gecilmiyor dedi. 2019 yilinda YUZULEBILIR IZMIR KORFEZI PROJESINE devletin ayirdigi odenek 2.000 tl. Patlattiniz insanlari artik lutfen Izmire gelmeyin gelmeyi dusunuyorsanizda dogrulari soyleyin

Yorumu oyla      4      5  
Çokdafifi 26 Şubat 2019 Salı 16:12

Biraz utanma arlanma olsa ağzını açmaz insan.Sen ülkenin 17 yılını çaldın,insanların hayatını çaldın,gençlerin umudunu çaldın,garibanın ekmeğini çaldın hala yavuz hırsız misali İzmir'de atıp tutuyorsun.

Yorumu oyla      6      5  
haklısınız 26 Şubat 2019 Salı 14:28

Sayın Zeybekci İzmir'in vakti çalındı ama müsebbibi İzmir'e 1 metre bile metro yapmayan AK PARTİdir

Yorumu oyla      8      5  
Gürkan 26 Şubat 2019 Salı 12:34

Trafik sorununu bitireceğiz diyenlerin yıllardır yönettiği İstanbul trafik sıkışıklığında dünyada 2.sırada :) İstanbul Belediyesinin ekonomik imkanları İzmir'e göre çok daha iyi. Gelirleri yüksek. 15 milyonluk şehir. Arkasında hükümet de var. Niye çözmediniz? Elinizi tutan mı oldu ? Yahu başkent Ankara'da metroyu bakanlık yapıyor, başkan da lunapark peşinde konuşuyor :) yaptığı uyduruk lunapark ile 10 milyon turist hedefliyormuş :)

Yorumu oyla      6      5  
Ercan 26 Şubat 2019 Salı 12:02

Sayin zeybekci izmir manisa son yapilan tünelle nerdeyse yapışık sehirler haline geldi.Siz manisayi tesvik kapsamina alip burnunun dibindeki ulkemizin üçüncü buyuk olan izmiri gormezden gelin ondan sonra da bu tür demeçler verin.Izmir bir tarim sehridir. Yerelde kalkinma modiyle de bor takim başarılara da imza atmıştır. Siz kendi gözünüzde izmiri geri kalmış görüyorsanız bunda sizin hic bir rolünüz yokmuş gibi davranmiz gerçekten hüzün verici.Onemli bir is adamının isyani olmasa bu şehire doğal gaz bile hala gelmiyecekti..Yani hem izmire üvey evlat muhammelisi yap hem de sonra kalk bu konusmalari yap.Gerçekten bir izmirli olarak kahroluyorum.

Yorumu oyla      5      5  
ha ha ha 26 Şubat 2019 Salı 11:33

akp hala eski günlerini yasadığını sanıyor. Ülke bitti,halk çaresiz,çok büyük bir sürpriz yaşatacak size. Kralın çıplak olduğunu kendi yaşayınca anlamaya başladı halk masaldaki gibi

Yorumu oyla      5      5  
Oğulcan 26 Şubat 2019 Salı 10:31

20 yıl öce sen neredeydin acaba evladım?

Yorumu oyla      5      5  
işine bak hemşerim 26 Şubat 2019 Salı 10:13

İzmirli bilmez diye umutlanma, Denizlide adamın elinden almaya kalktığın bayiliği ben yazayım buradan da öğrensinler! Kaç günün kaldı ona bak! Laf yetiştirmeye kalkıp kendini de komik duruma düşürme, gördüğün gibi bu kentte adamın söylediğini didik didik ederler, yanlış bir sözü ödetirler. Onun için konuşup daha fazla açık verme, efen efendi git kentine, işine bak! Neyine gerek senin boyun eğmezlerin şehrinde gezinmek!

Yorumu oyla      10      8  
ado 26 Şubat 2019 Salı 09:53

950,000 akp nin oyu var izmirde mhp de tam destek çıkar ve buca karabağlar bunlarıda alırsanız büyükşehir akp nin dir tunç soyer buca karabağlar gültepe eşreşpaşa yani şehirin arka taraflarına hitap eden bi başkan tipi değil sahile yatırım yapacağı belli onun için buca karabağlar bu seçimde çok önemli özelikkle buca büyük ihtimalle akp nin olur

Yorumu oyla      5      17  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Farkı verdiği Söz’de, gücü ‘terazi’de!
Mehmet KARABEL yazdı... Farkı verdiği Söz’de, gücü ‘terazi’de!
Seçim Kurulu’ndan flaş Çalkaya kararı: Adaylığına onay çıktı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında ...
İl Seçim Kurulu'ndan Burhanettin Kocamaz kararı
Mersin İl Seçim Kurulu, Burhanettin Kocamaz'ın Demokrat Parti'den (DP) ...
 
CHP Çiğli adayı Gümrükçü'den 'park' sözü
 2019 yerel seçim çalışmaları kapsamında, çalışmalarına devam eden CHP ...
Kılıçdaroğlu'dan krizden çıkma konusunda öneriler
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ekonomik krizinin sorumlusunun 17 ...
'Belgenizle ispatlayın adaylıktan çekileceğim'
MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, "Hakkımda isnatta ...
 
CHP'den Erdoğan ve Bahçeli hakkında suç duyurusu
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Devlet ...
HDP, o ilde Saadet Partisi lehine adaylıktan çekildi
HDP'nin İl Seçim Kurulu'na Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ...
'Gerekirse yeniden kayyum atarız'
Yozgat'ta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu dönemin ilk müjdesini veriyorum. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva