HABERLER>POLİTİKA
20 Mart 2019 Çarşamba - 09:33

Zeybekci’den suda indirim müjdesi

AK Parti Çiğli Belediye Başkan Adayı Okan Korkmaz ile Çiğli’de vatandaşlar ve partililerle bir araya gelerek sorunları dinleyen AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, müjdeyi verdi, "Sizleri ödediğiniz yüksek su faturaları yükünden kurtaracağız" dedi.

Zeybekci’den suda indirim müjdesi

İzmir’de su faturalarına eklenen ve vatandaşa tükettiği su bedelinden üç-dört kat fazla para ödettiren belediye paylarını zulüm olarak değerlendiren Nihat Zeybekci, “1 Nisan’dan sonraki ilk meclis toplantısında, faturaya eklenen ilçe ve büyükşehir paylarını kaldıracağız, vatandaşımızı bu zulümden kurtaracağız. 0 ile 20 ton arası su tüketiminde yüzde 50 fiyat indirimi yapacağız. Ayrıca, belediyelerin topladığı bu bedelleri de kaldıracağız, böylece zulme de son vereceğiz” dedi.

Zeybekci, vatandaşın su fatura tutarlarının yüksekliği nedeniyle isyanda olduğunu belirterek, “7 liralık su tüketen vatandaşa 84 lira, 44 liralık su tüketen vatandaşa 318 lira, 59 liralık tüketime 198 lira fatura geliyor” dedi. Bu farkın, ilçe belediyelerinin topladığı, büyükşehir belediyesinin ise dağlara döktüğü çöp için vatandaşın su faturasına yüksek meblağ yansıtılmasından kaynaklandığını bildiren Zeybekci, şöyle devam etti: Suyun tonu 50 liraya geliyor. Dünyanın en pahalı şehri Tokyo’da suyun tonu 14,90 lira. Milli geliri 60 bin dolara gelmiş, Tokyo’da su 14,90 lira, İzmir’deki vatandaşımız 50 liraya kullanacak. Bu zulümdür, soygundur. El insaf. Vatandaşla dertlenmiyorlarsa, umurlarında olmaz. Umurlarında değil de.”

ZEYBEKCİ'DEN KARŞIYAKA MESAİSİ: BİRLİKTE GÜZEL İŞLER YAPACAĞIZ

TOPLANAN VE DÖKÜLEN ÇÖPE EKSTRA ÜCRET

İzmirlilerin, belediye tarafından toplanan ve dökülen çöp için de ekstra para ödeyince, dünyanın en pahalı suyunu kullanmak zorunda kaldığını aktaran Zeybekci, “Çöpün toplanması ve bertarafı belediyenin görevleri arasında. İzmir’deki belediyeler bu görevinden dolayı, vatandaştan su faturasına bedel yansıtarak, para topluyor. İstanbul’da böyle bir uygulama yok, Ankara’da, Manisa’da, Denizli’de yok. Yüzbinlerce aboneden toplanınca, çok yüklü bir tutar ortaya çıkıyor. Bir de çıkıp, ‘belediyecilik yalnızca çöp toplamak, yol yapmak değil’ diyorlar. Soruyorum, belediyenin vermek zorunda olduğu hizmet karşılığı vatandaştan topladığı bu paralar nerede?” dedi.

VATANDAŞIN CEVABI 31 MART’TA
İzmir’in ihmal edilmişliğine dikkati çeken, çöp, trafik, ulaşım, otopark, kanalizasyon, bozuk yolların bunun örneği olduğunu vurgulayan Zeybekci, bu manzaranın yerel yöneticilerin umurunda olmadığını belirtti. ‘Nasıl olsa seçilirim’ mantığıyla bakan yöneticilerin vatandaşın derdiyle dertlenmediğini dile getiren, vatandaşın bunun cevabını 31 Mart’ta vereceğini belirten Zeybekci, “1 Nisan’dan sonra hizmetkar belediyecilik başlayacak” dedi.

İzmir’deki sorunların tamamını 5 yılda çözeceklerini aktaran, çöpü ayrıştırarak ekonomiye kazandıracaklarını aktaran, modern depolamayla sızan gazdan elektrik enerjisi elde edeceklerini ifade eden Zeybekci, şöyle devam etti: “Bir damla suyu da arıtmadan doğaya vermeyeceğiz. Trafiği ilk etapta 28 köprülü kavşak yaparak rahatlatacağız. En ücra köyün yollarında bile çukur kalmayacak. Kanalizasyon sorununu çözeceğiz. Şehirdeki yeşil alan miktarını 10 katına çıkaracağız.

Çiğli’yi ortasından geçen Anadolu caddesinin ikiye böldüğünü, caddeyi yeraltına alarak bu bölünmüşlüğü ortadan kaldıracaklarını dile getiren Zeybekci, ilçeyi bölen diğer ulaşım hattı İZBAN’a da çözüm bulacaklarını, tramvayın Çiğli’ye kadar geleceğini, Türkiye’nin parmak ısıracağı bir parkı da ilçeye kazandıracaklarını açıkladı.

ESNAFI ZİYARET ETTİ
Vatandaşların ve esnafın “Denizli’yi dünya şehri yaptınız İzmir’i de kurtarın”, “Su faturalarındaki zulümden bizi kurtarın”, “İnşallah kazanırsınız”, “Sizi destekliyoruz, sizinleyiz” sözleri üzerine Zeybekci, İzmir’i İzmirlilerin kurtaracağını ve kendisinin de hizmetkar olacağını belirtti.

 
Gökçeadalı çiftin boşanma gerekçesi: MS 1’inci yüzyılda gibi yaşıyoruz
 
Denizli depreminin bilançosu belli oldu!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gürkan 20 Mart 2019 Çarşamba 14:56

Ayrıca anlamadığım konu AKP'li aday suda indirim yapacağım derken sorun yok ama CHP 'nin İstanbul adayı indirim yapacağım dediği zaman olmaz öyle şey, bütçe vb. şeyleri söylüyorlar. Akşam yandaş TV kanalında bu konu tartışıldı, bütçe falan dendi :) Bu nasıl iş?

Yorumu oyla      4      5  
deli bekir 20 Mart 2019 Çarşamba 14:49

bakıyorum da burda zeybekçiye laf edenler, chp nin adaylarına toz kondurmuyorlar. chp adaylarında somut bir proje yok. laf çok. yapabilseydiniz 20 yıldır yapsaydınız

Yorumu oyla      4      7  
TC misafir 20 Mart 2019 Çarşamba 13:32

Siz önce İzmir - Akhisar arasındaki yolun fiyatını indirin 38 TL bu ne arkadaş mafya haracı gibi.

Yorumu oyla      5      5  
hade 20 Mart 2019 Çarşamba 11:22

atış selbes

Yorumu oyla      7      6  
Gürkan 20 Mart 2019 Çarşamba 11:09

85 lira katı atık toplama bedeli alan ilçe belediyesi hangisiymiş? Örnek faturada 9 m3 suya 198 lira toplam borç yazıyor. Bize geçen ay gelen faturada tüketim 20m3 ve 113 lira da toplam borç var.

Yorumu oyla      7      5  
güzelyalı1925 20 Mart 2019 Çarşamba 10:42

SAYIN ZEYBEKÇİ,ÇOK BASİT BİR ÖRNEKLE "ELEKTRİK PARALARINDAKİ FAHİŞ DAĞITIM BEDELLERİ NE OLACAK?" ABİLERİNİZE SÖYLEYİN, BELEDİYELERE LAF SÖYLEMEDEN ÖNCE HÜKÜMETİNİZ VERDİĞİM ŞU KÜÇÜCÜK ÖRNEĞİ HALLETSİN BAKALIM..ESAS ZULÜM HAYATIN TA İÇİNDE!

Yorumu oyla      8      5  
Z.B 20 Mart 2019 Çarşamba 10:15

Yaşanan bu ekonomik krizden sonra hala Eski Ekonomi Bakanından, Sayın ZEYBEKÇİ'den medet uman esnaflar her ne hikmetse bana galiba anlatılan Timurlenk ve Fil hikayesi aklıma geldi. Bilmeyenler için: Timur savaştan dönerken köylülere hediye olarak bir fil vermiş köylüler bu bağışı sevinçle alkışla karşılamışlar bir zaman sonra fil köydeki ekinlere zarar vermeye başlamış köylü son derece şikayetçiymiş bu durumdan.Düşünmüşler Timur’la arası en iyi olan Nasrettin Hocaya gitmişler.Hocam senin Timur ile ilişkilerin çok iyi seni sever gidip söyle de bu fili alsın der.Hoca köylülere güvenemez tamam gideceğim yalnız sizde benim arkamdan geleceksiniz ben sizin adınıza konuşacağım der.Yola çıkıp Timur’un otağına varırlar.Otağın kapısında hocayı karşılayan Timur sorar hayrola hocam buyur ne istersin.Hoca arkasını dönüp köylüleri göstererek bu köylüler….Der..bakar ki arkasında kimse yoktur.Tekrarlar sözlerini köylüler gönderdiğiniz filden çok memnunlar acaba hünkarımız iki fil daha gönderir mi der. Çok ama çok eğlenceli geçiyor bu seçim süreçleri...

Yorumu oyla      7      6  
artik susmali adaylar konuşmalı!!! 20 Mart 2019 Çarşamba 10:11

mantikli mujde ok.. ama istanbulda ekram İmamoğlu suya indirim olcak dedigi zaman reis bey araya girip sen kimin parasini kimden kisiyosun demesin adam her lafin icinde ya!!! sen zaten ne yazıkki baskansin seni degil belediye başkanıni secicez!!!! bi sus artik Recep Erdoğan

Yorumu oyla      7      5  
Kemal 20 Mart 2019 Çarşamba 09:53

Suyla esnaf ziyaretiyle bir şey çıkmaz 4 nisanda denizliye güle güle

Yorumu oyla      7      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Serter'den Yaşlılar Haftası ziyareti
CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Yaşlılar haftası nedeniyle 83 yaşındaki ...
İl Başkanı Şengül: İzmir’deki kararsız CHP seçmeni AK Parti’ye yakınlaşıyor!
BaşkanŞengül, İzmir’in dört ilçesinde gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında, ...
'Yeni Zelanda teröristi ile DEAŞ'ın kumaşı aynı'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Washington Post gazetesi için “Yeni ...
 
MHP lideri Bahçeli'den flaş idam açıklaması!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, katıldığı bir TV programında soruları ...
Mehmet KARABEL yazdı... Ve Sonsöz! Bunu yazın bir yere…
Mehmet KARABEL yazdı... Ve Sonsöz! Bunu yazın bir yere…
İzmir'de başkan adayına silahlı saldırı... AK Parti'den ilk açıklama!
AK Parti Selçuk Belediye Başkan Adayı Osman Başterzi, evinin önünde silahlı ...
 
CHP Menemen Adayı Aksoy'dan sodalı mesaj
Millet İttifakı Menemen Belediye Başkan Adayı Serdar Aksoy, rakibi Durmaz ...
Soyer’in 3’üncü cemresi Kadifekale’ye düştü: Zeki Müren de sizi görecek!
Millet İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı CHP’li Soyer, ...
CHP Menemen adayı Aksoy: Aziz Kocaoğlu bir markadır
Millet İttifakı Adayı Serdar Aksoy, Menemen'de İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva