HABERLER>POLİTİKA
8 Ocak 2019 Salı - 11:52

Zeybekci'den yüreklere su serpen açıklama: İZBAN'da artık grev olmayacak!

İZBAN’da yaklaşık bir aydır devam eden ve yüz binlerce vatandaşı mağdur eden grev, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin devreye girmesi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ertelendi. İzmir’in uzun süredir grevin bitmesini beklediğini söyleyen Zeybekci, “İzmir halkının kış şartlarında daha fazla eziyet çekmesine müsaade edemezdik” dedi. Zeybekci, yasa gereği grevin tekrar başlamayacağını söyledi.

Zeybekci den yüreklere su serpen açıklama: İZBAN da artık grev olmayacak!

Aliağa’dan Selçuk’a uzanan İzmir Banliyö Taşımacılığı Sistemi’nde (İZBAN), Demiryol-İş Sendikası’nın sosyal haklarla birlikte yüzde 65 zam talebinin reddedilmesi sonrası başlayan grevle ilgili, İzmirliyi sevindiren bir gelişme yaşandı. Sendikanın en son teklif edilen yüzde 26’lık artış önerisine rağmen grevden geri adım atmaması üzerine İzmir halkının sıkıntısına kayıtsız kalamayan Zeybekci, durumu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletti. Yaşananların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan da krizin çözümü için yetkisini kullandı. 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu’nun 63’üncü maddesi gereğince, “şehir içi toplu taşıma hizmetlerini bozucu nitelikte görüldüğünden” grev 60 gün ertelendi.

- AK PARTİLİ DAĞ'DAN KOCAOĞLU VE CHP'YE İZBAN SALVOSU!

- VE PANKARTLAR İNDİ... İZMİRLİ İZBAN'INA KAVUŞTU!

YÜZDE 26’YI İSTEMEDİLER
Konuyla ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, “Grevin sona ermesi için sendika ile yapılan tüm görüşmeleri, TCDD’nin verdiği yetkiyle İZBAN adına Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yürüttü. Önce yüzde 22, son olarak da yüzde 26 zam teklifine rağmen sendika, kendi önerisinde ısrar etti. Ne çalışanların ne de İzmir halkının mağdur olmasını istemediğimiz için bu süreye kadar sonuç alınmasını bekledik. Ancak grevin giderek uzaması ve mağduriyetin daha da büyümesi üzerine, devreye girmek zorunda kaldık” diye konuştu.

ARTIK GREV OLMAYACAK
Zeybekci, şöyle devam etti:
“Bu aşamadan sonra 60 gün içinde İZBAN ve sendikanın uzlaşması beklenecek. Eğer yine uzlaşma sağlanamazsa, bu sefer Hakem Heyeti’ne gidilecek. Başka bir deyişle ya uzlaşma sağlanacak ya da Hakem Heyeti’nin kararı geçerli olacak. Yasaya göre grev tekrarı söz konusu değildir. İzmir’in neresine gitsem, vatandaşların bana ilettiği ilk soru ‘İZBAN grevi ne zaman bitecek’ oldu. Ayrıca sosyal medya üzerinden de konuya ilişkin sayısız mesaj aldım. Grev nedeniyle içinden çıkılamaz hale gelen trafik eziyetini biz de yaşadık. Bu duruma bir an evvel son vermek gerekiyordu. Gereğini yaptık.”

İZMİR’İ ALDATMAYA ÇALIŞTILAR
Konunun siyasi malzeme yapıldığını ve vatandaş üzerinde bilinçli olarak yanlış algı yaratıldığını belirten Zeybekci, “Yaklaşık 1 aydır, grevin arkasında hükümetin olduğu gibi akıl almaz bir yönlendirme yapıldı. Bu yolla da İzmir halkını aldatmaya çalıştılar. Sıkıntının çözülmesine rağmen hala da İZBAN grevi üzerinden siyasi rant elde etme peşindeler. İzmir’in sorunlarını çözmekten aciz olanlar, kendi eksikliklerini bizim üzerimize atmaya çalışıyor. Ancak İzmir halkı, her şeyin fakında ve bu söylemlere kesinlikle inanmıyor. Biz, hiçbir mazeret üretmeden, sorunun çözümü için uğraştık. İzmirlinin çektiği sıkıntıya son verdik” dedi.

 
Başkan Selvitopu’ndan AK Parti’ye: Seçimi kazanacakları umuduyla çalışsınlar!
 
'Bilinmeyen numaralara' 553 milyon lira harcandı
YORUMLAR
Toplam 27 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
9 Ocak 2019 Çarşamba 08:29

İzban çalışmıyor. Sabah seferleri maallesef zamanında yapılamadı. Milleti mağdur etmekten başka birşey değil. İzban var diye otobüsleride kaldırmışlar. aktara aktara gittik. Rezalet. Toptam kaldırın atın izbanı.

Yorumu oyla      10      5  
izmiri-2 9 Ocak 2019 Çarşamba 03:38

İnsan utanır, AKPli belediyelerde sizden olmayanların çalıştığını gören var mı? Bakın İzbana, İzdenize, metroya, diğer şirketlere, akpli olup işten çıkarılan olmuş mu? İşte o gördüğünüzün adı adalet! Hani şu sizde adı olup kendi olmayan! Rahip nerde? Alman gazeteci nerde? İşi gücü bırakıp sanatçılara mı taktınız kafayı? Bu kafayla mı oy isteyeceksiniz? Y.Kemal'e kıytırık dediği için Özfatura'yı 4.sıraya gömen bir şehir burası, hani bilmiyorsanız öğrenin! Sanatçılarla uğraşmayın, onlar büyük gelir sizlere, onlarla cuntacılar bile başedemedi.

Yorumu oyla      9      5  
İzmiri 9 Ocak 2019 Çarşamba 03:29

Yahu İzmirliyi siz aldatamadınız, başka kim aldatsın ki? İzmirli başından beri açık oynadı, Atatürk dedi, Cumhuriyet dedi, laik yaşam dedi, vatan dedi, bölünmezlik dedi! Siz, 2 sarhoş dediniz,fesliyi sarayda ağırladınız, imam-hatipleri dayattınız, mehmetçiğe kelle dediniz, açılım dediniz, osloda görüştünüz, dolmabahçede mutabakat imzaladınız, kandile mesaj taşıdınız sonra kalkıp bir de bize terör sevici dediniz :) Nerenizden tutalım biz sizin :) Yahu anlayın artık, sizi ciddiye bile almıyoruz! O eyler meyler sökmüyor bu şehirde, farkında değil misiniz? Koskoca cumhurbaşkanına yanlış bilgi veren adamlarsınız, barajın dibi delik demeye korkuyorsunuz, kalkmış vermediğiniz, veremediğiniz suyun parasını ödeyen başkana laf ediyorsunuz! Adama Allahtan kork derler, biz korkmadığınızı bilsek de sizlerden korkmuyoruz, biat etmiyoruz, etmeyeceğiz de!

Yorumu oyla      9      5  
İzmirli 9 Ocak 2019 Çarşamba 01:52

İzmir halkı bu sözde grev ile halka verdiğiniz gözdağını gördü artık izmiri 10 yıl daha rüyanızda görürsünüz

Yorumu oyla      9      5  
T.C Erol DURUKAN 8 Ocak 2019 Salı 17:41

BAKTILAR TERS TEPİYOR İZMİR İZBAN GREVİNİ ERTELEDİLER İZMİR'İN AYDIN İNSANLARI SİZE YEDİRİR Mİ? İKİ CİHAN BİR ARAYA GELSE İZMİR O BIYIKLARA OY VERMEZ...

Yorumu oyla      20      5  
Melis 8 Ocak 2019 Salı 17:37

"Yani biz gelirsek o işciler grevin g'sini göremez" demek istiyor. Neyse hiç olmazsa aslını inkar etmiyor.

Yorumu oyla      19      5  
Karşıyaka 8 Ocak 2019 Salı 17:08

Her gün İzban'da eylem yapılsa yine Akp kazanamaz İzmir'i

Yorumu oyla      19      5  
misafir 8 Ocak 2019 Salı 15:48

Elinde bu yetki varken sen bir ay bu çilenin yaşanmasına seyirci kal, baktın ki grevin faturası akp ye çıkacak sonra yetki kullanıp 'ben çözdüm' de, yok öyle yağma

Yorumu oyla      29      6  
Gürkan 8 Ocak 2019 Salı 15:14

Arkadaş madem yetkiniz vardı da 30 gündür neredesiniz? Ayrıca yüzde 26 verilmesine rağmen sendika kabul etmedi deyip, sonra da belediyeyi beceriksizlik ile suçlamak nedir ?

Yorumu oyla      28      6  
YAPMAYIN 8 Ocak 2019 Salı 15:14

Geçen yıl İzdeniz bu yıl İzban grevi yapıldı. Hesaplar tutmadı İzban grevine Ak Partili insanlar aşırı tepki gösterdi zarar Chp'ye değil AK Partiye vermeye başlayınca bu yola girildi.

Yorumu oyla      29      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Bolton mısın, Dalton musun! Sana mı soracağız?'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin haftalık grup toplantısında önemli mesajlar verdi.
CHP ve İYİ Parti arasında İdris Naim Şahin bilmecesi
CHP ve İYİ Parti arasında devam eden seçim iş birliği yapılacak il sayısı ...
CHP Bornova aday adayı İnal: Yurttaşları özgür ve üretken olan kentler daha güçlüdür!
Yaklaşan yerel seçimlerle birlikte toplumun tüm kesimlerine ulaşma noktasında ...
 
Kınık’a yatırım yağmuru
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza DAĞ, 2018 ...
'Önümüzdeki seçim bir bekaa meselesi değil'
Partisinin Meclis'teki grup toplantısında konuşan İYİ Parti lideri Meral ...
AK Partili Dağ'dan Kocaoğlu ve CHP'ye İZBAN salvosu!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İZBAN ...
 
Erdoğan: Suriye'de barış için planımız var
Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York Times gazetesi için makale kaleme aldı. ...
Muhittin AKBEL yazdı... Ecevit'le volta atan ülkücü, bugün CHP ile aynı safta
Muhittin AKBEL yazdı... Ecevit'le volta atan ülkücü, bugün CHP ile aynı safta
Mehmet KARABEL yazdı... Türkiye’nin ‘en özel’ belediye başkan adayı!
Mehmet KARABEL yazdı... Türkiye’nin ‘en özel’ belediye başkan adayı!
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva