HABERLER>EKONOMİ
30 Mart 2017 Perşembe - 09:39

Zeybekci iş dünyasıyla buluştu: İzmir Başbakan'ı sevindirsin!

Zeybekci, " Bu mesele sizin meseleniz, bunu size söyleyerek gereğini yaptım. Şu anda Başbakan İzmir milletvekili... Ne olur İzmir milliyetçisi olalım, İzmir menfaatine bakalım. 16 Nisan'da bu dertten kurtulalım. İzmir’e yazık etmeyelim. İzmir Başbakanını sevindirsin"" dedi.

Zeybekci iş dünyasıyla buluştu: İzmir Başbakan ı sevindirsin!

Kaya İzmir Termal Oteli Kongre Merkezi'nde düzenlenen "İzmir İş Dünyası Buluşması"nda konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İzmirli iş adamlarına hitap etti, gündemdeki ekonomik gelişmelere değinerek, 16 Nisan'daki halk oylaması için destek istedi. 

Zeybekci, dünyanın hızlı bir dönüşüm içinde olduğu, önce doğru ve değerli kabul edilen bir kararın bir süre sonra yanlış ya da gereksiz olarak değerlendirildiğini, Avrupa Birliği ile ABD arasında imzalanması gündemdeyken rafa kalkan serbest ticaret anlaşmanın buna örnek gösterilebileceğini söyledi. 

Dünya ticaretinde liberalleşme çabaları sürerken büyük devletlerde korumacı ve tutucu bir trendin öne çıktığını anlatan Zeybekci, böyle bir ortamda Türkiye adına asla umutsuzluğa kapılmadıklarını, negatif düşünce içinde olmadıklarını, Türkiye'nin özellikle enerji yatırımları ve mevcut konut stokundaki yenilenme gereği ile önemli bir potansiyel barındırdığını, bu yüzden gelecekle ilgili beklentilerinin iyimser olduğunu belirtti. 

Zeybekci, Türkiye'nin son 14 yılda ciddi bir ekonomik gelişim gösterdiğine dikkati çekerek, bunu mevcut anayasal sistemde başardığını, geçmişte koalisyonlardan kaynaklanan siyasi istikrarsızlıkların bedelini milletin ödediğini, özellikle erken yaşta emekli edilen iş gücünün Türkiye'de ciddi bir sosyal güvenlik açığı oluşturduğunu vurguladı. 

Türkiye'nin tüm olumsuzluklara rağmen büyümeye devam ettiğini dile getiren Zeybekci, "2016'nın son çeyreği büyüme verileri bu cuma açıklanacak ve çok büyük bir ihtimalle orta vadeli program çerçevesinde olacak. Yıl sonu itibarıyla Türkiye yüzde 2,5 ila 3 arasında, 3’e yakın bir büyüme tutturacak. Bu bir başarı mıdır? Hayır. Türkiye, ortalama yüzde 5,5 büyümek zorunda olan bir ülke. Biz her sene 1 milyon vatandaşımıza iş üretmezsek, geri sayıyoruz. Türkiye, büyümek zorunda bunu da reel sektör eliyle yapmak zorunda. İhracata dayalı bir büyüme ile gelişmek zorunda." diye konuştu. 

Zeybekci, Türkiye'nin 2013'te 3'üncü havalimanı, Kanal İstanbul, nükleer santral gibi büyük projelerle gündeme gelmesiyle iddiasını ortaya koyduğunu anımsatarak, "Başımıza ne geldiyse iddialı olmamızdan geldi. Biz fazla olduk. 'Dünyanın en büyük havaalanını İstanbul'a yapıyorum' derseniz, dünyanın bütün dengelerini bozarsınız. 'Dünyada bir numaralı hub merkezi olacağım.' derseniz başka buluşma noktalarını üzüyorsunuz." ifadelerini kullandı.  

Bugün düzenlenen basın toplantısında, EXPO 2015 ile 2020'ye aday olan ancak kazanamayan İzmir'in 2025 yılında düzenlenecek EXPO için yeniden aday olmasına karar verdiklerini, bunu da "EXPO Ege" başlığıyla yapacaklarını açıkladıklarını anımsatan Zeybekci, ayrıca İzmir için çok önemli bir proje üzerinde çalıştıklarını, hazırlıkları tamamlandığında bunu kamuoyu ile paylaşacaklarını aktardı. 

Zeybekci, mevcut anayasal sistemdeki sıkıntıların en çok iş dünyasına dokunduğuna anlatarak, "Bu mesele sizin meseleniz, bunu size söyleyerek gereğini yaptım. Şu anda Başbakan İzmir milletvekili... Ne olur İzmir milliyetçisi olalım, İzmir menfaatine bakalım. 16 Nisan’da bu dertten kurtulalım. İzmir’e yazık etmeyelim. İzmir Başbakanını sevindirsin"

Bu arada toplantıdan önce Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım ile Kredi Garanti Fonu (KGF) Genel Müdürü İsmet Gergerli, iki kurum arasında KOBİ dışındaki işletmelere 20 milyon liraya kadar KGF teminatıyla kredi sağlanmasını öngören protokol imzalandı.

 
İzmir'deki tecavüz dehşetinde son durum
 
Irish Stew (İrlanda usulü güveç)
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
31 Mart 2017 Cuma 09:43

Önce siz, İzmir'i sevindirin !

Yorumu oyla      11      5  
başbakan 30 Mart 2017 Perşembe 19:13

Başbakan İzmir milletvekilimiz. Başbakanlıkda kalmasını istiyoruz ve yüksek sesle hayır diyoruz :)

Yorumu oyla      14      5  
30 Mart 2017 Perşembe 17:21

Bir kilometre metro yapin, butik stad yerine adam gibi stad yapin, Ced raporlarini 3-5 yilda degil Ankaradaki , Istanbuldaki gibi 1 ayda cikarin ondan sonra istekde bulunun. Yoksa cok beklersiniz.

Yorumu oyla      13      5  
İzmir 30 Mart 2017 Perşembe 16:23

Zamanında Sayın Başbakanımız İzmir Büyükşehir belediyesine aday oldu seçitiremedik bu nedenle zaten mahcubiyet duyuyoruz şimdi övünerek ülkemizin başbakınımız İzmirli diyoruz.Onu başbakanlık koltuğundan etmek kendisine karşı iki katı mahcup olmak istemiyoruz.

Yorumu oyla      12      6  
Keşke 30 Mart 2017 Perşembe 15:26

Son 3 yılda diğer şehirlere hafif raylı sistem için merkezi hükümet bütçesinden para verilirken İzmire 1 tl bile verilmedi.Keşke bu şehirde Ak Partili seçmenlerde yaşıyor İzmire de verelim deyip önce siz sevindirseydiniz.Malum bir elin nesi var iki elin sesi var

Yorumu oyla      13      5  
Ekonomi 30 Mart 2017 Perşembe 15:11

Sayın Bakan ekonomi ve rakamlar düzelmeden, ekonominin direksiyonundaki bakanlar kısa vadeli planları derhal kaynaklarnı göstererek açıklamadıkları sürede ekonomi=kararsızlar

Yorumu oyla      13      5  
Bjk 30 Mart 2017 Perşembe 11:23

Sayin zeybekci. Basbakanda bir kez olsun iscinin kidem tazminatina dokunmiycaz desin isci de sevinsin. Köylüye mazot. 1.tl olacak desin koylu sevinsin. Herkes bankaya borclu. Halkiniz gecinemiyor. Daha guzel bir hayat standartlari olsun. Halkiniz sevinsin.ondan sonra devlet buyuklerimiz sevinsin.

Yorumu oyla      16      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Halkbank Genel Müdür Yardımcısı: Eşime söyleyin avukat tutsun
Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla çıkarıldığı mahkemede ...
Bakan Zeybekci'den İzmir'de çok önemli EXPO mesajı
Zeybekci medya temsilcileriyle buluşmasında, "2025 EXPO'suna yine İzmir ...
Turizm devinin Türkiye'deki faaliyetleri durduruldu
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından, birlik üyesi seyahat ...
 
İzmir lokması ile şambalisi tescillendi!
İzmir Şambalisi tescilinden sonra İzmir Lokması’nın da coğrafi işaret ...
Bakan Zeybekci'den İzmir'de ilk mesaj: Rekor kıracağız!
Zeybekci: 2017 ihracat seferberliği yılı, inşallah bu sene yüzde 10’un ...
Bakan Çelik'ten 'et fiyatı' açıklaması
Fiyatlardaki yükseliş nedeniyle Et ve Süt Kurumu'nun devreye girdiğini ...
 
Dolar yeniden yükselişe geçti
Dolar/TL, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Atilla'nın ABD'de tutuklanmasının ...
İŞKUR İzmir 4. İstihdam Fuarı kapılarını açıyor
İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından dördüncüsü gerçekleştirilecek ...
Torbalı'nın ihracat çıtası 1 milyar dolar!
Türkiye dış ticaretinin önde gelen ilçeleri arasında yer alan İzmir'in ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva