HABERLER>POLİTİKA
21 Ocak 2019 Pazartesi - 09:34

Zeybekci: İzmir'in yaşam tarzı, benim yaşam tarzım

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, hazırladıkları projeleri hayata geçirdiklerinde Karaburun Yarımadası’nın dünyanın göz bebeği haline geleceğini belirtti. Zeybekci, "Bu bölge en az yapılaşmayla dünyanın bilim ve teknoloji merkezi anlamında serbest bir vadi haline gelecek" dedi. Zeybekci ayrıca "İzmir’in yaşam tarzı, benim yaşam tarzım. Kim kime ne söyleyebilir ki? Nerede karışılmış ki?" ifadesini kullandı.

Zeybekci: İzmir in yaşam tarzı, benim yaşam tarzım

İlçe ziyaretleri kapsamında Karaburun’da muhtarlar ve oda başkanlarıyla bir araya gelen Zeybekci, “İzmir için bir hikaye yazmak istiyoruz. Amacımız çocuklarımızın geleceği olan İzmir’e yeni bir rol biçmek. Bunu da birlikte yapacağız, vatandaşlarımızla muhtarlarımızla yapacağız. Bizi başkasının kurtarmasını beklemeyeceğiz, biz kurtaracağız. 1 Nisan itibariyle İzmir’de bir seferberlik başlayacak, 9 ayda ‘İzmir’e mi geldik?’ dedirteceğim size” diye konuştu.

Karaburunluların adeta cennette yaşadığını ifade eden Zeybekci, ama gözüne çarpan bazı yapıların yanlış yapıldığını, hükümet binasının da bu yapılar arasında yer aldığını söyleyerek şöyle devam etti:

“Buraya başka bir mimari lazım. Karakteri, şahsiyeti olması lazım. Belediye bununla ilgili çalışmalı. Yeni yol haritamızda Karaburun Yarımadası’yla ilgili de projelerimiz hazır. Yarımadayı dünyanın göz bebeği haline getireceğiz. Ama yapılaşma anlamında değil… Burayı minimum yapılaşmayla dünyanın bilim ve teknoloji merkezi anlamında serbest bir vadi haline getireceğiz. Tüm dünya buraya gelecek. Göz bebeğimiz gibi bakacağız buralara. Dünyanın en seçkinlerinin geldiği, en seçkinlere hitap eden bir Karaburun hedefimiz. İlçe sakinimiz, köylümüz mutlu, mesut, varlık içinde olacak. En lüks yatların yanaştığı, aldığı hizmetinin bedelini ödediği, katma değerinin yükseldiği bir Karaburun.”

"İzmir’in yaşam tarzı, benim yaşam tarzım. Kim kime ne söyleyebilir ki? Nerede karışılmış ki?" ifadesini kullanan Nihat Zeybekci, projeler üretemeyenlerin lafı başka yerlere taşımaya çalıştıklarını aktardı. Atatürk'ün cumhuriyetin kurucusu, milletin baş tacı olduğunu, yalnız Türkiye'nin değil kültür coğrafyasının kahramanı olduğunu kaydeden Zeybekci, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir’ diyor. Ne yaptın ilimle, fenle, şehircilikle ilgili. Kurtuluş Savaşı’ndan hemen sonra ‘Kurtuluş savaşımızı kazandık, düşmanı kovduk, asıl bağımsızlık savaşımız iktisadi ve ekonomi alanındadır, sanayidedir, yeni başlıyor’ diyor. Asıl bağımsızlık budur; başkalarının eline bakmamak, namerde muhtaç olmamaktır. Birilerinin eline bakarsan emir de alırsın, talimat ta alırsın” görüşünü aktardı.

Karaburun’da AK Parti ve MHP ilçe teşkilatlarını ziyaret eden Zeybekci, daha sonra Nergis Festival alanına giderek festival için ilçeye gelen vatandaşlarla sohbet etti, kadınlara nergis hediye etti. Çevresinde toplanan vatandaşların talepleri üzerine tek tek özçekim yapan Zeybekci, karşılaştığı CHP’li Kamil Oktay Sındır’la tokalaştı.

Zeybekci'ye programı boyunca AK Parti Belediye Başkan adayı Ferhan Eroğlu, AK Parti ve MHP İlçe Başkanları, partililer eşlik etti.

Mordoğan beldesini de ziyaret eden Zeybekci, burada engelli 7 yaşındaki Nazif Alkan'ı sevdi. “Cumhurbaşkanı Erdoğan senin neyin olur” diye soran Zeybekci, “Dedem” deyince ortalığı kahkahaya boğdu.

 
Büyükşehir'den Türkiye'de ilk: İtfaiyecilerin 'akciğeri' olacak
 
İzmir'de etikete 'yarım kilo' ayarı!
YORUMLAR
Toplam 23 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vicdan biraz 21 Ocak 2019 Pazartesi 20:54

Siyasetçilerin hepsine: önce 16 yıldır ülkeyi yöneten Ak Partiye, Allah rızası için önce pazardaki fiyatlara bir bakın, sonra marketlere girin fiyatlara bir bakın eserinizle gurur duyun. Herkes sizin gibi vekil maaşı almıyor, Halkbank promosyonu almıyor, meclis lokantasında sudan ucuza et yemeği yemiyor. Elektrik ve doğalgaz faturaları altında eziliyoruz. Aynaya bakın vicdanınız rahatsa oy isteyin. Yeter artık hayat pahalılığı canımızdan bezdirdi. Siz külliye yapın birde bu yıl bütçesini %233 arttırın, vıp jumbo jet alın, Marmarise yazlık külliye yapın. Ben 16 yıldır size oy verdiğim için vicdanım rahat değil. Pazarda 10 tl nin altında hiçbirşey yok. Ne oyu istiyorsunuz milletin mutfağındaki yangın sönmüyor. Yazıktır, ayıptır, günahtır. Eserinizle gurur duyun

Yorumu oyla      15      5  
Mister No 21 Ocak 2019 Pazartesi 20:22

Ben sadece bir seyi merak ediyorum. Belki yorumcu arkadaslar beni aydinlatir. Bunlar gecmis yillarda basi acik kadinlar icin agiza alinmayacak laflar söylemisti.O kelimeleri söylemeye terbiyem müsait degil. Bakiyorumda etraflari basi acik, süslü kadinlarla dolu. Bu insanlar bu laflari nasil iclerine sindirdiler ?

Yorumu oyla      16      5  
yaşam tarzımız-2 21 Ocak 2019 Pazartesi 20:00

Devam edelim, Hisarönündeki musevi esnafın ölümünde 5 vakit namazında olan müslüman komşuları sela okutmak istediler, duyuruya fit oldular! Bunu iyi inceleyin, yaşam tarzımız budur bizim! Burada insanlar başka şehirlerdeki gibi camide kartvizit bırakmazlar ama musevi de olsa komşularına saygı gösterirler. O musevi de zaten ramazanda uluorta yemez-içmez, o da saygılıdır komşusuna, mevlütüne katılır örneğin! Geçinmek istiyorsanız bunları bir çalışıp, sindirin, size uyacağını sanmıyorum ama olur da uyar derseniz, diğer konulara geçeriz!

Yorumu oyla      17      5  
yaşam tarzımız 21 Ocak 2019 Pazartesi 19:54

Anlayacağınızı sanmıyorum ama bakın sayın Zeybekçi, bu kentte yaşayan akpliler bile İzmir sözkonusu olduğunda aynı yerde toplanır. Burası CHPnin kalesi falan değil, burası Atatürkü, cumhuriyeti, laik yaşam biçimini sevenlerin ve savunanların memleketi! Partiniz fesliyi ve onun gibi Atatürk düşmanlarını düşman bellediğinde, Siirt müftüsünü ve benzerlerini içeri tıktığında, milli bayramları kutlamaya başladığında, andımızı okullarda okuttuğunda, sanatçıları aşağılamaya, küçümsemeye çalışmaktan vazgeçtiğinde bizler de 'ne oluyor yahu?' demeye başlarız. Bunların üstüne belediyemizin izinleri bekletilmez, verilen sözler tutulursa, işte o gün kazanma şansınız doğar! Nasıl? Uymadı değil mi? Olmaz zaten, fıtratınızda yok böyle bir şey :)

Yorumu oyla      17      5  
Atilla Kamar 21 Ocak 2019 Pazartesi 19:05

Yol kaç yıldır bitmedi. İki katlı inşaat bölgesine Kentsel dönüşüm nedir. Mordoğan da Kocakum mevkii inşaat izinlerini kim verdi. Eğlenhoca köyünde gölet suyunu yıllarca tutup belediyeyw vermeyen Orman ve Su işleri bakanı Veysel Eroğlu için fikriniz nedir. Binali Yıldırım balıkçı Mordoğan barınağına göz koyup hemen ma rina yapılsın diye talimat verdi. İyiki yapılmadı. Daha pekçok konu sayabiliriz.

Yorumu oyla      16      5  
Lombak 21 Ocak 2019 Pazartesi 17:55

Bu 35 proje denilen şey, oy verirsen. Yersen. Yemezsen naş. Mesela benim iki beyaza da sempatim var. Rakı da içerim ayran da. Balık mezat yerindesin, yanına roka da koysunlar. Ama sonra rakısız olmaz. Dubleyle tek arası ayara da İzmir denir.

Yorumu oyla      14      5  
yeme-içme 21 Ocak 2019 Pazartesi 17:00

Biz kimsenin yemesine içmesine karışmayız deyince yanlış anlaşılmış galiba! Kul ve yetim hakkını, sınavlarda diğer insanların hakkını yiyenleri sevmez ve bağışlamayız. Su içer gibi yalan söyleyenlerle, bugün ak dediğine ertesi gün kara diyenlere de güvenmeyiz, adam yerine de koymayız! E, böyle olunca siz kendiniz söyleyin, size yer var mı burada?

Yorumu oyla      20      5  
düzeltme 21 Ocak 2019 Pazartesi 16:56

Düşünme yetisinden ve vicdandan yoksun olanalr kendilerine vatandaş demesinler, onlar kul olduklarını itiraf etsinler! Biz kimin ne olduğuna hemen kolay karar vermeyiz, verince de yanılmayız zaten! Fesliyi kim sarayda ağırlıyor? Osloda, Dolmabahçede görüşüp, açılımlar, saçılımlar yapıp, karşı tarafı PKKlı ilan eden kim?

Yorumu oyla      19      5  
dikkatinize 21 Ocak 2019 Pazartesi 16:04

Sayın Zeybekci burası İzmir burada insanlar futbol takımı tutar gibi siyasi parti tutmaz. Çünkü şehire yapılacak her türlü yatırım yapan alkışlanır. Bugüne kadar Ak Parti İzmir'e hep vaat yani cek cak tiyatrosu oynadı. Ya genel merkez ve sizler İzmir'i anlamıyorsunuz yada genel merkeze İzmir'i anlatma görevi olanlar (milletvekilleri - il başkanı vs) İzmir'i anlatamıyor.Kimsenin müdahale etmediği ilçe kongreleri yapın, kongre yapılmayan ilçe kalmasın, atama ile değil seçimle il kongresi yapın. 2018 yılının son çeyreğinden beri 16 yıldır konuşmayan Ak Parti seçmeni artık konuşuyor, soru soruyor, eleştiriyor. Sizler bunlara alışkın olmadığınız için bocalıyorsunuz.

Yorumu oyla      20      5  
proje olmayınca 21 Ocak 2019 Pazartesi 15:59

Seçim sonucunu tehlikeli gören Ak Partili belediyeler su fiyatlarında indirim yapmaya başladı. Sayın Zeybekci de ne yapsın seçilirsem indirim yapacağım dedi. Proje olmayınca bozuk plak gibi takıldılar yaşam tarzına yahu İzmir'de yaşam tarzı sorunu yok: ben içmeyen taraftayım ben içenlere birşey demiyorum içenlerde bana birşey demiyor herkes birbirine saygı gösteriyor. Toplumu kutuplaştırmaya uğraşmayın. İzmir'e 1 metre metro yapacağız deyin. Artık o hale geldik ki 1 metre MAKET metro yaptırıp Konak meydanında açılışını yapsanız ona bile kabul diyeceğiz. Yapamazsınız ama yaparsanız İzmir'e en büyük projeniz Bayraklı ve Karabağlar ilçe sınırlarını düzeltin.

Yorumu oyla      19      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kırkpınar’dan hemşehri derneklerine ziyaret
AK Parti İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Yaşar Kırkpınar, ...
'Planlar yapıldı, zamanı gelince gereken yapılacak'
Milli Savunma Bakanı Akar, "Şu anda önümüzde duran problem sahası Münbiç, ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump'a: Türkiye hazır!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda görüştü. ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... 9 yıl önce kaçan fırsat!
Mehmet KARABEL yazdı... 9 yıl önce kaçan fırsat!
AK Parti'nin Muğla adayları tanıtıldı
AK Parti'nin Muğla adayları Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür ...
'Davayı iktidara taşıyalım, nefsimizi değil'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ordu'da vatandaşlara seslendi. Erdoğan, "Bu seçimde ...
 
AK Partili Kaya'dan 'Kocaoğlu' çıkışı: Çark etmek CHP'de moda olmuş!
AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, katıldığı ...
CHP'li Beko: Bu bir kaza değil cinayettir!
5 Suriyeli işçinin Ankara’da yanarak hayatını kaybettiği vahim olayı Türkiye ...
Bakan Soylu'dan seçim güvenliği açıklaması
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak seçimlere ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva