HABERLER>POLİTİKA
10 Mart 2019 Pazar - 12:56

Zeybekci: Mobilyacılar için partilerle el ele veririz

Ofis ve İş Mobilyaları Sanayicileri Derneği’nin (OFİSMOD) gala yemeğine katılan Cumhur İttifakı’nın AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter’in mobilyacılara uygulanan yüzde 8 KDV oranının devam ettirilmesi yönündeki talebine katıldığını aktaran Zeybekci, hammadde girişinin de yüzde 8 olmak kaydıyla devam ettirilebileceğini vurguladı.

Zeybekci: Mobilyacılar için partilerle el ele veririz

Karabağlar, Gaziemir’de daracık alana sıkışıp kalan İzmirli mobilyacılar için zamanında organize sanayi bölgeleri yapılmış olsaydı bugünkü durumlarından çok daha ileri noktalarda bulunacaklarını kaydeden Zeybekci, “Torbalı’da mobilyacılar için tahsis edilen sanayi bölgesi hazine arazisi üzerinde yer alıyor. Yerel yönetimlerden katkı bulamadan siyasetçilerin, odaların, birliklerin çabalarıyla gerçekleştirildi” dedi.

Zeybekci, dünyada şehirler yarışının sürdüğünü, bu nedenle yerel yönetimlerin yatırımcı avına çıktığını belirterek, “Yerel yönetimlerin yatırımcının, sanayicinin, zanaatkarın, esnafın önünü açacak adımlar atması gerekiyor. İzmir’de ihtisas, karma, tarım ve gıda organize sanayi bölgelerine ile ihracata yönelik üretim için de serbest bölgelere ihtiyaç var. Bir seferberlikle tüm sektörler için bunları için girişimleri gerçekleştirip tüm dünya yatırımcısının önüne koymalıyız, işsizlikle ilgili soruna da çözüm bulmuş oluruz. İzmir’in yeniden hareketlenmeye ihtiyacı var” diye konuştu.

Türk mobilya üreticilerinin, dünyada ilk 10’un içine girme hedefinin bulunduğunu, Türkiye’nin de dünya satın alma gücünün yüzde 60’ını oluşturan kümenin ortasında yer aldığını hatırlatan Zeybekci, bunun başarılabilir bir hedef olduğunu dile getirdi.

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter’in mobilyacılara uygulanan yüzde 8 KDV oranının devam ettirilmesi yönündeki talebine katıldığını aktaran Zeybekci, hammadde girişinin de yüzde 8 olmak kaydıyla devam ettirilebileceğini vurguladı. Zeybekci, “Yüzde 8 KDV’nin mobilya üretim ve ihracatının desteklenmesinde önemli katkı sağlayacağını düşünüyorum. Mevzu memleketse, sektörümüzse gerisi teferruattır diyorum ve ayrı siyasi partilerde olmakta bir sıkıntı görmüyorum. Beraber bunun peşinde oluruz, ilgili bakanımızla görüşürüz” dedi.

“Türkiyemiz yaz boyunca güçlü toparlanma yaşayacak” diyen Zeybekci, “Eylül itibariyle de yeniden tüketim ve yatırımla ilgili normalleşmeyi, normal hareketlerin başladığını göreceğiz. En kötü dönem geride kaldı, yapılabilecek her şey yapıldı zaten Türkiye’yle ilgili. Türkiye eski Türkiye değil. Dünya Bankası rakamlarına göre satın alma gücünde dünyanın 13. büyük ekonomisi. Toplam ekonomimiz içindeki kamunun payı sıfıra yaklaştı. Yani ekonomiyi reel sektör üzerinde taşıyor. Karar alma mekanizmaları çok güçlü, refleksleri çok güçlü. Türkiye çok hızlı bir şekilde toparlanama yaşayacak ve yeniden güçlü dönemlerine girecektir” yorumunu yaptı.

TÜRKİYE, KÜLTÜR COĞRAFYASININ ÇADIR DİREĞİ
Kosova ve Rumeliler Dayanışma Derneği’ni ziyaret eden Nihat Zeybekci, doğuştan yaradılıştan dünyanın en güzel şehri İzmir’in, coğrafyasıyla, iklimiyle en avantajlı yerde olduğunu, durdurulamaz bir kaderinin bulunduğunu söyledi. İzmir’deki sorunları sıralayan ve genç, okumuş beyinlerin iş bulamadığından başka şehirlere gittiklerinden bahseden Zeybekci şöyle konuştu:

“Şehrimizin geleceğini kaybediyoruz. Biz hayallerimizi anlatıyoruz, başkalarının başarısızlıkları üzerine hedef belirlemiyoruz. Ama kimsenin güzel İzmir’i çöp, kanalizasyon sorunuyla andırmaya hakkı yok. Kimse mazeret üretmesin, tıbbi atık tesisi için 300 metrekare bir alana ihtiyacı var. Yapılmaması umursamamak dertlenmemektir. Buca’ya metroyu getireceğiz, metroya 40 kilometre ilave hattın iki projesi buraya geliyor. Alternatif yollarla kenti rahatlatacağız. Buca cezaevini kaldıracağız muhteşem bir park haline gelecek.”

Bir dernek üyesinin “Biz vatan kaybetmenin ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz, buna asla izin vermeyiz gönlümüz sizden yana” sözleri üzerine Zebekci, Türkiye’nin kültür coğrafyasının çadır direği olduğunu, ayakta kalması gerektiğini ifade etti.

CHP adayının çukur eylemlerindeki destek iddiasına dikkati çeken Zeybekci, “Cumhur ittifakında belediye meclis üye listeleri şeffaf. Sorun onlara, ittifakları ne karşısında yapıldı. Dağdan bildirilen kaç isim meclis üye listelerine yerleştirildi?” diye konuştu.

 
Minik Ege için yeni iddia: Oksijen yerine azot verdiler!
 
İzmir´de tarihi isimleri araştırmak için dernek kuruldu
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
net cevap 10 Mart 2019 Pazar 15:14

Belediyeyi milletvekilleri ve il baskanini islere karistirmadan yonetecekmisiniz? Izmirli metro istedikce milletvekilleri kervan yuruyecek korfez gecisi yapilacak dedi. Il baskani secimin ertesi gunu tramvayi sokecegiz dedi butun sehirlerde tramvay var. Yasam tarzi sorunu yok ama istesek kanun cikartir mudahale ederiz hos olmadi. Ilimizde bazi kisiler siyasi makamlarini kendi meslekleri icin kullanmayi cok seviyorlar bunlara engel nasil olacaksiniz? Bu sayede normal ofislerden plazalara villalara gidenler mesala

Yorumu oyla      6      5  
4 soru 10 Mart 2019 Pazar 14:39

90 dakika toplu ulasimda devam edecek mi? Izmirli ozel halk otobusu istemiyor. Sut kuzusu projesi devam edecek mi? Ak partili butun belediyeler Izmirde ki bu uygulamadan sikayet ettiklerini herkes biliyor. Devam edecegim derseniz biatin vazgecilmez oldugu Ak partide bunu nasil yapacaksiniz? Aziz Kocaoglu bunlari yaptigi icin Ak parti secmeninden oy aliyordu ona kimse mudahale edemiyordu Umut surusu, cicekcilik, metro yapimi Ankaya ragmen yapabilecekmisiniz? Butun bunlara Ak Parti secmeni cevap bekliyor bu sehirde insanlar futbol takimi gibi siyasi parti tutmuyor

Yorumu oyla      6      5  
Merkez 10 Mart 2019 Pazar 13:28

İzmir seninle şahlanacak İnşaallah.

Yorumu oyla      4      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Bornova Adayı İduğ'dan dar gelirli ailelere müjde
CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Dr. Mustafa İduğ, İzmir'in 'arka sıradakileri' ...
AK Partili Nasır'dan Menemen'e Tarım OSB müjdesi
AK Parti Menemen Belediye Başkan Adayı Durmaz Bayraktar'ın seçim çalışmalarına ...
CHP Narlıdere Adayı Engin: Kentsel dönüşümde halkın dediği olacak
Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren CHP Narlıdere Belediye Başkan Adayı ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan Bayraklı'da yaralanan gence telefon
İzmir’in Bayraklı ilçesinde CHP seçim bürosuna yönelik silahlı saldırı ...
Başkan İnce site sakinleri ile buluştu
Güzelbahçe Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Güzelbahçe Belediye ...
Balçova'nın Topuklu Efesi'nden tam gaz seçim mesaisi
Balçova Belediye Başkan Adayı Fatma Güçlü Çalkaya gününün büyük bölümünü ...
 
Buca'da gövde gösterisi: Soyer ve Kılıç ne mesaj verdi?
CHP Buca Belediye Başkan Adayı Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ...
Bakan Soylu: Kafalarını çıkaramayacaklar!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Güngören Aliya İzzet Begoviç Parkı'nda ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye S-400 yanıtı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır'da TÜGVA programında konuştu. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva