HABERLER>POLİTİKA
16 Mart 2019 Cumartesi - 10:50

Zeybekci'den 'su' vaadi: 0-20 tona yüzde 50 indirim!

Menderes İlçesi’nde Seçim Koordinasyon Merkezi açılışına katılan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, toplanan vatandaşlar tarafından Türk Bayrakları’yla ve “İzmir’i efesi Nihat Zeybekci” “Menderes seninle gurur duyuyor”, “Ne mutlu Türküm diyene” sloganlarıyla karşılandı.

Zeybekci den  su  vaadi: 0-20 tona yüzde 50 indirim!

Açılışa AK Parti Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, geçen dönem Milletvekili Kerem Ali Sürekli, AK Parti ve MHP’nin ilçe yöneticileri de katıldı.

Açılışta konuşan ve İzmir’in çöplerinin dağlara, kanalizasyonun körfeze atıldığını, trafik, ulaşım, otopark gibi sorunlarının biriktiğini, genç işsizliğin Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğunu bildiren Nihat Zeybekci, rakiplerini eleştirerek “Bunların içinde kurt yok. Dertli değiller, sevdalı değiller, umurlarında değil. 1 Nisan’dan itibaren hizmet seferberliğiyle tüm bunları çözeceğiz” diye konuştu.

İzmir’in yaratılıştan güzel, Allah’ın en güzel hediyelerini üzerinde taşıyan şehir olduğunu, fakat ihmal edildiğini aktaran Zeybekci, “Bir zamanlar Türkiye’nin ikinci büyük ekonomisi şimdi üçüncü sırada, yakında başka şehirler de geçecek. Antalya’ya 19 milyon turist geldi, İzmir’e 1 milyon. Antalya turizmden 100 milyar gelir sağladı, İzmir’e yok. Gazi Mutafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyet yarışında, yarış dışı kalmış İzmir çöplerini dağlara, kanalizasyonlarını körfeze veriyor. Umurlarında mı?” dedi.

Bu şehirde çocuklarımız spor salonuna, yüzme havuzuna, yeşil alana hasret bıraktılar” diyerek devam eden Zeybekci, “Karşıyaka sahiline Kordon’a mahkum ettiler. Yağmur yağdığında şehri kanalizasyon basıyor. Sırça saraylarında oturuyorlar dertleri var mı? Annemin bir sözü vardı ‘Yavrum içinde kurt olacak, kurt. Dertli olacaksın derdi. Bunların içinde kurt yok, dertli değiller, sevdalı değiller, umurlarında değil. 31 Mart’ta vatandaşımız gerekli cevabı verecek, hizmet seferberliğiyle bu sorunlar kısa sürede çözülecek” diye konuştu.

SUYA 0-20 TONA YÜZDE 50 İNDİRİM
Bir adayın “uyuyan İzmir’i öperek uyandıracağını” söylediğini hatırlatan Zeybekci, “Bizim oğlan kim uyuttu bu İzmir’i demezler mi, yeni mi fark ettin demezler mi? Vatandaş su faturalarını getiriyor bize, 40 liralık su tüketimine 390 lira fatura gelmiş. Aradaki fark için katı atık toplama bedeli yazıyor. Katı atık bedeli alıyorsun da ne yapıyorsun? Çöpleri dağlara, taşlara boşaltıyorsun. Denizli’de niye yok bu. İzmirlimiz'i bu zulümden kurtaracağız. Ayrıca su tüketiminde de 0-20 ton arası kullanım bedelinde yüzde 50 indirim yapacağız ve 5 yıl bu şekilde devam ettireceğiz” ifadesini kullandı.

KILIÇDAROĞLU’NUN ADAYI
Yaşamda üç prensiplerinin bulunduğunu kaydeden Nihat Zeybekci, bunların yalan söylememek, verdiği sözü yerine getirmek ve emanete ihanet etmemek, ettirmemek olduğunu söyleyerek şöyle devam etti: “CHP adayı demiyorum, Kocaoğlu onun aday gösterileceğini duyunca koşarak Ankara’ya gitti, bu şehri ona teslim etmeyin, ben tekrar adayım dedi. Ama Kılıçdaroğlu inadına onu gösterdi. CHP adayı demeye kalbim varmıyor, siyasete saygımdan dolayı. Bu ülkenin CHP’ye ihtiyacı var. Güçlü bir Türkiye’nin iki kanatlı uçabilmesi için milli bir ana muhalefet partisine ihtiyacı var. Bu nedenle Kılıçdaroğlu’nun adayı diyorum” dedi.

“Birileri bu ülkeyi bölmek için en büyük girişim olan çukur eylemlerini başlattığında devletimiz buna karşı cevabını verdi” diyerek devam eden Zeybekci, “78 askerimizi, polisimizi şehit verdik. Devletin müdahalesi üzerine İzmir’den bir ilçe belediye başkanı ‘gönlüm sizinle beraber, yanınızda olamadığımdan içim kan ağlıyor’ dedi. Devletin o eylemlere karşı koyduğu tavrı burada protesto eylemine katılarak ‘destek vermeye, güç vermeye geldim, elimden ne geliyorsa hazırım’ dedi. Terör örgütüyle adı anılan parti, yönetim anlamında bunu söylüyorum. Bu partiye iyi niyetli şekilde oy veren kardeşlerimi kastetmiyorum. Bu partinin yöneticileri Kürdistan’da kazanacak İzmir’de kaybettireceğiz, batıda aldığı oyları nerelere hediye ediyor. Kimse unutmasın, Türk Kürt kardeşim kıyamete kadar kardeşçe bu vatanda yaşayacaktır” dedi.

 “Bu vatanı bölmek isteyenlerin karşısında Türküyle, Kürdüyle, Muaciriyle, Yörüğüyle hepsi aslanlar gibi dimdik duracaklardır” diyen Nihat Zeybekci, “Aynı partinin yöneticileri ‘İzmir’e bizim de kabul edeceğimiz bir aday üzerinde uzlaşacağız’ dedi, ismi açıklanınca ‘CHP’yi destekliyoruz’ açıklamasında bulundu. Milletin adamları Recep Tayyip Erdoğan ile Devlet Bahçeli, bu seçimlerin bir beka meselesi olduğunu söyledi. Cumhur İttifakı’nın her şeyi açık, meclis üyesi listesi şeffaf. Sorun onlara aday çıkarmayıp destekliyorsa neyin karşılığında. O listede kimler var?”

“SAAT KULESİ’NE SAHİP ÇIKIN”
Zeybekci, rakip adayın Seferihisar’da belediye başkanlığı yaptığı dönemde, belediyenin satılacak 1 metrekare yerinin kalmadığını belirtti. İzmir’de çiftçiye 30 dönüm tarlanın fiyatını sorduğunda 1 milyondan fazla edeceğini söylediklerini aktaran Zeybekci, “Tarla bu fiyat. Seferihisar’da 28 dönümlük adayı 1.3 milyon liraya sattı. 200 yataklı oteli sattı. Seferihisarlılar, biz kurtulduk İzmirliler düşünsün diyor. Saat Kulesi’ne sahip çıkın diyor. Brüksel’de İzmir ofisi açacakmış. Sen önce Menderes’te ofis aç. Karabağlar’ın, Bornova’nın arka sokaklarına gittin mi, Yeşildere’ye, Limontepe’ye gittin mi. Asla umurlarında olmadı” ifadelerini kullandı.

Projeleri hakkında da konuşan Zeybekci, Menderes havzasının, gıda teknolojileri anlamında en yüksek oranda teşvik erilecek bir vadi olacağını dile getirdi. Çiftçiye, üreticiye, kooperatife belediye bünyesinde kuracakları şirketin önemli destek sağlayacağını belirten Zeybekci, “Göstermelik değil tamamının yanında olacak. 3 yıl içinde yeşil alan miktarını 10 kat artıracağız. En güzeli de Menderes’te olacak, içinde gençlik merkezleri kültür merkezleriyle. 20 bin kadınımızı istihdam edeceğiz, atölyelerin masraflarını biz karşılayacağız, sigorta ve stopajını ilgili bakanlık ödeyecek, burada Türk el halıcılığını canlandıracağız” dedi.

“6 ay içinde benim köylerimin yollarında tek çukur kalmayacak” diyerek iddialı konuşan Zeybekci, “İki yıl utanç meselesi olan çöpten kurtarıp dünyanın en modern tesislerini hayata geçireceğiz, çöpten enerji üreteceğiz. Ya o çöp orada olmaz, ya da başkan o koltukta. Otopark sorununu çözeceğiz. 2019 yılı sonuna kadar Menderes’te doğalgaz gitmeyen yer kalmayacak. 28 kavşağın her biri 100 günde bitecek. Bu mazeretciler gidecek hizmetkarlar gelecek” diye konuştu. Menderes’te esnafı da ziyaret eden Zeybekci, yolda karşılaştığı vatandaşlarla sohbet etti fotoğraf çektirdi. Zeybekci, yol üzerindeki marangoz atölyesine uğrayarak, iş yeri sahibiyle sohbet etti, marangozluk yaptığı döneme ait anılarını anlattı.

CEVABI MİLLET VERECEK
Tekeli Mahallesi’ni ziyaret ederek köylülerle sohbet eden Zeybekci, köyünü hatırladığını, yorgunluğunun gittiğini ifade ederek gösterilen samimiyetten dolayı teşekkür etti.

İzmir’in makus tarihini birlikte değiştireceklerini, diğer şehirlerle yarışından çıkarıp kendi kabuğuna hapsedenlere milletin gerekli cevabını vereceğini ifade eden Zeybekci, düşmana karşı duran Ege’nin evlatlarının, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyet yolculuğunda yarış dışı kalan İzmir’i tekrar yarışa dahil edeceklerini söyledi.

Dağlarından yağ ovalarından bal akan bereketli topraklara sahip İzmir’in sanayinin, ticaretin, tarımın, gıdanın merkezi olması gerektiğini ifade eden Zeybekci, tarım ürünlerinde Türkiye’de 2’ci, süt üretiminde ilk sırada yer aldığını hatırlatarak “Bunları marka yapabildik mi? Dünyaya tanıtabildik mi? İhracat yapabildik mi? Çiftçinin yanında olabildik mi? Sembolik bir şeyler yapıldı, ama tüm çiftçiyi kapsayacak projemiz 1 Nisan’dan itibaren hayata geçecek. Her ilçedeki kooperatifle ne üretiliyorsa sahip çıkacağız, belediye bünyesinde kurduğumuz şirketle dünyadaki tüketim pazarlarına nasıl istiyorlarsa, İzmir’in malını hazırlayıp vereceğiz. Bunu köylümüzle, kooperatiflerimizle yapacağız” dedi.

 
Ankara Adayı Özhaseki: Kılıçdaroğlu, İzmir'den 3 semt söyleyemez
 
CHP'li Bakan'dan İzmir'de sivil toplum mesaisi
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Poyraz 16 Mart 2019 Cumartesi 18:07

Menderes ve Seferihisar ayrı ilçeler. Tunç Soyer niçin Menderes 'te ofis açsın.

Yorumu oyla      4      5  
Bülent ışık 16 Mart 2019 Cumartesi 16:44

Toplamı 130 lira olan 4 kutu tansiyon hapına eczanede ödenen katkı payı 29 lira. Daha önce bedava olan raporlu ilaçlardan şimdi yaklaşık yüzde 22 katkı payı isteniyor. Emeklinin ödediği yüzde 10 ve çalışanların ödediği yüzde 20 ilaç katkı payından bile çok. Meğerse rapor yalnızca ilaçları eczanelerden alabilmek içinmiş. Suya yüzde 50 indirim deyince aklıma geldi.

Yorumu oyla      4      5  
bir fabrika 16 Mart 2019 Cumartesi 13:55

Yurtdisindan kimyasal ithal ediyor, tek personel bekci, aylik elektrik tuketimi bir evden az. Uretim icin jenerator kullanilmis tek basina bekci uretmis. Ithal edilen malzeme 10 numara yag yapimi icin olmazsa olmaz hammadde. Anlayan anlar

Yorumu oyla      5      5  
Gürkan 16 Mart 2019 Cumartesi 12:20

Akşam 40 liraya 400 lira diyordu; şimdi de 390'a inmiş. Herhalde indirim geldi. Şuraya 1 yıllık faturaları koyarım birileri utanır. Ben Ankara'da da belediyenin ultra dandik dokunmatik ekranlara sahip makinelerinden de çok su aldım. Önce Ankara 'da suyu uculatın da sonra İzmir'e sıra gelir. O makineleri de değiştirin. Resmen işkence. Doğalgaz, su almak bu kadar zor olmamalı. Ankara'da, İstanbul'da su fiyatları uçmuş, Yavaş indirim yapacağım deyince hop indirim geldi ama yine de çok pahalı. Kimse hikaye anlatmasın. Elektrik, doğalgaz faturalarına hiç girmiyorum.

Yorumu oyla      5      5  
neden 16 Mart 2019 Cumartesi 11:50

İki ara bi dere İETT'yi sattığınızı neden söylemiyorsun? Vay arkadaş yaa, varlık fonu sattınız daha onu sindiremeden İETT satıldı öyle mi? Anlaşıldı, seçilirsen, eshot, izulaş, izbeton, izdeniz yani ne varsa satılacak, öyle mi? Cümbür cemaat İzmire saldırmanız bundan yani? Eyy troller, buraya kadar, proje mroje masal, satılacak şirketlerden ötürü İzmiri istiyorlar, içinize siniyorsa devam edin trollüğe! Ve siz sığırlar, bunca bilgiden sonra da devam ederseniz sığırlığa, hazır olun alacağınız cevaplara!

Yorumu oyla      6      5  
Karşıyakalı 16 Mart 2019 Cumartesi 11:39

14 gün sonra inşallah Izmir bekledigimiz hizmete kavuşacak başkanım!

Yorumu oyla      4      9  
masal 16 Mart 2019 Cumartesi 11:24

Fatih Altaylinin teke tek programinda 40 tl lik su faturasini 400 tl dediniz ayiptir gunahtir. Demekki 40 tl lik fatura 400 tl ye cikartacaksiniz %50 indirim yapacaksiniz faturamiz olacak 200 tl

Yorumu oyla      9      5  
ahkam kesme 16 Mart 2019 Cumartesi 11:05

Ahkam kesme, biz koruyacağımız şeyleri biliyoruz, koruduğumuz için de sizden 'bir kör kuruş' dahi alamıyoruz, hakkımızı vermiyorsunuz! Utanmadan kalkıp kendince öğüt mü veriyorsun? Yaa bi gidin işinize, sinirlerimizi bari bozmayın! Hem fesliyi sarayda ağırla, hem hutbede Atatürk'ü anma, yazma sonra da kalk İzmirde Atatürk de! Ne sahtekar adamalarsınız siz yahu!

Yorumu oyla      6      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ankara Adayı Özhaseki: Kılıçdaroğlu, İzmir'den 3 semt söyleyemez
AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, Ankaralı ...
CHP Çiğli Adayı Gümrükçü: 26 mahallede halk meclisleri kuracağız
Millet İttifakının Çiğli Belediye Başkan Adayı Utku Gümrükçü, Balatçık ...
CHP Adayı Sandal: Bayraklı'da tarihi rekor kırarsak şaşırmayın!
CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı Serdar Sandal, “30 yıldır siyasetin ...
 
CHP Lideri'nden İzmir'de mesaj yağmuru: 4 ilçe gezdi, söz verdi, oy istedi!
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu İzmir programı kapsamında 4 ilçeye temaslarda ...
Buca Adayı Kılıç Egedesonsöz’e konuştu: Benim değil CHP’nin damgası vurulur!
Buca Belediye Başkan Adayı Kılıç, seçildiği takdirde uygulayacağı yönetim ...
Türkiye'den Yunanistan'ın açıklamalarına tepki!
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Yunanistan'ın, ülkemizin uluslararası ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Babamın çırağıyım!
Mehmet KARABEL yazdı... Babamın çırağıyım!
Cami saldırısına TBMM'de ortak kınama
TBMM'de grubu bulunan 5 parti, Yeni Zelanda'da gerçekleşen terör saldırını ...
Bakan Pakdemirli: Patatesten değil davalardan para kazanacağım!
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, geçmişte özel sektörde danışmanlık ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva