HABERLER>POLİTİKA
12 Şubat 2019 Salı - 09:52

Zeybekci’nin projelerine mercek: İşte o benzerlikler!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci kente yapmayı vaat ettiği projeleri geçtiğimiz günlerde açıkladı. Zeybekci’nin 67 sayfalık kitapçığına detaylı bir şekilde bakıldığında kente yapılacak projelerin bir kısmının 2011 genel seçimleri ve 2014 yerel seçimleri döneminde Binali Yıldırım tarafından vaat edilenlerle aynılık taşıdığı görüldü. Bazı projeler birbirine benzerken bazıları ise genişletilmiş olarak İzmirlilerin karşısına çıkarıldı.

Zeybekci’nin projelerine mercek: İşte o benzerlikler!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı AK Partili Nihat Zeybekci, kent için hazırladığı projeleri geçtiğimiz günlerde kamuoyuna açıkladı.  ‘10 Numara İzmir’ başlığı altında hazırlanan 67 sayfalık kitapçıkta çok sayıda yatırımın yer aldığı görüldü.

Fakat Zeybekci’nin çalışması kapsamında İzmirlilere duyurduğu bazı projelerin iktidar partisinin 2011 genel seçimleri sırasında hazırladığı ‘35 İzmir 35 Proje’ başlığı altındaki yatırımlarla aynılık taşıması dikkat çekti.

Zeybekci’nin listesinin ayrıca Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım’ın 2014 yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı iken kente yapmayı vaat ettiği yatırımlarla benzeştiği görüldü. Geçmiş seçim dönemlerinde açıklanan fakat yapılamayan bir kısım projenin yeni süreç için Zeybekci’nin dosyasında yazılı olması dikkat çekti. 

- ZEYBEKCİ: İZMİR'İN ŞARABINI MARKA YAPACAĞIM

İşte; 2011’de, ‘35 İzmir 35 Proje’ sloganıyla ve 2014 yerel seçimlerinde ‘1414’ başlığı altında ilan edilen ve 31 Mart yerel seçimleri öncesinde de Zeybekci’nin listesine giren o projelerden bazıları:

İzmir Karayolu ve Raylı Geçiş (İZKARAY) Projesi’nin aynı isimle hem 2011 hem de 2014’te listeye girdiği görüldü. Proje 2019’da da iktidarın kente yapmak istediği projeler arasında yer alıyor.  

İzmir- İstanbul Otoyolu,  İzmir- Ankara Otoyolu, İzmir- Antalya Otoyolu Projeleri… (2011 döneminde 3 ayrı proje olarak sunuldu) Zeybekci’nin kitapçığında ise, ‘Çanakkale-İstanbul-Ankara ve Antalya Otoyolları’ olarak belirtiliyor.

2011’de ‘İzmir Metroları’ adı altında vaat edilen projeler bu dönemde, ‘İzmir Raylı Sistem Ağı’ olarak kamuoyuna ilan edildi.

8 yıl önce ‘Kuzey Ege Limanı’ olarak İzmirlilere sunduğu proje bu kez ‘Çandarlı Kuzey Ege Limanı Projesi’ olarak Zeybekci’nin listesinde yer aldı.

Geçmiş dönemin ‘Kruvaziyer Liman’ projesi ise şimdi ‘Alsancak Kruvaziyer Limanı’ olarak yenilendi.

2011’de yat limanları olarak yer alan projeler Zeybekci’nin kitapçığında ‘Marinalar’ başlığı altında sunuldu.

35 proje arasına yazılan ‘Balıkçı Barınakları’, Zeybekci’nin listesinde ise ‘Balıkçı Limanları’ olarak yer aldı. Proje kısmına da, ‘Barınaklar artık balıkçı limanları olacak’ notu düşüldü.

2011’in ‘Körfez Dönüşüm Projesi’nin ise ‘Körfez Koruma ve Kullanma Planı’ olarak revize edildiği görüldü. Ayrıca, ‘Agora ve Kent Merkezi Yenileme Projesi’nin ise ‘Kemeraltı ve Damlacık’ın restorasyonu, Yeşildere Vadisi ve Kadifekale Teleferik Projesi’ olarak genişletilmesi ve Tarihi Kent Merkezi başlığıyla sunulması dikkat çekti.

İzmir’de uzun yıllar yılan hikayesinde dönen statlar sorunu noktasında ise 2011 yılında listede olan ‘Olimpik Stadyumlar’ projesinin yeni dönemde, ‘Atatürk Olimpiyat Stadı ve Yerleşkesi’, ‘Türkiye’nin ilk veledromu’, ‘Kapalı Yüzme Havuzları ve Spor Salonları’ şeklinde farklı başlıklar altında genişletildiği görüldü.

Öte yandan, ‘Engelsiz Yaşam’ kategorisinin ‘Engelsiz Şehir İzmir’, ‘Öğrenci Yaşam Merkezi’ başlığının ‘Gençlik Merkezleri’ olarak güncellenmesi dikkat çekti.

 
Soyer'den gece mitingi: Seferihisar'dan başlayan hikaye Türkiye'yi değiştirecek
 
İzmir’e şehit ateşi düştü!
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sezarın hakkı sezara 12 Şubat 2019 Salı 20:35

Projeler devlet projeleri. bu sebeple AKP kazanamazsa yatırım yok mesajını çıkarmak mantıklıdır. hoş zaten geçmiştede böyleydi ! birbirine bağlı 2-3 proje var. bunların en başında "Körfez geçiş projesi" yer almakta. görsele aldanmayın . inciraltı tarafı görsel de oldugu gibi kent ormanı içinden başlamıyor. detaylı görseller daha önce yayınlanmıştı. sahilevleri ve inciraltı arasındaki bölgeden başlıyor. belliki orada inciraltı bilmem kaçıncı nesil platformu üyelerini arsalarından kamulaştırma yapıcaklar. yada günahsız sera ve mandalina üreticilerinin. sonrası malum malum tpü geçit ve körfezin orta yerine dikilecek ada/köprü uzantısından sasalıya çıkış ve çiğli bağlantısı olacak. burada merak ettiğim kruvaziyer limanı alsancak olarak devam edecek diyor. aynı şekilde yük limanıda alsancakta devam edecek. 5000 yolcuya sahip kruvaziyer de inciraltı tarafından geçecek, en ufak kum gemiside inciraltı tarafından geçecek. mutlaka ki denetim daha sert olacaktır ancak zaman zaman istanbul bogazında gördüğümüz freni patlamış gemilerin kıyıya vurup maddi hasara yol açması gibi şeyler ile karşılaşırsa ne olacak? mesela 800m lik yapay adaya bir yük gemisinin çarpması halinde allah korusun bir facia yaşanabilir. çünkü YHT kazalarına bakınca devletin bunlara ne derece önlem alacagı bir şüphe konusu. bunun dışında proje her zamanki gibi "yap,işlet ve devret" projesi. geçiş garantisi ne kadar verilecek ? ihale bedeli ne düşünülüyor? yani herşey okadar muallakta ki. aslında otoyol projeleri hariç zeybekçi seçilse bile bu projenin yapılacagını düşünmüyorum. neyse tabi akp seçmeni bunlar sormaz. seçime kadar patlıcan biber ile kahraman olmaya devam .

Yorumu oyla      10      5  
vaadistan 12 Şubat 2019 Salı 18:03

Adamayla mal tukenmez vermeyi Allah gostermez.

Yorumu oyla      10      5  
Bülent ışık 12 Şubat 2019 Salı 15:56

Dünya trafik yoğunluğu listesinde İstanbul Kolombiya'nın başkenti Bogota'yı geçerek ikinci sıraya yükselmiş.

Yorumu oyla      13      5  
Oğulcan Cengiz 12 Şubat 2019 Salı 15:45

Ne var bu benzerlikte diyen arkadaşlar söz verip yapmayan bu şahıstır hatırlatırım. Boşa konuşmayın burada

Yorumu oyla      12      5  
Gürkan 12 Şubat 2019 Salı 15:20

Buradan çıkan sonuca bakarsak "oy yoksa, hizmet de yok" diyebiliriz. Tam bir skandal! İzmir 15 senede Ankara'ya 429 milyar gönderiyor ama şehre bakanlık tarafından yapılmış 1 metre bile metro yok. Kentsel dönüşüm yok. Kongre merkezi yok. Sanat adına yapılmış yeni hiçbir şey yok. Bornova'da bir merkez yapılıyor tam evlere şenlik. 93'den beri projenin yapımı sürüyor :) özel sektör olmasa havaalanı, İstanbul otoyolu , şehir hastanesi gibi yatırımlar da olmayacaktı. Sahi bunları özel sektör yapıyorsa bizim 429 milyara ne oldu?

Yorumu oyla      16      6  
Alen35 12 Şubat 2019 Salı 12:39

MErkez sizin çagrı merkezi basmanede mi? yoksa çankayada mı? birde bu birmotun üstünde var sanırım oradamı?

Yorumu oyla      15      5  
Gürkan 12 Şubat 2019 Salı 12:20

Eee, ne var bunda, gayet normal, demek ki yapılmamış hizmet diyen arkadaşlar bu projeler bakanlıkların yapacağı projeler, belediyenin değil. Belediye Başkanı adayı otoyol, şehir hastanesi, liman ... diyor,senin işin mi ? 136 km metro vaat ediyor. 136 km metroyu hangi kaynak ile yapacaksın? Hayır bu kadar raylı sistem vaat eden aday daha önce hiçbir raylı sistem yapmamış :)

Yorumu oyla      23      5  
mahmut 12 Şubat 2019 Salı 11:57

bir dahaki secim 2024 de ise yine aynı projeleri görecegiz demektir. akp izmire konak tüneli ve ufacık statlar haricinde hiçbirsey yapmadı. Şimdi utanmadan oy istiyorlar. nerede izkaray, nerede metrolar, hep aynı yalanlar. İzmirlilerin masala ihtiyacı yok.

Yorumu oyla      24      6  
Hazine arazileri ve devlet izni 12 Şubat 2019 Salı 11:07

Bu projelerin çoğu için hazine arazilerinin tahsisi, kıyı ve deniz tahsisi ve devlet izinleri ve bütçeden kaynak gerektiyor. Madem bunlar İzmir'e gerekli, seçimden önce İzmir Belediyesine gerekli arazi tahsisleri yapılsın, gerekli izinler verilsin ve bütçeden gerekli para tahsisi edilsin. Bu iş bu kadar basit. İlla da seçim kazanmaları şart değil.

Yorumu oyla      26      7  
Devlet mi ? Belediye mi? 12 Şubat 2019 Salı 11:02

35 Projeyi biliyoruz. Neydi Ajda'nın şarkısı : Palavra Palavra

Yorumu oyla      25      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer'den gece mitingi: Seferihisar'dan başlayan hikaye Türkiye'yi değiştirecek
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, Seferihisar Belediye ...
Zeybekci: İzmir'in şarabını marka yapacağım
AK Parti tarafından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilen ...
Mehmet KARABEL yazdı... ‘Penguen’ reklamını izleyenler oy verse Saadet iktidar olur!
Mehmet KARABEL yazdı... ‘Penguen’ reklamını izleyenler oy verse Saadet iktidar olur!
 
Çavuşoğlu'ndan çarpıcı mesaj: İzmirli 'ne olur artık gelin' diyor!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Antalya'da katıldığı bir etkinlikteki ...
CHP’li Sandal yola çıktı: Miting gibi start
Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı Belediye Başkan Adayı Serdar Sandal seçim ...
Gelince işçileri tasfiye edecek iddiasına yanıt: Mesnetsiz, Yalan!''
AK Parti Bayraklı Belediye Başkan Adayı Ali Aslan belediye işçilerinin ...
 
MHP'den ittifak açıklaması: Tekrar değerlendireceğiz
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Cumhur İttifakı'nın bazı yerleri ...
CHP İl Başkanı Yücel’den ‘tanzim satış’ çıkışı!
Artan gıda fiyatları sebebiyle hükümetin aldığı önlemler arasında olan ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İzmir pislikten geçilmiyor!
Ankara'da açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İzmir pislikten ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva