HABERLER>POLİTİKA
23 Mart 2019 Cumartesi - 15:48

Zeybekci’den son hafta mesajı: Ne olur İzmir'e sahip çıkın!

AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeybekci Balkan ve Boşnak kökenli vatandaşlara seslenirken, “İzmir elden gidiyor, ne olur İzmir’inize sahip çıkın. Kalan şu 1 haftalık sürede ne olur, İzmir, çocuklarımızın geleceği için tüm hemşerilerimizi kendisine getirin. Allah aşkına oyunuzu sadece İzmir’e verin! Birilerinin İzmir’in problemlerinin üzerini ideolojik perdeyle örtmesine izin vermeyin. Hepimizin kahramanı olan Atatürk’ü birilerine kullandırmayın. Atatürk’ün kimseye ihtiyacı yoktur” dedi. 

Zeybekci’den son hafta mesajı: Ne olur İzmir e sahip çıkın!

Mehmet İŞLER/ EGEDESONSÖZ- Sırbistan Başbakan Yardımcısı Rasim Ljajic, İzmir’e gelerek Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı AK Partili Nihat Zeybekci’yle görüştü. Başbakan Yardımcısı Ljajic, gerçekleşmesine sayılı günler kalan 31 Mart yerel seçimleri için Zeybekci’ye başarılar diledi. 
Gelişme üzerine Zeybekci de kendisine desteğe gelen Ljajic onuruna Balçova Termal Otel Kardelen Salonu’nda yemek organizasyonu düzenledi. Programa Cumhur İttifakı’nın Bornova Belediye Başkan Adayı Reşat Gençtürk, siyasi partilerin temsilcileri, belediye başkan ve meclis üyesi adayları, Balkan göçmeni ve Boşnak dernekleri üyesi bin kişi katılım gösterdi. 

LJAJİC’E TEŞEKKÜR!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeybekci etkinlikte 31 Mart yerel seçimleri üzerinden önemli mesajlar verdi. Zeybekci, “Rasim Ljajic’e bizimle beraber olduğu için teşekkür ediyorum. Biz Rasim Bey ile aslında İngilizce konuşarak da anlaşabiliriz ama kurduğumuz gönül diliyle konuşmak daha iyi. Bakanlık dönemimde Sırbistan Türkiye ilişkisinde bu iki kardeşin büyük önemi var. Bosna Hersek, Sırbistan, Türkiye üçlüsünün oluşması için de büyü katkı koyduk. Saraybosna arasındaki otoyol ve dostluk yolu tamamlandığında da Türkiye bu bağın kurucusu olacağız. Kendisiyle ilişkimizi geliştirirken ‘kişi sevdiğine verdiğini saymazmış’ noktasında baktık. Serbest ticaret anlaşmasını beraber imzaladık. Kendisi İzmir’de makus talihi değiştirmeye talip olduğumuzu duyunca ısrarla ‘ben de geleceğim, orada hemşerilerimiz var’ dedi. Kendisi ısrarla sizle beraber olmak istedi. Eminim söylemek istediği çok şey vardır. 4 yıllık bakanlığım sürecinde dünyayı dolaşan biriydim. Kültür coğrafyasını, yönünü Türkiye’ye dönmüş ülkelere gittiğimizde bizi sarsarlardı ve ‘sağlam durun, bizim Türkiye’miz var. Siz çadırın baş direğisiniz, size bir şey olursa biz ne yaparız?’ derlerdi. Tabii ki bir şey olmasın, refah içinde yaşasınlar. Bir şey olduğunda ‘bizim Türkiye’miz var’ derler. Allah korusun bize bir şey olsa, biz nereye gideriz? Bu topraklarda bin yıldır birileri bizim kafamızın dik, huzur içinde olmamızı pek istemezler. Açıkça söylemeseler de dolaylı araçlarla gösterirler. Bu bayrağı gördüğünde yüreği titreyenler, vatanın bölünmemesi için Çanakkale’deki gibi canını feda edenler bu vatanın evlatlarıdır” dedi.  

SIRBİSTAN ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR BİZ İZMİR OLARAK YERİMİZDE SAYIYORUZ
“Bu anlayışla İzmir’e hizmetkar olmaya talip olduk” sözleriyle konuşmasını sürdüren Zeybekci, “İzmir 20 yıldır patinaj yapmıyor, geriye doğru kayıyor.  1997 yılında Ankara’nın önünde Türkiye’nin ikinci büyük ekonomisiydi İzmir. 2000 yılında eşit hale geldi. 2018 yılında Türkiye’nin üçüncü büyüğü haline geldik ve Ankara’nın yüzde 67’si kadarız. 18 yılda Ankara karşısında 3’te 1 değer kaybettik. Genç işsizlik yüzde 26 buçuk! Burası Artvin, Niğde, Van, Kütahya değil. Burası yaradılıştan dünyanın en güzel şehri. İzmir’in varlık içinde yokluk çekmesi İzmirli kardeşlerimin suçu değildir. Geçen yıl Antalya’ya 18 milyon turist geldi. İzmir’e 1 buçuk milyon turist geldi. Antalya’ya 100 milyar TL kaynak gelirken İzmir’e 5 buçuk milyar geldi. Biz resmen seyrettik. Türkiye almış başını gidiyor, dünya gidiyor, Sırbistan inanılmaz mesafe kat ediyor biz İzmir olarak yerimizde sayıyoruz” ifadelerini kullandı.  

BEN BUNLARI YAPTIM DA, BAŞARDIM DA GELDİM
Kentin sorunlarına değinen Zeybekci, “Dünyanın en ilkel problemlerle uğraşıyoruz. Çöplerimizi dağlara atıyoruz. Şu cennet körfeze kanalizasyon sularımızı veriyoruz. Yağmurda bu şehri yağmur suyu değil kanalizasyon basıyor. İzmirli şoför ortalama yılda 9 gününü trafikte geçiriyor. Dünyada trafikte zaman kaybeden listeye baktığımızda İzmir 12’nci sırada. Türkiye’de bir numarayız. İzmir bunu hak ediyor mu? Hayır! Bunları çok hızlı çözeceğiz. 2 yılda 28 tane köprülü kavşak yaparak, Karşıyaka ve Alsancak tramvaylarını Bayraklı’da birleştireceğiz. 46 kilometrelik ikinci çevre yoluyla, İZBAN’a 70 kilometrelik ilave yapacağız. 40 kilometre ilave metro hattı yapacağız. Buca metrosunu yapacağız ve biz bunları çözeceğiz. Şehrin en büyük yerlerinde çocuklarımın kapalı spor salonu yok. 4 milyonluk metropolde yaşayan insanlarımız Kordon’daki incecik sahil şeridine hapsedilmişler. Yeşil alan miktarını 10 katına çıkaracağız. Çöp sorunu 2020 yılının sonunda çözülmüş olacak. ‘Nasıl yapacaksınız?’ derseniz, ben bunları yaptım, başardım da geldim. 25 bin nüfusa bir kapalı spor salonu yapacağız. Her 50 bin nüfusa yüzme havuzu ekleyeceğiz” açıklamasını yaptı.

 İZMİR ELDEN GİDİYOR!
Zeybekci ayrıca, “Ben projelerimi saatlerce anlatabilirim ama İzmir’e siz lazımsınız! 21 yüzyılda bir İzmir destanı yazacağız. Bu hikayenin kahramanı ben değil sizsiniz. İzmir’in size ihtiyacı var. İzmir’in Balkanlara ihtiyacı var. Memleket mevzu bahis olduğunda gözünüz hiçbir şey görmez. İzmir elden gidiyor, ne olur İzmir’inize sahip çıkın. Kalan şu 1 haftalık sürede ne olur, İzmir, çocuklarımızın geleceği için tüm hemşerilerimizi kendisine getirin. Allah aşkına oyunuzu kimseye vermeyin, Nihat Zeybekci’ye değil oyunuzu sadece ve sadece kendinize, İzmir’e verin! Allah bize muhteşem bir nimet verdi, akıl! O akılla da çok harika bir kabiliyet verdi, muhakeme kabiliyeti. Bu kabiliyetle vereceğiniz karardan şüphe duymayın. O karar doğrudur! Biz gönüller yapmaya, hizmetkar olmaya geldik. Biz hizmet edeceğiz. Birilerinin İzmir’in problemlerinin üzerini ideolojik perdeyle örtmesine izin vermeyin. Hepimizin, bu milletin kahramanı olan Atatürk’ü birilerine kullandırmayın. Atatürk’ün kimseye ihtiyacı yoktur. Atatürk yüzyıllarca, bin yıllarca, bu devlet var oldukça, korunmak, taşınmak için kimseye ihtiyacı yoktur. Hele hele onu istismar edenlere hiç ihtiyacı yoktur. Kimseye bir şey demiyorum. Seçileni hoş gördük seçenden ötürü. Benim vatandaşım yetki, ruhsat verdiyse ona saygı göstermek benim için en azından vazifedir. 5 yılın sonunda destek vermek ya da teşekkür etmek millete aittir, bana değil. Bu bilinçle de çok saygılı davranmaya çalışıyorum. Ama bazen o çektiğim resme baktığımda bir yumruk boğazıma tıkanıyor. İzmir bu muameleyi hak etmiyor” dedi. 

CHP’YE SAYGIMDAN DOLAYI…
Millet İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı CHP’li Tunç Soyer’i isim vermeden hedef alan Zeybekci, “İzmirli kardeşimin gözünün içine baka baka bir ilçe belediye başkanı çukur eylemleri sırasında teröristleri destekleyen beyanatlarda bulunamaz. Bu devletin 78 tane şehit verdi. Bir tek sivil vatandaşın burnunu kanatmadan başardığı operasyon için İzmir’deki mitingine gidiyor, ‘size destek olmaya geldim, güç vermeye geldim, sizin için daha ne yapabileceksem hazırım’ diyor. Yine aynı o ilçenin belediye başkanı büyükşehir belediye başkanlığına aday.  CHP’ye olan saygımdan dolayı ona CHP adayı demek içimden gelmiyor. Kılıçdaroğlu’nun adayı diyorum ben ona! HDP, terör örgütünü partisi, ‘İzmir’de aday çıkarmayacağız, adayımız budur’ diyor. Neyin karşılığında? Bak Cumhur İttifakı’nda her şey şeffaf, kimin ne olduğu belli! Terör örgütünün partisi ‘biz ittifak halindeyiz, bizim sayemizde seçilen belediye başkanlarına bunu unutturmayacağız, bir bedeli var’ diyor. Anlaşmanız neydi? Bedeli neydi? O listede kim kimdir, bunu açıkça söyle. Koy milletin önüne, millet onaylıyorsa başımla beraber, bana saygı duymak düşer. Kendi ilçesinden söylüyorlar,  satılmadık bir yer bırakmadı. Toplam satılanların yeri bilirkişi raporlarına göre 1 milyar TL. Satabilir, yasaldı ama ahlaki değildir. İlçesindekiler, ‘Allah korusun seçilirse Saat Kulesine sahip çıkın’ diyorlar. Bunu söylemek de hakkım olsun ama! Allah İzmir için hayırlısını nasip etsin. 2023 geldiğinde İzmir muasır medeniyetler yarışında olsun. Yarış dışı olmasın. Bunun anahtarı da sizde. Bana yolda, ‘bizi kurtar’ diyorlar. Ben değil siz kurtaracaksınız. 31 Mart günü o akşam Konak Meydanı’nda zeybek oynuyor muyuz? (Sırbistan Başbakan Yardımcısı için) Terör örgütüne ‘size güç vermeye geldim’ diyor ya, bak kardeş kardeşe nasıl güç vermeye geliyor!” açıklamasında bulundu.  

ZEYBEKCİ İÇİN OY İSTEDİ VE ‘NİHAT BEY İÇİN ELİMİ ATEŞE KOYABİLİRİM’ DEDİ!
Sırbistan Başbakan Yardımcısı Rasim Ljajic de, “Balkanlardan en kalbi duygularıma, en sıcacık selamlarımla geliyorum. İnanın bugün gönlüm, kalbim doldu. Bunu da umut ve temenni ediyorum, oylarınız sayın kardeşim Nihat bey’e olacaktır. Siz aslında iki ülke arasında en iyi, canlı, samimi köprümüzsünüz. Siz Balkanlarda olan kardeşlerinizle sıcacık ve samimi ilişkiler içindesiniz. Bizim daha sık görüşmemiz, gönül bağıyla daha sıkı bağlanmamız, birbirimizi daha fazla görmemiz gerekiyor. Siz ülkeme davet ediyorum. Yatırım, iş, istihdam Türkiye’nin güçlü olması Balkanların güçlü olması demektir. 30 yıl siyaset hayatı içindeyim, ama emin olun, hiçbir zaman hiçbir ülkeye gidip de ‘lütfen oyunuzu kullanın’ demedim ve oy istemedim. Sorarsanız neden? O ülkede yaşayan insanlar en iyisini bilirler. Bu ilk kez! Nihat Bey için elimi ateşe koyabilirim. Nihat’ın emeklerini, çabalarını bildiğim için bunları söylüyorum. Gelen adaylar her şeyi vaat ederler. Seçim mantık ve bilinç işidir. Hepinizden şunu rica ediyorum; oyunuzu kullanırken mantıklı düşünün! Tatile giderken evimizin anahtarını kime bırakabiliriz? Güven az bir şey değil. Nihat Zeybekci iyi bir insandır. Hamurunda, özünde iyi biri siyasette yerini bulsun. Geçmişte kimler ne hizmetler yaptı? Bir geçmişe dönün bakın. Nihat iyi bir iş insanıydı, başarılı da bir bakandı. O, yaptıkları yapacaklarının teminatına somut bir örnektir. Çünkü Ankara’daki saygınlığıyla bu seçim kampanyası süresince vaat ettiklerini gerçekleştirecek kapasitededir. Buradaki halkın 31 Mart’ta doğru kararı vereceğinden eminim. Gerçek ve doğru karar Zeybekci için evettir! Seçimi kazandıktan sonra çok daha büyük sayıyla buraya geleceğiz ve kutlamalar yapacağız. Bu sadece Nihat için değil, İzmir ve Türkiye için olacak” dedi. 

GEÇMİŞTE NASIL SAYGILI OLDUYSAK YİNE SAYGI DUYACAĞIZ
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ise, “Önümüzdeki yerel seçim… Bu seçimle ilgili hiç kimseden yaşam tarzını, siyasi görüşünü değiştirmesini istemiyoruz. Aramızdaki duvarları kaldıralım istiyoruz. Gerçekten, hangi ilçede bulunuyorsak o ilçede sorunları kimin çözeceğine inanıyorsanız ona oy verin. Evlad-ı Fatihanlar vatanın önemini, vatansızlığı bilirler. Balkanlar hala medeniyetimize sahip çıkıyorlar. Geçmiş dönemde 25 yıl Anadolu’ya gitmeme kararı getirildi. Bizden mal almışlardı. Kapılar açıldıktan sonra Anadolu’ya ilk gidenlere mal aldıkları kişinin adlarını tek tek yazdılar. Onlardan şunları aldık dediler ve altın verdiler. Onlar yaşıyorsa onlara yaşamıyorsa çocuklarına verin dediler. İşte Balkan anlayışı budur. Her türlü farklılık olabilir ama vatan ve millet dediğinde her şeyi bir kenara bırakır. Her türlü siyasi düşünce çıkabilir ama benim kardeşlerimden vatan haini çıkmaz. Bizi ayrıştırmaya çalışanlar var. Bizim inancımız vatanımız! Biz bir oldukça bizi bu topraklardan kimse söküp atamaz. Kimin kimle olduğunu en iyi siz biliyorsunuz. Kimseyle ilgili konuşmak istemiyorum. Elinizi vicdanınıza koyacaksınız. Vicdanınız size en doğru kararı söyleyecektir. Geçmişte nasıl saygılı olduysak yine saygı duyacağız. Artık ceketimi koysam seçilir mantığı son bulmalı. Şunlara bir ders verelim. Artık İzmir’in kaybedecek zamanı yok. Bir 5 yıl daha kaybedersek sorunların üstüne yenileri gelecek” diye konuştu. 

BANA SAHİP ÇIKIN BEN DE SİZE SAHİP ÇIKAYIM!
Cumhur İttifakı’nın Bornova Belediye Başkan Adayı AK Partili Reşat Gençtürk, “Ben Bornova Belediye Başkan adayı olarak sizlerin desteğini almak ve beraber yönetmek için yola çıktım. Rasim Ljajic bizi desteklemek için buraya geldi. Hemşerilik budur. Biz siyasette ‘bizi aday yapmıyorlar’ diyoruz. İşte bizi AK Parti aday yaptı. Hepinizden destek istiyorum. Bu benim en doğal hakkım. Bana sahip çıkın ben de sizin hepinize sahip çıkayım” ifadelerini kullandı.

 
CHP İzmir’in Yücel Abi’si için anlamlı buluşma
 
Başkan Selvitopu: Kavacık bizim gözbebeğimiz
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
REİS GELMİYOR 23 Mart 2019 Cumartesi 23:45

Reisin Umudu Kesmiş İzmir'e Gelmiyor Sayın Zeybekçi; TERK EDİLDİN NE YAZIK Kİ!

Yorumu oyla      4      5  
SAYGI 23 Mart 2019 Cumartesi 22:46

İZMİR e SAHİP ÇIKACAĞIZ TEŞEKKÜRLER NİHAT BEY İZMİR e TUNÇ SOYER e DESTEK VEREREK SAHİP ÇIKACAĞIZ NOKTA.......

Yorumu oyla      4      5  
TC misafir 23 Mart 2019 Cumartesi 20:37

Sırbistandan o kadar büyükbaş hayvan ithal ettiniz ki adamların üreticileri ihya oldu bizimkiler ise ser sefil durumda tabi ki akp yi destekleyecekler. Yerelde kalkınma Sırbistanın işine gelmez. Utanmadan hala terörle itham ediyorsunuz, yahu 10 maddelik dolmabahçe mutabakatını chp mi imzaladı? Buca metrosunu ağzına alacak son kişi Nihat Zeybekçidir. Kardeşim sormazlar mı adama bunca zaman niye bu proje onaylanmadı halkı bu kadar bekletmeye ne hakkınız var diye? Yazılacak o kadar şey var ki sayfalar sürer ama sizler buna değmezsiniz.

Yorumu oyla      8      6  
gürkan 23 Mart 2019 Cumartesi 18:58

"Sırp" Başbakan Yardımcısı Soyer deseydi neler neler yazılır, söylenirdi :)

Yorumu oyla      11      6  
ali 23 Mart 2019 Cumartesi 18:09

17 yıldır İzmir e ne hayrınız dokundu. bunu açıklarsan İZMİR e sahip çıkacam. söz.

Yorumu oyla      8      7  
Yazıklar olsun. 23 Mart 2019 Cumartesi 17:59

İzmir'deki yerel seçimler için Sırbistan Başbakınından medet umacaklarını düşünemezdim. Bizi rezil ettiniz yazıklar olsun.

Yorumu oyla      8      7  
muhalif 23 Mart 2019 Cumartesi 16:35

sn.Zeybekçi, anlamaığım şu, neden illa izmirde beledbiye de AKP. olsun? merkezi hükümet zaten 17 yıldır AKP.de, izmir halkının beediye tercihi CHP. ise sizde saygı gösterin..Bilhassa proje tanıtımınızda Alsancak kültür ve sanat projesi için şart koşuyorsunuz, eğer seçilirsem diye. yani seçilmediğinizde bu proje yapılmayacak mı? bu proje ayrıca belediye projesi değil, kültür ve turizm bakanlığının projesi. yani devlet projesi, Türkiye projesi. 17 yıldır bu tutumunuz devam ediyor, yani bunun AKP.ye bir katkısı olmadı İzmirde.

Yorumu oyla      13      7  
haklisin 23 Mart 2019 Cumartesi 16:28

Belediyelerin bugun aciklanan borclarini gorunce Ak Partili belediyelerin borc icinde nasil yuzdugunu ve Chp li Izmirin haline sukur ettim. Sayin Zeybekci ister Ankara ister Denizli de yasayin oralarda size saglikli omur dilerim.

Yorumu oyla      13      7  
Ozzy 23 Mart 2019 Cumartesi 16:10

Bu Sırbistanlı arkadaş neden girdi topa anlamadım:)

Yorumu oyla      13      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’in Yücel Abi’si için anlamlı buluşma
Geçtiğimiz günlerde hayata gözlerini yuman Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ...
Soyer: Ekmeğinizi büyütmezsen gelin yakama yapışın!
"Eğer sizin ekmeğinizi büyütmezsem, gelin, yakama yapışın" diyen Soyer, ...
CHP Bornova Adayı İduğ: Bizim rotamız kadınlar ve gençler olacak
Cumhuriyet Halk Partisi Bornova Belediye Başkan Adayı Dr. Mustafa İduğ, ...
 
Zeybekci: Suda zulüm ve soygun bitecek
Cumhur İttifakı AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat ...
CHP Adayı Gümrükçü: Gençler Çiğli'nin kaderini değiştirecek
Millet İttifakının Çiğli Belediye Başkan Adayı Utku Gümrükçü, CHP İlçe ...
CHP Buca Adayı Kılıç'a vekil desteği
CHP Buca Belediye Başkan Adayı Erhan Kılıç’ın Menderes Seçim Ofisi açılışında ...
 
Soyer'den muhtarlara ‘kırmızı hat’ vaadi
Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, Balçova ...
Bakan Akar'dan Suriye sınırında teftiş
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral ...
AK Parti Adayı Arslan: 10 yıldır Buca için çalışıyorum
Cumhur İttifakı AK Parti Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, meclis ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva